Dodaj do ulubionych

pulpeciki z kurczaka

12.10.08, 20:48
przyznaję się bez bicia że zrobiłam bo nie lubię marnotrawstwa w kuchni. Z gotowania rosołu zostały mi 2 porcje rosołowe, kilka skrzydełek, jakieś kostki z wołowiny i ze schabu, no i warzywa.
Obrałam całe mięso, część skóry wyrzuciłam żeby nie było tłuste. Mięso zmieliłam dodając trochę warzyw, namoczoną bułkę, jajko, surową cebulę i sporo przypraw. Uformowałam klopsiki, obtoczyłam w mące i usmażyłam. Dorobiłam biały sos. Po obiedzie moja wybredna córka wyżerała zimne resztki z garnka. Klopsiki były soczyste, delikatne i smaczne.
Muszę częściej robić rosół :)
Obserwuj wątek
    • biala27 Re: pulpeciki z kurczaka 13.10.08, 14:00
      brzmi świetnie - nie wiem czemu sama na to wcześniej nie wpadłam - do tej pory z
      rosołowych resztek robiłam tylko potrawkę, ale tez nie za często bo u nas w domu
      tylko ja ją lubię szczerze - reszta domowników na zasadzie - skoro nie ma nic
      innegooooo :)
      • ewajer Re: pulpeciki z kurczaka 13.10.08, 21:34
        u nas potrawkę też lubię tylko ja. Reszta je na takiej samej zasadzie jak u Ciebie.
      • algaria Re: pulpeciki z kurczaka 14.10.08, 14:55
        a ja z resztek mięsnych z rosołu to albo robię paszteciki na francuskim cieście
        z lidla i do tego barszcz czerwony - można zrobic pierogi ale ja pierogów nie
        umiem robić tzn nie mam do nich cierpliwości albo z rosołu robię flaki i wtedy
        dodaję resztki mięsne i nie musze juz zaprawiać "flacków" mąką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka