Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 27.10.03, 05:36 Są na tym forum różne przerażające propozycje kulinarne; mnie jednak dręczy brak sugestii na potrawy/napoje do podania na Holloween. Pomocy, o artyści śiątecznych okropności! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kapitan Kloss Re: Co podać na Halloween? IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 27.10.03, 06:00 Podaj kasztany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Co podać na Halloween? IP: *.proxy.aol.com 27.10.03, 06:50 Z jajecznicą? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Co podać na Halloween? 27.10.03, 11:38 Napoje? Krwawą Mańkę (wódka + sok pomidorowy + sos tobasco) Ogólnie czerwone wina Niebieskiego Bolsa podanego w butelce po denaturce, albo inny alkohol, byle fioletowy (ponoć dobre jest dodanie nadmanganianu potasu), dla wrażliwych - podkolorkuj wódkę konfiturą z jagód Potrawy - może jajka na twardo, zrobione "w oczy"? sałatka z makaronu zafarbowanego farbką spożywczą na różowo (jak robaki), galaretka zastygnięta w rękawicy gumowej (dobrze wypłukanej!!!) sam to robiłem - wygląda obrzydliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co podać na Halloween? 27.10.03, 11:55 móżdżek pewnie odpada z uwagi na bse? ciasta farbowane na niebiesko i zielono takimi kupowanymi barwnikami kruche ciasteczka w dogodnych kształtach - trupie czaszki, kości itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Co podać na Halloween? 27.10.03, 12:05 Niestety, móżdżek trzeba przy smażeniu zmasakrować na papkę, całego się nie podaje. Ale można zrobić go - może z ciasta i wyciskanego kremu w zwoje? albo z jakiej galaretki? na przykład galaretka z nóżek, "zmatowiona" czymś szarym (może białkiem z jajek, jak się ścinają, to powinny dać niezły efekt) i wlana do... może torebki foliowej, położonej na talerzu? Wyobraźnia podpowiada mi, że powinna zastygnąć w wypukło-półkolistym kształcie, a zwoje można zrobić, jak już będzie dość sztywna - naciskając palcami folię w różne esy-floresy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kojka Re: Co podać na Halloween? IP: *.kom / 10.104.36.* 27.10.03, 14:12 Kup sobie "moje gotowanie"tam sa fajne przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witch Re: Co podać na Halloween? IP: *.proxy.aol.com 27.10.03, 16:27 A moe kluski lane z gęstego ciasta aby zachowały kształt, który gdy wyłożone przypomina masę mózgową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Co podać na Halloween? IP: 217.11.133.* 28.10.03, 10:50 Jasne! Odsączone i schłodzone na sicie, powinny być półkuliste. I do tego sos jakiś czerwony spływający tu i ówdzie... Błeeee ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co podać na Halloween? 27.10.03, 18:52 brunosch napisał: > Niestety, móżdżek trzeba przy smażeniu zmasakrować na papkę, całego się nie > podaje zaraz, ale ja pamiętam z dziecięctwa, jak babunia czasem robiła móżdżek cielęcy, to może on nie był w kształcie identycznym, ale taka galaretowata zwojkowatość zachowana była! i wrażenie robiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Co podać na Halloween? IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 27.10.03, 21:31 W Polsce zadajesz takie pytanie? Przeciez to czysto amerykanskie"swieto".... A skoro juz tu mieszkasz, to zajrzyj na: www.foodnetwork.com albo www.marthastewart.com na pewno znajdziesz duzo ciekawych pomyslow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Co podać na Halloween? 27.10.03, 21:43 Nie podoba mi się nowa świecka tradycja Halloween, ale jeśli bym coś organizowała z tej okazji, podałabym na pewno zupę-krem z dyni. Robi się ją bardzo prosto: dynię trzeba przerobić w malakserze na miazgę, to samo zrobić z kawałkiem imbiru i wszystko razem wymieszać z bulionem. Całość podgrzać razem. Podawać z tartym parmezanem i małymi grzaneczkami albo groszkiem ptysiowym. Napoje? Hm... Chyba bloody Mary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Co podać na Halloween? IP: *.dialup.tiscali.it 28.10.03, 10:44 Dynie najpierw piecze sie w piekarniku, a dopiero potem przerabia. Nie jest to konieczne, ale Wlosi robia wlasnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya.s Re: Co podać na Halloween? IP: *.ap.plala.or.jp 28.10.03, 07:39 sprawdz tutaj www.kraftfoods.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne a'propo's mozdzku:) 28.10.03, 15:48 doskonale sie sprawdza koalfior ugotowany w calosci na pol miekko i pomaziany w realistyczne wzorki keczupem no i oczywiscie faszerowane jajka z oliwka w srodku i "zylkami"z keczupu Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne wlasnie robie... 30.10.03, 21:54 ciasteczka - mordki wilkolakow przygotowac ciasto kruche z dodatkiem kokosa wycinac krazki ,upiec na jasny braz i wystudzic teraz potrzeba krezki z czekolady - pokrojone na trojkaty =uszy, candy corn -odkrojona dolna czesc z bialym = zeby zolte plaskie cukierki =oczy kokos-wiorki =futerko rozpuszczona czekolada =klej, by wszystkie wymienione elementy umocowac na ciastku Odpowiedz Link Zgłoś