Gość: qd IP: *.szczecin.mm.pl 19.12.08, 15:24 Mam z 3 duzych sledzi ikre.. sama w sobie gorzka. Co mozna z nia zrobic? qd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Ikra sledzia solonego 19.12.08, 15:29 sos smietanowy z dodatkiem ikry do sledzi potrawa podawana z ziemniakami w mundurkach Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Ikra sledzia solonego 19.12.08, 20:59 Ja marynowałam i ikrę i mleczko razem ze śledziami. Uwielbiałam to, zanim zabrałam się za jedzenie śledzi najpierw zjadałam ikrę i mleczko, a potem dopiero śledzie. Szkoda, że dla mnie to już czas przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qd Re: Ikra sledzia solonego IP: *.szczecin.mm.pl 19.12.08, 21:14 Znaczy w occie? ze zwyklymi dodatkami? qd zaciekawiona Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Ikra sledzia solonego 19.12.08, 21:20 Tak dokładnie, w occie. Ja robiłam zalewę z octu, cukru, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, goździki, imbir i gałka muszkatałowa. W smaku wychodziły takie korzenne. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qd Re: Ikra sledzia solonego IP: *.szczecin.mm.pl 23.12.08, 17:56 Ikra i mlecz juz siedza w zalewie i sie marynuja w lodowce po swietach opowiem jak smakowalo. Dzieki wielkie za przepis. Wesołych świąt! qd Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Tak, u mnie w domu 23.12.08, 20:24 zawsze marynowało się razem ze śledziami, uwielbiałem mlecz i ikrę :) Teraz niestety trudniej dostać Odpowiedz Link Zgłoś
pas_jonat Re: Ikra sledzia solonego 19.12.08, 21:15 przypuszczam ze moze byc zepsuta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Ikra sledzia solonego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 09:43 Ja ikrę dokładnie moczę, jako jedyna osoba w rodzinie uwielbiam wiec, na chlebek z masełkiem - pychotka. A marynowanej lub tej z sosem do ziemniaków, hmm muszę spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Ikra sledzia solonego IP: *.icpnet.pl 23.12.08, 19:55 Moczę by wypłukać sól, potem obtaczam w mące i wrzucam na rozgrzany olej. Krótko podsmażam. Uwielbiam. Niestety trudno dostać samą ikrę. Odpowiedz Link Zgłoś