18_lipcowa1 08.01.09, 20:54 Dostalam prodiz elektryczny. Pamietam ten wynalazek tylko z dziecinstwa, mam piekla w nim ciasta. Moja tesciowa robi w nim pysznego kurczaka. Co mozna robic w prodizu? No, wiadomo oprocz ciast. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nexstartelescope Re: Co w prodizu? 08.01.09, 20:58 Chyba wszystko to, co w piekarniku. Na pewno pasztet i kaczkę z jabłkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Co w prodizu? 09.01.09, 09:55 My przez kilka lat, z braku piekarnika, zdani byliśmy właśnie wyłącznie na prodiż. Wychodziło w nim prawie wszystko to, co normalnie w piekarniku. Z ciastami co prawda nie eksperymentowałam, ale mięsa, pieczenie, pasztet, kaczkę, zapiekanki - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: Co w prodizu? 09.01.09, 10:04 ja się podepnę pod wątek bo tez szukam inspiracji do wykorzystania prodiża; mam pytanie czy w prodiżu upieką się np rogaliki z ciasta francuskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania W prodiżu można piec wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 11:56 tak jak w piekarniku. Dziwne, że osoby piekące w nim np. mięso zastanawiały się czy ciasto też wyjdzie ;) Ja używałam prodiża mimo, że mam piekarnik, bo wiedziałam że w prodiżu wyjdzie potrawa na 100%, a z piekarnikiem pewności nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: Co w prodizu? 09.01.09, 13:06 jeśli tak to jak długo piec ciasto francuskie w prodiżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co w prodizu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:42 mamulinka2 napisała: > jeśli tak to jak długo piec ciasto francuskie w prodiżu? Nigdy nie piekłam ciasta francuskiego ani w prodiżu, ani w piekarniku. Nie lubię go. Co do wszystkich innych potraw, czas pieczenia stosowałam właściwie taki sam, jak podawano w przepisach (na piekarnik. Odpowiedz Link Zgłoś