Gość: Gwiazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 17:58 Uzywam jej tylko do podgrzewania.. ( zupy lub bulki z serem :) A wy? Znacie jakies przepisy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chris Re: Dania z mikrofali IP: *.icpnet.pl 27.11.03, 19:28 ja po kilku probach 'gotowania' tez uzywam jej tylko do podgrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
alluette Re: Dania z mikrofali 28.11.03, 08:29 Dopóki nie miałam wykończonej kuchni, w mikrofali gotowałam niemal wszystko - od ziemniaków po zupki i lasagne :-) Jednak dania z mikro mają swój specyficzny "smaczek" i nie mogą się równać z tymi robionymi tradycyjnymi metodami. pozdr. a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Dania z mikrofali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 16:58 Czyli smaczne dania z mikrofali nie istnieja ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Dania z mikrofali IP: *.proxy.aol.com 28.11.03, 20:32 A właśnie ,że istnieją!!! Dużo zależy od rodzaju piecyka, bo są różne. Njprostrze i najtańsze to te najpopularniejsze, mikrofale i tyle. Ale są i z elementem grzejnym, które pieką trochę tak jak elektryczne piece. Są też "kombinowane" czyli te z nadmuchem gorącego powietrza, konwekcyjne. Nie tylko, że w niej gotuję (szybko - zieniaki w 10-15 min.), ale i piekę czy to ciasto, czy też pięknie zbrązowioną kurę. Są też substancje przemieniające energię mikrofalową w prawdziwe gorąco, produkują chrupką pizzę w gotowych opakowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś