sialalka 09.04.09, 13:05 Chciałabym pierwszy raz zrobić makowiec (taki zawijany,zrolowany). Czy może ktoś z Was podać jakis w miarę łatwy przepis.Od razu mówię,że nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabeloski Re: przepis na makowiec 14.05.09, 13:41 ja tez mam pytanie odnosnie makowca. Po co mielic mak? Po co sie tak meczyc? A jak sie uzyje bez mielenia, to jaki bedzie efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: przepis na makowiec 14.05.09, 13:51 mak będzie zgrzypiał między zębami. I raczej nie polecam częstowania nim osób posiadających trzeci garnitur zębów ;) sprawdzone przepisy na makowiec w Galerii Potraw. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,88762101,88762101.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,89215146,89215146.html Wg dziuuni - tu ładnie sfotografowany www.cincin.cc/index.php?showtopic=17608 - Odpowiedz Link Zgłoś
aaaguniaaa Re: przepis na makowiec 14.05.09, 13:55 jak sie nie chce mielic maku to sie kupuje mielony. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: przepis na makowiec 14.05.09, 14:16 izabeloski napisała: > ja tez mam pytanie odnosnie makowca. Po co mielic mak? > Po co sie tak meczyc? A jak sie uzyje bez mielenia, to jaki bedzie > efekt? ja znam tylko z mielonego,ciekawy aspekt mozna sprobowac, kazdy zna tylko mielony,mozliwe juz ktos sprobowal, bo jak nie sproboje to nie moge odpowiedziec, na ciasteczka zucam caly,normalne ale jak caly wyjdzie w makowcu to nie wiem, mozliwe ze bedzie wspanialy w srodku jest wilgotnosc, bardzo ciekawy experyment dla mnie, Odpowiedz Link Zgłoś
izabeloski Re: przepis na makowiec 15.05.09, 14:31 na makowca sie nigdy nie szarpnelam ze wzgledu na to mielenie wlasnie. Wiem, ze jest mak juz mielony, ale ja mieszkam za granica i tu we Wloszech mielonego raczej nie ma. Ze w ogole mak uswiadczyc mozna! Sprobuje wiec najpierw przepuscic go przez mlynek , zobacze co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś