billy.the.kid 10.04.09, 09:16 wyjmowac ją z wody jeszczce jk gorąca czy zostawic do stognięcia i dopiero wyjąc.?????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubia28 Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 09:17 To jak chcesz,mozesz zostawic w wodzie i mozesz wyjac. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 09:28 billy.the.kid napisał: > wyjmowac ją z wody jeszczce jk gorąca czy zostawic do stognięcia i dopiero > wyjąc.?????????????????????/ to zalezy,jak chce ja od razu jesc to musi byc goraca i z chrzanem, jak na inny przepis,to bym ja szybko wyjela i ostudzila w zimnej wodzie, Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 10:15 bo tak jakoś szybko wyjęta pierunem się zsycha. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 11:54 Studzic w wywarze. Inaczej - no wlasnie - sucha bedzie i nie tak aromatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 10:31 bitwę pod grunwaldem wygraliśmy na mięsku. to krzyżaki żarli jakieś wynalazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: białą kiełbasina. IP: *.viator.plm11.pl 10.04.09, 12:51 Wystarczy przykryć aby nie wyschła. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 14:11 oczywiscie zalezy jaka biala kielbasa, ta polska podawana na swiateczne sniadanie i ta szynke pamietam do dzisiaj,czy ta dzisiejsza jest taka sama nie wiem, ale napewno nie ma nic wspolnego z ta z zagranicy, Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 15:23 kupiłem se 1.5kg w sklepie u"RZERZNIKA" jak mawiała moja babcia, a była ona jeszcze z 19 wieku. na surowo spróbowałem-przyzwoita całkiem. tera się pichci. zapach też niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: białą kiełbasina. IP: *.viator.plm11.pl 10.04.09, 17:32 Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 17:49 W piątek? Co za upadek obyczajów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atteissttka Re: białą kiełbasina. IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 10.04.09, 17:54 kocia_noga napisała: > W piątek? Co za upadek obyczajów! A to czemu? Przecież nie ma obowiązku, żeby na forum kuchnia pisali wierzący i praktykujący jedyną słuszną religię ;) Jakby ktoś w czasie ramadanu napisał, że właśnie zjadł pożywne śniadanie i przygotowuje suty obiad to też byś się tak oburzyła? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: białą kiełbasina. 10.04.09, 18:16 Nie oburzałam się, to było lekko żartobliwe zwrócenie uwagi na rzeczywisty fakt zmiany obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atteissttka Re: białą kiełbasina. IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 10.04.09, 18:27 kocia_noga napisała: > Nie oburzałam się, to było lekko żartobliwe zwrócenie uwagi na > rzeczywisty fakt zmiany obyczajów. To zabrakło emotki - bez niej zabrzmiało naprawdę poważnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś