Gość: zuzia IP: *.lukas.com.pl 03.12.03, 10:16 Nie mam juz pomysłu na szybki i dobry a zarazem niecodzienny obiadek- prosze pomózcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek 03.12.03, 11:07 Wczoraj mieliśmy makaron z sosem warzywno-serowym, potrawa powstała przypadkowo, z tego co było akurat pod ręką, pełna improwizacja. Na patelni z odrobiną oliwy poddusiłam mrożonkę Hortexu p.t. Sałatka Pedros (marchewka, brokuły, groszek cukrowy, papryka, brokuły, małe kolbki kukurydzy), dorzuciłam do tego ząbek czosnku, trochę pokrojonej w kosteczkę szynki, pokruszony ser Lazur (taki w typie rokpola), troszeczkę dolałam wody (można by śmietanki, ale nie miałam), poczekałam aż ser się rozpuści. Ugotowałam makaron farfalle (kokardki, ale inny też dobry), wrzuciłam do sosu, zamieszałam, przykryłam na chwilę - i gotowe. Bardzo dobre, a przy tym dekoracyjne - kokardki umajone kolorowymi warzywkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 14:17 bierzesz poledwiczke wieprzowa, nacinasz, wkladasz ser plesniowy, spinasz wykalaczkami lub obwiazujesz nicia. Podsmazasz poledwiczke. Przyprawy. Troche wody, dusisz. Mozna dodac sos z pieczarke lub grzybow i w tym poddusic. Dodatki - jak kto chce. Rbi sie szybko, krotko i jest pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa Re: Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek 03.12.03, 15:21 wrzucasz na patelnie (bez tluszczu) pociapana paczke wedzonego lososia, dolewasz smietane 30%, mieszasz, dorzucasz kapary i pokrojony koperek. chwilke mieszasz nad ogniem, pozniej mieszasz z makaronem. sosu nie nalezy solic (sam losos jest slony wystarczajaco). bardzo szybko sie robi, a smakuje fantastycznie. smacznego, z. Odpowiedz Link Zgłoś