Dodaj do ulubionych

Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek

IP: *.lukas.com.pl 03.12.03, 10:16
Nie mam juz pomysłu na szybki i dobry a zarazem niecodzienny obiadek- prosze
pomózcie
Obserwuj wątek
    • default Re: Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek 03.12.03, 11:07
      Wczoraj mieliśmy makaron z sosem warzywno-serowym, potrawa powstała
      przypadkowo, z tego co było akurat pod ręką, pełna improwizacja. Na patelni z
      odrobiną oliwy poddusiłam mrożonkę Hortexu p.t. Sałatka Pedros (marchewka,
      brokuły, groszek cukrowy, papryka, brokuły, małe kolbki kukurydzy), dorzuciłam
      do tego ząbek czosnku, trochę pokrojonej w kosteczkę szynki, pokruszony ser
      Lazur (taki w typie rokpola), troszeczkę dolałam wody (można by śmietanki, ale
      nie miałam), poczekałam aż ser się rozpuści. Ugotowałam makaron farfalle
      (kokardki, ale inny też dobry), wrzuciłam do sosu, zamieszałam, przykryłam na
      chwilę - i gotowe. Bardzo dobre, a przy tym dekoracyjne - kokardki umajone
      kolorowymi warzywkami.
      • Gość: kaska Re: Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 14:17
        bierzesz poledwiczke wieprzowa, nacinasz, wkladasz ser plesniowy, spinasz
        wykalaczkami lub obwiazujesz nicia. Podsmazasz poledwiczke. Przyprawy. Troche
        wody, dusisz. Mozna dodac sos z pieczarke lub grzybow i w tym poddusic.
        Dodatki - jak kto chce. Rbi sie szybko, krotko i jest pyszne.
    • zyrafa Re: Pomysł na szybki/dobry/niecodzienny obiadek 03.12.03, 15:21
      wrzucasz na patelnie (bez tluszczu) pociapana paczke wedzonego lososia,
      dolewasz smietane 30%, mieszasz, dorzucasz kapary i pokrojony koperek. chwilke
      mieszasz nad ogniem, pozniej mieszasz z makaronem. sosu nie nalezy solic (sam
      losos jest slony wystarczajaco). bardzo szybko sie robi, a smakuje
      fantastycznie.
      smacznego,
      z.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka