Dodaj do ulubionych

Sos czosnowy

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 10:43
Proszę o przepis na dobry sosik czosnkowy,

Pozdrawiam
D.
Obserwuj wątek
    • guadalahara Re: Sos czosnowy 05.12.03, 10:59
      Na bazie śmietany, oliwy, jogurtu czy majonezu?
      Na ciepło czy na zimo?
      Do potraw ciepłych czy zimnych?
      Daj nam szansę, dorzuć parę szczegółów
      • Gość: Dorota Re: Sos czosnowy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 11:33
        Raczej nie na majonezie i myślałam raczej o sosie na zimno, ale jesli znasz
        przepis na sos na ciepło to bardzo poproszę,
        D.
        • czarna_mandarynka Re: Sos czosnowy 05.12.03, 12:06
          Równe części naturalnego jogutru (polecam Bakome bo gesta) i majonezu, ząbków
          czosnku wg uznania, odrobina soli i opcjonalnie - majeranek, bazylia, koperek,
          oregano, no coś żeby plywalo w sosie.
          • Gość: Asia Re: Sos czosnowy IP: *.upc-g.chello.nl 05.12.03, 13:33
            Ja robie z serka homo, jest gesciejszy i dodaje do tego lyzke majonezu (na
            jakies 250g serka). Oczywiscie czosne, sol, pieprz i ziola prowansalskie do
            smaku.
            Swietne do ryby smazonej
            • Gość: g Re: Sos czosnowy IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 05.12.03, 15:31
              jogurt naturalny, czosnek, mięta, sól, cukier
              jogurt naturalny, czosnek, starty na tarce ogórek swieży (posolony, odczekany,
              odciśnięty)
              dobra oliwa z oliwek "naciągnięta" świeżym czosnkiem (do sałatek, świeżych
              warzyw)
          • Gość: salmotrutta Re: Sos czosnowy IP: *.compass.net.nz 05.12.03, 21:11
            ...jeza da sie przeleciec...przez lejek;)...
    • Gość: Nag Re: Sos czosnowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 21:01
      Najlepszy:słoik majonezu,5-6 rozgniecionych ząbków czosnku,ok 5 łyżek ketchupu
      i dużo bazylii susznej. Zakochałam się w tym sosie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka