ksas 16.12.03, 16:18 ...-bardzo rozne rzeczy serwuja ludziska pod tym haslem,a wy jakie znacie wariacje??? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: koktail z krewetek... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 17:21 Krewetki + sos (majonez, odrobina koncentratu pomidorowego + sok z cytryny + ew. kropla tabasco + pieprz) to moja ulubiona wersja. Całośc podana na sałacie. M. Ew. mozna dodać kapary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: koktail z krewetek... IP: *.acn.pl 16.12.03, 20:45 ale krewetki surowe??? fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: koktail z krewetek... IP: *.we.client2.attbi.com 16.12.03, 21:03 krewetki ugotowane albo na parze w sosie koktailowym. Sos taki mozna b. latwo zrobic samemu : zmieszac keczap z chrzanem, dodac krople soku z cytryny i jesli ktos lubi ostry to Tabasco. jadlam krewetki w sosie majonezowym w Polsce i cale to zestawienie bylo raczej mdle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: koktail z krewetek... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.03, 17:42 ja jaddlam cos pod tym haslem, ale oprocz sosu bylyw wtym kalwalki grejpfruta i chyba jajko -wiecej nie pamietam,ale podane byly w wysokich szklankach z dlugimi lyzkami... moze ktos pamieta cos wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Re: koktail z krewetek... 18.12.03, 15:00 Gość portalu: lulu napisał(a): > ale krewetki surowe??? fuj! Dlaczego "fuj" ?!?!?! osobiście jadłem krewetki na surowo w postaci Sushi i Sashimi PYCHA !!! oczywiście nie same tylko w odpowiedniej postaci (sos sojowy z wasabi, oraz glony nori) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: koktail z krewetek... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 21:33 Ja preferuję krewetki z zalewy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: koktail z krewetek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 23:13 jadlam tak: w wysokim kieliszku tak z polowa pokrojonego selera naciowego, na to krewetki ( z zalewy chyba), na to cytrynka no i obok sosik - keczupowato- chrzanowy. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś