Gość: polia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 23:27 kupiłam mrożone kurki i chciałam zrobić w śmietanie, robiłam wszsystko wg.przepisu na opakowaniu i wyszły gorzkie,ktoś wie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f zapamietaj prducenta i date pakowania i 08.07.09, 23:35 wiecej nie kupuj tych - unikaj. Bylo tu 100 razy - czesc zamrozoenych kurek jest gorzka...:-( Pomaga na to, przelanie wrzątkiem mrozonych, przeplukanie ponowne i dopiero wtedy obrobka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościa Re: gorzkie kurki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 06:35 ww6.tvp.pl/1758,137617,1.view#24 Ja robie tak: obgotowuje we wrzatku kilka minut Wodę wylewam, potem Obgotowuję w mleku kilka minut Mleko wylewam Potem juz robię z nimi co chcę. Przepis Okrasy masz wskazany Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: gorzkie kurki 09.07.09, 10:08 Gość portalu: gościa napisał(a): obgotowuje we wrzatku kilka minut > Wodę wylewam, > potem > Obgotowuję w mleku kilka minut > Mleko wylewam > Potem juz robię z nimi co chcę. > Przepis Okrasy masz wskazany to jak wezme szmate badzie moze lepiej smakowala, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naq Re: gorzkie kurki IP: 212.160.148.* 09.07.09, 17:04 zwlaszcza szmata nasaczona wódą, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: gorzkie kurki 09.07.09, 12:47 Bo kurki powinny być obgotowane przed zamrożeniem, może to zaniedbano? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: gorzkie kurki 09.07.09, 13:31 Gość portalu: polia napisał(a): > kupiłam mrożone kurki i chciałam zrobić w śmietanie, robiłam > wszsystko wg.przepisu na opakowaniu i wyszły gorzkie,ktoś wie > dlaczego? znasz smak swiezych, Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: gorzkie kurki 09.07.09, 13:39 Gość portalu: polia napisał(a): > kupiłam mrożone kurki i chciałam zrobić w śmietanie, robiłam > wszsystko wg.przepisu na opakowaniu i wyszły gorzkie,ktoś wie > dlaczego? podaj przepis, wlasnie napisz co zrobilas wg.przepisu na opakowaniu, ten przepis mozliwe pomoze wielu osobom stwierdzic,dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoniasz Re: gorzkie kurki IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 16:39 Cokolwiek byś nie robiła z mrożonymi surowymi kurkami, zawsze pozostaną gorzkie. Tak mają i już. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: gorzkie kurki 10.07.09, 11:07 masz racje bo nawet nazwa juz cos mowi Pieprznik jadalny Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: łoł, to pieprz jest gorzki?! :-))) n/t 10.07.09, 15:22 jak zle zrobiona potrawa,to moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: wtedy pieprznik NIEjadalny :-) n/t 10.07.09, 15:39 dlaczego nie jak ktos lubi bez problemu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: gorzkie kurki IP: *.echostar.pl 20.11.13, 22:45 jesli kurek nie ongotujesz przed zamrozeniem pozniej beda niestety gorzkie i nic z tym nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: gorzkie kurki 21.11.13, 11:08 Gość portalu: miska napisał(a): > jesli kurek nie ongotujesz przed zamrozeniem pozniej beda niestety gorzkie i ni > c z tym nie zrobisz. Można także krótko poddusić na maśle, robię tak od kilku lat. :-) Odpowiedz Link Zgłoś