varna771 23.07.09, 01:26 ostatnio mam melodię na naleśniki z serem. Ja ser biały ucieram, dodaję żółtko oraz cukier waniliowy jest dobry ,ale nie pyszny. Jeżeli macie sprawdzony przepis to poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-aa Re: ser do naleśników 23.07.09, 08:43 a musi być na słodko? może tak jak farsz do pierogów ruskich (ziemniaki, twaróg, cebula)? a na słodko to można dodać jeszcze orzechy, rodzynki lub inne bakalie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: ser do naleśników 23.07.09, 09:16 Twaróg (najlepiej tłusty lub półtłusty) z cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkiem i sporą szczyptą czarnego pieprzu "rozdziabuję" widelcem. Kiedyś spróbowałam ze zmielonym, ale wydaje mi się, że wtedy jest bardziej mdło i papkowato. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 Re: ser do naleśników 23.07.09, 09:49 dorzucam do sera smażoną (osobiście)skórkę pomarańczową lub cytrynową a może być z polewą ? polewam rozgniecionymi owocami np poziomkami z miętą Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: ser do naleśników 23.07.09, 12:11 Ja też dodaję do sera skórkę pomarańczową [mam zawsze duże zapasy}. Poza tym lubię te naleśniki obsmażyć na maśle, aby były chrupiące. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: ser do naleśników 23.07.09, 13:12 marbor1 napisała: > Ja też dodaję do sera skórkę pomarańczową [mam zawsze duże zapasy}. > Poza tym lubię te naleśniki obsmażyć na maśle, aby były chrupiące. wlasnie te obsmazanie na masle dodaje wartosci smakowe, Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: ser do naleśników 23.07.09, 12:17 He, he poziomki z miętą, to jest coś pysznego. Ponieważ mam sporo poziomek na działce [oczywiście miętę też], to co drugi, trzeci dzień serwuję na deser właśnie poziomki z miętą. Pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: ser do naleśników 23.07.09, 12:17 Imho zadne cudowne dodatki nie pomoga, jesli ser jest kiepski. Musi byc tlusty i swiezy, im bardziej, tym lepiej. Wtedy wystarczy zwykly cukier waniliowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: ser do naleśników 23.07.09, 12:43 Serek Maskarpone z 2 łyżkami miodu i łyżką cukru waniliowego. Odpowiedz Link Zgłoś