mhr-cs 06.08.09, 16:23 caly czas upaly, zimna ogorkowa pomaga ma sol i kwasny smak, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.r.8.5 Re: zupa zimna 06.08.09, 20:06 od soli chce sie jeszcze bardziej pic wode... Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: zupa zimna 07.08.09, 23:09 to może lepiej tzw. "wodę spod ogórków" tylko troche rozcienczoną woda przegotowaną... Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: zupa zimna 08.08.09, 21:03 To chyba na kaca, ale niektórym chyba się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: zupa zimna 08.08.09, 21:13 CCK, nieee! wcale nie na kaca, po prostu jak sie pić chce - tak jak kwas chlebowy podpiwek podlaski czy zakwas buraczany: - wracasz do domu zmordowana robotą w ogrodzie i zamiast pić jakies swinstwa to pijesz chlodną maślankę lub kwas chlebowy albo wodę spod ogorków aż Ci po brodzie i policzkach cieknie... nie znasz tego uczucia frajdy? Co prawda jak wracałem z patrolu w Tadżykistanie to piłem namiętnie goracą herbatę z jakims ichnim tłuszczem i od razu robiło mi sie "chlodniej" ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
buttergirl Re: zupa zimna 08.08.09, 21:48 Ja od kilku miesięcy namiętnie wypijam zalewę z kupnych ogórków konserwowych, najchętniej z chilli. A jak zakisiłam małosolne to wodę wypiłam a na ogórki już nie miałam chęci. Macie rację, zakwasy są cudne i dają dużo frajdy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: zupa zimna 09.08.09, 16:21 buttergirl napisała: > Macie rację, zakwasy są cudne i dają dużo frajdy. :) :-)) Odpowiedz Link Zgłoś