Dodaj do ulubionych

Muzyka w radiu

26.03.04, 18:16
Ok,wiem,niezbyt brzmi ten temat watku,ale trudno.Chodzi mi przede wszystkim o
Trójkę.Może powinnam pisać to na forum radio,ale tam ludzie są
nadwrażliwi,jeśli o Program 3.chodzi.
Od jakiegos czasu,nie wiem,może od tamtego zamachu,może wcześniej,mam
wrażenie,że w Trójce lecą jakieś lepiej przyswajalne piosenki(tzn.w naszym
rozumieniu).Dzisiaj w ciągu pół godziny usłyszałam R.E.M.(i nie było
to "Loosing..." ani "Everybody hurts"),U2 i coś jeszcze fajnego,co mnie
całkiem dobrze nastroiło tego ranka,mimo że nie miałam powodów do dobrego
samopoczucia.Potem oczywiście popłynęła muzyka bliska sercu derekcji,ale i
tak nie zamazała poprzedniego wrażenia.
Wiem,że to troche marzycielski wątek,ale gdyby miało się coś zmienić w
tzw.playliście,to co byście chętnie usłyszeli?A mnie się marzy...:
Gorillaz-choćby "Clint Eastwood"
Franz Ferdinand-już jest czasami i bardzo mnie to cieszy
U2,ale starsze("Sunday...",Unforgettable Fire" itd)
Musewink))
starsze utwory,żeby posłuchać,na czym dzisiejsze zespoły sie wzorująwink
I mnóstwo innych.
Obserwuj wątek
    • peternurek1 Re: Muzyka w radiu 26.03.04, 18:20
      dziś w trójce ok. 7.25 leciało U2 "one"
      co prawda nie ma chyba większego hitu tego zespołu ale i tak byłem w lekkim
      szoku
      piękny początek dnia, potem nie wiem co się działo bo musiałem wyjść...
      • aasiek Re: Muzyka w radiu 26.03.04, 18:30
        Właśnie o tym pisałamsmileJadłam śniadanie i kanapka mało mi z ręki nie wypadławink
      • ihopeyouwilllikeme Re: Muzyka w radiu 26.03.04, 21:30
        peternurek1 napisał:

> dziś w trójce ok. 7.25 leciało U2 "one"
        > co prawda nie ma chyba większego hitu tego zespołu ale i tak byłem w lekkim
        > szoku
        > piękny początek dnia, potem nie wiem co się działo bo musiałem wyjść...
        >

Przesadzacie, " One " całkiem często leci np. na RMF-ie ( oczywiście -
        stosunkowo często, z " Shut up, just shut up, shut up... " itd. nie ma się co
        mierzyć smile. Mnie pozytywnie zaskoczyło " Unforgettable Fire ", ten utwór nie za
        bardzo jest hitem... ale na liście wszechczasów 3-ki sie trzyma nieźle. Kiedyś
        zdarzyło mi się zresztą słyszeć na 3-ce " I Will Follow " big_grin
        • peternurek1 Re: Muzyka w radiu 26.03.04, 21:52
          > Kiedyś
          > zdarzyło mi się zresztą słyszeć na 3-ce " I Will Follow " big_grin

właśnie... kiedyś
          kiedyś też Unchained Melody leciało co jakiś czas
          • ihopeyouwilllikeme Re: Muzyka w radiu 26.03.04, 21:55
            peternurek1 napisał:

> kiedyś też Unchained Melody leciało co jakiś czas

Everlasting Love tez było... ech, to były czasy big_grin
        • asztet A propos 28.03.04, 16:16
          Może ktoś mnie oświeci co to takeigo to siara-siusiara-siara, bo katują to do
          zarzygania, a ja nie wiem kto posadził takiego estetycznego batona.
    • Gość: As Re: Muzyka w radiu IP: *.vline.pl / *.vline.pl 26.03.04, 18:21
      Ja bym chciał jakąś cięższą muzykę na co dzień - chociażby klasykę czyli Black
      Sabbath, Iron Maiden, AD/DC, Metaliica. Ale wiem że nie ma na to szans sad
    • Gość: aasiek Re: Muzyka w radiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 22:18
      A dziś z rana Ryszard zaśpiewał "Bitter Sweet Symphony".I o to chodzi...mniej
      więcejsmile
    • Gość: jutu Re: Muzyka w radiu IP: *.asternet.pl 27.03.04, 23:20
      wczoraj w najlepszym klubie w miescie 4 razy z rzedu lecialo U2 lajf - mozna
      bylo sie porzygac.
    • facecja Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 00:09
      ktoś wyżej miał rację - przesadzacie trochę. Dzisiaj rano usłyszałam na ESCE -
      Easy FNM (to nic, że zarz potem jak-zapomnieć, od której mi isę ciśnienie an
      cały dzień podniosło), a potem jeszcze wspomniane przez was "One" U2. A ja bym
      chciała usłyszeć kiedyś sobie coś z Thin Lizzy na ten przykład, o!
      • aasiek Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 08:01
        facecja napisała:

> ktoś wyżej miał rację - przesadzacie trochę. Dzisiaj rano usłyszałam na ESCE -

> Easy FNM (to nic, że zarz potem jak-zapomnieć, od której mi isę ciśnienie an
        > cały dzień podniosło), a potem jeszcze wspomniane przez was "One" U2. A ja
        bym
        > chciała usłyszeć kiedyś sobie coś z Thin Lizzy na ten przykład, o!
        To nie o to chodzi,żeby w kółko puszczali U2,rzecz w tym,żeby te muzykę
        nadawali umiejętnie.To nie sztuka obrzydzic wszystkim "One".Ale pomyśl,jeśli
        cieszymy sie z tego,że w ogóle puszczono tę piosenkę,to do czego juz doszło?
        • facecja Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 19:16
          Ależ mi "One" wcale nie obrzydło. Chodzi mi o to, że - moze tylko mi - zdarza
          się od czasu do czasu usłyszeć całkiem dobre kawałki i to nie tylko na trójce,
          np. o 5:00 rano (cudna pora, nie?wink)na ZETCE leci często cos z polskiej klasyki
          rocka, np. Dżem. Więc uważam, że fakt, iż na trójce (jak dla mnie to najmniej
          szmatławym polskim radiu) poleciało U2. A do tego, że nie usłyszę nigdzie Thin
          Lizzy, Sex Pistols, AiC, Deep Purple to już się powoli przyzwyczajam...
          • peternurek1 Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 19:44

> Ależ mi "One" wcale nie obrzydło. Chodzi mi o to, że - moze tylko mi - zdarza
            > się od czasu do czasu usłyszeć całkiem dobre kawałki i to nie tylko na
            trójce,
            > np. o 5:00 rano (cudna pora, nie?wink)na ZETCE leci często cos z polskiej
            klasyki rocka, np. Dżem.

prawie wszystkie stacje w godzinach nocnych są zdecydowanie lepsze
            a od rana znów się zaczyna... z tym że nasze zdziwienie wywołał fakt iż już w
            godzinach rannych, czyli porze dużej słuchalności tez poleciało coś takiego

> Więc uważam, że fakt, iż na trójce (...) poleciało U2.

nie skończyłeś zdania czy czegoś nie rozumiem...?

> (jak dla mnie to najmniej
            > szmatławym polskim radiu)

no nie wiem... ostatnio słyszałem przez jakiś czas Bis'ki i Jazzradia, teraz są
            juz dużo lepsze od trójki (obecnej trojki)
            no i warszawskie radio 94 jest niezłe, tzn. jest coraz lepsze , coraz mniej
            wkurzających dżingli i głupich rozmów a coraz więcej dobrych tematycznych
            audycji muzycznych, przeszło tam sporo osob z byłego rockradia i troche
            uciekinierów z trójki własnie

> A do tego, że nie usłyszę nigdzie Thin
            > Lizzy, Sex Pistols, AiC, Deep Purple to już się powoli przyzwyczajam...

no taak... ja także, jeśli np. U2 jeszcze czasem gdzieś tam leci to o tym
            zapomnijmy...
            • miss.rhcp Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 19:55
              Ha! Posłuchać sobie Radia Radom.... to jest dopiero rzeźnia. cały czas Kate
              Ryan, jeden osiem l, magda femme,kukulska i duecik borysewicz kukiz.
              • peternurek1 Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 20:07
                było kiedyś w moim mieście niejakie radio Mazowsze gdzie leciało na przemian
                disco-polo(!) jakieś boysbandy- polskie i zagraniczne oraz lokalne audycje
                propagandowe, na wciąż , 24 godziny na dobe to samo... to było coś

naszczęście było , potem kupiło to rockradio które pare mies. puźniej upadło...
                i teraz leci ciągle 50 kawałków z playlisty, też cały czas to samo z tym że da
                się posłuchać
                • miss.rhcp Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 20:16
                  A radio radom jest dzieckiem Eski, więc praktycznie leci tam tylko to, co i w
                  Esce. Morałz tego taki, że i Esce leci muzyka, która nigdy w ogóle nie powinno
                  dotrzeć do niczyich uszu.
            • facecja Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 20:16
              peternurek1 napisał:

> > Więc uważam, że fakt, iż na trójce (...) poleciało U2.
              >
              > nie skończyłeś zdania czy czegoś nie rozumiem...?

Ano rozgryzłeś mnie - miałam napisać, że fakt ten mnie nie zdziwił, ale się
              zagapiłam wink

> > (jak dla mnie to najmniej
              > > szmatławym polskim radiu)
              >
              > no nie wiem... ostatnio słyszałem przez jakiś czas Bis'ki i Jazzradia, teraz

>
              > juz dużo lepsze od trójki (obecnej trojki)
              > no i warszawskie radio 94 jest niezłe, tzn. jest coraz lepsze , coraz mniej
              > wkurzających dżingli i głupich rozmów a coraz więcej dobrych tematycznych
              > audycji muzycznych, przeszło tam sporo osob z byłego rockradia i troche
              > uciekinierów z trójki własnie

na pewno są fajne stacje radiowe, ale na warszawską nie mam co sie nastawiać
              (te 400 kmsmile). Poza tym radia słucham głównie podczas podróży autobusem
              (walkama się jeszcze nie dorobiłamcrying), a kierowcy jak 3 właczą to już jest
              święto lasu. Najczęsciej to eska, rmf, zet.... A jak jestem w domu i sama
              decyduję czego posłuchać, to wolę włączyć płyty a nie mieć nadzieję, że 1.
              złapie dobre radio, 2. akurat coś fajnego na nim poleci wink

Nie pozostaje nic innego, jak założyć własne.
              • peternurek1 Re: Muzyka w radiu 28.03.04, 20:48
                > na pewno są fajne stacje radiowe, ale na warszawską nie mam co sie nastawiać
                > A jak jestem w domu i sama
                > decyduję czego posłuchać, to wolę włączyć płyty a nie mieć nadzieję, że 1.
                > złapie dobre radio, 2. akurat coś fajnego na nim poleci wink
                ja także , ajak już słucham radia to głównie wieczorem tuż przed zaśnięciem i
                własnie rano jak nie mam czasu wrzucić żadnej płytki...

> Nie pozostaje nic innego, jak założyć własne.

dokładnie , w pełni popieram pomysł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka