Dodaj do ulubionych

Sluchamy... bo kochamy

11.02.05, 17:20
Chodzi mi o plyty ktore byscie od razu wywalili ze swojej kolekcji,ale nie
robicie tego,bo nagral je wasz ulubiony artysta,albo zespol.Ja mam tak np. z
"Millenim Bells" Oldfielda.Gdyby nagral ktosinny ta plyte wywalilbym ja na
smietnik,a tak ze zrobil to Oldfield czasami jej slucham,zmusza mnie do tego
tylko to,ze kocham Oldfielda.A jak u was?
Obserwuj wątek
    • ari Ja tam nie mam litości :) 11.02.05, 17:25
      i nie znam taryfy ulgowej. Pearl Jam to wielki zespół koncertowy i za pierwsze
      trzy płyty ma u mnie szacunek wielki, ale smętnych knotów w rodzaju Binaurala i
      tak nie słucham.
      • spiral_architect Re: Ja tam nie mam litości :) 11.02.05, 17:32
        Faktycznie to wywalilem jak na razie "Bor Again" Black Sabbath i nie zaluje,
        nigdy nie zalowalem i zalowac nie bede tej decyzji smile

bardzo slaby jest niestety ostatni Camel - "Nod And Wink", tylko z jedynym
        jedynym naprawde pieknym utworem - "Simple Pleasures". Ale nie wywala sie nic
        najwazniejszego i najfaaworytszego zespolu. No wlasciwie jednego z dwoch - co do
        drugiego - Danziga - wywalilbym z dyskografii "Blackaciddevil", ale tegoz CD
        nigdy nie mialem w posiadaniu.
        • Gość: Kanal A/Pokahontaz POKAHONTAZ i KANAL AUDYTYWNY-Tansmisja o 20.00.. IP: *.e-net.pl 25.04.05, 02:50
          ..w internecie z Niezwyklej Trasy Koncertowej!!

www.plyta-skirtotymicznia.prv.pl
          wejdz > sluchaj > polecaj
          --------------------------------
          • Gość: Kanal A/Pokahontaz POKaHONTAZ i KANAL AUDYTYWNY-Tansmisja o 20.0 IP: *.e-net.pl 25.04.05, 02:52
            ..w internecie z Niezwyklej Trasy Koncertowej!!

www.plyta-skirtotymiczna.prv.pl
            > wejdz > sluchaj > polecaj
            --------------------------------
      • Gość: pszemcio1 Re: Ja tam nie mam litości :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:36
        ari napisał:

> i nie znam taryfy ulgowej. Pearl Jam to wielki zespół koncertowy i za
        pierwsze
        > trzy płyty ma u mnie szacunek wielki, ale smętnych knotów w rodzaju Binaurala
        i
        >
        > tak nie słucham.

no sorry...ja rozumiem że sie ktos tej płyty czepia jeśli chodzi o kompozycje
        ale stwierdzenie że to smęty????...nie no...Evacuation, breakerfall, gods dice,
        insignificance itd...to są smęty????
    • ilhan Piękny plagiat 11.02.05, 18:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=15540522
      • Gość: As Re: Piękny plagiat IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 11.02.05, 18:38
        ilhan napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=15540522

Ilhanie, może cięzko Ci uwierzyć, ale nie wszyscy czytają tamto forum.
        • ilhan Re: Piękny plagiat 11.02.05, 18:52
          Gość portalu: As napisał(a):

> Ilhanie, może cięzko Ci uwierzyć, ale nie wszyscy czytają tamto forum.

Asie, gdyby nie oburzenie kol. Haribo Goldbarana kilka tygodni temu z powodu założenia przez kogoś wątku o podobnej treści do jego wcześniejszego, wcale bym się nie odzywał. A czy czyta tam to forum? Sądzę, że akurat on tak.

Pozdr.
          • wredotka1 pojdzcie na uklad 11.02.05, 19:03
            Niech Haribo czyta tamto forum, a pisze tu, a Ilhan niech czyta to forum, a
            pisze tam. Bedzie sprawiedliwie.
            • humbak Re: pojdzcie na uklad 11.02.05, 19:14
              Hehe... Ładnie powiedzianesmile
          • haribo_goldbaren Re: Piękny plagiat 11.02.05, 19:09
            ilhan napisał:

> Gość portalu: As napisał(a):
            >
            > > Ilhanie, może cięzko Ci uwierzyć, ale nie wszyscy czytają tamto forum.
            >
            > Asie, gdyby nie oburzenie kol. Haribo Goldbarana kilka tygodni temu z powodu za
            > łożenia przez kogoś wątku o podobnej treści do jego wcześniejszego, wcale bym s
            > ię nie odzywał. A czy czyta tam to forum? Sądzę, że akurat on tak.
            >
            > Pozdr.
            Czy mozesz mi przypomniec jaki to ktos zalozyl podobny watek,i na kogo ja sie to
            oburzalem.Serio nie pamietam nie przecze moze takie cos mialo miejsce,ale
            przypomnij mi.Druga sprawa.Przyznaje sie czytuje tamto forum,odjakiegos
            czasu,ale tego watku nie widzialem.Trzecia sprawa nie nazywaj mnie Goldbaranem
            ty baranie zaje..y.Po czwarte na tamto forum nawet chcialem sie dostac,ale mi
            odpisali,ze przeklinam i nie pasuje do tamtej atmosfery,ale to juz bylo jakis
            czas temu.Podkreslam jeszcze raz nie widzialem tamtego watku.
            • cze67 Re: Piękny plagiat 11.02.05, 23:18

> > Gość portalu: As napisał(a):
              > >
              > > > Ilhanie, może cięzko Ci uwierzyć, ale nie wszyscy czytają tamto forum.

As, mistrz drobnych złośliwości...

Po czwarte na tamto forum nawet chcialem sie dostac,ale mi
              > odpisali,ze przeklinam i nie pasuje do tamtej atmosfery,ale to juz bylo jakis
              > czas temu.

Dokładnie 22 stycznia tego roku.

>Podkreslam jeszcze raz nie widzialem tamtego watku.

Telepatia, czy jakieś inne nadprzyrodzone zjawisko?

>Trzecia sprawa nie nazywaj mnie Goldbaranem
              > ty baranie zaje..y.

Uff, jednak moja odmowa była ze wszech miar słuszna. Choć, o ile pamiętam, nie
              było tam nic o przeklinaniu a jedynie o łatwości zrażania do swojej osoby
              bliźnich...
              • haribo_goldbaren Re: Piękny plagiat 11.02.05, 23:28
                Uwazam,ze moze i masz racje,ze czasem mi sie zdarza byc niemilym,ale zostalem
                sprowokowany przez nazwanie mnie Goldbaranem.Jesli chciales miec na forum
                atmosfere kultury,powinienes tez wyrzucic ilhana,bo kolo jest niezrownowazony
                psychicznie i nie panuje nad tym,co pisze.Az sie odechciewa czytac.A poza tym
                napisal mi ze kogos zwyzywalem bo zalozyl taki watek jak moj wczesniejszy a nie
                widze na to dowodow,nie pamietam o czyms takim,niech pokaze niech mnie
                przekona.Zycze milych i "kurturalnych" rozmow na twoim forum we wlasnym
                wazeliniarskim sosie.
                • cze67 Re: Piękny plagiat 11.02.05, 23:36
                  haribo_goldbaren napisał:

> Uwazam,ze moze i masz racje,ze czasem mi sie zdarza byc niemilym,ale zostalem
                  > sprowokowany przez nazwanie mnie Goldbaranem.Jesli chciales miec na forum
                  > atmosfere kultury,powinienes tez wyrzucic ilhana,bo kolo jest niezrownowazony
                  > psychicznie i nie panuje nad tym,co pisze.Az sie odechciewa czytac.

Ja odnoszę zupełnie odmienne wrażenie.

A poza tym
                  > napisal mi ze kogos zwyzywalem bo zalozyl taki watek jak moj wczesniejszy a
                  nie
                  > widze na to dowodow,nie pamietam o czyms takim,niech pokaze niech mnie
                  > przekona.
                  Myślę, że chodziło mu o Twój wątek o Neilu Youngu przerobiony przez tegosława
                  na wątek o Dylanie.

Zycze milych i "kurturalnych" rozmow na twoim forum we wlasnym
                  > wazeliniarskim sosie.

Rozumiem, że do chwili nie przyjęcia przeze mnie Twojego akcesu, ten
                  wazeliniarski sos niezbyt Ci przeszkadzał?
                  • haribo_goldbaren Re: Piękny plagiat 11.02.05, 23:47
                    cze67 napisał:

> haribo_goldbaren napisał:
                    >
                    > > Uwazam,ze moze i masz racje,ze czasem mi sie zdarza byc niemilym,ale zost
                    > alem
                    > > sprowokowany przez nazwanie mnie Goldbaranem.Jesli chciales miec na forum
                    > > atmosfere kultury,powinienes tez wyrzucic ilhana,bo kolo jest niezrownowa
                    > zony
                    > > psychicznie i nie panuje nad tym,co pisze.Az sie odechciewa czytac.
                    >
                    > Ja odnoszę zupełnie odmienne wrażenie.
                    No to chyba masz jakies problemy z glowa,drogi kolo.
                    Sprecyzujmy:
                    1.Jakis tam Ilhan mnie pierwszy zaczal wyzywac od Goldbaranow. I to juz jakis
                    czas temu.
                    2.Wazeliniarstwo w tym przypadku polega na tym,ze ludzie z twojego forum moga
                    lzyc innych a ty uznajesz to za norme,ale jak ktos odpowie tym osoba to juz jest
                    chamstwo,szczegolnie nienalezacy do twojego forum.
                    3.jak tak patrze na twoje forum to wydaje mi sie ze wiekszosc watkow i tak juz
                    byla tu na tym forum,albo sa nieznacznie zmodyfikowane.
                    4.chcialem pisac na twoim forum bo to dla mnie bylo nowe wyzwanie zyskac tam
                    popularnosc,i chcialem zobaczyc czy to jest zamknieta klika i czy ktokolwiek z
                    zewnatrz moze sie tam dostac.Wyglada na to ze sa tam jakies inne formy
                    przyznawania czlonkowstwa jakie wole nie myslec.
                    • cze67 Re: Piękny plagiat 12.02.05, 00:24

> No to chyba masz jakies problemy z glowa,drogi kolo.
                      Do tej pory cię nie obrażałem, więc daruj sobie te swoje gó..arskie odzywki.

> 2.Wazeliniarstwo w tym przypadku polega na tym,ze ludzie z twojego forum moga
                      > lzyc innych a ty uznajesz to za norme,ale jak ktos odpowie tym osoba to juz
                      jest chamstwo,szczegolnie nienalezacy do twojego forum.
                      Nie uznaję lżenia innych za normę. Chyba, że jest to reakcja na chamstwo
                      drugiej strony.

> 3.jak tak patrze na twoje forum to wydaje mi sie ze wiekszosc watkow i tak juz
                      > byla tu na tym forum,albo sa nieznacznie zmodyfikowane.
                      Tak, nawet niektóre z tych wątków sam tutaj zakładałem. Pytanie, co z tego?

> 4.chcialem pisac na twoim forum bo to dla mnie bylo nowe wyzwanie zyskac tam
                      > popularnosc,i chcialem zobaczyc czy to jest zamknieta klika i czy ktokolwiek z
                      > zewnatrz moze sie tam dostac.
                      Dostało się tam wiele osób, z tzw. zewnątrz. Poza tym, nie muszę ci się
                      tłumaczyć dlaczego przyjmuję kogoś na stworzone PRZEZE MNIE forum.

Wyglada na to ze sa tam jakies inne formy
                      > przyznawania czlonkowstwa jakie wole nie myslec.
                      Żałosne.
                      • homohedonistus Re: Piękny plagiat 12.02.05, 00:44
                        proponuję aby dyskusje z takimi osobami jak: haribo_goldbaren, wredotka1 i jeszcze kilkoma z tej samej stajni (albo nawet z miotu) prowadzić mailowo (o ile w ogóle odpiszą, augenthaler mi do tej pory nie odpisał). Tylko osoby na co dzień tu pisujące mają prawo prowadzić takie dyskusje na tym forum. Dziękuję.
                        • haribo_goldbaren Re: Piękny plagiat 12.02.05, 11:42
                          Szkoda,ze do mnie nie napisales homohedonistus bo bys sie zdziwil.Ja odpisuje na
                          maile.I prosze mnie nie wrzucac do worka(albo nawet miotu) z wredotka1
                          itp.Czekam na maila od ciebie.
                        • Gość: wredotka1 Re: Piękny plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 17:30
                          Skoro nigdy nie napisałeś nic ciekawego, ani prawie nic o muzyce to nie ty
                          będziesz ustalał zasady pisania na forum
                        • forumowy.marzyciel Re: Piękny plagiat 24.04.05, 22:06
                          Mi nadzieja tez nie odpisala, a wyslalem do niej kilka maili. A bylem tylko
                          ciekawy jaka ona jest w rzeczywistosci. Moze zauwazy moj wpis w tym watku i
                          odpisze albo poda swoj mail.
                          • nadzieja.zalogowana Re: Piękny plagiat 24.04.05, 22:13
                            Nie interesuja mnie tacy nieudacznicy jak Ty,
                            Pozdrawiam...
                      • haribo_goldbaren Re: Piękny plagiat 12.02.05, 11:49
                        cze67 napisał:

> haribo_goldbaren napisał:
                        >
                        > > No to chyba masz jakies problemy z glowa,drogi kolo.
                        > Do tej pory cię nie obrażałem, więc daruj sobie te swoje gó..arskie odzywki.
                        >
                        > > 2.Wazeliniarstwo w tym przypadku polega na tym,ze ludzie z twojego forum
                        > moga
                        > > lzyc innych a ty uznajesz to za norme,ale jak ktos odpowie tym osoba to j
                        > uz
                        > jest chamstwo,szczegolnie nienalezacy do twojego forum.
                        > Nie uznaję lżenia innych za normę. Chyba, że jest to reakcja na chamstwo
                        > drugiej strony.
                        No wlasnie dlaczego wiec nie zareagowales na lzenie Ilhana na mnie. Moje lzenie
                        bylo tylko reakcja na jego postawe.Akcja-Reakcja.

> > 3.jak tak patrze na twoje forum to wydaje mi sie ze wiekszosc watkow i ta
                        > k juz
                        > > byla tu na tym forum,albo sa nieznacznie zmodyfikowane.
                        > Tak, nawet niektóre z tych wątków sam tutaj zakładałem. Pytanie, co z tego?
                        Co z tego ze przez przypadek zalozylem taki sam watek jak ty?

> > 4.chcialem pisac na twoim forum bo to dla mnie bylo nowe wyzwanie zyskac
                        > tam
                        > > popularnosc,i chcialem zobaczyc czy to jest zamknieta klika i czy ktokolw
                        > iek z
                        > > zewnatrz moze sie tam dostac.
                        > Dostało się tam wiele osób, z tzw. zewnątrz. Poza tym, nie muszę ci się
                        > tłumaczyć dlaczego przyjmuję kogoś na stworzone PRZEZE MNIE forum.
                        Wiem ze nie musisz sie tlumaczyc.Te wielkie litery wskazuja na twoja manie
                        wielkosci i pyche.Prosze tylko nie traktuj tych z zewnatrz z gory i nie uznawaj
                        ich za gorszych,moze wysuwam zbyt mocne wnioski ale tak mi sie cos wydaje ze tak
                        chyba jest.Zreszta Ilhan Kubasa tylko sie tu wpisuja jak kogos besztaja z
                        blotem,czyli tu wywalaja swoje frustracje a tam sa cacy i mili.powodzenia

> Wyglada na to ze sa tam jakies inne formy
                        > > przyznawania czlonkowstwa jakie wole nie myslec.
                        > Żałosne.
                        Wiem,tak jak twoj list."znizyles"sie do mojego poziomu i nawet tego nie
                        zauwazyles.owacje.
                        • ihopeyouwilllikeme Re: Piękny plagiat 12.02.05, 14:10
                          > Wiem ze nie musisz sie tlumaczyc.Te wielkie litery wskazuja na twoja manie
                          > wielkosci i pyche.Prosze tylko nie traktuj tych z zewnatrz z gory i nie
                          uznawaj
                          > ich za gorszych,moze wysuwam zbyt mocne wnioski ale tak mi sie cos wydaje ze
                          ta
                          > k
                          > chyba jest.

Hahahahaha, to jest dobre smile)
                        • cze67 Re: Piękny plagiat 12.02.05, 16:06

Prosze tylko nie traktuj tych z zewnatrz z gory i nie uznawaj
                          > ich za gorszych,

Dziękuję ci haribo za głęboką troskę o tych biedaków, którzy trafili na moje
                          forum. Spróbuję pokonać w sobię pychę i manię wielkości i traktować ich
                          bardziej po ludzku.
                          • haribo_goldbaren Re: Piękny plagiat 12.02.05, 23:00
                            Nie ma problemu.Widze ze z reszta mojego poprzedniego listu sie zgadzasz,bo nie
                            skomentowales go.Milo mi bardzo.
                        • Gość: tegoslaw Re: Piękny plagiat IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 24.04.05, 16:46
                          moje oczy sa niebieskie
    • tomash8 Re: Sluchamy... bo kochamy 11.02.05, 18:30
      No jest tego troche... "Blow up your video" AC/DC, "Scarabus" Ian Gillan Band i
      "Virtual XI" Ironów otwierają tę liste
    • Gość: achtung_baby Re: Sluchamy... bo kochamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:51
      U2. Gó.. jakich mało, ale kocham!
      • ihopeyouwilllikeme Re: Sluchamy... bo kochamy 11.02.05, 23:33
        > U2. Gó.. jakich mało, ale kocham!

To jest dopiero piękne ! smile
    • piotrek_63 wspanialy watek, az przyjemnie sie czyta :-) 12.02.05, 17:39
      Widac, ze zamiast kontynuowac watek zasugerowany przez autora, wszyscy zaczeli
      wylewac swoje zale. Strasznie przykre, ale widocznie to miejsce przyciaga duze
      ilosci frustratow, inaczej by nie bylo jakiejs dziecinady z oskarzaniem sie i
      obwinianiem o jakies glupoty.

Co do Mike'a Oldfielda: Rozumiem uwielbienie dla artysty, ale mimo wszystko
      jego propozycje sa tak skrajne gatunkowo (i jakosciowo), ze malo kto wyslucha
      wszystkich bez zmruzenia oka. To samo David Bowie: z jednej strony
      ambitne "Outside" a z drugiej mniej ciekawe "Let's Dance". Inna sprawa ze Bowie
      przynajmniej nie odcina kuponow od dawnej slawy, jak Oldfield.
    • Gość: hrabia.dracula Re: Sluchamy... bo kochamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:14
      ciągle rozmyślam o wywaleniu na śmietnik płyt i kaset na których produkował się
      ozzy - od emisji pseudokomediowego serialu z udziałem jego rodziny na mtv nie
      daję rady powracać do nagrań black sabbath ani jego solowych(no może z
      wyjątkiem ozzmosis) - od razu przed oczami staje mi postać roztytego ozza i
      jego dzieciaków - i jakoś mi się nieprzyjemnie robi na samo wspomnienie...

• Gość: As Re: Sluchamy... bo kochamy IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 12.02.05, 20:53
        To po co oglądałeś to bardziewie ? Ja jeszcze przed emisją wiedziałem że to
        będzie kicz do szóstej potęgi i nie obejrzałem nawet 5 minut, i dlatego wciąż
        mogę delektować się starymi nagraniami BS ...
        • Gość: hrabia.dracula Re: Sluchamy... bo kochamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:32
          > To po co oglądałeś to bardziewie ?

z ciekawosci, wiadomo ze większość fanów spragniona jest "wiesci" o swoich
          ulubieńcach - przy czym nie tylko tych muzycznych ale i z życia - i proszę -tu
          nagle taka gratka - ozziego sobie można pooglądac na ekranie, rozczarowanie
          oczywiście natychmiastowe - ale wsumie to dobrze - na przyszłość czlowiek
          będzie mądrzejszy - zero idealizowania swoich ulubieńców + zero chęci
          wglądnięcia w ich życie prywatne
    • Gość: Jacenty Re: Sluchamy... bo kochamy IP: *.chello.pl 24.04.05, 22:33
      Względnie ciekawy wątek na tym łez padole, ale jak skonsumowałem zawartość
      wszystkich postów, jakoś straciłem ochotę na udział w tym przedsięwzięciu.
      Poczekam może na powtórkę za czas jakiś wink
      • pszemcio1 Re: Sluchamy... bo kochamy 25.04.05, 08:33
        • pszemcio1 Re: Sluchamy... bo kochamy 25.04.05, 08:34
          a słuchaliście TRANS - Younga? Trzymam ją dla pierwszej i ostatniej piosenki,
          ale reszta może odstraszć nawet najwierniejszych fanów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka