Gość: :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:31 własnie przesłuchałam..cudo, a jak wam się podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kicek Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: 80.51.167.* 10.06.05, 09:32 > własnie przesłuchałam..cudo, a jak wam się podoba ostrrrre! ale jeszcze lepiej brzmi na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:40 no to zazdroszczę. Nie było mi dane pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
renata661 Re: PORCUPINE TREE Deadwing 10.06.05, 09:47 Chciałam cos napisac, ale trudno wyrazic to czym jest Porcupine Tree, to czym jest ich muzyka Recenzje zbedne, zaraz sobie zapuszczę )) Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: PORCUPINE TREE Deadwing 10.06.05, 15:17 Ja tam wolę OTTO... ))))) A tak serio, to dużo bardziej padobała mi sie "In Absentia", ale nie miałem jak dotąd czasu, żeby porządnie osłuchać Deadwing, więc nie będę go oceniał.. Może tylko pod tym względem, że w odróżnieniu od innych albumów PT, nie rzucił mnie od razu na kolana.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byku Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:24 OTTO byli dobrzy, Ryszard Makowiecki mial nawet zblizona do Wilsona maniere wokalna, co szczegolnie uwydatnialo sie w numerze "Lambaluna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:35 jeszcze Cie rzuci )) Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: PORCUPINE TREE Deadwing 10.06.05, 17:43 Od "Signify" coraz gorzej... "signify" to byla moim zdaniem ostatnia ich znakomita płyta. "deadwing" wydaje mi sie lepsza niż "In Absentia", ale i tak jakaś taka troche zbyt przewidywalna. I generalnie nic nowego. ale muszę przyznać, ze kawałek "Arriving Somewhere But Not Here" bardzo polubiłem! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 18:08 a co to przeszkadza, że jest przewidywalna ...jeśli to piękna muzyka pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 19:52 Witam, też uważam, że to bardzo dobra płyta, staje się tym lepsza im częściej się jej słucha. Znakomite utwory 3 (nawiązujący do klimatów z projektu Blackfield), 5 (z pewnością najlepszy) i 7. Nareszcie słychać prawdziwą muzykę. Pzdr. Odwiedźcie dinozaury.8.forumer.com/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:29 ciesze się, że jeszcze komuś się podoba. tak płyta to cudowna, zaskakująca składanka pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 20:37 Z ciekawości spytam , czemu nazywasz ją "składanką" ? Pzdr. Odwiedźcie dinozaury.8.forumer.com/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:54 wiedziałam, że tego sie ktos przyczepi chodziło mi o różnorodność, mocne/delikatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:08 a dokładniej nastrojowe glass arm shattering, oczywiście Lazarus (2 miejsce na liście przebojów) i mocne jak np open car. A utwór arriving somewhere.....hm cudowne 12 minut. różne sa opinie jedni chwalą drudzy są zawiedzeni, ale mnie sie podoba i tyle pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 22:57 Słyszałaś ubiegłoroczny Blackfield (projekt Wilsona i Geffena)? - jeśli nie, to bardzo polecam. IMO jest jeszcze lepszy. Króciutkie utwory, ale za to piękna melodyka. Pzdr. Odwiedźcie dinozaury.8.forumer.com/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papi Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.06.05, 23:16 piękna płyta, ale ja wolę ich wczesniejsz projekty THE SKY MOVES SIDEWAYS i genialny SIGNIFY. To był najlepszy ich okres. Co do Blackfield to płyta ta jest rónież b. dobra, ale moim skromnym zdaniem trochę za krótka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:01 dzisiaj właśnie przesłuchałam Signify - fakt jest genialna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:00 www.porcupinetree.com/blackfield/PAIN_small.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: PORCUPINE TREE Deadwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:07 Mam wrazenie, ze z projektów Wilsona Porcupine Tree stał sie najmniej ciekawy - dużo bardziej podoba mi się ostatnia płyta No Man niż "Deadwing". Blackfield zresztą tez bardziej mi podszedł. Jakos przyzwyczaiłem sie (a słucham Porcupine od pol. lat 90tych), ze każda płyta była inna i niosła coś nowego - a od Lightbulb Sun niewiele się dzieje - te same harmonie, podobne brzemienia - jakoś brakuje mi czegoś. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P dziękuje wszystkim, którzy weszli na wątek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:59 przyznam szczerze, że dopiero od niedawna zainteresowałam sie tym zespołem. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, ułatwią mi drogę w dalszym poznawaniu tego zespołu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś