fnoll Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 15.05.06, 21:32 Keith Jarrett, Jan Garbarek, Palle Danielsson, Jon Christensen "Nude Ants" jakiś rok temu przeczytałem, że ta płyta jest takim "prototypem" mojej ukochanej od ponad dekady płyty "personal mountains" i dzięki niej przeżywam coś w rodzaju drugiej młodości Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong "Sorry Music Polska" Pink Freud 15.05.06, 22:49 prezent z pierwszej ręki z Trójmiasta Ale piękne brzmienia... Panowie z PF robią 120 koncertów rocznie - to naprawdę sporo - a ja wciąż nie mogę zapomnieć performance'u w Kulturalnej w marcu. Jeszcze raz chylę czoła Wojtek! A poza tym ostatnio Buckethead i okolice (włącznie w Amon Duell oraz Popol Vuh - tak sięgając w przeszłość...). Niebawem Kerd w Dekadzie - szykujmy się! LKF Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: "Sorry Music Polska" Pink Freud 16.05.06, 23:04 u mnie w domu rozrabia Fela Kuti i jego zespol africa 70... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Dick Twardzik 24.05.06, 21:29 Dzisiaj poznaję nagrania Dicka Twardzika. Płyta Cheta Bakera "Complete Studio Sessions with Dick Twardzik". Chet Baker wiadomo, Twardzika (chyba odmienię to nazwisko przez wszystkie przypadki ) do dziś nie słyszłem. Gra bardzo cicho, introwertycznie, ale z drugiej stronie pewnie; idealnie pasuje do trąbki Bakera. Chyba rzeczywiście był to ogromny talent (o ile ja mogę coś takiego powiedzieć). Słuchając tej płyty szczególnie wsłuchiwałem się w jego grę i idealnie mi ona pasuje, zwłaszcza że chwilami przypomina mi Monka, którego uwielbiam. Oczywiście absolutnie nie mogę powiedzieć, że jest to styl monkowski, ale czasami pojawiały się takie dziwne dźwięki, które z Monkiem mi się kojarzyły. Jestem wielce ciekaw, co Pharoah napisze o jego muzyce Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll i'm fearless 24.05.06, 23:36 rzadko który głos kobiecy wpada mi w ucho, ale ten to mnie postrzelił, gdy zupełnym przypadkiem wyłowiłem go z szumu jakieś cztery lata temu erika stucky! z akompaniamentem tuby przede wszystkim - niby szlagiery, niby też jakby jazz, ale przede wszystkim surowa, krwista muzyka! właśnie słucham ostatniej płyty eryki - "princess", jest bardziej stonowana niż "bubbles & bones", która mnie trafiła głęboko ona chyba nie ma nawet jakiś specjalnych możliwości wokalnych, ma feeling, po prostu - i dużo poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Jak co środę - Ola Nowosad w Radio Jazz! 25.05.06, 01:27 Jazda obowiązkowa... LKF Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Jak co środę - Ola Nowosad w Radio Jazz! 25.05.06, 18:01 słucham koncertowego voo voo z 1986 roku. płyta bardzo rockowa, ale też kojarząca mi się bardzo mocno z - zupełnie nie rockowym - osjanem. waglewski momentami gra _identycznie_ jak w osjanie, tylko dwunastostrunowego akustycznego ibaneza zamienił na gitarę hendrixopodobną. no i jeden kawałek na ibanezie też jest. piękna muzyka, chociaż jakość techniczna nagrania nie jest oszałamiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah slucham klarnetu 31.05.06, 18:55 dzis mam karnet na klarnet-poslucham sobie kilku panow-zaczynam od Davida Krakauera... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: slucham klarnetu 04.06.06, 17:54 wygrzebałem coś takiego: sonny sharrock i ginger baker "live in geneva". co tu dużo gadać: hendrix na jazzowo Odpowiedz Link Zgłoś
libl P.M. 04.06.06, 18:28 Billy Bang "Valve No 10". I jak zwykle nucę utwór pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: P.M. 05.06.06, 08:44 nie znałem nic billy banga, więc zapuściłem soulseeka, a teraz chodzę i nucę "p.m.", chociaż pogoda taka, że nic tylko się powiesić Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: P.M. 05.06.06, 10:46 pjetrek29 napisał: > nie znałem nic billy banga, więc zapuściłem soulseeka, a teraz chodzę i > nucę "p.m.", chociaż pogoda taka, że nic tylko się powiesić Pjetrek: te plyte musisz miec, nagram Ci i przy najblizszej okazji wrecze Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.06.06, 23:32 Kammerflimmer Kollektief - Implodiert Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 08:45 kod_kreskowy napisała: > Kammerflimmer Kollektief - Implodiert > a tak w krótkich żołnierskich słowach, to co to za muzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 10:44 Rano wlaczylam Surmana, ale przy takiej pogodzie, to nie byl dobry pomysl. Latwo poplynac w chandre, wiec teraz "Tiki" Bony Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 12:15 może to nie bezpośrednio do mnie sformułowane pytanie jednakże pozwolę sobie na udzielenie odpowiedzi: wspaniała muza rodem z deutschlandii - połączenie ambientu i elektroniki. Mieszanka jazzu elektronicznego oraz eksperymentatorskiej improwizacji. Bazuję na ich płycie "Cicadidae" z 2003. Tutaj z kolei słychać c powtarzające sie i powracające elektronicznie przetworzone cykanie cykad - umysł i dusza, nie wspomne już o uszach odpoczywa. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 12:16 Czy to ten kossace ktorego znam? POzdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 12:17 taa, zainspirowałaś mnie siostra najpierw do śledzenia tego forum a dzisiaj sie odezwałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 12:20 No to ciesze sie bracie ze dolaczyles do naszej jazzowej wspolnoty! A wszystkim forumowiczom pragne przedstawic kossace- czyli mojego Brata! Jak widac zbieznosc nickow nie jest przypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 16:53 witam na forum i dzięki za zachęcający opis muzyki kammerflimmer kollektief. nie przepadam za elektroniką, ale skoro "umysł i dusza odpoczywają", to chyba poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 17:05 Giovanni Mirabassi & Andrzej Jagodzinski Trio Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 18:00 witamy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 18:04 jmtrio "Interludium" Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 19:05 Witamy koss.brata w jazzowej rodzinie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 19:09 Jarrett z Bremy. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 19:09 Dziekuje w jego imieniu, choc sam sie pewnie odezwie niedlugo a teraz cos mocniejszego.... Charged - Kondo/Bernocchi/Laswell Live in Warsaw 1999 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.06.06, 19:35 witam i dziękuję za ciepłe słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 06.06.06, 09:24 a tutaj Kammerflimmer na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.06.06, 21:40 Słucham sobie sentymentalnych pieśni Franka Sinatry. Wiem, że w kontekście kilku moich poprzednich postów brzmi to cokolwiek dziwnie, ale cóż, też sentymentalny jestem. Właśnie skończył się nieśmiertelny utwór Brela "Ne Me Quitte Pas" (oczywiście po angielsku ), dla mnie miłosna pieśń wszech czasów. Pozdrawiam, libl sentymentalny i melancholijny PS Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 21:25 przesłuchałem płytę "absencen" - bardzo przyjemna muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 21:26 chodzi oczywiście(?) o kammerflimmer kollektief Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 21:38 no heyka pjetrek29 , a co dokładnie pociskasz...? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 22:01 kossace napisał: > no heyka pjetrek29 , a co dokładnie pociskasz...? patrz trzy posty wyżej: "absencen" ...jeśli dobrze zrozumiałem zwrot "pociskasz" Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 22:05 hehe, to taki zwrot wśród moich kumpli..., odnosi sie do wielu rzeczy... Płyta "Absencen" - nie znam, a szkoda, z pewnością warta posłuchania. Skąd ją dorwałes, nie mów tylko, że ot tak poprostu poszedłes do sklepu i kupiłes... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 22:15 kochany, płyta z 2005 roku jeszcze ciepła szedłem sobie ulicą, a tu przede mną stanęła dobra wróżka i pyta się mnie słodkim głosem: czego ci potrzeba chłopczyku? a ja na to, że parę fajnych płytek by mi się przydało, a ona wyciąga karton po bananach pełen płytek i mówi: to dla ciebie, wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka na imię miała soulseek Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 22:21 nie no masakra jakaś..,hehe, ale najważniejsze że sie podobało, cieszę się, że moja rekomendacja doprowadziła do eksploracji jakze wielu jeszcze niezbadanych obszarów jazzu Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.06.06, 09:27 tak trochę bardziej dosłownie, to soulseek jest programem do wymiany plików między znajomymi, a przecież w necie wszyscy są twoimi znajomymi dużo osób na tym forum bardzo lubi ten program Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 23:44 Absencen można (było?) przesłuchać w całości na stronie Kammerflimmer Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 09.06.06, 23:46 tja, wiesz, na płytce chciałoby sie mieć..., ale sprawdzę, dzięki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.06.06, 00:04 Mieczysław Kosz "Reminiscence" - po raz pierwszy slysze te muzyke. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.06.06, 00:12 w uszach mi jeszcze brzmi olska gola taka jest kibicow wola!.Trzeba to natychmiast zagluszyc jakims dzezem...mundial w Niemczech,nastepny mecz z Niemcami,dzez tez bedzie niemiecki "Machine Gun" Brotzmanna... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.06.06, 00:15 albo Die Like A Dog - brzmi na miescu , tylko dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.06.06, 17:16 Larry Young. takiej jakieś łagodnej muzyki dzisiaj potrzebuję... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 14.06.06, 12:42 w tej chwili slucham plyty "jazz raga" goscia o nazwisku Gabor Szabo-kto zacz kompletnie nie wiem,ale slucha sie tego niezle...jazz w sosie psychedelic...trzeba zglebic wiedze na jego temat...zasluguje na to...z nazwiska mozna wnioskowac,ze to jakis Madziar... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 16.06.06, 12:57 george gruntz jazz meets africa...jeszcze tylko przez 5 minut i ide na slonce... Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 16.06.06, 16:06 Clifford Brown - Smoke Gets in Your Eyes Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 16.06.06, 16:27 Joshua Redman - elastic Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 16.06.06, 20:40 andrzej dabrowski 'szeptem' genialne szlagiery w swietnym aranzu wojciecha karolaka wykonywane przez takich tuzow jak muniak smietana czy rzeczeni karolak i dabrowski jednym slowem 'the great polish songbook' mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 20.06.06, 22:23 Dziś całe popołudnie i wieczór z nowoorleańslą formacją GALACTIC spod znaku funky/fusion - oj jak ja nie lubię tych muzycznych szufladek )- ale jakoś trzeba to określić. Nie mogąc znaleść wątku o ulubionych wokalistach, dodam tutaj, że wokalista GALACTIC Theryl De'Clouet jest moim numer jeden wśród męskich wokali (pojawia się też w dwóch kawałkach u Charile Huntera na dość dziwnej płycie "Songs from the Analog Playground" , więc kto Galactica nie zna, może skojarzy. Taki wokal kręci mnie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 22.06.06, 20:29 slucham teraz utworu Anny Marii Jopek "Bandoska"-bylp o nim w innym watku i dlatego po niego siegam Piekne,nastrojowe granie. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 00:02 HAMIETA BLUIETTA SOBIE SLUCHAM.... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:02 i dzis tez hamiet bluiett z famoudou don'em moye...masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:32 pharoah napisał: > i dzis tez hamiet bluiett z famoudou don'em moye...masakra... Pharoah, co to takiego? Brzmi ciekawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:12 Garbarek - In Praise Of Dreams Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:13 kurcze nie znam tego...co to za plyta?... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:30 Chick Corea\Stanley Clarke\Joe Henderson\Lenny White - "A very special concert" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:35 mam ten koncert na dvd-niezly jest... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.06.06, 23:47 A zaiste milo posluchacNa oczy nie dane bylo mi tego widziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.06.06, 15:59 od kilku porządnych dni Morfiny. i Twinemena. i Treat Her Right. zakochałem się w tych dźwiękach. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.06.06, 20:21 Fred Anderson Trio... mysle,ze jutrzejszy koncert z Sabirem Mateenem i Danielem Carterem moze byc tez rewelacyjny...nie przegapcie tej okazji...Sabira znam z plyt,jest grozny...Cartera widzialem kiedys na zywo w lubelskim klubie Centrala-rewelacyjny free jazz z sekcja zespolu Satlah... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.06.06, 15:48 slucham zespolu The Klezmatics z Joshua Nelsonem-plyta Brother Moses Smote The Water...klezmer&gospel music...rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.06.06, 16:27 A ja słucham plusku wody w jeziorze, szelestu przybrzeżnych trzcin, śpiewu ptaków (niektóre strasznie głośno się drą), kumkania żabek itp. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z nad jeziora Rajgrodzkiego na Mazurach.E. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.06.06, 16:57 Ewce, no wiesz co??? Komputer nawet na urlop wzielas, czy to nie pracoholizm jakis?Czy raczej uzaleznienie od jazzowego forum Tak czy inaczej pozdrawiam cieplo i zycze milego wypoczynku, a chyba jedynie nad woda w taki upal moze byc przyjemnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.06.06, 11:09 koss.ania napisała: > Ewce, no wiesz co??? > Komputer nawet na urlop wzielas, czy to nie pracoholizm jakis?Czy raczej > uzaleznienie od jazzowego forum > Tak czy inaczej pozdrawiam cieplo i zycze milego wypoczynku, a chyba jedynie > nad woda w taki upal moze byc przyjemnie.. Ja pracoholikiem? Nigdy w życiu, powiedziałabym, że wręcz przeciwnie)) Jestem wyznawczynią filozofii hedonistycznej. To uzależenienie od tego forum każe mi znaleźć dostęp do netu nawet w lesie. A pogoda rzeczywiście cudna. Prawie nie wychodzę z wody. Jeszcze raz pozdrowionka, E. P.S. W głowie mam jazz )) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.06.06, 11:24 ewce1 napisała: > Ja pracoholikiem? Nigdy w życiu, powiedziałabym, że wręcz przeciwnie)) Jestem > > wyznawczynią filozofii hedonistycznej. To uzależenienie od tego forum każe mi > znaleźć dostęp do netu nawet w lesie. > A pogoda rzeczywiście cudna. Prawie nie wychodzę z wody. Jeszcze raz > pozdrowionka, E. > P.S. W głowie mam jazz )) I tak trzymaj! Zazdroszcze Ci tej sielanki, baw sie dobrze Ewce Sluchasz slowikow? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.06.06, 16:52 pharoah napisał: > slucham zespolu The Klezmatics z Joshua Nelsonem-plyta Brother Moses Smote > The Water...klezmer&gospel music...rewelacja... rzeczywiście, bardzo przyjemne połączenie czy wszystkie ich płyty są w tym samym stylu czy może odlatują w inne ciekawe kierunki? poleciłbyś coś jeszcze? pozdrawiam, pjetrek Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 21:44 pjetrek29 napisał: > pharoah napisał: > > slucham zespolu The Klezmatics z Joshua Nelsonem-plyta Brother Moses Smot > e > > The Water...klezmer&gospel music...rewelacja... > > rzeczywiście, bardzo przyjemne połączenie czy wszystkie ich płyty są w tym > samym stylu czy może odlatują w inne ciekawe kierunki? poleciłbyś coś jeszcze? > pozdrawiam, pjetrek odlatuja,odlatuja...the klezmatics to jeden z najlepszych ,jesli nie najlepszy ,z zespolow grajacych klezmer...wystarczy powiedziec,ze jego czlonkami sa lub byli tacy muzycy jak:Frank London,Dave Krakauer,Alicia Svigals,Matt Derriau...polecam Ci Wszystkie ich plyty,pozostale sa moze bardziej "klezmerskie",ale warto ich posluchac...wiecej informacji znajdziesz na stronie www.klezmershack.com...muzykiem ,ktory laczy gospel i klezmer jest Joshua Nelson-ale,o ile mi wiadomo,jego plyty sa w Polsce raczej niedostepne...sam ich bezskutecznie poszukuje od roku...jedyna jaka mi sie udalo namierzyc to wlasnie ta z klezmaticsami...w ub.roku widzialem tego faceta po raz pierwszy w zyciu na zywo w Krakowie-rzucal w publike swoimi plytami,ale niestety nie znalazlem sie w gronie szczesliwcow...naprawde swietna muzyka...Polecam...zajrzyj na strone www.joshuanelson.com-zdobedziesz tam o nim wiecej informacj i posluchasz muzyki...pozdr.faraon...no i zachecam do sluchania innego projektu Franka Londona-Hasidic New Wave...ci to dopiero odlatuja w rozne ciekawe kierunki... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 22:32 pharoah napisał: > no i zachecam do sluchania innego projektu Franka Londona-Hasidic New Wave... do tego nie musisz mnie (już) zachęcać, bo to moi faworyci, jeśli chodzi o klezmer (zwłaszcza kabalogy, ale inne płyty też znakomite). a poznałem ten zespół dzięki Tobie i Jazzpunkowi. pozdrowienia, pjetrek Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 22:42 pjetrek29 napisał: > pharoah napisał: > > no i zachecam do sluchania innego projektu Franka Londona-Hasidic New Wa > ve... > > do tego nie musisz mnie (już) zachęcać, bo to moi faworyci, jeśli chodzi o > klezmer (zwłaszcza kabalogy, ale inne płyty też znakomite). a poznałem ten > zespół dzięki Tobie i Jazzpunkowi. pozdrowienia, pjetrek wiem,chcialem Ci tylko przypomniec...jest jeszcze przeciez midrash mish mosh- kompletny odlot...a propos odlotu i jazzpunka...ciekawe gdzie odlecial,bo cos go nie widac ostatnio,a jego posty byly o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 23:32 pharoah napisał: > a propos odlotu i jazzpunka...ciekawe gdzie odlecial,bo cos > go nie widac ostatnio,a jego posty byly o.k. to prawda, szkoda że się nie pojawia. ale może przyleci z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.06.06, 22:40 Zbigniew Seifert - Man Of The Light, piękna muzyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.06.06, 19:59 oczywiscie william parker quartet "raining on the moon', znacie to z wokalem Leeny Conquest? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 18:08 "Don't Explain" w wykonaniu Mal Waldron Sextet z Billem Hardmanem na trąbce, Coltranem i przeszywającym altem Jackiego McLeana. Smutek esencjonalny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 18:24 libl napisał: > "Don't Explain" w wykonaniu Mal Waldron Sextet z Billem Hardmanem na trąbce, > Coltranem i przeszywającym altem Jackiego McLeana. Smutek esencjonalny. Smutek esencjonalny w taki piękny, czerwcowy dzień? To masochizm jakiś, libl ) Ja dziś już trzeci raz słucham Ethiopian Knights Donalda Byrda. I ciągle nie mam dość. Są tam tylko trzy kawałki - tak kiedyś grali (rok 1971), ale mimo jednostajnego funkowego rytmu i pozornej monotonii, wiele się tam dzieje. No to zapuszczam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 18:38 ewce1 napisała: > Smutek esencjonalny w taki piękny, czerwcowy dzień? To masochizm jakiś, libl To tylko dlatego, by piękno tego czerwcowego dnia zbyt nie przytłoczyło Tak dla równowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 19:18 być może lubelszczyzna tak oddziaływuje. "Litania" Stańki. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 21:46 lubelszczyzna?dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.06.06, 00:09 a libl nie stamtąd gdzieś pochodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.06.06, 09:09 epigrafik napisał: > a libl nie stamtąd gdzieś pochodzi? Libl nie, Pharoah tak Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.06.06, 17:14 w związku z tym przeprosiny w stronę libla, że go sobie przez omyłkę do lubelskiego terenu przywłaszczyłem. szkoda, byłoby jednego więcej Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.06.06, 19:05 epigrafik napisał: > w związku z tym przeprosiny w stronę libla, że go sobie przez omyłkę do > lubelskiego terenu przywłaszczyłem. szkoda, byłoby jednego więcej Przeprosiny przyjęte, zwłaszcza że lubelski teren wraz z cudownym miastem Lublinem piękne są w istocie A libl Wielkopolanin z miasta Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
anulek36 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.06.06, 13:54 lubelskie jest super!Ale tylko jeden "hades". Pozdrawiam Was wszystkich,gdziekolwiek i skądkolwiek jesteście. Lubię Was po prostu czasami poczytać, dzięki, Ann, tajna agentka z miasta helikopterów p.s.a u mnie now Jarret\Garbarek "Personal Mountains" Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.06.06, 21:56 Dave Brubeck Quartet - Time Out Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.06.06, 23:44 TIBOR SZEMZÖ - Arboretuum - rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.06.06, 16:59 Pharoah Sanders - Elevation (1973) - niezła jazda!! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.07.06, 01:00 kossace napisał: > Pharoah Sanders - Elevation (1973) - niezła jazda!! niezla,niezla...masz to z slsk-a ,czy na japonskim kompakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.07.06, 07:45 no niestety, do kompaktu nie udało mi się jeszcze dotrzeć..., mam na mp3, ale dlaczego na japońskim? czyzby Impulse! była japanese? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.07.06, 12:44 Też słucham "Elevation". Chyba najpiękniejsza płyta Sandersa (z tych, które słyszałem). Od 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem kompaktu, ale nie jest on japoński Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.07.06, 16:25 Billy Bang "Valve No. 10", a szczególnie "P.M." słuchany wielokrotnie A wcześniej "The Shape of Jazz to Come", a tu wielokrotnie (również) "Lonely Woman". Ile bezgranicznego piękna jest w tych dźwiękach... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.07.06, 18:21 "p.m." billy bang'a u mnie też wraca od czasu do czasu. a teraz leci "bar kokhba" zorna. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.07.06, 23:04 dinah washington - cold cold heart Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Marcus Miller - M2 (repeat all) 01.07.06, 23:04 och jakie pięknę brzmienia... pomyśleć, że to "tylko" jazz bass fendera... LKF Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 00:31 Bill Laswell & Jah Wobble 2001 Radioaxiom - A Dub Transmission jeśli już muszę pracować po nocy, to tę pociechę przynajmniej mam... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 09:55 no, nareszcie ktoś pociska Laswella! Bo taki zaniedbany mi sie wydaje na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 10:11 Wcale nie zaniedbany, tez czesto slucham Choc na forum chyba faktycznie o nim nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 10:37 napiszcie, które płyty polecacie, bo go mało znam. "imaginary cuba" mi zupełnie nie podeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 11:59 Pjetrek, a to dopiero początek góry lodowej..., bo szalenie z niego płodny basista jest, podejrzewam, że do tej pory musiał wydać ponad 400 płyt, udzielając się w nich w różny sposób, od własnych projektów i płyt sygnowanych swoim nazwiskiem, poprzez składanki aż po działalność jako producent. Tym samym płyta, którą słuchałeś, którą notabene, ja uważam za świetną, jest raptem niewielkim procentem jego szerokiego spektrum zainteresowań translacją różnych stylów muzycznych. Z tego powodu niezmiernie trudno będzie polecić Ci płytę, która trafiłaby w Twoje gusta, ponieważ eksperymentował z Kraut-Rockiem i progresją w Last Exit oraz The Golden Palominos, zajmował się fusion, elektroniką, ambient dubem oraz Worldbeatem połączony z elementami hinduskimi oraz jazzem, parał się awangardą, muzyką eksperymentalną oraz minimalistyczną w projektach np. Massacre, Painkiller, bassował także w dark ambiencie z Peterem Namlookiem, również udzielał się w projektach hip-hopowych, scratchowych. Przeprowadzał translacjie muzyki szkockiej/irlandzkiej, płyt Boba Marleya, muzyków stricte jazzowych. Po prostu nie sposób wszystkiego objąć, wyliczyć , nie mówiąc już o przesłuchaniu.. Wszystkie te style różnią się od siebie klimatem..., ale rodzaj klimatu zależy już do Ciebie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 12:54 Kondo/Bernocchi/Laswell - Charged, pierwszy kontakt z Laswellem, ulubiona płyta od lat Sacred System: Nagual Site Axiom Ambient: Lost in the Translation Broken Vessels OST Jazzonia Hear No Evil www.silent-watcher.net/billlaswell/ Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 19:53 nie wymieniam płyt, ponieważ dla mnie jest to dosyć trudne, natomiast wymieniłem parę projektów poruszających różne style i klimaty. Ale oczywiście zawsze służe radą, jakby co... Podaję jeszzce jedną ciekawą prywatną stronę z linkami do dyskografii Buckethead i Jah Wobble, osób blisko współpracujacych z Billem Laswellem. pozdr www.turning-groove.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 20:49 Dawno niesłuchana płyta "Dialogue" Bobby'ego Hutchersona. Piękne, abstrakcyjne granie. No i rewelacyjny skład (Hubbard, Rivers, Hill, Richard Davis, Joe Chambers i lider) - mistrzostwo. Kiedyś pisałem o tej płycie, jedna z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 21:06 libl napisał: > Dawno niesłuchana płyta "Dialogue" Bobby'ego Hutchersona. Piękne, abstrakcyjne > granie. No i rewelacyjny skład (Hubbard, Rivers, Hill, Richard Davis, Joe > Chambers i lider) - mistrzostwo. Kiedyś pisałem o tej płycie, jedna z moich > ulubionych. Coz za przypadek, tez dzis sluchalam tej plyty Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 20:57 dzięki za wszystkie informacje. last exit znam i lubię, tylko - wstyd się przyznać - zapomniałem o laswellu na basie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 21:08 Znam tylko kilka jego plyt. Uwielbiam "Dub Chamber" z wokalem afrykanskiej piesniarki. Nazwiska nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 21:25 dzięki, wrzuciłem do slsk hasło laswell i czekam co net przyniesie a teraz słucham "tribute to jimi" jean-paul bourelly'ego. pierwsze skojarzenie z joe satrianim, ale zdecydowanie na korzyść jpb. dźwięki mniej oczywiste, bardziej jazzujące, choć niewątpliwie nie jest to muzyka dla jazzowych purystów żałuję, że nie dotarłem na koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 04.07.06, 23:23 jazzfoxy napisała: > Znam tylko kilka jego plyt. Uwielbiam "Dub Chamber" z wokalem afrykanskiej > piesniarki. Nazwiska nie pamietam. > Ta piesniarka to Ejigayehu "Gigi" Shibabaw z Abisynii lub jak kto woli z dzisiejszej Etiopii, ma na koncie już parę własnych płyt, prywatnie żona Laswella Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 05.07.06, 09:13 kossace napisał: > jazzfoxy napisała: > > > Znam tylko kilka jego plyt. Uwielbiam "Dub Chamber" z wokalem afrykanskie > j > > piesniarki. Nazwiska nie pamietam. > > > Ta piesniarka to Ejigayehu "Gigi" Shibabaw z Abisynii lub jak kto woli z > dzisiejszej Etiopii, ma na koncie już parę własnych płyt, prywatnie żona > Laswella O?! Tego nie wiedzialam, bede szukac jej plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 06.07.06, 22:39 TIBOR SZEMZÖ - Arboretuum - rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.07.06, 20:11 kossace napisał: > TIBOR SZEMZÖ - Arboretuum - rewelacja!!! szukam, szukam i nie mogę znaleźć bardzo jestem ciekaw węgierskiego(?) jazzu. w końcu polak węgier dwa bratanki a sam słucham "szcz" meritum. kawałek bardzo przyjemnego klezmer-grania. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.07.06, 22:20 hmm, akurat tej płyty możesz raczej nigdzie nie znaleźć dostałem ją pośrednio od znajomego z Budapesztu, który udziela się tam kulturalnie. Muzyka nagrana do spektaklu Teatru Tańca Nowoczesnego "Off Tarsulat". NIe wydano jej na płycie (jak do tej pory), znajomy otrzymał materiał nieoficjalnie... Jakby co, to sie polecam..., zresztą sa inne płyty tego kompozytora. Niebawem, doszły mnie słuchy, przyjeżdża z nowymi płytkami..., będzie uczta! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 11.07.06, 21:57 kossace napisał: > Jakby co, to sie polecam... dzięki, przeczytałem artykuł. przy okazji chętnie coś pożyczę/wezmę do posłuchania. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.07.06, 13:12 pjetrek29 napisał: > kossace napisał: > > TIBOR SZEMZÖ - Arboretuum - rewelacja!!! > > szukam, szukam i nie mogę znaleźć bardzo jestem ciekaw węgierskiego(?) jazzu. > > w końcu polak węgier dwa bratanki > a sam słucham "szcz" meritum. kawałek bardzo przyjemnego klezmer-grania. Pjetrek, w nawiązaniu do powyższej i poniższej wypowiedzi podaje Ci interesującego linka, ciekawy artykuł..., www.c3.hu/~gordianknot/szemzo/cikkek/cikk82.html Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 10.07.06, 22:08 a ja z madziarskiego jazzu znam plyte "Hungarian Bebop"-spotkanie Archie Sheppa z wegierskim quartetem Mihaly'ego Drescha...niezla plyta,polecam...i tu sie chyba konczy moja wiedza na temat madziarskiego dzezu...co innego,jesli chodzi o wegierski rock-moj kolega mial piekna kolekcje starych madziarskich winyli odziedziczona po duzo starszej siostrze...zespoly takie jak omega,locomotiv gt,general...masakra...siegalismy po nie zawsze ,jak juz bylismy lekko "nawaleni"...mindenki maskepp csinaljok...piekny jest jezyk wegierski...Eciere peciere joszta piszta magyar telewiszyn... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 11.07.06, 21:50 ja po węgiersku znam tylko: keszke reszke edżer kolasz Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 11.07.06, 22:51 pjetrek29 napisał: > ja po węgiersku znam tylko: keszke reszke edżer kolasz hehe, a ja jedynie aszaszszoberatoszurawerszos, itp. juz niedługo jakiś zastrzyk jazzu madziarskiego i innych nowinek muzycznych znad Balatonu może... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 12.07.06, 00:05 Bill Laswell,M.Harris,E.Bernocchi - Equations of Eternity, Vol. 2: Veve w sumie Bill nie powinien mnie już zaskawiwać, a jednak ucho zawsze wydobędzie coś nowego pośród ambient dubu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 12.07.06, 21:56 Tym razem na pierwszy ogień zapuściłem niezły koncert z Frankfurtu z doborową obsadą szaleńców, zresztą sami oceńcie: MATERIAL - Live @ 33. Deutsches Jazz Festival Frankfurt, Germany, Oct. 25, 2002 Pharoah Sanders: tenor sax; Bill Laswell: bass; Lill Haydn violin; Amina Claudine Myers: electric piano, organ; Hamid Drake: drums, percussion; Karsh Kale: drums, percussion; Aiyb Dieng: percussion; Oswald Fritz: sound. ps. Lill Haydn wywija na skrzypcach niemalże jak Lakshminarayana Shankar Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 12.07.06, 22:48 a ja odwrotnie, na dobranoc posłuchałem sobie coś spokojnego - janka garbarka "in praise of dreams". bardzo przyjemna, pastelowa muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 12.07.06, 23:13 Pjetrek gratuluje, dokonales jubileuszowego 300-go wpisu!! Pozwole sobie rozpoczac nowa setke Empire Brass-Passage 138... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 13.07.06, 07:37 koss.ania napisała: > Pjetrek gratuluje, dokonales jubileuszowego 300-go wpisu!! trafiło się ślepej kurze ziarno Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 13.07.06, 18:32 Louis Armstrong z 1928 roku i cudowny "St. James' Infirmary". Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 13.07.06, 22:44 Donald Byrd "At the Half Note Cafe". Wspaniały 2-płytowy koncert z 1960 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 13.07.06, 22:46 libl napisał: > Donald Byrd "At the Half Note Cafe". Wspaniały 2-płytowy koncert z 1960 roku. Na tej płycie cudownie na barytonie gra Pepper Adams. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 13.07.06, 22:47 OST-"Sin City" Roberta Rodrigueza, warto chociażby dla saxu Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 14.07.06, 22:34 Dziś wieczór wokalistów. Najpierw był Johnny Hartman "The Tokyo Albums", a teraz Leon Thomas "Spirits Known and Unknown". Piękne głosy... Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 15.07.06, 21:07 Richard Bona - reverence Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 15.07.06, 21:34 Ursula Rucker "Silver or Lead". Ta wokalistka z Filadelfii dała w czerwcu koncert we Wrocławiu. Był ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 15.07.06, 21:40 Ja sobie przypominam koncert Ryśka w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 17.07.06, 18:44 Ostatnio Coltrane na zmianę z Davisem, w tej chwili Davis - The Man With The Horn Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 17.07.06, 23:17 a ja zapuściłem na ten spokojny wieczór spokojną muzę pełną kontemplacji z dźwiękami tabli Zakira Hussaina, zawodzącego śpiewu Sultana Khnana i jego sarangi oraz głębokiego bassu Billa Laswella "Zakir Hussain/Sultan Khan/Bill Laswell - Live In San Francisco" Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 18.07.06, 12:31 hasidic new wave "psycho-semitic" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 18.07.06, 19:42 pjetrek29 napisał: > hasidic new wave "psycho-semitic" wspaniala plyta...moj ulubiony kawalek z niej to:"Men Trinkt Mashke(People Drink Whiskey)"kompletne wariactwo...uslyszalem go kiedys w radiowej audycji Janusza Makucha "klezmerzy i inni"(dawno zdjeta z anteny...),powalil mnie ten kawalek na kolana...nie znalem wczesniej HNW,ale niewiele myslac,wsiadlem w pociag i pojechalem na koncert do Krakowa,uwieczniony na ich plycie"Live in Cracow"...podczas tego koncertu tez go zagrali,choc z niezrozumialych dla mnie przyczyn nie wyszedl na tej plycie...a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 18.07.06, 20:11 a ja slucham puzonu Roswella Rudda...tym razem z zespolem z Mongolii...plyta nazywa sie "Blue Mongol"...rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 18.07.06, 22:09 w tej chwili slucham Native Steel Drum Band !!! Z Mongolii przenioslem sie na Karaiby!!! W koncu sa WAKACJE!!!!!Polecam Wam wszystkim muzyke grana na steel drumach!!! kto jeszcze nie zna,powinien sie natychmiast zapoznac... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 21.07.06, 13:04 Mike Patton & Kaada- "Romances" 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 21.07.06, 13:52 Qystein Sevag "Global House" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 23.07.06, 21:50 QYSTEIN SEVAG?... w koncu cos,co mi kompletnie NIC<ALE TO NIC nie mowi...pozdr.faraon ja slucham dzezu... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.07.06, 11:23 www.allmusic.com/cg/amg.dll Narazie tylko tyle, bo jedna stronka odmawia mi posluszenstwa pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.07.06, 03:09 Wayne Shorter - JuJu Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 24.07.06, 22:58 Arcana (D.Bailey, B.Laswell, T.Williams) - [1996] The Last Wave Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.07.06, 16:50 John Coltrane - Ascension Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.07.06, 17:16 kossace napisał: > John Coltrane - Ascension nie no masiakra to jest, w pozytywnym słowa tego znaczeniu.... jazda bez trzymanki, hehe, .... dziewczyny odprawiłem na działke.. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 25.07.06, 23:39 Abyssinia Infinite/Gigi Shibabaw - Zion Roots (2003) vocal etiopskiej dziewczyny na wieczór, hmm..,raj dla uszu Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.07.06, 10:57 Wayne Shorter - Adam's Apple Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.07.06, 18:38 slucham teraz utworu,ktory brzmi bardzo znajomo,a jednak zupelnie inaczej...jest to "Freddie Freeloader"w niesamowitym wykonaniu Rashaana Rolanda Kirka! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 26.07.06, 23:33 Pharoah Sanders & Jah Wobble - The Last Poets Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.07.06, 09:00 A ja mam już wolne, wyjeżdżam w sobotę , dziś u mnie Salif Keita - Moffou. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.07.06, 17:41 ja też mam urlop.., dziewczyny w smyku a u mnie głośno John Coltrane - Ascension (1965), oh jeah.. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.07.06, 19:59 Jamie Saft - Breadcrumb Sins (2002 Tzadik) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 27.07.06, 20:25 czego moze sluchac teraz faraon?...PHAROAHA SANDERSA!!!!!wspanialy koncert z knitting factory...z niesamowitym Alexem Blake'm na basie!!!Plyta nazywa sie "Now's the Time"....masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.07.06, 22:32 Akira Sakata - Silent Plankton (1991), oczywiśćie nie obyło się bez współdziału Laswella. Wspaniala plyta na wieczór, taka refleksyjna.. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 28.07.06, 23:49 Anton Fier - Dreamspeed + Blindlight [1992-1994] Tzadik 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.07.06, 00:35 Abyssinia Infinite - 2003 - Zion Roots Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.07.06, 17:00 the stone "issue one", a wcześniej native steel drum band (w końcu znalazłem!). pozdrowienia dla kossace i faraona tutenhamona z lublina Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 29.07.06, 20:23 pjetrek29 napisał: > the stone "issue one", a wcześniej native steel drum band (w końcu znalazłem!). > > pozdrowienia dla kossace i faraona tutenhamona z lublina pjetrek, dzięki! jestem zainteresowany tym drugim projektem! nie znalazłem jak do tej pory..., może jakiś change? bardzo pilnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 00:11 oczywiście etiopski dyskretny vokal w wykonaniu Ejigayehu "Gigi" Shibabaw z płyty "Gigi" (2001). Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 00:30 kossace napisał: > pjetrek, dzięki! jestem zainteresowany tym drugim projektem! początek poszedł na priva. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 01:00 pjetrek29 napisał: > the stone "issue one", a wcześniej native steel drum band (w końcu znalazłem!). > > pozdrowienia dla kossace i faraona tutenhamona z lublina ano właśnie..., to wiemy że jesteś sandersem, ale nie wiemy jakim, którym pharoah jesteś.., tutenhamonem, czy moze tutenhatonem..., a może innym. Ciekawe, którego sanders, czy też jego manager, miał na mysli.. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 01:42 Susumu Yokota - Symbol (2005), ach, tak na wyciszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 18:34 Nie jestem wcale Sandersem! Owszem moj nick to pharoah aka faraon...ale P.Sanders jest tylko jeden...the one & only...tutenhamonem tez nie jestem...chyba raczej innym faraonem...kto wie jakim?...moze tym od mrowek faraona...jakiego faraona mial na mysli Sun Ra(bo to on wymyslil ,ze Sanders bedzie uzywal takiego "imienia")tez nie wiem...trzeba by chyba zapytac samego Sandersa,bo Sun Ra niestety juz nie zyje... dzieki za pozdrowienia! odwzajemniam...i jak Wam sie podoba Native Steel Drum BAND?... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 19:02 a ja slucham zespolu JUJU...jak ktos lubi Sandersa to mu sie tez ten zespol spodoba... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 30.07.06, 20:21 pharoah napisał: > i jak Wam sie podoba Native Steel Drum BAND?... bardzo przyjemne, bezpretensjonalne i relaksujące Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.07.06, 11:51 A ja Petera Corsera slucham, jak dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 31.07.06, 23:36 JIMA PEPPERA!!!!!!!I WAM WSZYSTKIM GO POLECAM!!!!rewelacja!pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 21:06 pjetrek29 bedzie zadowolony...slucham znakomitego jazzu polskiego sprzed lat kilku-nastu...YOUNG POWER!!!! "grozny chlam" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 21:25 utwor ,ktory leci u mnie teraz nazywa sie:"Czlowiek,ktorego nie ma" niezly jest...przypomina mi troche zespol Izrael,ktory tak bardzo lubilem we wczesnej mlodosci...YOUNG POWER rules! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 21:36 pharoah napisał: > utwor ,ktory leci u mnie teraz nazywa sie:"Czlowiek,ktorego nie ma" kurde, nie kojarzę go - z której płyty??? > YOUNG POWER rules! yes, yes, yes )) z tego wszystkiego też puściłem sobie "młodych pałerów". i chyba to będzie ostatnia płytka przed wyjazdem na urlop - to już jutro )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 21:50 plyta ,ktorej slucham to "Polish jazz vol.72-Young Power..."pozdr. i zycze udanego urlopu....ciekawe jak bedzie z pogoda...moj urlop w polowie sierpnia...troche sie boje,ze slonce sie schowa Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 22:00 a znasz Free Cooperation? niedawno w tvp kultura byl koncert...z jazz jamboree chyba...Gralak z wlosami...kurna...masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 22:13 pharoah napisał: > a znasz Free Cooperation? niedawno w tvp kultura byl koncert...z jazz jamboree > chyba...Gralak z wlosami...kurna...masakra... do freeco (jak mawiają wtajemniczeni podchodziłem parę lat temu, ale wtedy było dla mnie za trudne. może spróbuję jeszcze raz. znam taką stronkę, gdzie jest trochę gralaka z włosami. przymierzam się z miesiąc, żeby założyć wątek związany z tą stroną, chyba wreszcie to zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 22:10 pharoah napisał: > plyta ,ktorej slucham to "Polish jazz vol.72-Young Power..."pozdr. i zycze > udanego urlopu....ciekawe jak bedzie z pogoda...moj urlop w polowie > sierpnia...troche sie boje,ze slonce sie schowa czyli chiba pierwsza płyta. ale to winyl, czy jakimś cudem wyszło na cd? dzięki za życzenia urlopowe, nie martw się pogodą, podobno upały mają być do końca sierpnia pozdr. p. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 01.08.06, 22:21 i oby tak bylo...(jesli chodzi o pogode...) Freeco(jak mawiaja "wtajemniczeni"-a za takiego moge sie uwazac),to swietny zespol...warto do niego wrocic...zakladaj ten watek natychmiast,nie wahaj sie dluzej!!!Plyta,ktorej slucham to cd-kompaktowa reedycje wydal soulseek Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 06.08.06, 16:09 Chris Bowden "Slightly Askew", a juz za chwile Gonervill with Bill Laswell.. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 06.08.06, 17:54 William Parker Quartet - "Raining On The Moon" Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 07.08.06, 18:07 jazzfoxy napisała: > William Parker Quartet - "Raining On The Moon" > GROZNY CHLAM,foxy... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 07.08.06, 23:05 tibor szemzo "danube exodus" kossace reklamował tego pana. całkiem przyjemne połączenie jazzawej elektroniki i klimatów operowych (albo cuś takiego). polak, węgier dwa bratanki - idę po piwo do lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 07.08.06, 23:52 pjetrek, no żesz ty... skąd go dorwałeś, tę płytę..., wróżkę soulseek spotkałeś, or what? a wracając do tibora, tej płyty nie znam, dobry niego kompozytor, łączący jazz, minimalistyke i awangardę w jednym, ja zakochałem się w jego, już wcześniej na forum wspomnianej, płycie "Arboretuum". Pjetrek, ja też idę po piwo i zaserwuję sobie tibora Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.08.06, 00:06 kossace napisał: > pjetrek, no żesz ty... > skąd go dorwałeś, tę płytę..., wróżkę soulseek spotkałeś, or what? a jakżeby inaczej > a wracając do tibora, tej płyty nie znam, dobry niego kompozytor, łączący > jazz, minimalistyke i awangardę w jednym wytłumacz mi, tak jak chłop krowie na miedzy, co to jest ta minimalistyka Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 07.08.06, 23:51 A może by tak "part 3" zrobić? Muszę przyznać, że mam "forumową agorafobię" i tak długie wątki z lękiem omijam ... A czego słucham? Od kilku dni non stop Lennie Tristano!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.08.06, 00:01 świetny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy w tej chwili - part 2 08.08.06, 00:07 ja też jestem za, jak muszę przechodzić do 1576 postu, to się mi w głowie kręci normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
dzienisz2 szukam grafików www 25.12.06, 22:45 witajcie, szukam utalentowanych grafików serwisów www. Najlepiej z trójmiasta lub wawy. kontakt: info@andysdesigns.eu pozdrawiam serdecznie, Marcin Dzienisz Odpowiedz Link Zgłoś