Dodaj do ulubionych

Ornette Coleman - Sound Grammar 2006

17.10.06, 13:52
Jestem przekonana, że wielbiciele Ornetta już mają i znają tę płytę, choć ukazała się dopiero we wrześniu tego rokusmile

Ja, mimo iż do grona wielbicieli bynajmniej nie należę (i napewno zaraz mnie wypiszecie z tego forum, gdy wyznam Wam, że kiedyś na jego koncercie w Kongresowej w 1984 r. zapadłam w drzemkę), muszę przyznać, że po wysłuchaniu fragmentów tej płyty live, naprawdę mam ochotę na całość.

diapazon.pl/PelnaPlyta.php?Id=7039
Obserwuj wątek
    • pjetrek29 Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 17.10.06, 14:02
      ewce1 napisała:
      > ...kiedyś na jego koncercie w Kongresowej w 1984 r. zapadłam w drzemkę...

ja również jestem gorącym zwolennikiem poglądu, że nie ma to jak się przespać
      przy dobrej muzyce smile))
      • jasiek_natolin Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 17.10.06, 14:23
        Ooo, wreszczie Greg Cohen się odnalazł...Chyba jeszcze nigdy nie słyszałem
        dwóch kontrabasów w kwartecie...
        • jazzbaky1 Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 17.10.06, 14:56
          Spać przy muzyce? Jak mówią uczeni językoznawcy: "Mi się zdarza".
          • pharoah Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 17.10.06, 17:04
            "Mi sie tez zdarza" zasnac przy muzyce...ale zrobic to przy muzyce Ornette'a...w
            dodatku na zywo...duzy wyczynsmile Co do samej plyty-mam ja juz ze dwa tygodnie-"Mi
            sie podoba"smile
            • ewce1 Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 17.10.06, 21:15
              pharoah napisał:

> "Mi sie tez zdarza" zasnac przy muzyce...ale zrobic to przy muzyce Ornette'a...
              > w
              > dodatku na zywo...duzy wyczynsmile

Wiedziałam, że kogoś to zbulwersuje. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że koncert zaczął się o ok.pierwszej w nocy, a ja poprzednią noc spędziłam w Remoncie na jam session, więc sami rozumiecie. Sama się dziwiłam, że można spać przy takim hałasie jaki produkował zespół Ornette'a smile)) Wybaczcie.
              • jazzbaky1 Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 18.10.06, 16:10
                Wybaczamy hałas Ornette'owi.
        • jazzpunk Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 19.10.06, 15:23
          jasiek_natolin napisał:

> Ooo, wreszczie Greg Cohen się odnalazł...Chyba jeszcze nigdy nie słyszałem
          > dwóch kontrabasów w kwartecie...

Coltrane nagrywał z 2 basistami, świetnym przykładem jest płyta " The John
          Coltrane Quartet Plays", obok Garrisona gra Art Davis, można ich usłyszeć w
          kompozycji "Nature Boy".smile
          • jazzfoxy Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 02.02.07, 21:23
            Jak on pieknie halasuje!
            • kossace Re: Ornette Coleman - Sound Grammar 2006 02.02.07, 21:54
              faktycznie noise-man z niego masakryczny.., mocna płyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka