Dodaj do ulubionych

dwuznaczność bombonierki

02.12.06, 15:58
Uwielbiam niedomówienia i dwuznaczności w piosenkach. Oczywiście
subtelne,zbawne, dalekie od głupiej dosadności, jakoś balansujące na granicy
smaku, ale w żadnym razie jej nieprzekraczające. Mistrzem w tym docipnym
frywoleniu-kojarzeniu był dla mnie Przybora. A tu "Bombonierka"! Odjechałamsmile)
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: dwuznaczność bombonierki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 21:18
      Bleh nie cierpię tej piosenki mam dość tego że tak nas katują tym na Trójce
      • lologia Re: dwuznaczność bombonierki 02.12.06, 21:47
        Czemu??? Co Ci się w niej nie podoba???
        • jarka63 Re: dwuznaczność bombonierki 05.12.06, 12:46
          Nie podoba mi sie ta piosenka, bo nie jest nowoczesna, niczego nie
          odkrywa.Mistrzynią "piosenki literackiej" jest dla mnie obecnie Maria Peszek.
      • t-800 Re: dwuznaczność bombonierki 02.12.06, 22:22
        Ja też!... <zygi>
        • Gość: jasiek Re: dwuznaczność bombonierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:14
          no, niezła ta Twoja muzyka z linka, ale wyobraź sobie że trochę przynudnawa
          .Bombonierka nie jest ani prostacka, ani wyrafinowana, jest DOBRA! To kawał
          porządnego rzemiosła, a, jej artyzm ocenimy za parę lat,gdy po kiepskiej muzyce
          słuch zaginie(jak po różnych papadensach,moderntokingach itp) a, ją wielu będzie
          nucić nadal.
          • carnivore69 Re: dwuznaczność bombonierki 04.12.06, 11:59
            > jej artyzm ocenimy za parę lat,gdy po kiepskiej muzyce
            > słuch zaginie(jak po różnych papadensach,moderntokingach itp)

Gwoli scislosci - duzym osiagnieciem (rowniez omawianego w watku) artysty
            bedzie, jesli za 20-25 lat ktos w ogole bedzie pamietal o jego istnieniu.

Pzdr.
            • Gość: jasiek Re: dwuznaczność bombonierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:07
              Ten ARTYSTA to Grzegorz Turnau , który choćby z powodu Piwnicy pod Baranami już
              ma swoje miejsce w historii muzyki . Nie ma powodu stawiać Bombonierki na
              piedestał,to fajna piosenka z przymrużeniem oka. Ale też trzeba przypomnieć że
              na przykład "Do Elizy" to była w założeniu wprawka dla pianistów
    • Gość: jasiek Re: dwuznaczność bombonierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:18
      Co do Przybory... No, tego Pana to się chyba nawet Bombonierką przebić nieda.
      (hi,hi,hi przeczytałem to zdanie rozumiejąc je dosłownie i wyszedł mi Przybora
      właśnie)
    • Gość: neuro Re: dwuznaczność bombonierki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:41
      jezu ludzie Turnal NIE jest autorem tej piosenki !!! nie on jest autorem to
      jest wlasnie nieznajomosc muzyki textow artystow leci cos w radiooooo 100 razy
      dziennie proste skoczne i juz ludzie klekaja yh ( sam text ok ale czestotliwosc
      grania zabija wszytko i zaczyna podpadac z biesiadna kaje dzieki wink
      • lologia Re: dwuznaczność bombonierki 06.12.06, 12:58
        A kto powiedział, że Turnau napisał albo skomponował akurat tę piosenkę? Mowa
        była o artyście, który "przetrwa". I tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka