Dodaj do ulubionych

Delight;-))))

IP: *.aster.pl 15.02.07, 21:56
Pop-metal z naleciałościami gotyckimi - nowa płyta wydana i promowana przez
Roadrunner (największą rockową wytwórnię na świecie)!!!!Bardzo dobra, solidna
płyta, mają naprawdę spore szanse na sukces.
Słyszeliście, lubicie?
Obserwuj wątek
    • rudestus0700 Re: Delight;-)))) 15.02.07, 23:14
      Ja na razie nie słyszałem, a jestem bardzo ciekawy...
    • nikosik Re: Delight;-)))) 16.02.07, 13:34
      ja lubię poznałam dzieki bratu

takie wokalistki mają super głosysmile jak operowe
    • olianka Re: Delight;-)))) 18.02.07, 17:52
      Słyszałam, podoba mi się.
      • Gość: Mycha Re: Delight;-)))) IP: *.chello.pl 19.02.07, 13:43
        kolejne evanenscence
    • alienor_rose Re: Delight;-)))) 21.02.07, 10:08
      muzyka i teksty delight są bardzo ciekawe i nie boją się wyrażać własnego
      punktuwidzenia na swiat.paulina dysponuje doskonałym głosem,widać,że zespół z
      gotyckiej formacji przeistoczył się w alternatywną muzykę,nie podlegającą już
      pod schematy i obok comy ,hunter,k2,riverside,moonlight to jedyni muzycy,którzy
      potrafią wprowadzić coś bardziej nowatorskiego ...
      • charlie_aka_hett Re: Delight;-)))) 21.02.07, 10:14
        ooo lol mnie jedna ich piosenka przypomina Pussycat Dolls. Melodie maja całkiem
        popowe tongue_out
      • nephilim79 Re: Delight;-)))) 23.02.07, 12:09
        alienor_rose napisała:

> muzyka i teksty delight są bardzo ciekawe i nie boją się wyrażać własnego
        > punktuwidzenia na swiat.paulina dysponuje doskonałym głosem,widać,że zespół z
        > gotyckiej formacji przeistoczył się w alternatywną muzykę,nie podlegającą już
        > pod schematy i obok comy ,hunter,k2,riverside,moonlight to jedyni muzycy,którz
        > y
        > potrafią wprowadzić coś bardziej nowatorskiego ...

no to LOL, powiedz mi, w którym miejscu zespoł coma jest nowatorski?
        • Gość: As Re: Delight;-)))) IP: *.65.rev.vline.pl 23.02.07, 13:20
          nephilim79 napisał:

> no to LOL, powiedz mi, w którym miejscu zespoł coma jest nowatorski?

Może od innej strony - w którym nie jest nowatorski ? (na polskim rynku ofcoz)
          • nephilim79 Re: Delight;-)))) 23.02.07, 13:42
            no tak brak argumentów to lepiej odpowiedziec pytaniem na pytanie. na tym
            włąśnie polega słabośc naszego rynku muzycznego, że nie mający wiekszego
            rozeznania znafcy obwołują całkowicie wtórny zespol z grafomanskimi tekstami
            objawieniem. ja rozumiem ze rock skończył się na Pink Floyd dla niektórych, ale
            po co od razu się uzewnętrzniać smile
            • Gość: As Re: Delight;-)))) IP: *.65.rev.vline.pl 23.02.07, 14:31
              Zadam kolejne pytanie - z którego zespołu polskiego zrzyna Coma ?
              Przypominam karierę zespołu Myslovitz o którym można powiedzieć wszystko ale
              nie to że w porównaniu do zespołów zagranicznych był nowatorski. A jednak
              osiągnął wielki sukces artystyczny-bo był pierwszy na polskim rynku.
              Talent to nie tylko odkrywanie nowych szlaków, ale także umiejętność pisania
              dobrych utworów, o czym wielu znafców zapomina.
              • nephilim79 Re: Delight;-)))) 23.02.07, 14:58
                czyli jesli zrzyna z zagranicznych kapel to znaczy, że jest oryginalnym zespołem
                tak? zaprawdę intrygująca logika. a co do Myslovitz to ani to to oryginalne, ani
                wartości artystycznych wielkich nigdy nie miało, a argument że są byli pierwsi w
                Polsce... ja wiem, Trójka nie puszczala, więc mało kto wiedział, że to już
                odgzrewany kotlet... a swoją droga ciekawe czy pojawi się jakaś shoegazowa
                kapela w Polsce i też zostalaby obwołana czymś nowatorskim smile Prawda jest taka,
                że polski rynek jest wtorny do tego co się dzieje. ja rozumiem, ja też nie
                potrzebuje odkrywać czegoś nowego, li tylko posłuchać dobrze skomponowanej
                muzyki. ale wtedym na bogów, nie slucham ani Comy ani Myslovitz smile
              • rudestus0700 Re: Delight;-)))) 23.02.07, 15:02
                Słusznie. W ogóle można zapytać, który zespól z tzw. alternatywy na świecie jest
                oryginalny. Co do Delight to mam nadzieję, że nie będzie to drugie evanescence
                tak jeśli chodzi o nudny(ściślej doprowadzający do nudności)wokal, a także dosyć
                marne kompozycje.
                • nephilim79 Re: Delight;-)))) 23.02.07, 15:20
                  prawdę mówiąc to mam wrażenie, że Delight jest po prostu lepszym zespołem. Ale
                  nie trudno o to, jeśli rywalizuje się z "gotyckim zespołem dla pensjonarek" smile
                  • rudestus0700 Re: Delight;-)))) 01.03.07, 00:35
                    Choć niczego wielkiego się nie spodziewałem jednak monotonna ta płyta. Lepsze to
                    trochę od Evanescence gorsze od Lacuna Coil. Coś na poziomie Within Temtation.
                    Płyta do której raczej nie będzie się wracać.
                    • Gość: Miki Re: Delight;-)))) IP: *.tktelekom.pl 01.03.07, 15:58
                      Bardzo dobra płyta, właściwie od początku do końca same rockowe hity, świetnie
                      brzmi. Na płytach Evanescence czy Lacuny Coil mamy kilka hitów i reszta
                      słabszych, a tu cała płyta trzyma wysoki poziom. Paulina Maślanka ma znakomity
                      głos i co ważne przy światowej promocji, baaaardzo dobrze śpiewa po angielsku.
                      Poza tym zespół jest już teraz mało gotycki, gotycki to był na "Last Temptaion"(
                      na marginesie całkiej niezłej płyty) a potm coraz bardziej przybliżał sie do
                      nowoczesnego, ostrego rocka.
                      Trzymam kciuki , wreszcie należy się polskiemu zespołowi jakiś choć minimalny
                      światowy rozgłos, tym bardziej że Delight w pełni na to zasługuje.
                      • ihopeyouwilllikeme Re: Delight;-)))) 01.03.07, 16:29
                        Życzę Delight wszystkiego najlepszego, ale płyta jest zwyczajnie słaba. Owszem,
                        świetnie wyprodukowana, brzmi fantastycznie, Paulina śpiewa wyśmienicie, od
                        strony realizatorskiej wszystko jest git - tyle, że nie dają rady piosenki.
                        Racja, nie ma podziału na hity i wypełniacze - bo po prostu wszystkie kawałki są
                        na stałym, kiepskim poziomie, pod względem przebojowości żaden się nie wybija (
                        " Sleep With Your Lights On " to ma być przebój ? W którym miejscu ? Gdzie tu
                        jakaś chwytliwa melodia, czy wpadający w ucho refren ? Nie ma, niestety ).
                        Ostatnie płyty Evanescence i Lacuna Coil są dużo lepsze. Zwłaszcza " Karmacode "
                        mnie zaskoczyło in plus.
                        • Gość: Beata M. Re: Delight;-)))) IP: *.tktelekom.pl 12.03.07, 14:35
                          A "Divided" też uznajesz za słabą piosenkę? Dla mnie to jeden z najlepszych
                          polskich utworów w historii polskiego rocka. Świetna melodia, energetyczny, bije
                          od niego jakas niesamowita energia. A reszta płyty jest bardzo dobra, naprawdę
                          nowe Evanescence jest słabsze.Mam nadzieję, ze Delight stanie się znany na świe
                          ciewink)))
                          • Gość: glgryz Re: Delight;-)))) IP: *.polskieradio.pl 12.03.07, 22:48
                            "Beata M." i "Miki" mają podobny IP, to interesujące
                            • Gość: Blackforever Re: Delight;-)))) IP: 213.17.172.* 14.03.07, 15:36
                              Może piszą z jednego zakładu pracy smile
                • Gość: Blackforever Re: Delight;-)))) IP: 213.17.172.* 14.03.07, 15:38
                  nie mowiłabym o tym zespole, że jest alternatywny. Mroczne rockowe brzmienie,
                  wysoki żeński wokal - to teraz jest chyba na topie? Delight nie jest złe, ale
                  na kolana mnie nie powaliło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka