Dodaj do ulubionych

DVD "Led Zepelin" - reweeeelacja!!!

IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 07.06.03, 12:35
Czy kupił ktoś w tym kraju poza mną nowe DVD Led Zeppelin? Jak oceniacie to
wydawnictwo?
Dla mnie to jest totalny czad. Fantastyczne fragmenty koncertów z Royal
Albert Hall z 1970 r, Madison Square Garden z 1973 r., Earl's Court z 1975
r. i Knebworth z 1979 r. Wszystkie znakomite. Udowadniają, że Zeppelini to
najlepszy koncertowy zespoł rockowy w historii. Zedecodowanie najlepsze
filmy koncertowe jakie widziałem w swoim życiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: fiat126p Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 13:16
      Wlasnie chcialbym to zobaczyc.
      Zeppelini to potega, a mi narazie nie bedzie dane zobaczyc tego dvd.
      szkoda
      czekam na recenzje najnowszego dvd led zeppelin
    • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 13:51
      Gość portalu: Ramelov napisał(a):

> Udowadniają, że Zeppelini to
      > najlepszy koncertowy zespoł rockowy w historii.

Moze i byli niezli ,ale Purple na koncertach w latach 70. nie mieli sobie
      rownych.
      • Gość: Kosiak Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 15:06
        Uczta nie do opisania wizualna, dzwiekowa, energetyczna....ale nie szafowalbym
        slowami "najlepszy zespol koncertowy", kilka ich sie zdarzylo, w wiekszosci w
        latach 70., ale nie tylko. Nie zmienia to faktu, ze Led Zeppelin pozostanie
        potega na wieki, podczas, gdy o nowych "gwiazdach" dawno juz wszyscy zapomna...
        • Gość: etam Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 07.06.03, 15:26
          Gość portalu: Kosiak napisał(a):

> Nie zmienia to faktu, ze Led Zeppelin pozostanie
          > potega na wieki, podczas, gdy o nowych "gwiazdach" dawno juz wszyscy
          zapomna...

ej, przesadzasz
          Led Zep to była super ekipa, ale
          w latach '70 było mniej zespołów, dlatego pamiętamy te najlepsze
          dziś jest po prostu więcej zespołów, trudniej w tym ogromie muzyki kogoś
          wyróżnić
        • Gość: kubasa Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 15:36

> Nie zmienia to faktu, ze Led Zeppelin pozostanie
          > potega na wieki, podczas, gdy o nowych "gwiazdach" dawno juz wszyscy
          >zapomna...

Tak, podobnie jak o wiekszosci zespolow z lat 60., 70., 80. i 90... Nie zmienia
          to faktu ze kilka pozostanie potega na wieki, podobnie jak Zeppelini... Co do
          koncertow, chcialbym znalezc sie na koncercie Radiohead, widzialem takich pare
          i nie dziwie sie ze prasa brytyjska oglaszala ich juz najlpeszym koncertowym
          zespolem swiata...
          • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 20:32
            Gość portalu: kubasa napisał(a):

> i nie dziwie sie ze prasa brytyjska oglaszala ich juz najlpeszym koncertowym
            > zespolem swiata...

A jakby prasa brytyjska oglosila zespol Britney Spears najlepszym koncertowym
            zespolem swiata to tez bys pewnie sie nie dziwil.
            • Gość: kubasa Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 22:03
              Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
              >
              >
              > > i nie dziwie sie ze prasa brytyjska oglaszala ich juz najlpeszym koncertow
              > ym
              > > zespolem swiata...
              >
              > A jakby prasa brytyjska oglosila zespol Britney Spears najlepszym
              koncertowym
              > zespolem swiata to tez bys pewnie sie nie dziwil.

No, oni mnie juz niczym nie sa w stanie zadziwic.

Pozdr.
            • ilhan Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! 08.06.03, 13:46

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
              >
              > > i nie dziwie sie ze prasa brytyjska oglaszala ich juz najlpeszym
              > > koncertowym zespolem swiata...
              >
              > A jakby prasa brytyjska oglosila zespol Britney Spears najlepszym
              > koncertowym zespolem swiata to tez bys pewnie sie nie dziwil.

Co innego gdy takie miano przyznaje komuś Lukas.
              • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 13:52
                ilhan napisał:

> Gość portalu: Lukas napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
                > >
                > > > i nie dziwie sie ze prasa brytyjska oglaszala ich juz najlpeszym
                > > > koncertowym zespolem swiata...
                > >
                > > A jakby prasa brytyjska oglosila zespol Britney Spears najlepszym
                > > koncertowym zespolem swiata to tez bys pewnie sie nie dziwil.
                >
                > Co innego gdy takie miano przyznaje komuś Lukas.
                >

Tylko ze ja mowie w swoim imieniu i dodaje "moim zdaniem" (w domysle) ,a
                prasa brytyjska robi za proroka i w dodatku goni za modą.
                • ilhan Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! 08.06.03, 14:00

> Tylko ze ja mowie w swoim imieniu i dodaje "moim zdaniem" (w domysle) ,a
                  > prasa brytyjska robi za proroka i w dodatku goni za modą.

Stary, musisz częściej to "moim zdaniem" zaznaczać, bo np. ja jakoś tego nie
                  wyczuwam... smile
                  Brytyjska prasa nie goni za modą, jeśli już, to ona ją kreuje. Wiele rzeczy mi
                  się tam nie podoba, ale doceniam wysiłek jaki wkładają w odnajdywanie nowych
                  rzeczy (to jest wg mnie rola takiej instytucji), czego nie można niestety
                  powiedzieć o odpowiedniku polskim.
                  • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 14:04
                    ilhan napisał:

.
                    >
                    > Stary, musisz częściej to "moim zdaniem" zaznaczać, bo np. ja jakoś tego nie
                    > wyczuwam... smile

Przykro mi. Chyba nie myslales ,ze wypowiadam sie w imieniu calego
                    spoleczenstwa?

> Brytyjska prasa nie goni za modą, jeśli już, to ona ją kreuje. Wiele rzeczy
                    mi
                    > się tam nie podoba, ale doceniam wysiłek jaki wkładają w odnajdywanie nowych
                    > rzeczy (to jest wg mnie rola takiej instytucji), czego nie można niestety
                    > powiedzieć o odpowiedniku polskim.
                    >

I co ,mam sluchac czegos ,co wylowil jakis dziennikarzyna wg. JEGO gustu? No
                    way! Wole sobie sam poszukac tego co mi odpowiada.Wlasnie ,kreuja mode....a ja
                    nie nienawidze mody.
                    • ilhan Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! 08.06.03, 14:21

> I co ,mam sluchac czegos ,co wylowil jakis dziennikarzyna wg. JEGO gustu? No
                      > way! Wole sobie sam poszukac tego co mi odpowiada.

Nie MASZ słuchac, tylko MOŻESZ posłuchać i sprawdzić, czy przypadkiem nie jest
                      to coś godnego uwagi. Poza tym, to jednak nie zawsze są to "dziennikarzyny", a
                      ludzie, którzy sporo w życiu słyszeli i jednak trochę pojęcia o muzyce mają.
                      • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 16:38

>
                        > Nie MASZ słuchac, tylko MOŻESZ posłuchać i sprawdzić, czy przypadkiem nie
                        jest
                        > to coś godnego uwagi. Poza tym, to jednak nie zawsze są to "dziennikarzyny",
                        a
                        > ludzie, którzy sporo w życiu słyszeli i jednak trochę pojęcia o muzyce mają.
                        >

Tak ,tylko tam nie ma informacji typu "jest tak i tak ,mozecie sobie
                        sprobowac".Nie ,ci goscie co chwila oskrywaja jakis "genialny" zespol i
                        wmawiaja ludziom ,ze to przelom w muzyce.Mnie to zreszta nie przeszkadza ,bo i
                        tak wole prog rocka ,o ktorym pisze sie tylko w sieci smile
                        • ilhan Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! 08.06.03, 16:49

> i tak wole prog rocka

Wieeeemy, wieeeemy... smile
    • Gość: fiat126p Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 15:47
      moze ktos opisac zawartosc(nie chodzi mi o utwory jakie na nim wystepuja, lecz
      jak graja zeppelini) tego dvd (prosze o szczegoly)
      z gory dziekuje
      • cze67 Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! 07.06.03, 19:45
        Mam wielki apetyt i równie wielkie dziury w kieszeni.
        • Gość: Kosiak Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 23:15
          W latach 60. i 70. nie tyle bylo mniej zespolow co bardzo wielu z nich nie
          znamy, a i nawet tych wybitnych, ktore znamy jest na peczki!! Teraz tez jest
          sporo ciekawych zjawisk, ale wiekszosc to niestety masowa produkcja fabryk
          zwanych duzymi firmami plytowymi lub majorsami.
          • Gość: kubasa Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 23:26

> W latach 60. i 70. nie tyle bylo mniej zespolow co bardzo wielu z nich nie
            > znamy, a i nawet tych wybitnych, ktore znamy jest na peczki!! Teraz tez jest
            > sporo ciekawych zjawisk, ale wiekszosc to niestety masowa produkcja fabryk
            > zwanych duzymi firmami plytowymi lub majorsami.

Mi ta wiekoszsc nie rpzeszkadza, jesli mam byc szczery. Wazne ze sa wspaniale
            grupy a ktos kto interesuje sie takim graniem jak ja na nude chyba narzekac nie
            moze... A mowiac szczerze wybitnych zespolow z lat 60. i 70. znam do 10-15 co i
            tak mala liczba dla mnie nie jest, choc z latami 80. i 90. bym nie porownywal...

Pozdr.
            • Gość: Kosiak Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:32
              Rozumiem, ze w z lat 80. i 90. wybralbys wiecej niz 15 wybitnych zespolow? Inna
              sprawa, ze 15 nazw wybitnych jesli chodzi o lata 60. i 70. to strasznie malo,
              ale z drugiej strony, jesli jestes mlody wiekiem, nie dziwie sie, bo i niby jak
              teraz dotrzec do tamtej muzyki? Juz prawie nikt tego nie nadaje...
              • Gość: kubasa Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 12:36

> Rozumiem, ze w z lat 80. i 90. wybralbys wiecej niz 15 wybitnych zespolow?
                Inna
                >
                > sprawa, ze 15 nazw wybitnych jesli chodzi o lata 60. i 70. to strasznie malo,
                > ale z drugiej strony, jesli jestes mlody wiekiem, nie dziwie sie, bo i niby
                jak
                >
                > teraz dotrzec do tamtej muzyki? Juz prawie nikt tego nie nadaje...

jestem, ale wybitnej muzyki z lat 80. tez nikt nie nadaje...
    • Gość: Ramelov Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: 195.114.189.* 08.06.03, 00:32
      Cięzko jest opisać to DVD. To trzeba obejrzeć. Po obejrzeniu tego materiału
      tak się podnieciłem, że przez parę godzin tylko o tym mówiłem smile))
      Poczytajcie sobie recenzje ludzi na stronie www.amazon.com - nie tylko na mnie
      te nagrania tak działają.
      To jest po prostu energia i magia.
      A tak przy okazji płyta "How The West Was Won" zajeła 1. miejsce na liście
      Billboardu - sprzedało się 154 000 egzepmlarzy. To ich piewrsze 1. miejsce na
      tej liście od 1979 r.
      Natomiast DVD Zeppelinów bije wszytkie rekordy w USA. W pierwszym tygodniu
      sprzedało się 120 000 egezmplarzy co jest najwyższą tygodniową sprzedażą
      muzycznego DVD w historii. Dotychczasowy numer jeden (Paul McCartney "Back In
      The US" z 61 000) został zdeklasowany smile Oczywiście zajmuje pierwsze miejsce
      na liście sprzedaży muzycznych DVD - zresztą ogólnie też chyba jest numerem 1.
      Potwierdza to wszystko tezę, że Zeppelini są wciąć bogami w USA (w Wielkiej
      Brytanii ich CD BOX zadebiutował na 5. miejscu). Tam np. taki Deep Purple się
      nie liczy - to jest grupa która cieszy się szczególną popularnością w Europie
      Wschodniej, ale w Stanach to Zeppelini rządzą.
      • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 13:57
        Stary ,podajesz jakies liczby i to sa Twoje jedyne argumenty.To ,ze Purple
        nie byli i nie sa popularni w USA to nie dziwota ,tamta publicznosc jest po
        prostu ograniczona,ale niestety ta ja sie bierze glownie pod uwage (dlatego tez
        Genesis zawiesili dzialalnosc).Gdyby wziasc po uwage tylko wyniki sprzedazy
        najlepszy jest Eminem i jakies postekujace panienki.
        • Gość: Ramelov Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: 195.114.189.* 08.06.03, 15:56
          Liczby podałem nie w celu porównań z Deep Purple - tylko, żeby pokazać
          popularność najnowszych wydawnictw Led Zeppelin. O Deep Purple zahaczyłem przy
          okazji smile
          Stary, oglądałeś to DVD Led Zeppelin? Czy swoją wiedzę na temat koncertowych
          umiejętności tego zespołu czerpiesz tylko z filmu "The Song Remains The Same"?
          Co do Purpli znam dobrze "Made In Japan" i z pełnym przekonaniem mogę
          powiedzieć, że materiał koncertowy z DVD Zeppelinów jest o wiele, wiele lepszy.
          • Gość: Lukas Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 16:30
            Gość portalu: Ramelov napisał(a):

> Liczby podałem nie w celu porównań z Deep Purple - tylko, żeby pokazać
            > popularność najnowszych wydawnictw Led Zeppelin. O Deep Purple zahaczyłem
            przy
            > okazji smile
            > Stary, oglądałeś to DVD Led Zeppelin? Czy swoją wiedzę na temat koncertowych
            > umiejętności tego zespołu czerpiesz tylko z filmu "The Song Remains The Same"?
            > Co do Purpli znam dobrze "Made In Japan" i z pełnym przekonaniem mogę
            > powiedzieć, że materiał koncertowy z DVD Zeppelinów jest o wiele, wiele
            lepszy.

A co jest w nim lepszego ?No ,chyba to ,ze oprocz fonii jest tez
            obraz....Stary ,zaczynasz porownywac zespoly w tym momencie.Lubisz LZ - ok ,
            nie byli zli.Ja wole DP i koniec,tu nie ma o czym mowic.Polecam
            wideo/DVD "California Jam" albo "Scandinavian Nights" ,gdzie caly zespol
            pokazuje co potrafi i to widac.
            • Gość: Kosiak Re: DVD 'Led Zepelin' - reweeeelacja!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 22:41
              Panowie, nie kloccie sie nie wiadomo o co. Deep Purple i Led Zeppelin to wbrew
              pozorom bardzo rozne zespoly, jednak oba GENIALNE koncertowo. Ocenianie ktory
              lepszy nie ma sensu - oba sa DOSKONALE, NIEPOWTARZALNE I NIEPRZEWIDYWALNE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka