absztyfikant 31.03.08, 15:31 youtube.com/watch?v=3NAGwzK5MO8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dawida1 Re: mam pytanie :) 05.04.08, 11:04 Szanowny Absztyfikancie)) mam pytanie, czy również mogą być piosenki w wykonaniu: 1/Leonarda Cohen'a? 2/Jacka Kaczmarskiego? 3/np.w Margaritkach - polscy/polskie wykonania piosenek żydowskich? Pozdrawiam))D. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: mam pytanie :) 05.04.08, 11:30 > 1/Leonarda Cohen'a? Niespecjalnie To forum o muzyce zydowskiej (+izraelskiej), a nie o spiewajacych Zydach z Kanady, ktorzy sie nawrocili na buddyzm. Sila tego forum bedzie jego jednoznacznosc. A Cohen, Beastie Boys, Craig David czy Bob Dylan to rozmywanie formuly forum. Aczkolwiek jesli bardzo chcesz to zaloz watek "muzyka rozna" i tam wrzucaj ciekawotski. > 2/Jacka Kaczmarskiego? Jesli dotykaja spraw zydowskich - jak najbardziej. > 3/np.w Margaritkach - polscy/polskie wykonania piosenek żydowskich? OCZYWISCIE, ZE TAK Odpowiedz Link Zgłoś
dawida1 Re: mam pytanie :) 05.04.08, 13:27 absztyfikant napisał: > > > 2/Jacka Kaczmarskiego? > > Jesli dotykaja spraw zydowskich - jak najbardziej. > > > 3/np.w Margaritkach - polscy/polskie wykonania piosenek żydowskich? > > OCZYWISCIE, ZE TAK > OK!!! DZIĘKUJĘ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dawida1 Re: tolerancja 03.07.10, 14:49 1zorro-bis napisał: > tego wideo nie mozna ogladac!!! ktorego ?????? bo nie zalapalam... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Fajne :) 09.04.08, 18:23 absztyfikant napisał: Re: Motto muzyczne forum > youtube.com/watch?v=3NAGwzK5MO8&feature=related Całkiem mi się podoba Ale przy okazji mam pytanie, które nasunęło mi się po leturze pisanego motto tego forum - czy bez "Pana" nie byłoby muzyki izraelskiej? "... ale takiego, który ma w sobie radość z wypełniania nakazów wiary, jak powiedziano: „stało się, gdy zagrał grajek, spoczęła na nim ręka Pana”" Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Fajne :) 11.04.08, 16:15 Ja sie znam na Bogu jak kura na pieprzu. Zly adres Taziuta Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Fajne :) 11.04.08, 21:38 absztyfikant napisał: > Ja sie znam na Bogu jak kura na pieprzu. Zly adres Taziuta Trudno, ale może ten kto to wkleił się zna i mi odpowie? )) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Fajne :) 13.04.08, 08:29 taziuta napisał: > absztyfikant napisał: > > > Ja sie znam na Bogu jak kura na pieprzu. Zly adres Taziuta > > Trudno, ale może ten kto to wkleił się zna i mi odpowie? )) Hmm, może rzeczywiście rozmowa o Bogu na forum poświęconym muzyce byłaby trochę nie na miejscu. Ale czy bardziej niż odwołanie się do Boga w motto forum? )) Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: Motto muzyczne forum :-) 11.04.08, 15:13 Motto muzyczne jest wspaniałe! To właśnie "mój" Izrael - czysta radość życia! A widzieliście wspólne tańce w szabat, chyba pod hotelem Reneissance, na promenadzie przy plaży w Tel Avivie? Piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
dawida1 Re: Motto muzyczne forum :-) 12.04.08, 18:13 ie.youtube.com/watch?v=y4dh4oBrS5s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dawida1 Re: Motto muzyczne forum :-) 02.09.08, 16:03 Nash Dom Israel "Israel is Our Home" ie.youtube.com/watch?v=nWHaeIvXyEM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dawida1 Re: Motto muzyczne forum :-) 13.08.09, 07:05 Hymn Izraela (HaTikwa) z tłumaczeniem www.youtube.com/watch?v=toFQFv9Dbag&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dawida1 Re: Motto muzyczne forum :-) 31.10.10, 10:44 www.youtube.com/watch?v=z5JTKZmyYqk Odpowiedz Link Zgłoś
kocuuurek Motto muzyczne forum - VIDEO :-) 22.01.12, 18:16 Hovevey Zion - Cellcom commercial Odpowiedz Link Zgłoś