Gość: grzybek IP: 10.0.0.* 02.01.02, 20:24 Jak myślicie, kto jest lepszym wokalistą (zarówno pod względem techniki, ekspresji głosu, charyzmy, własnej twórczości)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dekris Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? 02.01.02, 21:12 Hmm, trdune pytanie. Obaj sa rozni i do innego rodzaju muzyki spiewaja. Wydaje mi sie ze Vedder jest lepszy jako kompozytor (choc jego kompozycje mi sie nie za bardzo podobaja). Niestety nie slyszalem muzyki napisanej przez JD do filmu (The Wellon chyba). JD potrawi zarowno sie wydzierac, plakac, szeptac i mowic w jednym utworze co by wskazywalo na szerokie mozliwosci. Ale zwyciezca tego plebiscytu to Chris Cornell z Soundgarden. Odpowiedz Link Zgłoś
morel Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? 02.01.02, 22:45 są raczej nieporównywalni. obaj są dobrzy, w tym co robią. jednym zdaniem - co kto lubi. ja tam wolę jednak Pearl Jam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehu Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 23:09 Gość portalu: grzybek napisał(a): > Jak myślicie, kto jest lepszym wokalistą (zarówno pod względem techniki, > ekspresji głosu, charyzmy, własnej twórczości)? Nie wypada ich porownywac. To dwa zupelnie inne swiaty; a co Cornell (z Soundgarden))) tu robi to nie wiem zupelnie. Jeli ktos nie zrozumial to pod wzgledem wszystkiego lepszy jest Vedder. Korn; gra bez pomyslu, zupelnie inny rodzaj muzy; zero hmmm... romantyzmu (jak ktos nie rozumie to niech obejrzy sobie Vitalogy) ; komercja,komercja,komercja! ZObaczcie jak PJ zareagowal na slawe; przestali po pierwszej plycie robic clipy(z jednym wyjatkiem)! A korn tylko non- stop na mtv ; szuru,buru , szuru-buru. Oni graja tak prymitywna muze ze to cos niewatpliwie strasznego! Pierwsza plyta; da sie jeszcze posluchac, ale potem...boshe... Issues; poczatek: szkoca fujara!!! Najwieksze urozmaicenie na plycie... Fiu,fiu... niezle chlopaki. A dzieciaki w tym moja bodajze 13 letnia siostra zasuwaja z naszywkami wielkiego metalowego zespolu...błeeeeee dlatego tak sie wqrzylem to osobista sprawa))) pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abra Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 03.01.02, 15:46 Moim zdaniem zawsze Eddie, w każdej konkurencji. Chociaż na ostatnich płytach trochę za rzadko mruczy swoim barytonem. Co do Davisa, to chyba za bardzo zagłusza go muzyka, abym mogła wypowiedzieć się o jego umiejętnościach wokalnych! Albo po prostu się wyłączam, bo nie lubię Kornu, a JD na teledyskach po prostu mnie przeraża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 14.07.02, 14:13 Jonathan Davis to najlepszy wokalista!!! Odpowiedz Link Zgłoś
whitepony Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? 14.07.02, 15:46 Obaj są diametralnie inni.Jednak zaryzykuję tezę,że ani jeden ani drugi nie są wokalistami kompletnymi.Dopiero połączenie ich sił dałoby świetnego wokalistę . Vedder - świetny głos, dobrze śpiewa tylko dość jednostajnie tzn. non stop w ten sam sposób co przy ostatnich płytach PJ robi się już irytujące. Brak w jego śpiewie elementu zaskoczenia. Davis - ma to czego nie ma Vedder i nie ma tego co Vedder ma . Potrafi pozytywnie zaskoczyć różnymi dziwnymi pomysłami wokalnymi czy wręcz na bazie samego wokalu stworzyć świetny kawałek (Twist).Jednak nie ma mocnego głosu i słabo śpiewa(nie wiem kto na ostatniczh 2-3 albumach KoRna kazał mu cały cas śpiewać ładne refreny-wypada zazwyczaj dramatycznie). A najlepszy jest i tak Mike Patton Odpowiedz Link Zgłoś
evangeline Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? 14.07.02, 18:32 hm trudno mi jest porownac... ale eddie na pewno wygrywa pod wzgledem ubioru ;- >>>... jonathan - ten dres... bleeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? 14.07.02, 19:22 pan Davis ostatnio gustuje w stroju księdza, chyba strój typu dres odszedł w zapomnienie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Jonathan Davis czy Eddie Vedder? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 22:01 Eddie Vedder Odpowiedz Link Zgłoś