Dodaj do ulubionych

Pat Metheny

IP: *.*.*.* 08.01.02, 12:45
Ktoś czeka na nową płytę?
Obserwuj wątek
    • Gość: vic Re: Pat Metheny IP: 213.158.197.* 08.01.02, 15:42
      A ma Coś być?
      • Gość: Pat Re: Pat Metheny IP: *.*.*.* 09.01.02, 10:47
        ????
        Poczatek lutego wydanie nowej plyty. Polecam strone www.patmethenygroup.com
      • Gość: ewa Re: Pat Metheny IP: 212.160.117.* 08.02.02, 20:40
        hej, płyta ma być 25 lutego (przesunięto to z 11 lutego, nie wiem, dlaczego)

a moze ktoś wybiera sie na koncerty Pata?
        wiem, że mają być w maju, ale nie wiem, kiedy..
        podobno na początku- tak słyszałam, ale potem słyszałam, ze pod koniec maja.
        może ktoś z was wie, kiedy na pewno?

pozdrowienia dla wszystkich "patologów" :o)
        • Gość: gofia Re: Pat Metheny IP: *.rado.gazeta.pl 08.02.02, 20:52
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> a moze ktoś wybiera sie na koncerty Pata?
          > wiem, że mają być w maju, ale nie wiem, kiedy..
          > podobno na początku- tak słyszałam, ale potem słyszałam, ze pod koniec maja.
          > może ktoś z was wie, kiedy na pewno?
          >
          > pozdrowienia dla wszystkich "patologów" :o)

ja sie wybieram na 100% smile slyszalam, ze pod koniec maja. poza tym ma byc (ale
          jeszcze nie wiadomo na pewno) koncert w studiu trojki. tam tez sie wybieram smile
          pozdrawiam smile
    • Gość: grzegorz nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.01.02, 22:40
      kopyto?

NIe mówie że mi sie nie podoba, mam 4 cd jego, lubie te solówki..
      • Gość: Majk Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.*.*.* 31.01.02, 10:44
        Porównaj np. "We live here" i "Imaginary Day". Zwróć uwagę jak wiele robi poza
        grupą (płyty z trio lub w duecie).

Pozdrawiam
      • Gość: Sasza Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.tvsat364.lodz.pl 31.01.02, 22:54
        Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> kopyto?
        >
        > NIe mówie że mi sie nie podoba, mam 4 cd jego, lubie te solówki..

Nie jestem wielbicielem jego talentu, ale jest jedna płyta, która wyróżnia się na
        tle pozostałych- "Zero Tolerance For Silent". Urzekająca.
        • Gość: teddy Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: 62.233.138.* 01.02.02, 00:14
          Uff! A ja myślałem,że "Zero itd." podoba się tylko mnie...
          • Gość: gofia Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.rado.gazeta.pl 05.02.02, 19:30
            uwielbiam jego muzyke. bylam na wszytskich koncertach w polsce (oczywiscie
            najmilej wspominam ten z 1985 roku... az sie lza w oku kreci), mam wiele plyt
            pmg i pata z innymi. moge chyba smialo powiedziec - powtarzajac za marcinem
            kydrynskim - jestem "patologiem" wink czasem dziwie sie, jak ta muzyka moze sie
            komus nie podobac, ale jednak to, co ostatnio sie dzieje po prostu mnie
            zdumiewa... pan metheny group na liscie przebojow trojki... matko, co to sie
            porobilo?! od lat slucham tej stacji, lubie liste - jej poczatki to w koncu
            moje szczeniece lata, ale pat na liscie wsrod brathankow i innych takich tam?!
            mnie sie to nie podoba sad
            • Gość: teddy Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: 62.233.138.* 05.02.02, 21:00
              Gość portalu: gofia napisał(a):

> uwielbiam jego muzyke. bylam na wszytskich koncertach w polsce (oczywiscie
              > najmilej wspominam ten z 1985 roku... az sie lza w oku kreci), mam wiele plyt
              > pmg i pata z innymi. moge chyba smialo powiedziec - powtarzajac za marcinem
              > kydrynskim - jestem "patologiem" wink czasem dziwie sie, jak ta muzyka moze sie
              > komus nie podobac, ale jednak to, co ostatnio sie dzieje po prostu mnie
              > zdumiewa... pan metheny group na liscie przebojow trojki... matko, co to sie
              > porobilo?! od lat slucham tej stacji, lubie liste - jej poczatki to w koncu
              > moje szczeniece lata, ale pat na liscie wsrod brathankow i innych takich tam?!
              > mnie sie to nie podoba sad

Jeżeli faktycznie pamiętasz koncerty Pata z 85 roku w Polsce - to powinnaś też
              pamiętać piosenkę "This is not America" David Bowie&Pat Metheny Group na
              PIERWSZYM MIEJSCU Trójki w tym samym roku.
              • Gość: gofia Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.rado.gazeta.pl 05.02.02, 21:06
                oczywiscie, ze pamietam. tyle tylko (choc moze powiesz, ze to zadna roznica,
                ale dla mnie jednak), ze na liscie byla piosenka bowiego do utworu pata. jednak
                piosenka i jednak bowie... moze ja sie czepiam, ale dla mnie
                takie "komercjalizowanie" tej muzyki jest troche bolesne...
                pozdrawiam
                • Gość: teddy Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: 62.233.138.* 06.02.02, 00:36

> oczywiscie, ze pamietam. tyle tylko (choc moze powiesz, ze to zadna roznica,
                  > ale dla mnie jednak), ze na liscie byla piosenka bowiego do utworu pata. jednak
                  >
                  > piosenka i jednak bowie... moze ja sie czepiam, ale dla mnie
                  > takie "komercjalizowanie" tej muzyki jest troche bolesne...
                  > pozdrawiam

A ja uważam, że komercjalizowanie takiej muzyki jest czymś bardziej pożądanym niż
                  np. podnoszenie jakiegoś badziewia do rangi sztuki.
                  • Gość: gofia Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.rado.gazeta.pl 06.02.02, 15:06
                    Gość portalu: teddy napisał(a):

> A ja uważam, że komercjalizowanie takiej muzyki jest czymś bardziej pożądanym n
                    > iż
                    > np. podnoszenie jakiegoś badziewia do rangi sztuki.

ech... no i tu sie z Toba zgadzam... moze po prostu mam zbyt emocjonalny stosunek
                    do muzyki Pata? to kawal mojego zycia.
                    • Gość: teddy Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: 62.233.138.* 06.02.02, 21:57

> Gość portalu: teddy napisał(a):
                      >
                      > > A ja uważam, że komercjalizowanie takiej muzyki jest czymś bardziej pożąda
                      > nym n
                      > > iż
                      > > np. podnoszenie jakiegoś badziewia do rangi sztuki.
                      >
                      > ech... no i tu sie z Toba zgadzam... moze po prostu mam zbyt emocjonalny stosun
                      > ek
                      > do muzyki Pata? to kawal mojego zycia.

Taak - patowe sytuacje są zazwyczaj dość emocjonujące.
                      • Gość: Pat nowa plyta IP: *.astercity.net 22.02.02, 12:18
                        Witajcie,

Słuchaliście nowej płyty?

Pozdrawiam
                        • Gość: teddy Re: nowa plyta IP: 62.233.138.* 22.02.02, 23:34
                          Gość portalu: Pat napisał(a):

> Witajcie,
                          >
                          > Słuchaliście nowej płyty?
                          >
                          > Pozdrawiam

Wow! Sam Pat! A dasz autograf?
                      • Gość: Jazzik Re: nie uważasz że wszystkie jego płyty są na jedno IP: *.gpw.com.pl 11.03.02, 17:40
                        Witam.

Całkiem niezła ta nowa płyta. "Speaking of now" Polecam. Ale również polecam
                        najnowszego Jean Luc Ponty - miodzik.
      • kwieto Posluchaj sobie 23.02.02, 13:20
        "Beyond the Missouri sky" i "A Map of the world" (pierwsza to duet z Charlie
        Haden'em, druga to Pat Metheny, bez dopiska "Group")

To Ci eeee... przejdzie to "jedno kopyto" :")))))
        • Gość: gofia Re: Posluchaj sobie IP: *.rado.gazeta.pl 11.03.02, 14:12
          kwieto napisał(a):

> "Beyond the Missouri sky" i "A Map of the world" (pierwsza to duet z Charlie
          > Haden'em, druga to Pat Metheny, bez dopiska "Group")
          >
          > To Ci eeee... przejdzie to "jedno kopyto" :")))))

do tego zestawu dorzucilabym jeszcze plyte Jim Hall & Pat Metheny
          • Gość: Pat Re: Posluchaj sobie IP: *.astercity.net 13.05.02, 10:01
            A co sądzicie o "Speaking of now"? Na początku wydawała mi się mało
            wyrazista, "zbyt" wyrównana...ale po dluzszym "przesluchaniu" bardzo przypadła
            mi do gustu, słucham jej często ostatnio. Moj faworyt to 6 kawalek na plycie
            (chyba "On her way").

Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka