Dodaj do ulubionych

z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " w PL

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 13:07
jestem ciekawy co się dzieje z wykonawcami, którzy traca kontrakty, nikt nie
kupuje ich płyt lub nie są w stanie wydać nowego albumu.Przykładów jest sporo:
Rotary, Patrycja Kosiarkiewicz, Marek Kościkiewicz, Hadwao, KASA, Goya,
WYP3,Klaatu, kasia stankiewicz, edyta Bartosiewicz, kasia Klich, Dorota
Marczyk, firebirds, Apteka, Bielizna. zaznaczam, że zdaję sobie sprawę że np.
Golden Life czy Klich wydali teraz płyty ale sprzedali śladowe ilości. Może
znacie kogoś ztych wykonawców i widzicie że sprzedają marchewkę na
ulicy ??? wink)
Obserwuj wątek
    • pizmak31 Re: z czego żyja i co robią zapomniani "ści " 04.01.04, 13:11
      Wiem, ze Bielizna nagrała nowa plytę, w lutym chyba w sklepach (podobno calkiem
      fajny material, wyda go Trojka) a wczesniej Janiszewski udzielal sie w pozal
      sie boze formacji Czarno-Czarni i chalturzył na dancingach.
      • homohedonistus Re: z czego żyja i co robią zapomniani "ści " 04.01.04, 13:27
        Było coś jeszcze takiego jak Doktor Granat. Zespół ten wydał z dwa lata temu płytę 'Świadkowie rocka'. Przypomniało mi się właśnie, że powinienem to w końcu przesłuchać, bo podobno ma to coś wspólnego z Bielizną. Żeby się tylko nie okazało, że tym czymś wspólnym jest tylko osoba Janiszewskiego.

A Apteka się reaktywowała. Z tym, że ze starego składu jest tam tylko Kodym.
        • joolz Re: z czego żyja i co robią zapomniani "ści " 04.01.04, 13:36
          K.A.S.A. grywa jeszcze sporadycznie na wiejskich dyskotekach. W lipcu odbył się
          koncert w Witonii- wioska pomiędzy Łęczycą a Kutnem.
          A mnie zastanawiają dalsze losy Igora Czerniawskiego z Aya R.L. Wrócił do Rosji
          czy pojechał dalej, na Zachód?
          • Gość: greg czerniawski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 18:42
            Czerniawski siedzi w Warszawie, komponuje muzykę do reklam (za ogromną kasę),
            ciągnie ogromne tantiemy za "Skórę" i gra wieczorami w kosza na Polonii. Aha, i
            udzielał się na nowej płycie One Million Bulgarians.
    • mallina Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " 04.01.04, 13:23
      Stankiewicz to chyba wlasnie wydala nowa plyte, osobiscie nie slyszalam, ale
      promowana byla dosyc mocno..

a kto to jest Dorota Marczyk?
      • Gość: jack9 Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " IP: *.stansat.pl 04.01.04, 13:39
        Żaden z wymienionych wyżej - ale ponieważ znajomy więc nie wymieniam z
        nazwiska - latem gra z zespołem koncerty a na codzień ma małą firmę zajmującą
        sie handlem...min farb.
        • jazzkam Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " 04.01.04, 16:47
          Rotary
          wiem ze np ich gitarzysta byl potem managerem Raz Dwa Trzy

Patrycja Kosiarkiewicz
          o tu jestem ciekawy bo ona tu i tam sie udzielala ladnie, chyba cos slyszalem o
          niej

Marek Kościkiewicz
          on ma ciagle nowe projekty, rok temu na eurowizje mial zespol Ocean, poza tym
          produkuje ciagle
          Hadwao
          ze przez rok nic nie slychac to koniec?
          KASA
          on chyba sobie umie akurat poradzic ;p
          Goya
          na eurowizje ida, maja wlasna wytwornie mala chyba
          Klaatu
          a co to? jak Klatu to Wojewodzkiego, to sorry, niedawno w sumie wyszla ostatnia
          plyta
          kasia stankiewicz
          no bez jaj, ostatnio wydala plyte
          edyta Bartosiewicz
          plyta ciagle przekladana ale ma wyjsc niedlugo nowa, singiel chyba 2 lata temu
          juz wyszedl "Niewinnosc" nawet hicior byl

no ale w sumie ciekawe... ciekawi mnie takie Pogodno, czy zdecydowali ze nie
          beda wydawac bo malo kto slucha dobrej muzyki i nie zarabiaja? ciekawe czy
          znajda lepsze zajecie tudziez lepsze zespoly...
          • Gość: qbek Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " IP: *.udn.pl 04.01.04, 17:24
            pogodno powroci ale jako inny projekt.....
            a co do Bartosiewicz to podobno przez chorobe gardla wszystko sie tak
            przedluza....
            • Gość: boob Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 19:39
              Jacek Szymkiewicz jako Budyń płytę wydaje solową. Jarek Kozłowski działa z
              Bratami z Rakemna (chyba tak to się zwie). O reszcie nie wiem.
          • Gość: Tomq Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:27
            Jeśli chodzi o Rotary to perkusista (Kuba Rutkowski) gra teraz w Pudelsach.
          • jazzkam Re: z czego żyja i co robią zapomniani "artyści " 01.02.04, 08:27
            > Patrycja Kosiarkiewicz

no ona dziala za plecami roznych wykonawcow, wlasnie z czatu z niejaka Ala
            Janosz wink) wyczytalem ze to ona napisala jej tekst slynnej "Jajecznicy" smile))
      • vulture kasia stanikiewicz i jej zajebista płyta :-D 07.01.04, 07:02
        mallina napisała:

> Stankiewicz to chyba wlasnie wydala nowa plyte, osobiscie nie slyszalam, ale
        > promowana byla dosyc mocno..

Kasia S. jęczała w mediach, że sprzedała mieszkanie, żeby nagrać wiekopomne
        arcydzieło, jakim niewątpliwie jest jej drugi album. Niestety, sprzedaż tegoż
        wskazuje, że artystka będzie musiała osiedlić się pod jakimś stołecznym mostem -
        być może nawet pod Świętokrzyskim, tym samym, na którym podczas ceremonii
        otwarcia wyła, zagłuszając Tangerine Dream.

Acha, płyta Kasi jest, oczywiście, zajebista.
    • vulture łer ar dej nał 06.01.04, 00:08
      Artysta Kościkiewicz
      Właśnie promuje drugi album solowy, jeszcze lepszy niż pierwszy.

Zespół Ha-dwa-o
      Po zmianie składu chałturzy w podrzędnych programach tv i pewnie na jakichś
      imprezach.

Jak ktoś ma plecy, to nie straci kontraktu. Nie sądzę, żeby taki Kościkiewicz
      albo Klich poszli na ulicę; prędzej doprowadzą do ruiny swoje wytwórnie płytowe.
      • Gość: Rolf Meloman Re: łer ar dej nał IP: *.aster.pl 01.02.04, 14:28
        vulture napisał:

> Artysta Kościkiewicz
        > Właśnie promuje drugi album solowy, jeszcze lepszy niż pierwszy.

wink)))

> Zespół Ha-dwa-o
        > Po zmianie składu chałturzy w podrzędnych programach tv i pewnie na jakichś
        > imprezach.

To prawdziwie moooocny zespół! Nie wiem która Pani lepsza - ta z pierwszego
        składu czy obecna?

> Jak ktoś ma plecy, to nie straci kontraktu. Nie sądzę, żeby taki Kościkiewicz
        > albo Klich poszli na ulicę; prędzej doprowadzą do ruiny swoje wytwórnie
        płytowe

Kościkiewicz może jeszcze sprzedać swoją willę i przehandlować młodą żonę. Oba
        obiekty pokazywali w specjalnym programie w tv, jako przykład drożyzny w dobrym
        guście
        • vulture coorvah 01.02.04, 16:50
          Gość portalu: Rolf Meloman napisał(a):

> przykład drożyzny w dobrym guście

W CZYM???????????
          • jazzkam Re: coorvah 01.02.04, 17:28
            vulture napisał:

> Gość portalu: Rolf Meloman napisał(a):
            >
            > > przykład drożyzny w dobrym guście
            >
            > W CZYM???????????

oj to ze nie ma gustu muzycznego nie wyklucza ze ma ladny dom, chyba ze ja nie
            zrozumialem kolegi wink)
            • vulture ... 01.02.04, 17:35
              jazzkam napisał:

>ja nie
              > zrozumialem kolegi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka