Dodaj do ulubionych

Istambuł- prawda i mity

IP: *.leon.com.pl 28.03.10, 21:37
Podnoszę wątek na temat wycieczek Istambułu. Mam wyszukiwarkę i czytałam, ale
jakoś mało się dowiedziałam np. ile obligatoryjnie może kosztować 2010 1 oraz
2 dniowa wycieczka z miasta, jak jest z przwodnikami są to Polacy, czy ktoś
czyta z kartki łamana angielszczyzną? Czym tak naprawdę różni się 1 dniowa od
2 dniowej?
Co do ceny to może ktoś się wpisze zaraz po powrocie?
Obserwuj wątek
    • wojak999 Re: Istambuł- prawda i mity 28.03.10, 23:07
      W 2008r. jednodniowa wycieczka Rawda - Stambuł organizowana przez OK
      Servis ( z Bielska Białej)kosztowała 34 Euro od osoby(w tej cenie
      był przejazd tam i z powrotem i przewodnik po najważniejszych
      miejscach do zwiedzania). Wiza Turecka 10 Euro. Wejście do 4 miejsc
      do zwiedzania płatne po 6 Euro za każde. Dodatkowo należy
      zabezpieczyć sobie gotówkę na jakiś posiłek. Osobiście wypad
      kosztował mnie około 90 Euro od osoby.
      W 2009r. inne biuro turystyczne organizowało podobne wyjazdy w cenie
      40 Euro od osoby.
      Przewodnik po Stambule to Turek, mówił po angielsku a rezydentka
      polskiego biura tłumaczyła na polski.
      • Gość: Madziaa Re: Istambuł- prawda i mity IP: *.leon.com.pl 29.03.10, 20:36
        Rozumiem, że to był fakultet z biura, z którym byliście na wczasach? Dzięki za
        opis co i za ile!
        • wojak999 Re: Istambuł- prawda i mity 30.03.10, 21:03
          To nie był żaden fakultet. Wczasy organizuję sobie sam, przez
          internet znajduję lokum i jadę. Na miejscu skorzystałem z oferty
          Biura Turystycznego, z tej oferty korzystać mógł każdy.
          • hipolit4 Re: Istambuł- prawda i mity 28.04.10, 02:32
            My byliśmy na wczasach z burem podrozy i tak tez wykupilismy wycieczke do
            Istambulu , pilotką byla polka wiec bylo ok przynajmniej pod tym wzgledem , bo
            baba byla tak upierwdliwa ze po wyjsciu z autokaru zapytalismy tylko o godz
            powrotna i odlaczylismy sie od reszty grupy , miasto zwiedzalismy na wlasna reke
            bo nie wiem czy wytrzymalabym z nia !! dolaczylismy do nich zeby odbyc rejs po
            bosforze ( z wzg na syna ) i potem znow na wlasna reke po sklepach knajpach itp
            ( bo po to tam bylam )a nie zwiedzanie meczetow a o umowionej godz stawilismy
            sie na miejsce zeby wrocic do bulgarii.
            W BG bylismy w Primorsku a ta pani to p. Grażyna wiec jesli sie tam wybierasz i
            trafisz na nia to zycze cierpliwosci , od innych wiem ze bylo "ciezko" ale dali
            rade :D
            pozdrawiam
            • Gość: i Re: Istambuł- prawda i mity IP: *.elblag.vectranet.pl 06.05.10, 10:50
              Czy ktoś z Was przywiózł jakieś robale z Turcji? My byliśmy z mężem w Słonecznym
              Brzegu na w czerwcu/lipcu zeszłego roku. Pojechaliśmy na wycieczkę do Istambułu.
              Na targu egipskim kupiliśmy m.in. przyprawy i herbaty (takie w drewnianych
              pudełkach, różne rodzaje). Zapakowaliśmy to w reklamówki i po powrocie do Polski
              daliśmy w prezencie rodzicom. I co się okazało? W środku, pod folią były jakieś
              robaki ze skrzydłami. Coś jak muchy ale trochę inne. Zabiliśmy je ale
              powiedzieliśmy rodzicom żeby poczekali kilka dni, szczelnie to zamknęli i
              zobaczyli czy znowu coś się nie wykluje. Na bank nie było robaków jak
              kupowaliśmy herbaty. Po kilku dniach pojawiły się nowe. Obrzydliwe to było.
              Kazałam rodzicom wyrzucić te herbaty w cholerę. Sobie też kupiliśmy. W tym dniu
              w którym pokazały się robale u rodziców, u nas jeszcze nic nie było, ale kilka
              dni później też już mieliśmy robaki, więc herbaty poszły na śmietnik. Czy ktoś
              miał też takie przygody?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka