Gość: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 21:54 Od początku czerwca jest cienko ze słońcem w kurortach,dlatego proponuje tutaj wpisywać aktualną pogodę jaka tam panuje przez wczasowiczów lub jaką mieli gdy byli na wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.comnet.bg 08.06.10, 22:14 Jestem aktualnie w SB.Pogoda w kratkę.Rano padało a po południu słońce grzało tak ,że pieką plecy i ramiona.Wczoraj od rana grzało a wieczorem trochę się zachmurzyło.Od jutra ma być już tylko słońce.Woda ciepła i bez glonów tylko mało muszli.Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Brak pogody w Bułgarii 08.06.10, 22:37 Gość portalu: Dorota napisał(a): > Od jutra ma być już tylko słońce.Woda ciepła i bez glonów tylko mało > muszli.Pozdrawiam :) Ale komarów w trzy dupy ..., a po muszle najlepiej skoczyć do Sozopola. Odpowiedz Link Zgłoś
anula010161 Re: Brak pogody w Bułgarii 08.06.10, 22:49 Z tego co widzę pogoda w tym roku mało łaskawa dla turystów wypoczywających w czerwcu.Ja wybieram się do SB od 11.06 na 2 tygodnie ,właśnie sprawdziłam prognozy pogody i jestem załamana.Słońce tyko od 11.06 do 17.06 a dalej deszcz.Mam tylko nadzieję ,że coś się zmieni w tej prognozie oczywiście na lepsze.Do Bułgarii chyba trzeba jeździć w m-cu lipcu lub sierpniu.Chociaż byłam 4 lata temu w czerwcu i była piękna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.g9910 Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 14:22 Witam, byłam 2 lata temu w lipcu 2 tygodnie, upał skwar bez deszczu, teraz jadę też w lipcu i już jestem ciekawa tej pogody, mam nadzieję że gorzej niż u nas być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.legnica.vectranet.pl 09.06.10, 16:22 Ja będę w SBod 12-26 czerwca. Patrząc na pogodę tutaj www.zoover.pl/bugaria/bugaria/sloneczna-plaza/pogoda#tabs nie powinno być tak źle. Ucieszyła mnie informacja, że woda w morzu ciepła. Natomiast na komary muszę coś kupić. Co polecacie? Coś do kontaktu też? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Brak pogody w Bułgarii 09.06.10, 16:38 taki sprzęt do kontaktu jest najbardziej skuteczny (w Mladost mozna kupić), psikacze i inne wynalazki nie działają (przynajmniej na mnie - ale ja to zawsze mam historie z komarami) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Brak pogody w Bułgarii 09.06.10, 20:47 pawel.slonecznybrzeg napisał: Cześć! Jesteś już? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Brak pogody w Bułgarii 09.06.10, 20:58 hej, niestety nie - teraz na pewno nie będę - ŻYCIE - nie chce zapeszać ale za ok 1-2mcy będę a jak przyjadę to już do końca sezonu więc pewnie potem się spotkamy na co liczę, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Brak pogody w Bułgarii 09.06.10, 21:03 pawel.slonecznybrzeg napisał: > to już do końca sezonu więc pewnie potem się > spotkamy na co liczę, Pozdrawiam Szkoda....! Wypijam więc Twoje zdrowie, w Cocoon! Niestety w tym roku się już nie zobaczymy, bo mnie z kolei nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Brak pogody w Bułgarii 09.06.10, 20:43 Gość portalu: Sylwia napisał(a): Co polecacie? Coś do kontaktu też? Do kontaktu też ale weź także Offa czy innego spraya bo te małe france potrafią uprzykrzyć wieczorne spacery. Co prawda w Mladosti nie byłem, ale w innych marketach tutaj ich na razie nie widziałem. Może dlatego że to początek sezonu. Pogoda jest właściwie OK. Rano trochę zachmurzone ale w Słonecznym Brzegu na plaży jest słońce. Nazwa w końcu zobowiązuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaromka Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:22 www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenday/BUXX0001?par=OAP&site=ALERH&code=null Ja znalazłam taką prognozę i tej wersji się trzymam :). Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Brak pogody w Bułgarii 11.06.10, 21:52 Gość portalu: mamaromka napisał(a): > Ja znalazłam taką prognozę i tej wersji się trzymam :). W Słonecznym Brzegu, ze względu na specyficzny mikroklimat jest zwykle lepsza pogoda niż w Burgas. Często można obserwować zachmurzone niebo wokół Słonecznego Brzegu natomiast w środku słoneczna "dziurę". Tu jest lokalna prognoza dla Słonecznego Brzegu: sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=106355005 sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=106355005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 09:52 Upały w Bułgarii wiadomosci.onet.pl/2183775,12,upaly_nie_tylko_w_polsce__padl_rekord_z_1942_roku,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 16:24 Może ktoś potwierdzić z SB tą tragiczną pogode. www.zoover.pl/bugaria/bugaria/sloneczna-plaza/pogoda#tabs Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Brak pogody w Bułgarii 16.06.10, 16:40 z tego co wiem to rano padał deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Re: Brak pogody w Bułgarii 16.06.10, 17:15 wylądowałem w Burgas o 15 local time i padało; zajechaliśmy do Sozopolu - padało :( przestało padać dopiero z kwadrans temu, ale prognozy słabiutkie :( Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Re: Brak pogody w Bułgarii 16.06.10, 17:24 Słoneczny img149.imageshack.us/img149/1354/img3356w.jpgBurgas img337.imageshack.us/img337/1183/img3359i.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Re: Brak pogody w Bułgarii 17.06.10, 18:41 Z dniem dzisiejszym zmiana pogody w Sozopolu, lampa, przyjemny wiaterek, fale i coś czuje że taka pogoda utrzyma się przez kilka kolejnych dni za co trzymamy kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Brak pogody w Bułgarii 16.06.10, 17:25 bywa,Bułgaria to nie tropiki. Lipiec i sierpień to 2 miesiące gdzie raczej rządzi słońce, wrzesień bywa kapryśny Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Brak pogody w Bułgarii 17.06.10, 07:37 Gość portalu: Adam napisał(a): Wczoraj około południa przez kilka godzin padało, przed wieczorem sie wypogodziło. Teraz jest piękna słoneczna pogoda, od gór wieje świetny chłodzący wiaterek. Deszcz bardzo dobrze zrobił bo od upałów nie szło już wytrzymać. Przez weekend ma być całkiem niezła pogoda - rano słonecznie, po południe chmury i deszczyk. Potem nieco gorzej, ale jak pisałem - w SB zawsze jest lepsza pogoda niż to wynika z prognoz. sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=106355005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 16:54 bylem w ZP na poczatku czerwca od 4 do 14. pierwsze dwa dni slonce z chmurami wieczorem cos kapnelo ale nie mozna tego nazwac deszczem, kolejne 3 to rano pochmurne niebo a od 10-11 godziny trudno bylo wytrzymac na sloncu, kolejne 5 dni to czyste niebo i upaly. zal bylo wyjezdzac Odpowiedz Link Zgłoś
byczek-m Re: Brak pogody w Bułgarii 16.06.10, 18:08 My też jedziemy do ZP 26.06.2010 r. Możesz napisać jaką trasą jechałeś. Czy były po drodzenie korki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
igortus Re: Brak pogody w Bułgarii 17.06.10, 18:23 Hej byczek-m! My też jedziemy 26.06 do Bułgarii. Może macie ochotę na towarzystwo? Odezwij się na pocztę kamilucha73@o2.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITER Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 22:24 napisz mi na maila byczek to tam ci skrobne co i jak. rmgrizzly@wp.pl, chetnie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen-on Re: Brak pogody w Bułgarii IP: *.cable.smsnet.pl 16.06.10, 18:25 Nie jest tak źle jeżeli tem. wody wynosi +24 stopnie www.weatheronline.pl/weather/maps/forecastmaps?LANG=pl&UP=0&R=0&MORE=0&MAPS=wasser&CONT=euro&ZEIT=201006161603&LAND= BU®ION=0002&GEBIET=0007 A na kamerce z miejscowości Nesebar, pogoda jest OK. To jest 3 km. obok SB. pl.webcams.travel/webcam/1268754065-Weather-Restaurant-PERLA-Nesebar-Neseb%C5%ADr Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarskiewakacje.pl Re: Brak pogody w Bułgarii 17.06.10, 19:05 Zacznijmy od drobnego wyjaśnienia frazeologicznego - pogoda jest zawsze , może być zła lub dobra. A wracajac do pogody w Bułgarii - jestem już kilka dni i jak do tej pory, można powiedzieć, że jest normalna - jak na Bułgarię - ciepło, morze również. Jest nawet przyjemniej niż na przełomie lipca/sierpnia kiedy są przeważnie największe upały. Ciekawe komu zależy na antyreklamie - w ubr na tym forum byli to "zwolennicy" wyspgrecki i Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś