Dodaj do ulubionych

All Inclusive

26.05.11, 11:01
Do osób, które korzystały z opcji all incl....
Czy jest to opłacalne???
Proszę o spostrzeżenia?
i jeszcze jedno, hotel Wela, czy ktoś był?
Obserwuj wątek
    • pawel.slonecznybrzeg Re: All Inclusive 26.05.11, 11:06
      moim zdaniem AL w Bułgarii to przestępstwo ;) , jedzenie w mehanach jest tak dobre, że zajadanie sie parówkami i picie przechrzczonego alkoholu w barach hotelowych mija sie z celem
      • gagatek91 Re: All Inclusive 26.05.11, 11:19
        dzięki, prosze jeszcze o inne opinie:)
    • Gość: XXX Re: All Inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 08:55
      Ultra all to dopiero rospusta szczerze polecam
      • Gość: ewcians Re: All Inclusive IP: *.mofnet.gov.pl 27.05.11, 09:54
        Mnie się opłaca bo jeżdżę z dwójką kilkulatków, którym nie zawsze wszystko smakuje i które pijają coca-colę (tylko na wakacjach rzecz jasna) hektolitrami i zjadają całą górę lodów. A słabe (te rozcieńczone) alkohole to mi akurat odpowiadają.
        Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: All Inclusive IP: 178.36.130.* 28.05.11, 14:26
          Oczywiście,że się opłaca!!! Idź na miasto do knajpy,kup obiad dla kilku osób,do tego napoje,drinki,piwo,lody,ciasto,owoce.Do tego śniadanie i kolacja.A w międzyczasie znów dzieci chcą lody lub frytki lub pizzę i cały czas trzeba pić.A jak coś nie smakuje?W opcji all bierzesz coś innego.Policz to wszystko.Spróbuj policzyć w każdym razie.Polecam all w 100%!!!
          • Gość: smakosz Re: All Inclusive IP: *.aster.pl 29.05.11, 00:31
            Wszystko zależy od klasy hotelu w jakim się mieszka.*** raczej na niewiele można liczyć.***** też nie zawsze daje gwarancje na 45% alkohol ale szanse są większe.:))
            • Gość: Majka Re: All Inclusive IP: *.238.65.226.ip.abpl.pl 29.05.11, 15:38
              Moim zdaniem się opłaca. W poprzednim roku mieliśmy śniadania i obiadokolacje. Ponieważ dość dużo wydaliśmy na napoje, obiady itp.(tym bardziej ,że byliśmy z dziećmi),w tym roku postanowiliśmy wykupić All.
              • gagatek91 Re: All Inclusive 30.05.11, 07:53
                Dzięki bardzo, przekonaliście mnie:)
                • trypel Re: All Inclusive 30.05.11, 10:29
                  moim zdaniem sie nie opłaca.
                  Nie jadę na wczasy żeby jeść ile wlezie tylko żeby mieć wybór i możliwość spróbowania wszystkiego czego zechcę. Na żadnym allu w Bułgarii nie dostaniesz dobrego wina do kolacji tylko popłuczyny typu sofia. Na żadnym nie dostaniesz rano swieżej banicy i ayranu. I na pewno nie dostaniesz swieżych midi podczas innych posiłków :)

W krajach z taką kuchnią jak bułgarską najchętniej rezygnuję nawet ze śniadań - w banicarni zjem smaczniej i wakacyjniej :)
                  • Gość: mk Re: All Inclusive IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 15:47
                    Wszystko oczywiście zależy od hotelu.My akurat trafiliśmy bardzo dobrze-był bardzo duuuuży wybór potraw i napojów,nie można było na nic narzekać.Chyba jedynie na to,że człowiek przytył.A na mieście nie kupowaliśmy nic do jedzenia,bo ciągle mieliśmy pełne brzuchy.Więc najlepiej najpierw poczytać opinie o hotelu i co oferuje do jedzenia.
                    • Gość: pawciolkr Re: All Inclusive IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.11, 18:32
                      przecież opcja ALL nie zabrania skorzystania z barów i knajpek na mieście. jesli chcę i mnie stac to skocze na miasto zjeśc cosik miejscowego a jesli jestem zmęczony leżeniem na plazy to siedze w hoteli i tu jem i piję. Full dowolność, a róznica cenowa nie jest tak ogromna. ALL jest ciut wygodniejsze bo nie trzeba biegać zeby pojeść. Ale też nie zabrania wyjścia. Do wyboru do koloru: Róbta co chceta jak mawia klasyk.
                      • Gość: marcin Re: All Inclusive IP: *.internetia.net.pl 31.05.11, 12:14
                        pierwsze dwa wyjazdy jechalismy z wykupionymi tylko dwoma posilkami i okazalo sie ze jest to troche za malo. Na jedzenie normalnych posilkow w knajpach/restauracjach raczej mnie nie stac wiec w moim przypadku all jest super. Oczywiscie nawet na all fundujemy sobie przynajmniej raz wyjscie do knajpki na cos dobrego z fajnym drinkiem, ale gdybym mial tak robic codziennie to wydalbym majatek.
                        Co do alkoholi to fakt ze w hotelach leja najtanszy, chociaz browarek byl 1 klasa, ale i w knajpkach troche trzeba go wypic ze znalezsc taki ktory nam smakuje.
                        Przeciez kazdy wie, kto wychodzi w cieply dzien na browarek do rynku,ze rozni sie on od butelkowanych.
                        • trypel Re: All Inclusive 31.05.11, 12:50
                          akurat nie wychodze na browarek
                          natomiast w kazdej najpodlejszej knajpie w Bułgarii można napić sie dobrego wina. Na allu niestety mało kiedy hotel wychodzi poza sofię albo kadarkę (w tych lepsiejszych).
                          A w kraju który winem stoi to grzech pić taki syf
          • Gość: Gość Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 03.07.14, 19:58
            Zdecydowanie niczym się nie przejmujesz i nie "gubisz pieniędz" z prędkością światłą:)
    • Gość: irka Re: All Inclusive IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 01.06.11, 12:28
      Ludzie wy chyba jedziecie tylko chlać do tej Bułgarii, każdy post jest o alkoholu...
      • mon320 Re: All Inclusive 02.06.11, 08:25
        Gość portalu: irka napisał(a):

> Ludzie wy chyba jedziecie tylko chlać do tej Bułgarii, każdy post jest o alkoho
        > lu...
        Nie "chlać" tylko smakować, zresztą lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
        Pozdrawiam - jeszcze trzeźwy.
        • rekrut1 Re: All Inclusive 02.06.11, 10:08
          lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.

I tu się z Tobą zgadzam! :)
          Do sklepu wchodzi gość,nazywam się Adam Kowalski poproszę 1/2l. czystej.
          Proszę bardzo ale czemu się pan przedstawił?
          A co pani myśli że jestem anonimowym alkoholikiem?
          A przy okazji, cena za "all" jest trochę wyższa niż dwa posiłki.Ile wydacie na same napoje w rodzinie 2+2? Do tego lody,jakieś ciastka dla dzieciaków? W sumie okaże się że wykupując "all" wydacie mniej niż przy innych opcjach.
          Pozdr.
          • mon320 Re: All Inclusive 02.06.11, 13:32
            rekrut1 napisał:

> lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
            >
            > I tu się z Tobą zgadzam! :)
            > Do sklepu wchodzi gość,nazywam się Adam Kowalski poproszę 1/2l. czystej.
            > Proszę bardzo ale czemu się pan przedstawił?
            > A co pani myśli że jestem anonimowym alkoholikiem?
            > A przy okazji, cena za "all" jest trochę wyższa niż dwa posiłki.Ile wydacie na
            > same napoje w rodzinie 2+2? Do tego lody,jakieś ciastka dla dzieciaków? W sumie
            > okaże się że wykupując "all" wydacie mniej niż przy innych opcjach.
            > Pozdr.
            Może to być w formie anegdoty, ale gdy rozmawiając o wyjeździe syn ( obecnie lat 12) usłyszał,że zastanawiamy się nad HB powiedział cyt. " Ojciec ty chcesz mnie zagłodzić"
            • Gość: m Re: All Inclusive IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 14:52
              Tak...niektórych interesują tylko i wyłącznie trunki-ilość i jakość.I czasem to jest bardzo widoczne w hotelach...A potem się mówi jak to Polacy piją na wakacjach...Polacy zganiają na Ruskich itd.Ale wracając do tematu,to uważam,że all jest najlepsze...
              • mon320 Re: All Inclusive 03.06.11, 08:36
                Chleją wszystkie nacje, ale jak do tej pory najgorsze wspomnienia wiążą się z angolami. Ci to dopiero potrafią.
              • trypel Re: All Inclusive 03.06.11, 09:12
                Gość portalu: m napisał(a):

> Tak...niektórych interesują tylko i wyłącznie trunki-ilość i jakość.I czasem to
                > jest bardzo widoczne w hotelach..

ufff całe szczęście ze na urlop nigdy nie jezdze do hotelu :)
                bo faktycznie interesuje mnie tylko ilosc z naciskiem na jakosc :)
                • Gość: Gość Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 03.07.14, 19:59
                  Ok, ale naprawdę wszystko jest ważne, a najważniejsze, żebyś nie musiał się przejmować ile i za ile i czy Ci wystarczy.
    • Gość: Karina Re: All Inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.13, 09:03
      Błam w Bułgarii all inclusive (z Salt Travel) i mogę szczerze polecić, opłaca się wybrać 'lepszą opcję' wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci. Żadnych problemów, nie było na co narzekać.
      • Gość: Majkelowi Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 07.05.14, 23:10
        POpieram podejście, ja akurat z (Zu Ways) ale też w opcji AllIn i jestem zadowolony bo to wtedy wakacje których się nie żałuje i niczego nie trzeba liczyć i tylko spokojnie odpoczywać.
        • Gość: Aldon Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 14.05.14, 19:01
          Dobrze Gadasz Majkel, All to zawsze dobre wyjście bo niczym nie musisz się przejmować, zwłaszcza jeśli to np. wyjazd z dziećmi to one zawsze chcą coś do picia itd. a dopłacanie do tego skoro można to mieć w cenie to chyba lepsze wyjście. Zainteresowałeś tym BP, sprawdzę sobie jego ofertę, zobaczymy czy mają jakieś fajne wyjazdy ALL. Pozdrawiam
          • Gość: pozdróżowy Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 23.05.14, 14:31
            No to trzeba sprawdzić te Wasze rekomendacje, jakbyście jeszcze rzucili więcej szczegółów to byłoby super. ALe na razie z internetowych opinie Zu Ways z Poznania jest całkiem ciekawy.
            • Gość: gość Re: All Inclusive IP: *.play-internet.pl 24.05.14, 11:34
              Znam inne biura , które od lat organizują wczasy w Bułgarii. BP JAGUAR , MAŁGOSIA z Sosnowca, Amida z Bielska B.
              • Gość: pozdróżowy Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 30.05.14, 02:55
                a słyszałeś coś o Zuways?? ja pierwszy raz organizuję sobie wakacje...
                • Gość: as Re: All Inclusive IP: *.comnet.bg 30.05.14, 08:50
                  wpisz ZU WAYS -opinie i znajdziesz takich wiele nawet filmy
                  Koszmar nie biuro
                  www.forum-turystyczne.pl/q/fo_id,369693,,,zu_ways_z_poznania.html
                  • Gość: Opiniodawca Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 03.07.14, 19:14
                    Ale widzę, że tam też sporo opinii jest pozytywnych, widzę, że po prostu na każde biuro da się coś znaleźć, jak wszędzie. Każdy ma swoje za uszami, ale są tez ludzie zadowoleni z Zuways.
                    • Gość: Gość Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 03.07.14, 19:37
                      Racja, każdy ma swoje za uszami, ale nie można za to ludzi przekreślać bo naprawdę się starają.
                      • expertour Re: All Inclusive 04.07.14, 18:54
                        A ja All walę w d... Od czasu gdy na Teneryfie wziąłem whisky z baru i wylałem, kolega podjechał do Mercadonii i wziął podróbkę Fire Water za 6 euro za litr i to było 100 razy lepsze niż whisky z bary choć do Johnnie Walker Red Label jeszcze brakowało.
                        • Gość: Anitcka Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 02.08.14, 23:23
                          Każdy może mieć swoje zdanie ale ja lubię ALL bo to dobry spoób na spędzenie wakacji bez przejmowania się kosztami:)
                          • Gość: Aldon Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 07.08.14, 23:29
                            No teraz większość biur ma bardzo fajne oferty z dobrą obsługą i świetnym standaardem, np. Zuways, genialne biuro i dużo możliwości wyjazdowych.
                            • Gość: Anitcka Re: All Inclusive IP: *.net4me.pl 08.08.14, 20:37
                              To prawda Zuways ma mega potencjal! Polecam kazdemu!
    • varinesa Re: All Inclusive 05.07.14, 09:31
      Według mnie opcja all inclusive w Bułgarii jest głupotą. Ceny na miejscu są śmiesznie niskie ( nawet w "lepszych' knajpkach), a poza tym płacić za Bułgarię po 3 tysiące od osoby to jest głupota. Nie rozumiem ludzi, którzy jadą nad morze, a siedzą nad basenem przy barze. No ale kto co lubi.
    • Gość: sylwka Re: All Inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 10:03
      opcja All jest bardzo wygodna, naprawde mozna wtedy wypocząć, rano sniadanko podane, nie trzeba się martwić że trzeba iść po bułki, chleb, masło itd, itd... Obiadek podany, a wieczorem kolacja. Fakt, ze fajnie jest pozwiedzać inne knajpki i pokosztować, gorzej jak zapłacimy i zdziwimy się co dostaniemy. Już nieraz tak miałam, ze gdy kelner przyniósł to zdziwienie za co tyle zapłaciliśmy. W zeszłym roku byłam w Chorwacji w opcji apartament i wyżywienie w własnym zakresie, rano bieganina za pieczywem, bo rano od 5 kolejka pod sklepem, o 8 rano już nic nie było, no i ciągłe myślenie czy mamy to i tamto. A wieczorem poszukiwania w której restauracji jest wolne miejsce, bo i tak się zdarzało, że nic wolnego nie było. Wakacje były fajne, ale od odpoczynku i wyluzowaniu się było daleko.
      W tym roku tylko myslałam o opcji All. Ewentualnie myślałam też o HB, ale tylko z względów że to Bułgaria, ponieważ napoje są tanie, ale jak z mężem przeliczyliśmy kwestie napoi, lodów itd. to niestety przy 2 dzieci mogłoby wyjść jeszcze drożej.
      Moim zdaniem opcja All pozwala naprawdę wypocząć bez stresu, ciągłego marudzenia dzieci kiedy pójdziemy na lody i o picie. Wszystko podane pod nosem :)
      • emilianatalia Re: All Inclusive 05.07.14, 10:54
        ja mam odmienne zdanie z roznych powodow. dla mnie jakosc picia i lodow dla dzieci w hotel z AI jest bardzo kiepska. to samo jezeli chodzi o jedzenie, ciagle pizza, frytki, spaghetii, inne jedzenie czesto srednio przyprawione albo w ogole itd.
        do tego dzieci jak to dzieci jak maja do wyboru jak w/w rzadko chca zdecydowac sie na cos zdrowszego, a tak to nie ma sprawy.
        sniadanie jemy w hotelu, na obiad wybieramy sie do restauracji w dowolnym miejscu i czasie, a kolacje z lenistwa jemy rowniez w hotelu, chyba, ze wybieramy sie na popoludniowa wycieczke, wtedy rowniez w dowolnym miejscu i czasie.
        lubie nie byc przywiazana do hotelu, zwlaszcza kiedy wybieramy sie do BG samochodem i mozemy jezdzic w rozne miejsca.
        z drugiej strony rozumiem, ze sa tacy, dla ktorych to bardzo wygodna opcja i wcale tego nie neguje.
        zreszta dopiero w tym roku dojrzala do tego o czym pisze. :)
        • Gość: sylwka Re: All Inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 21:11
          Kazdy ma oczywiście swoje zdanie, oczywiscie, że jesli ktoś duzo zwiedza to bez sensu mieć hotel z All, bo szkoda tej kasy jesli nas wciąż w hotelu nie ma. A co do jakości napojów i jedzenia to oczywiście w każdym hotelu wygląda to inaczej. Wtedy trzeba sprawdzać opinie co do wyżywienia, żeby nie wtopić. Ja zawsze byłam zadowolona z wyżywienia na All.
          • emilianatalia Re: All Inclusive 05.07.14, 21:33
            Sylwka, ja akurat czytam zawsze. Z tym, ze jestem bardzo wybredna i lubie, a wrecz uwielbiam dobrze przyprawione jedzenie. We wszystkich hotelach w ktorych bylam (jeżeli chodzi natomiast o picie) najwiecej do picia dla dzieci było kolorowych, sztucznych napojow (napoi? :) i sokow niby owocowych, nie wspomne już o kawie do sniadania - to akurat dla doroslych. Blee. Na pocieszenie podam, ze bylam w hotelu na Teneryfie z dobrymi opianiami na AI i niestety nie bylam zadowolona. Byla w nim również moja siostra i kolezanka z pracy - obie zachwycone. Dlatego moja opinia nie nalezy się przejmowac. W pierwszym poscie napisalam, ze rozumiem tych, ktorzy decyduja się na AI.
            • Gość: sylwka Re: All Inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 21:45
              Nie chciałam żebyś źle mnie zrozumiała, każdy przecież woli coś innego. Ja napisałam tylko moje zdanie, ponieważ dla mnie jest to fajne w All, że nie muszę się martwić co dziś szybko zjemy. Wszystko podane pod nos. Może jestem troszkę leniem, ale cały rok czekam na takie błogie lenistwo :) Wiem, że nie każdemu jedzenie w All się dopasuje, ilu ludzi tyle opinii :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka