Dodaj do ulubionych

z bułgarii do grecji

IP: *.radom.pilicka.pl 01.06.11, 14:02
Witam;)
czy byliście kiedyś na wycieczce w Grecji odpoczywając w Bułgarii? mój mąż wpadł na ten pomysł, żeby zrobić tak w tym roku (bo marzy mi się Grecja, ale za drogo na cały pobyt). No i nie wiem co o tym myśleć, i gdzie zacumować w Bułgarii i gdzie do Grecji wpaść na chwilę (2 dni) , żeby zobaczyć te małe białe domki z widokiem na wodę... ;) i czy to ma sens w ogóle???
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: z bułgarii do grecji IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 16:54
      Aby zobaczyć te małe białe domki z widokiem na wodę ,trzeba być na Cykladach. Paros,Santorini.Milos,Mykonos,Folegandros,właśnie z tamtąd pochodzi większość fotek na wspaniałych pocztówkach z Grecjii.Większość zdjęć jest z wysp a na północy Grecji nie uświadczysz takiej zabudowy ,tak jak góralskich chat w Kołobrzegu.
      Pomysł wycieczki z BG do GR mało ambitny ,jednak wykonalny nawet na 2 dni.
      Najbliżej jest z okolic Burgas w okolice Alexandropulis jednak droga jest przez góry i czasochłonna.,Najlepszym rozwiązaniem jest najbliższa wyspa Thassos gdzie cokolwiek odzwierciedli pobyt w Grecji.Jednak jest sporo kilkometrów ok.300 z Burgas w jedną strone.Jechałem tak z GR w drodze powrotnej przez Obzor w BG i szczerze załuje tego pomysłu.
      Zamiast pobytu w BG zastanówcie się czy nie wybrać Thassos,Moim zdaniem cena pobytu jest podobna do ceny nap.w Słonecznym Brzegu.
      I jeszcze jedno> białych domków,wiatraków itp. tam i w najbliższej okolicy nie zobaczysz.
    • Gość: gryka Grecja IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 19:13
      ggok napisał(a):

...mój mąż wpadł na ten pomysł, żeby zrobić tak w tym roku (bo marzy mi się Grecja, ale za drogo na cały pobyt)... < nie jest tak żle=drogo

Zamiast Bułgarii polecam Grecję < więcej, zerknij
      Na kempingach koło a właściwie za Keterini cena kempingów prawie taka jak w Bułgarii.

Pozdrawiamy,
      Proszę zapoznać się z trasą i naszym miejscem docelowym.
      Jak przypadnie do gustu, podpowiem co i jak TYLKO na e-mail
    • Gość: Travelerka Re: z bułgarii do grecji IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 19:40
      Jak się dobrze postaracie, przy odrobinie szczęścia możecie znaleźć tani pobyt w Grecji, zaglądajcie np. na 321wakacje, tam są cenowe hity dnia. Grecja jest piękna ale polecam przede wszystkim wyspy. Grecja kontynentalna nie zrobiła na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia - byłam na Riwierze Olimpijskiej w rejonie Katerini, o którym już ktoś wspomniał. Białe domki to rzeczywiście Santorini, Cyklady itp. Białe domki znalazłam też na wyspie Skiathos dokąd wybrałam się na 1-dniowy rejs podczas pobytu na Riwierze Olimpijskiej.
      • lajlah Re: z bułgarii do grecji 04.06.11, 13:37
        To prawda, zgadzam się z przedmówcami. Półwysep Chalcydycki piękny, morze Egejskie turkusowe i czyste, ale klimat "prawdziwej" Grecji, to tylko na południu.
        A co do cen to jestem zdziwiona. W zeszłym roku byliśmy w Grecji i zapłaciliśmy mniej, niż za Bułgarię, którą wykupiliśmy w tym roku. Standart hoteli i opcje takie same w obu wykupionych wczasach.
        • turx01 Re: z Bułgarii do Grecji 05.06.11, 21:37
          lajlah napisała:

> A co do cen to jestem zdziwiona. W zeszłym roku byliśmy w Grecji i zapłaciliśmy
          > mniej, niż za Bułgarię, którą wykupiliśmy w tym roku. Standart hoteli i opcje
          > takie same w obu wykupionych wczasach.

W zeszłym roku, ( w tym zresztą też ) Grecja było wyjątkowo tania, ze względu niepokoje społeczne i strajki spowodowane kryzysem i de facto bankructwem budżetu.
          Sporo turystów zrezygnowało pojechało gdzie indziej w tym niestety do Bułgarii podbijając tam ceny ;-)
          • lajlah Re: z Bułgarii do Grecji 06.06.11, 12:54
            Trzy i dwa lata temu też byliśmy w Grecji i ani razu nie zapłaciliśmy drożej niż w tym roku za Bułgarię.
    • Gość: ggok Re: z bułgarii do grecji IP: *.static.korbank.pl 05.06.11, 23:14
      dzieki za odpowiedzi;) zaczynam sie nad ta Grecja zastanawiac;) poczytam jeszcze na forum co po ile;) pozdrawiam;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka