Dodaj do ulubionych

Bułgaria super!

IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.11, 20:57
A my właśnie wróciliśmy z malutkiej osady Sinemorec, plaża czysta, dzika, w porywach 120 osób, kwaterkę mieliśmy u Jany w jej willi: czysto, schludnie, klima, kuchnia w pełni wyposażona. W osadzie pełno wolnych kwater o różnym standardzie. dzieciaki (8 i 12 lat) siedziały w wodzie do oporu, my też. Najlepsza zabawa z wodą w ujściu rzeki. Minus: nudyści, którzy nie mają stałego miejsca na plaży tylko sadowią się gdzie im się podoba.
Obserwuj wątek
    • Gość: krytyk Re: Bułgaria super! IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 11:36
      czy ty w ogóle byłaś kiedyś w innych krajach ? bo jak czytam twój tekst ze Bułgaria super to albo mieszkasz na jakimś zadupiu w Polsce i słoma z butów ci wystaje, albo to kolejny naganiacz z biura podroży który szuka naiwnych na jazdę do kołchozu
      • bell9 Re: Bułgaria super! 17.08.11, 14:18
        nie ładne to co ładne tylko co się komu podoba.Byłam 2 x w Bułgarii i było OK, a plaża w Sinemorcu jest faktycznie super, wg.mnie najładniejsza w Bułgarii
      • turx01 Re: Bułgaria super! 17.08.11, 14:33
        Gość portalu: krytyk napisał(a):

> czy ty w ogóle byłaś kiedyś w innych krajach ?

Żeby pisać o Bułgarii trzeba być w Bułgarii a nie w "innych krajach".
      • Gość: Fredek13 Bułgaria super IP: *.polskieradio.pl 17.08.11, 16:13
        Następny "najmądrzejszy"krytyk się znalazł, byłam w wielu krajach, w obecnych czasach to nic nadzwyczajnego i stwierdzam,że w każdym z tych krajów odkryłam coś nowego, pięknego, ciekawego.Podobnie w Bułgarii, gdzie we wrześniu zeszłego roku byłam w hotelu Miramar w Obzor ( wspaniały hotel i przepiękna plaża), wtedy też sporo zwiedziliśmy i pokochaliśmy ten wpaniały,może nie tak bogaty kraj.Nie lubisz Bułgarii to moja rada - przenieś się na inne forum !
    • Gość: Simon Re: Bułgaria super! IP: 93.123.43.* 17.08.11, 21:30
      Nie jestem fanem Bułgarii,ale obecnie przebywam tu na wczasach.
      Ocena czy super czy nie jest sprawą indywidualną i jednemu coś się może podobać a drugiemu to samo już nie.Ostatnią osobą która wyśmiała mój tegoroczny wybór był ktoś kto kilka razy w roku jedzie zakopianką do tego badziewnego czegoś na jej końcu.
      Dla mnie powodem dla którego tu jestem był koszt jaki mogłem przeznaczyć na tegoroczne wakacje aby odpocząć i aby dziecko się popluskało w wodzie /ciepłej /
      Dla krytyków mam jedno pytanie co w takim razie polecacie w cenie wczasów w Bułgarii?? bo może czegoś nie wiem
      • Gość: Fabia Re: Bułgaria super! IP: *.home.otenet.gr 17.08.11, 22:07
        Byłam kilka razy w Bułgarii.Nie było fatalnie ale............. Teraz jestem w Grecji i jestem bardzo zadowolona, bo mam to wszystko czego brakowało lub irytowało w Bułgarii. Plaża nie zawalona płatnymi leżakami,woda krystalicznie czysta i ciepła bez glonów. Jedzenie w hotelu super,drinki nie rozcieńczone,piwo bez dolanej wody.Brak natarczywych naganiaczy i oszustów,grecka muzyka na żywo a nie germańskie umpa umpa,obsługa miła i fachowa a nie niedouczone turki lub leniwe bułgarskie małolaty.Nawet ceny w euro nie są takie straszne, bo rybka albo ośmiorniczka są świetne. A wszystkim zakochanym w Bułgarii proponuję ajran bo jest dobry tylko na trzydniowe zatwardzenie :P
        • Gość: jw Re: Bułgaria super! IP: *.multi-play.net.pl 18.08.11, 07:34
          Ale cenowo Grecja wychodzi jednak drożej niż Bułgaria, porównując chociażby kwatery prywatne. Odległość do Grecji również jest większa. Ceny w knajpkach również są wyższe. I to mimo kryzysu. I ta niepewność, czy znowu nie zabraknie paliwa.
          Planowałem pobyt w Grecji, ale zrezygnowałem właśnie ze zględu na ceny, wybrałem w tym roku Chorwację.
          Mi tam odpowiada Bułgaria, mimo różnych braków.
          I żaden "krytyk" w 3 osobach mnie nie zniechęci, bo widziałem więcej w Bułgarii od niego i zwyczajnie wiem, czego spodziewać się po urlopie w Bułgarii.
    • adam_nar Re: Bułgaria super 17.08.11, 22:15
      Byłem w Bułgarii kilkukrotnie w przeciągu ostatnich lat. Najpierw z rodzicami, teraz jeżdżę na własną rękę. Nie będę chwalić się swoim poziomem inteligencji, ale do idiotów się nie zaliczam. Idiota (czy też "naiwniak") to ten, który twierdzi, że im drożej - tym lepiej. Ok, Bułgaria nie jest może krajem, który jest tak rozwinięty jak Europa Zachodnia, czy też kurorty poza Europą, ale np. podoba mi się bardziej tam niż w Hiszpanii czy Francji.

Prawdopodobnie nigdy nie byłaś (-eś?) w Bułgarii. W porównaniu do 2002 roku (kiedy byłem po raz pierwszy) zmiany są niesamowite. We wrześniu (2.09) lecę do Złotych Piasków i nie mogę się doczekać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka