Gość: staś 78 IP: 37.31.72.* 03.04.12, 08:51 Doradzcie czy warto jechać do Bułgarii autokarem jak długo trwa podróż i jakie biuro polecacie na taki wyjazd?Dziękuję za podpowiedzi pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gtw Re: bułgaria autokarem pytania? IP: 195.158.247.* 03.04.12, 08:57 zależy skąd jedziesz, ale podróż minimum to ok. 30 godzin ja bym nie pojechał, nawet za dopłatą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staś78 Re: bułgaria autokarem pytania? IP: 37.31.72.* 03.04.12, 08:59 Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś
nextur Re: bułgaria autokarem pytania? 03.04.12, 09:39 Nie polecam autokaru, ostatnio jechaliśmy 40 godzin, z czego 16 jeżdżąc po Polsce i zgarniając innych. NIGDY WIĘCEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: bułgaria autokarem pytania? 03.04.12, 10:20 nie nie nie chyba ze znieczulamy sie na wejsciu, mamy mocny pęcherz i budzimy sie na miejscu. autokar to koszmar powyżej 200-300 km (oczywiscie każdy mówi za siebie) jakos tak autem możemy i 3000 km a w autokarze po 2 h mamy dość jazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alundra79 Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.play-internet.pl 03.04.12, 10:40 byliśmy autokarem dwa lata temu.. około 24h z Katowic, droga powrotna to samo - 4 kierowców - przez Serbię do Słonecznego Brzegu.. bez dodatkowych "atrakcji" więc śmiało mogę polecić taki środek transportu.. chociaż jak czytałam i czytam historie innych to mieliśmy chyba duuuużo szczęścia.. w ubiegłym roku byliśmy też w Słonecznym Brzegu ale samolotem.. cóż.. komfort! (około 2 godzin lotu).. biura od autobusu nie polecę, bo się zwinęło.. samolotem z AlfaStar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia8 Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.static.akk.net.pl 04.04.12, 23:50 Witam. My jechaliśmy z Katowic trzy razy. Zawsze mieściliśmy się w 26 godz. Mogę śmiało powiedzieć że było ok. Wiadomo że samolotem wygodniej i szybciej ale i drożej. A mnożąc to razy 4 osoby wychodziło dużo drożej ( dyskutujemy to o wyjeździe z biurem podróży ). Zawsze jakoś ta podróż przeleciała i nam i chyba wszystkim pasażerom bo nikt nie narzekał na postojach. W tym roku również autokarem tym razem do Grecji :-). Jechaliśmy z OK Services i Jaguar II. Ale wybór biura to już inna sprawa, zawsze może się coś zdarzyć i wszędzie znajdziesz niezadowolonych turystów. W każdym razie ja to co miałabym dopłacić do samolotu wolę wykorzystać na wczasach :-). Nie taki autokar straszny jak go opisują :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simb2 Re: bułgaria autokarem pytania? 09.04.12, 13:05 Byłam autokarem w Bułgarii i jest OK. Zjeździliśmy pół Europy autokarem i żyjemy, więc nie ma powodów do obaw. Polecam biuro FUNCLUB. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.pool.mediaWays.net 09.04.12, 15:10 Byliśmy cztery razy w Grecji autokarem i podróż zawsze wyglądała podobnie tj. od granic Polski do Grecji np. Nei Porii ok. 23 godz. w tym dwie przerwy po ok. 30min i co 3 godz. przerwy po 15 min. na granicach łącznie staliśmy ok. 1.5 godz. Standard autokarów był zawsze bdb, fotele wygodne, klima super wydajna, DVD, toaleta czysta i sprawna, kierowcy i piloci ok. W sumie korzystaliśmy z usług trzech różnych BP z okolic Bielska -B których nazw nie podam by nie być posądzony o kryptoreklamę. Czytając relacje innych osób o ich traumatycznych przeżyciach bardzo obawialiśmy się pierwszego wyjazdu , z perspektywy czasu mogę śmiało powiedzieć że niepotrzebnie. P.S W tym roku również wybieramy się do Grecji autokarem /Thassos/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia8 Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.static.akk.net.pl 10.04.12, 02:20 Tak, najgorszy był "pierwszy raz" autokarem gdy grono wszystko-wiedzacych a nigdzie-nie-będących bardzo krytykowało naszą decyzję. P.S. My w tym roku również na Thassos :-) Oczywiście autokarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSOMAT.PL Busomat.PL IP: *.internet.radom.pl 17.04.12, 22:59 Generalnie radze zwrócić uwagę na stan i wyposażenie autokaru którym ma odbywać się wycieczka, gdyż na dłuższych trasach liczy się komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Busomat.PL 18.04.12, 01:32 Jezdzilem na wczasy autokarem do Bulgarii, Grecji, Hiszpanii, Wloch, Chorwacji..... do czasu kiedy zdecydowalem sie na wczasy samolotem. Od tamtej pory juz NIGDY autokarem, nie che pamietac o koszmarach kazdego prawie wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Busomat.PL IP: *.brewet.3s.pl 11.11.12, 12:31 Sprawdzone biura z dojazdem autokarowym proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Busomat.PL 24.07.13, 06:39 Właśnie w niedzielę 21 lipca wróciliśmy z sozopola. Wyjazd z katowic o 4.15 w sozopolu byliśmy 4. 36 więc 24h. Jechalismy z 2 dzieci 4 i 7 lat i za rok na pewno znów autokarem bo jak już ktoś pisał samolot razy 4 os to już spory koszt. Jechaliśmy z biura jaguar 2 mieszkaliśmy w alfa vita- rewelacja. Wszystko zgodne z opisami, żadnych niemiłych niespodzianek. Widok na morze czysto, do plaży 3 min. A powrót 23,5 godziny. Na przejściach kolejek dla autokarów nie było dosłownie 2-3 przed nami ale jak zobaczyliśmy kolejki do kilku stanowisk sam.osobowych które ciągnęły się przez 3 km to cieszyliśmy się ze siedzimy w autokarze a nie w osobówce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.darnet.pl 12.11.12, 10:35 Polecam Delta trawel my jedziemy z nimi do Bułgari ,mają fajne zniżki na dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 18:49 Biuro Mamuno z Częstochowy najtaniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj wujek Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.play-internet.pl 13.11.12, 20:10 Podróż autokarem tylko dla wytrwałych. Nie wiem jakim trzeba być dusigroszem żeby wybrać autokar jako środek transportu i męczyć się około 30 godzin. Po takiej podróży to człowiek dwa dni dochodzi do siebie heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A... Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.brewet.3s.pl 13.11.12, 20:43 czytamy ze zrozumieniem...chodziło o biura a nie zniechęcanie DUSIGROSZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.13, 10:00 Mozna byc np. samotnym rodzicem, z najnizsza krajowa ktorego nie stac na opcje z samolotem. Zastanawiam sie raczej jakim trzeba byc ignorantem, zeby publicznie wyglaszac takie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.gliwice.pl 24.07.13, 10:41 Niestety ,są ludzie i ludziska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: bułgaria autokarem pytania? IP: *.AM.osi.pl 10.01.13, 22:36 Przewozy do S.B i Neseberu koszt 440- zl / tam i z powrotem / www.ltour.pl turnusy wychodza 10 dniowe a noclegi mozna znalesc np na www.slonecznybrzeg.biz Wiec rzy obecnych cenach samolotu ok 800,- zl i przy rodzinie 4 os jest to dosc duza roznica w cenie Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga21 Re: bułgaria autokarem pytania? 22.07.13, 22:28 Uważam, że to dobry pomysł żeby wymieniać się doświadczeniami odnośnie przewoźników. Myślę że w dzisiejszych czasach to trzeba mieć większe wymagania dot bezpieczeństwa i wygody podróżowania a szczególnie jeśli chodzi o przewozy Ja już od dawna korzystam z serwisu autokary24.pl i byliśmy bardzo zadowoleni. Wcześniej podróżowaliśmy i innymi forami transportu, niestety zawiedliśmy sie bardzo. Wtedy właśnie w internecie na stronie autokary24.pl zamówiliśmy bilet autokarowy w ciągu kilku minut od telefonu i dokonaniu wpłaty otrzymaliśmy na e-mail bilet do wydrukowania . Warto wybrać solidną firmę mając pewność dobrze wykonanej usługi. Naprawdę polecam tę firmę. Odpowiedz Link Zgłoś