Gość: abc
IP: *.interkonekt.pl
25.04.12, 19:53
Zamieszczam to info dla wszystkich, którzy wylatują z Itaką.
Od jakiegoś czasu sprawdzam, czy są już znane godziny lotów na lato na stronie "mojaitaka.pl". Jakież było moje wielkie zaskoczenie, gdy odkryłam wczoraj następującą rzecz: wczasy wykupiłam w XII od 1 do 15 VIII, a tu widzę, ze powrót mam 16 (!!!) VIII o godz. 7.05!!! - czyli musze wymeldować się 15 sierpnia do 12.00 i następne 19 godzin !!!!!! spędzić gdzieś (?). Byłam z tym problemem w salonie firmowym Itaki, Pani obsługująca była równie zdziwiona jak ja. Zadzwoniła do tzw. centrali, gdzie nie dowiedziała się za wiele - trzeba czekać, bo wysłali zapytanie do hotelerza czy może nam przedłuzyć pobyt, czy pokój jest wolny. Kiedy się tego dowiedzą to w sumie nie wiadomo. Jeżeli nie będzie pokoju - to mam następujące wyjścia:
- zgoda na 19 godzinne czekanie
- rezygnacja z wyjazdu (co mnie nie zadawala, bo kupując w first minute zapłaciłam niewiele i za takie pieniądze to już teraz nic nie kupię)
- zaproponowano mi rownież wylot 2 VIII (czyli skrócenie pobytu) - wylot i przylat w super mega niekorzystnych godzinach nocnych
Oczywiście biuro nie powiadomiło mnie o tym problemie (choć ma taki obowiązek), odkryłam to sama. A co by było gdybym nie miała dostępu do netu (bo choć wiek XXI to i tak bywa), kiedy dowiedziałabym się o takiej zmianie??? Najpewniej na lotnisku przy odbiorze papierów?? nie mogłabym nic z tym wtedy zrobić.
A tu link do artykułu, który opisuje podobna sytuację:
www.alert24.pl/alert24/1,84880,11609729,Biuro_podrozy_Itaka_zmienia_godzine_powrotu__Szesnascie.html
Sprawdźcie swoje loty! Pozdrawiam i mam nadzieję, miłego urlopu!