Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Hotel PERLA SUN Bułgaria Primorsko

10.12.12, 16:54
Witam. Zamierzam udać się na wakacje 2013 r. do hotelu Perla Sun w Primorsku. W związku z tym mam prośbę do osób odwiedzających ten hotel najlepiej w 2012 roku, głównie chodzi o to jaką opcję wybrać ALL czy śniadania i kolacje. Proszę o udzielenie informacji co znajduje się w ALL, czy są ciasta, lody, jakieś przekąski typu pizza itd. Ponadto jakie alkohole są w ALL czy tylko piwo czy też drinki i inne mocne alkohole, czy są soki i napoje gazowane dla dzieci. Słyszałem też że przez rzekę można przepłynąć promem- jaki jest koszt tej usługi? - czy w opcji ALL prom jest za free i czy leżaki i parasole na plaży są w opcji ALL za free? , tak samo czy przy basenach nie brakuje leżaków - czy trzeba je wcześniej rezerwować. Czy są animacje dla dzieci i dorosłych? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolewiak Re: Co sądzicie o hotel Perla Sun Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 20:28
      W hotelu nie byłem, choć orientuję się gdzie jest i jaki ma standard. To typowy wieżowiec, prawie przy plaży. Jak na Bułgarię pewnie wszystko ma w opcji ALL. Jeden z najdroższych w Primorsku. Co do promu (hehe) to na południowej plaży wpada rzeka Dyawolska, która oddziela hotel od morza. Przy hotelu płynie równolegle do plaży. W tej okolicy jest jedna kładka wisząca przez rzekę około 150-200m. od hotelu. Dla gości hotelu, aby nie chodzili dookoła jest łódka z jednym pracownikiem, gdzie można przepłynąć z nim na plażę i z powrotem. Rzeka ma szerokość ok. 15-20m. Łódka jest tylko dla gości i jest bezpłatna. Ot cały PROM :))) Rejs trwa 1 minutę hehehe.
      • mario-w Re: Co sądzicie o hotel Perla Sun Bułgaria 10.12.12, 20:41
        Dziękuję Karolewiak za info. Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Wyczytałem bowiem na forum że problemem w okolicy tegoż hotelu są komary - czy możesz to skomentować, planujemy wypoczynek od 1.07.2013
        • Gość: e Re: Co sądzicie o hotel Perla Sun Bułgaria IP: *.tktelekom.pl 12.12.12, 13:19
          W opisie TUI na ten rok wyraźnie jest napisane, że serwis plażowy jest dla każdego pokoju gratis, a prom jest odpłatny (niezależnie od All-).
          • jot.be Re: Co sądzicie o hotel Perla Sun Bułgaria 12.12.12, 13:34
            Gość portalu: e napisał(a):

> W opisie TUI na ten rok wyraźnie jest napisane, że serwis plażowy jest dla każd
            > ego pokoju gratis, a prom jest odpłatny (niezależnie od All-).

W 2011 też TUI pisało że jest odpłatny a był gratis. Dla wszystkich zresztą....
            Serwis plażowy...hm, to musiało się coś zmenić, albo mają na myśli ten przy basenie :)

Pozdr
    • jot.be Perla Sun Bułgaria Primor 11.12.12, 06:57
      Byłem w 2011. Hotel bardzo przyzwoity, nawet nie spodziewałem się aż tak przyzwoitego standardu. Jedzenie było niezłe, trochę powtarzalne, ale naprawdę nie było się do czego przyczepić. W ALL jest piwo, wino i drinki z tzw. "lokalnych" wynalazków. Była też i rakija.
      Nie jadam słodyczy więc ciast i lodów nie pamiętam :) , przekąski były na pewno.
      "Soki" i różne cole z automatu też bez ograniczeń.
      Basen jest nieduży , więc z leżakami bywał problem, ale zazwyczaj coś dawało się znaleźć.
      Prom kursuje non-stop za darmo, z godzinną przerwą w czasie obiadu.
      Na plaży nie mają swoich leżaków, ale plaża ogromna - możliwości wynajęcia leżaków albo plażowania na piasku nieograniczone.
      Animacje dla dzieci były na pewno. Dla dorosłych chyba nie o ile pamiętam.

Pozdr
      • Gość: marcin Re: Perla Sun Bułgaria Primor IP: *.internetia.net.pl 12.12.12, 19:36
        Fajny hotel. Byłem tam w 2010. Komarów nie było. Leżaki na plazy platne ale 100 m dalej jest dzika plaza. All jak wszedzie w Bulgarii, drinki srednie, Lody byly i jakies napoje ale to nie byly soki. Promik byl za free. Lezakow na basenie nie brakowalo ale mysle ze to z powodu wlasnie bliskosci tej dzikiej plazy gdzie nie trzeba placic haraczu. Animacji nie bylo
        • Gość: g Re: Perla Sun Bułgaria Primor IP: *.tktelekom.pl 13.12.12, 10:49
          Czy w Primorsku są markety sieciowe typu Billa, Lidl itp?
          • Gość: Karolewiak Re: Perla Sun Bułgaria Primor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 13:48
            Lidla w Bułgarii nie ma, przynajmniej ja takiego nie widziałem w całym kraju. Billa jest, ale w większych miastach. W Primorsku sklepów spożywczych jest mnóstwo czynnych nawet 24h przy głównej ulicy 3-go Marca, fajne i popularne są delikatesy na ulicy Strandża przy dyskotece Include. Najtaniej jest w tzw. Slad Na Edro, czyli mini hurtowniach gdzie zaopatrują się lokalni sklepikarze i restauratorzy. Komarów nie widziałem i nie czułem na sobie hehe, choć standardowo sypiam przy otwartym oknie i bez klimy. Ogólnie zasada bardzo prosta, im wyżej tym zagrożenie komarami mniejsze. Więc pokój w Perla na najwyższym gwarantuje brak komarów i najładniejsze widoki (oczywiście jak jest od strony morza heheh).
            • jot.be Re: Perla Sun Bułgaria Primor 18.12.12, 20:26
              Z tego co pamiętam to tam wszystkie pokoje mają widok na morze.Część na wprost, częśc z boku...
              Lidl w BG jest. Gdzieś widziałem...chyba w Burgas.

Pozdr
              • Gość: g Re: Perla Sun Bułgaria Primor IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.12, 21:08
                Sorry, ale nie jestem emocjonalnie związany z Lidlem. Chodziło mi o sklep TYPU Lidl, czy Billa. Jak mówią współcześni zaopatrzeniowcy (logistycy)- dyskont. Tak więc wiemy, że sklepu znanej sieci tam nie ma?! A dla amatorów Lidla dodam, że widziałem taki sklep parę kilometrów za SB w kierunku do Burgas. Zainteresowanych informuję, że w B. można robić zakupy w ich sklepach METRO mając naszą kartę do Makro. Metro jest np w Burgas, czy w Ruse.
                • jot.be Re: Perla Sun Bułgaria Primor 19.12.12, 10:32
                  Jak sięgam pamięcią żadnego sieciowego marketu tam nie widziałem...
                  Ani w okolicy...
                  Było kilka lokalnych.
                  Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka