Dodaj do ulubionych

Swiety Wlas

IP: 37.60.141.* 05.07.14, 17:47
Jakby ktoś wybierał się do Bułgarii, a nie wiedział dokąd to polecam : bghotelite.com/oazis.4220_bg

Jestem tu od wczoraj. Fajne miejsce, do plaży 500 m, podobnie do centrum miejscowości. Przemili właściciele, basen całkiem spory jak na taki dom.
Jedyny minus to łazienki bez brodzików. Kąpiąc się woda leci po całej łazience....
Mamy apartament : pokój z aneksem kuchennym, + sypialnia, lodówka, czajnik.... i oczywiście vi-fi. płacimy 65lv za 4 osobową rodzinę.
Obserwuj wątek
    • asg1704 Re: Swiety Wlas 15.07.14, 12:12
      witam.

Ja wybieram sie do Św. Vlasa od 28 lipca razem z mężem i synem - 7 lat. Będziemy mieszkali w hotelu Św. Vlas .
      Bedziemy pierwszy raz w Bułgarii wiec troche jedziemy po omacku. Może może mi Pani udzielic kilku rad, wskazówek ?
      Nie mamy zapewnionego w hotelu jedzenia, poza śniadaniami. Więc musimy się żywic na "mieście". Czy może Pani polecic jakies niedrogie knajpki gdzie można cos zjeść (i się nie zatruć ;-) Gdzie warto robic zakupy (czy sa we Św. V. jakies sklepy spożywcze )?
      A może mi Pani podac przykładowe ceny
      Chcemy przez tydzień tez troche pooglądać okolicę, ale na własna rękę . Czy jest cos ciekawego do zobaczenia ?

Bedę wdzieczna za wszystkie podpowiedzi .
      pozdrawiam i życzę udaqnego urlopu
      Anna

• Gość: marco Re: Swiety Wlas IP: *.play-internet.pl 15.07.14, 20:37
        Witam ja także tam jadę do tego hotelu ale w sierpniu ,mnie również interesują lokalne szczegóły gdzie można zrobić zakupy ,zjeść i co warto obejrzeć pozdrawiam i miłego wypoczynku
      • Gość: monika Re: Swiety Wlas IP: *.lebork.vectranet.pl 17.07.14, 09:40
        Jedliśmy głównie w Rusinie, to ok 1 km od Hotelu (byłam w tym hotelu w 2008r). jedzenie tam jest smaczne, niedrogie, menu jest w języku polskim). Jedliśmy też w restauracji Kofta, ale tam mniej mi się podobało.
        Zakupy robiliśmy w sklepiku samoobsługowym niedaleko hotelu . Po drodze z hotelu na plażę jest ten sklep. Ceny: arbuz ok 0,60-0,80 lev, pivwo zagorka 2l 1,49 lev, mleko ok 2lev, pomidory, papryka ok 3-4lev, banany ok 2-3 lev. nie wiele pamiętam cen, bo nie mam do nich pamięci. Za obiady płaciliśmy za 4 ( 3 dorosłych+12-latka) od 25-45 lev. Co do zwiedzania warto kupić przewodnik i pojeździć, szkoda siedzieć na plaży całe dnie. Warto zabrać parasol, bo na plaży trzeba zapłacić za niego 8 leva .
        • Gość: maco Re: Swiety Wlas IP: *.play-internet.pl 18.07.14, 12:59
          Bardzo dziękuje za cenne uwagi ,przewodnik to dobry pomysł :-) pozdrawiam i miłego wypoczynku
      • Gość: evqa Re: Swiety Wlas IP: *.centertel.pl 18.07.14, 14:29
        Witam,
        byliśmy w tym hotelu z 7 letnim synem - od 28 czerwca do 10 lipca, pokój z widokiem na góry i morze ;-) tzn morze zasłaniały budynki. Taras mieliśmy od strony uliczki - i byliśmy bardzo zadowoleni - bo jak wracaliśmy z plaży to już mieliśmy cień i nie słyszeliśmy pisków z basenu. basen fajny i duży, w okolicy nie widzieliśmy większego nawet przy tych większych hotelach. My byliśmy bardzo zadowoleni z tego hotelu, śniadania obfite, choć ta ich wędlina tragiczna ( w sklepach na mieście tez raczej wszystko takie jakieś mocno przemielone) super ser biały, do tego czarne oliwki, pomidor, jajecznica, smażona kiełbaska , codziennie inne owoce i ciastka do kawy, płatki z mlekiem dla dzieci ( mleko stoi w tych srebrnych dzbankach-termosach).
        Stołowaliśmy się na mieście - byliśmy w Kotwie ale nam tez się jakoś tam za bardzo nie podobało, choć właściciele mówią po polsku, to akurat mieli spora rodzinę ruskich i ich obskakiwali a my to tak raczej na doczepkę zostaliśmy potraktowani więc więcej tam nie poszliśmy, choć jedzenie dobre. Polecam tez smażalnie ryb, są tam takie dwie fajne dziewczyny, próbowałam makreli z grilla i jest super, mąż zajadał się sardynkami. Nie polecam za to z pewnością knajpy, która jest po prawej stronie tuż przy rondzie - w środku z gniazdami jaskółek - siedzi się wyżej i widzi ulicę. Dla mnie jedzenie było beznadziejne - spagetii dziecka masakra, kawarma tragedia- zapełnione chyba kapustą?? w Kotwie kawarma bardzo dobra. Absolutnym hitem dla mnie była restauracja na przeciwko ST. George - ze zdjęciem chińczyka jako szefa kuchni - biało-niebieski wystrój. Jedzenie suuuper, obsługa bardzo miła. Ceny - chyba zapłaciliśmy ok 35 lewa za jedzenie dla 3 osób, z dwoma piwami.
        Nie byliśmy za to w knajpie niemal na przeciw hotelu St. Wlas - chyba się st. Stefan nazywała - ale wcześniej na tym forum czytałam że zupełnie przyzwoicie.
        Na zakupy - market mercury - widać go z hotelu - za stacją benzynową, choć po drugiej stronie stacji benzynowej tez jest fajny spożywczy i ceny w miarę przyzwoite.
        My wybraliśmy się do Nessebaru - stare miasto jest super! jest tez tam po drodze aquapark ale nie korzystalismy. Jeśli macie ochotę to w Varnie jest delfiniarium, nie byliśmy.
        Na deptaku królują podrabiane torebki i zegarki znanych marek oraz perfumy, poza tym - wszystko - mydło i powidło.
        Poza tym moje własne spostrzeżenia - gdybym jeszcze raz tam jechała - to na pewno nie biorę parawanu - nie potrzebny tu nikt nie używa, z pewnością trzeba mieć swoją parasolkę, choć na mieście można kupić za 5-10 lewa. Dodatkowo mieliśmy namiocik ( quechua) i świetnie się sprawdził dla syna- jak miał dość słońca i wody to się tam chował i bawił. Z pewnością nie wzięłabym tez suszarki - ta w Św. Wlas działa bez zarzutu. No i koniecznie wzięłabym, coś przewiewnego ale zasłaniającego ręce i nogi spieczone słońcem ;-)
        Ja tez byłam pierwszy raz w Bułgarii- zaskoczeniem dla mnie było to, że ceny są takie jak u nas, owoce nawet wychodzą drożej - arbuz w tym czasie kiedy byliśmy na straganach kosztował od 0,8 do1.4 lewa, melon 1.7 i więcej za kg. Po powrocie taniej kupiliśmy hiszpańskiego w auchan.. ale oczywiście ten w Bułgarii był lepszy w smaku :-)
        Byliśmy z dzieckiem w MCDonalds - zestaw dla dzieci kosztuje 10 lewa więc wychodzi ponad dwa razy drożej niż u nas. Piwo za to tanie i dobre - zagorka w 2 l plasikowej butli na prawdę nam bardzo smakowała ;-)
        W czasie kiedy my byliśmy było mało rodaków, ale za to baaardzo dużo ruskich, właściwie sami ruscy szpanujący drogimi autami z wypożyczalni.
        podsumowując - jednak mi się tam baardzo podobało i byłam zadowolona - szczególnie ceną pobytu w hotelu, ponieważ rok wcześniej w Polce płaciliśmy drożej za pokój bez śniadania i cały czas lało a w Bułgarii mieliśmy przez 12 dni super pogodę.
        wybierającym się do Św. Włas - moge powiedzieć jedno - dobry wybór!! Bawcie się dobrze.!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka