Dodaj do ulubionych

Lepiej all czy hb

02.10.14, 09:00
Proszę o pomoc bo jeszcze nie byłam w Bułgarii. Czy lepiej wykupić wakacje all przez BP w jakimś hotelu czy może hb jak doradzają mi znajomi. Mówią, że ceny w Bułgarii są niskie i lepiej stołować się w okolicznych knajpkach. Proszę o radę z jakimi biurami podróży najlepiej do Bułgarii, jakie są ceny "na mieście" lub jakieś namiary na fajny hotel w niezatłoczonym miejscu, gdzie miło spędzę czas z rodziną (dzieci w wieku 6 i 7 lat)
Obserwuj wątek
    • Gość: fun fun policz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.14, 15:30
      np 10 dni bez wyżywienia = 1000 zł, HB= 1500, all= 2500, to ile wydasz na jedzenie i picie na 50 zł, czy 100 zł, jak wydasz 150 zł to pękniesz, za 10 lewa= 20 zł masz obiad full wypas+ ile wydasz na alkohol pi razy tyle ile byś w polsce
      • Gość: Lue Re: policz IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.14, 16:21
        To zalezy ...... ja bylam 2 razy /2012 i 2013/ w Bułgarii i zawsze z ALL .za 2 tyg ok 2000 wv czerwcu...... a dlatego ze ...nie mam zmartwienia ile brac pieniedzy , przy dzieciach nie ma zmartwienia o zachcianki -lody-napoje -desery -pyszne i dostepne caly dzien , mam ochote na kolorowego drina to mam ,jedzenie bylo pyszne i b. duzy wybor .....dla mnie to jest wygoda i luksus bo nic mnie nie obchodzi wszystko jest podane i nie majac w kieszeni nawet lewa mozna czuc sie fajnie.A jadac z HB trzeba troche miec na zachcianki dzieci i na swoje tez i tak cena idzie w gore .....Kazdy ma swoje pomysly .....
    • trypel Re: Lepiej all czy hb 02.10.14, 16:42
      lepiej sie stołować w knajpkach nie z uwagi na cenę tylko z uwagi na kuchnię.
      Po prostu masz wtedy masz szansę na prawdziwą bałkańską kuchnię + dobre wino a nie siki z alla.

hotele polecę 2 - Rila w Borowcu i Priroda w Dolnej Bani. Jeden **** a drugi ** ale z aspiracjami na *** :)
      moze jeszcze Modus w Warnie. Mocne **** ale bez atrakcji dla dzieci
      • aseretka Re: Lepiej all czy hb 03.10.14, 18:49
        Też tak uważam. :) Chociaż nie tylko ze względu na kuchnię. Wykupując tylko noclegi i będąc na własnym wyżywieniu mam all incusive w opcji XXL. :) Jem i piję co chcę i kiedy chcę, bez żadnych ograniczeń. Bo nawet wykupując all mamy zaledwie 3-4 dania do wyboru i nie zawsze serwują to, na co akurat ja miałabym ochotę.
        • Gość: Lue Re: Lepiej all czy hb IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.14, 20:11
          2 - 3 dania ? To nie jest ALL ....w Bułgarii tych dan np na obiad bylo ok 20 , owszem zupy byly tylko 3 rodzaje ,ale reszta to naprawde wspanialy wybor . Jedzenia tam gdzie my bylismy /2 razy/ bylo nadmiar lacznie z wieloma rodzajami deserow ,lody itp....Sniadania i kolacje byly rownie obfite z ogromnym wyborem ...byly tez pyszne koktaile owocowe dla dzieci ....o dobrych i kolorowych drinkach nie wspomne .....bo az zal ze to juz bylo..Mysle ze koszty na miescie bylyby jednak wyzsze przy takim FULL ALL .... Ale kazdy podejmuje decyzje sam .Milego !!!!!
          • aseretka Re: Lepiej all czy hb 03.10.14, 20:21
            > w Bułgarii tych dan np na obiad bylo ok 20
            Około 20 rodzajów dań mięsnych? Chyba, że liczysz różnego rodzaju kombinacje np. baranina z ryżem, baranina z ziemniakami, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem, wieprzowna z zimnbiakami, wieprzowina z ryżem itd...
            • andrzejdz1 Re: Lepiej all czy hb 04.10.14, 13:07
              W większości hoteli 3 i 4 * można na miejscu wykupić dodatkowo obiadokolację lub ALL Wygląda to tak że mając juz noclegi ze sniadaniem w restauracjii hotelowej płacimy przeważnie 15 leva i jemy ile możemy.Z napoje płacimy osobno ok 3lewa np. za kufel piwa.All zgłaszamy wcześniej i za dzień kosztuje to ok 25lewa. Sumując to na rodzinę 2+2 wykupienie obiadokolacji w hotelu kosztuje ok 70 lewa z napojami. I teraz pytanie ,czy dzieci nawet 15 letnie są w stanie objadać się. Pomijając główne deptaki np. w Słonecznym Brzegu za 10-15 lewa na os można przebierać w menu a jeszcze lepiej zamówić pakiety dla dwojga często z napojami i deserem za ok20 lewa.
          • upartamama Re: Lepiej all czy hb 06.10.14, 15:01
            A masz na myśli konkretny hotel?
    • fanbg Re: Lepiej all czy hb 06.10.14, 09:06
      jak wybierasz się z dziećmi to tylko opcja all

dlaczego: bo masz wszystko pod nosem, nie będziesz tracić czasu na chodzenie i szukanie knajpki, wszystko masz pod nosem, do pokoju by się przebrać i do restauracji w 10 minut , szukanie knajp to wyprawa a nie oderwanie się od zostawionego ręcznika na plaży :)
      jak dzieciakom coś nie będzie smakować to odstawią i wezmą sobie coś innego

nie ma lepszego miejsca w Bułgarii niż duni.bg
      zdjęcia tu www.dropbox.com/sh/sk75weny2d75j17/AADJUfyST3r9D6rrctR1CiEVa?dl=0

jeśli we dwoje to najlepiej jakiś mały hotelik w centrum Sozopolu i knajpki knajpki knajpki a wieczorem dobre winko i muzyka w knajpce :)
      • upartamama do fangb 06.10.14, 15:09
        Czytałam już twoje wpisy i nie ukrywam, że zainteresowałeś/aś mnie kompleksem duni resort. Mam pytanko: z jakiego biura podróży można tam wykupić wczasy all, bo na stronie kompleks nie podaje żadnych cen. Jaka jest średnio temp. w Bułgarii w lipcu? Dzięki.
        • joanna_poz Re: do fangb 07.10.14, 09:19
          ja co prawda nie fanbg, ale mogę podpowiedziec :)- my bylismy z TUI w Marina Royal Palace.
          ma też to w ofercie Neckermann (przynajmniej miał w 2014).
          bylismy w lipcu, na samym poczatku - temperatury bylo w okolicach 30.
          • upartamama Re: do fangb 08.10.14, 12:02
            dzięki za odpowiedzi - ja pojadę z dwójka dzieci :)
        • fanbg Re: do fangb 07.10.14, 09:38
          gdy jeżdżę z dzieckiem to tylko tam:) , byłem 4 lata z rzędu.

Zarówno z TUI jak i Neckermana, ostatnie dwa lata wykupywałem przez travelplanet

Temperatury oscylują pomiędzy 28 a 32 stopnie, lipiec jest lepszy ponieważ przyjemniej się siedzi wieczorem na zewnątrz, w ubiegłym roku byłem w sierpniu i różnica w czasie znaczna pomiędzy tym kiedy kończy się ciepły dzień.

Dla dwojga polecam małe hoteliki w Sozopolu, jest kilka sympatycznych.

• Gość: Gość Re: Lepiej all czy hb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.14, 16:08
      Byliśmy w sierpniu z dzieckiem w Bułgarii z Traveliada.pl - polecam , mielismy All Inclusive i moim zdaniem to dobra opcja dla rodzin. W ogole nie moge potwierdzic, ze all w bulgarii jest kiepskie, my mielismy duzy wybor, zawsze jedzenie dobre, urozmaicone, takze dziwie sie opiniom ze w bulgarii all jest kiepski. moze nie jest az tak wypasiony jak w tunezji czy w turcji, ale nie mozna niczego zarzucic, to wygodniejsze, a roznica w cenie nie za duza
      • marcychna2 Re: Lepiej all czy hb 05.01.15, 20:05
        Wita,

my tez bylismy w Bulgarii z dwojka dzieci (8 , 9) z Rainbowtours. I uwazam, ze All to najlepszy wybor na podroz z dziecmi. Nie tylko chodzi o jedzenie ale przede wszystkim o napoje. Bylismy lipiec/siepien 14 dni i byly upaly, wiec napojow poszly takie ilosci ze wydalibysmy majatek na picie. A dzieci potrafia wypic. Jesli chodzi o jedzenie, to nie oszukujmy sie prawdziwego rodziego jedzenia nie dostanie sie w hotelu czy w knajpie resortowej. Prawdziwej i taniej knajpy tzeba sie naszukac, a jak juz sie znajdzie to kolejka i ceny nie sa w cale takie niskie. W wiekszosci knajp resortowych podaja ogolnodostepne jedzenie czyli pizza, frytki. Oczywiscie sa tez ichnie dania, ale dzieci sa razcej wybredne. My mielismy all, wiec jedlismy w hotelu dalo sie cos wybrac. Pieniadze zamiast wydawac na knajpy, przeznaczalismy na super swieze owoce i aquapark :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka