Dodaj do ulubionych

Royal Park

IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.15, 23:42
wybiera sie ktos tam w lipcu?
opinie sa takie sobie, ale jestem dobrej mysli!

www.rainbowtours.pl/bulgaria-sloneczny-brzeg-wczasy/royal-park/20150605
Obserwuj wątek
    • frytka282 Re: Royal Park 19.06.15, 06:56
      witam. jadę już we wtorek 23 czerwca - na 11 dni z Rainbow. Też jestem troszkę przerażona opiniami, mało która jest na plus. Ale również wierze że będzie wszystko ok
      • Gość: www Re: Royal Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.15, 20:52
        to wczesniej niz my!, napisz co i jak. ten hotel wybrały dzieci ze wzgl na animacje Rainbow Tours. Ja dopiero pozniej zaczelam czytac opinie i klops :-(
        nie chcielismy juz wybierac innego hotelu, ale teraz mam dusze na ramieniu, staram sie nie myslec o opiniach, napisz pare słow jak bedziesz na miejscu.
        jedziesz z dziecmi?
        • frytka282 Re: Royal Park 19.06.15, 21:05
          tak, jedziemy z dziećmi - 8 i 9 lat. tez najpierw kupiłam, później zaczęłam czytać. No trudno - już teraz co będzie to będzie. Dam znać. Napiszę napewno
          • Gość: www Re: Royal Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.15, 21:18
            my tez bedziemy z dziecmi w podobnym wieku, ale chwile pozniej, niestety nie pobawia sie razem.
            nie chcialam dzieciom robic przykrosci, były bardzo dumne, ze dostaly takie wazne i odpowiedzialne zadanie.
            dla nich liczy sie towarzystwo rowiesnikow a nie fakt, ze beda staly w kolejce po nalesniki - bo zarzuty są głównie tego rodzaju, ty jedziesz troche przed sezonem wiec moze bedzie lepiej, ja najwyzej bede o 7 chodzic na sniadanie
            nie wiem dlaczego na stronie RT nie ma nic o animatorach na ten rok mam nadzieje, ze animacje nie zostaly odwolane....
            z jakim biurem jedziesz?
            • frytka282 Re: Royal Park 20.06.15, 08:02
              jedziemy z biura Rainbow - przez pośrednika TravelPlanet. Dla naszych dzieci - atutem tez był Polski animator.
              Mam nadzieje że nie został odwołany. Wszystkiego dowiemy sie za kilka dni.
              • Gość: www Re: Royal Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.15, 15:28
                frytka, jesli bedziesz miec mozliwosc to napisz w przyszlym tygodniu jak tam jest. tez jedziemy z Rainbowem, a ten hotel to nowosc w ich ofercie - czyli to jest plus bo mysle, ze nie beda nas pakowac do najgporszych pokoi zeby nie psuc sobie marki. niewiadoma zostaje jedzenie. albo bedziemy chodzic na samym poczatku albo na koncu. staram sie myslec pozytywnie, w koncu to urlop i ma byc wypoczynek. Pare razy juz sie przekonalam, ze opinie z sieci nijak sie maja do rzeczywistosci. Oby i teraz tak bylo, czego z calego serca zycze Tobie i sobie :-)
                u nas jeszcze kamuflujemy sie z mezem, dzieci takie dumne ze super hotel wybraly a my mam nastroje takie sobie...
                • Gość: www Re: Royal Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.15, 17:58
                  frytka, zycze spokojnego pakowania, bezpiecznej podróży i udanego urlopu, na przekór wszelakim opiniom!
                  odezwij sie prosze....
                  • frytka282 Re: Royal Park 22.06.15, 20:07
                    nie dziękuje :). Jeżeli tyko bedzie dostęp do neta to napiszę. A jak nie dam rady - to w sobotę 4 lipca masz pełna relację :)
                  • frytka282 Re: Royal Park 04.07.15, 10:59
                    Witam. Wczoraj wróciłam z 11 dniowych wakacji w hotelu Royal Park. a więc tak - pierwsze wrażenie " bajka ". pózniej już jest troszkę gorzej. Hotel sam w sobie całkiem ładny, fajny. pokoje - bez rewelacji. Czystość - hm - raz na pobyt po sprzątane, wymiana ręczników dwa razy. Stołówka duża, ale ludzi ogrom, jedzenie bardzo dobre, dokładane. Obiady i kolacje zrobili na wytyczona godzine na dwie tury, żeby uniknąć kolejek - ale i tak one były. Przekąski między posiłkami - wg mnie nie istnieją, są jakieś hod doki i frytki, przy basenie smażą grilla do bułki, jest również cukiernia z ciastkami. Basen fajny, duży z chłodniejszą wodą. Plaża - mi nie nie podobała - pełno kamieni, nie mozna wejść do wody, wąska. Leżaki - o 7 rano już brak. AquaPark - bardzo fajny, czynny od 9. Leżaki w cenie i napoje bez %. Animacje wieczorne dla dzieci - mini disco o 20, o 21 pokazy show przez animatorów - mi osobiście bardzo się podobały. Od 23 Dyskoteka - wszystko free. Osobiście uważam wakacje za bardzo udane - ale już wiem że nigdy więcej takiego dużego hotelu.
    • Gość: monika Re: Royal Park IP: *.play-internet.pl 23.06.15, 14:29
      dzisiaj wieczorem lecę do Royal Bay - niedaleko Royal Park :-)
      • Gość: www Re: Royal Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.15, 17:53
        czekam dziewczyny na słow kilka..
        udanego urlopu!
        • Gość: Biały Re: Royal Park IP: *.icpnet.pl 24.06.15, 21:35
          Cześć
          My (3 rodziny z dziećmi ) lecimy 03.07 z Poznania właśnie do Royal Park.
          Też czytaliśmy opinie,jesteśmy pełni nadziei że wakacje będą w 100 procenach udane :)

Pozdrowionka
          • dstasiu Re: Royal Park 05.07.15, 17:50
            jak tam jest . fajnie ?
        • frytka282 Re: Royal Park 04.07.15, 14:26
          Witam. Wczoraj wróciłam z 11 dniowych wakacji w hotelu Royal Park. a więc tak - pierwsze wrażenie " bajka ". pózniej już jest troszkę gorzej. Hotel sam w sobie całkiem ładny, fajny. pokoje - bez rewelacji. Czystość - hm - raz na pobyt po sprzątane, wymiana ręczników dwa razy. Stołówka duża, ale ludzi ogrom, jedzenie bardzo dobre, dokładane. Obiady i kolacje zrobili na wytyczona godzine na dwie tury, żeby uniknąć kolejek - ale i tak one były. Przekąski między posiłkami - wg mnie nie istnieją, są jakieś hod doki i frytki, przy basenie smażą grilla do bułki, jest również cukiernia z ciastkami. Basen fajny, duży z chłodniejszą wodą. Plaża - mi nie nie podobała - pełno kamieni, nie mozna wejść do wody, wąska. Leżaki - o 7 rano już brak. AquaPark - bardzo fajny, czynny od 9. Leżaki w cenie i napoje bez %. Animacje wieczorne dla dzieci - mini disco o 20, o 21 pokazy show przez animatorów - mi osobiście bardzo się podobały. Od 23 Dyskoteka - wszystko free. Osobiście uważam wakacje za bardzo udane - ale już wiem że nigdy więcej takiego dużego hotelu.
          • Gość: www Re: Royal Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.15, 20:29
            czyli tak zle nie jest...
            dzieki za rzeczowa opinie.
            a jak polscy animatorzy rainbow?, dzieci zadowolone? korzystalas z jakis wycieczek?
            • frytka282 Re: Royal Park 04.07.15, 23:22
              Z Animatorów z Rainbow nie korzystaliśmy. Na pewno oni byli i zajmowali się dziećmi. Źle nie było. Nie można się po prostu nakręcić negatywnie, trzeba patrzeć z przymrużeniem oka i cieszyć się wakacjami . Z wycieczek nie korzystaliśmy. Byliśmy już kilka razy w Bułgarii i już korzystałam z wycieczek. Byliśmy na własną rękę w Neseberze, Słonecznym Brzegu, i aquaparku Action
              • dstasiu Re: Royal Park 05.07.15, 16:21
                czy ktos leci 07 sierpnia do royal park????? Bułgaria
          • dstasiu Re: Royal Park 04.07.15, 22:39
            ja lece z dzieciakami 7 sierpien, zamieniłem z Egiptu na Royal park.
            Lecieliście bułgarian charter, jak lot samolot wygodny ?
            • frytka282 Re: Royal Park 04.07.15, 23:23
              Lecielismy polskim liniami.
    • reatka Re: Royal Park 06.07.15, 16:18
      a czy jakieś lody, ciastka dla dzieciaczków są w ramach oferty all incl. ?
      • frytka282 Re: Royal Park 08.07.15, 10:13
        Lody są przez cały dzień. W restauracji głównej - do posiłków. I w cukierni - która jest czynna do 22;30 - są tam również ciastka i napoje
        • Gość: Kennyp Re: Royal Park IP: *.imkkk.uni-miskolc.hu 08.07.15, 10:57
          pisalas ze nie skorzystaliscie z figloklubu, ale moze widzialas jak tam sie z dziecmi zajmuja? Wybralem ten hotel tylko ze wzgledu na polsko jezyczna animacje dla dzieci... ale niestety jak narazie nigdzie nie znalazlem opini otym...
          • frytka282 Re: Royal Park 08.07.15, 12:53
            Z figloklubu z Rainbow były dwie osoby. dziewczyna - zajmowała sie dziećmi i chłopak - odpowiedzialny za sportowe zaplecze. Siedząc na plaży widziałam, że Pani spacerowała z dziecmi bawiąc się w szukanie skarbów. Na tablicy informacyjnej Rainbow były wypisane godziny zabaw.
            Polecam wieczorne mini disco - prowadzone przez animatorów z całego kompleksu.
            • Gość: Kennyp Re: Royal Park IP: *.pool.digikabel.hu 08.07.15, 15:04
              Dziękuje bardzo :)
              • Gość: Biały Re: Royal Park IP: *.icpnet.pl 10.07.15, 18:53
                Ja dojechałem do domu dwie godziny temu :)
                Jestem pozytywnie zaskoczony wakacjami w tym miejscu,nie mam jakiś dużych uwag do całego pobytu no może tylko w kwesti LUDZI zachowujących się gorzej niż ŚWINIE podczas jedzenia jak i pobytu na stołówce...
                Czegoś takiego jeszcze nie widziałem,cała masa marnującego się jedzenia i bydło wpie...... się w kolejkę tak beszczelnie że aż chciało sie przyłożyć w pysk....

Hotel (ogółem) na PLUS
                Baseny jak i jedzenie również na plus
                Plaża raczej na minus.

Ja mogę szczerze polecić :)
                • dstasiu Re: Royal Park 10.07.15, 21:54
                  Leciałes czy samochodem . Plaża kiepska ? Ja liczę ze dzieciaki trochę z piasku skorzystają . A woda ciepła? , no i czy animacje fajne ? Acha z racji ze ćwiczę jem dużo kurczaka, z ryżem, czy jedzonko smaczne?
                  Dzięki za odp
                  • frytka282 Re: Royal Park 11.07.15, 09:35
                    Plaża kiepska - dużo kamieni. Za tłoczona, dość wąska. Do wody też się wchodzi po kamieniach. Woda - super. W basenie chłodniejsza. Jedzenie pyszne. Mi osobiście bardzo smakowało. Ale kurczaka za często nie było.
    • ariakan Re: Royal Park 11.08.15, 15:30
      Hotel Royal Park ? Elenite
      Termin pobytu ? lipiec 2015.
      Pierwsze co przychodzi na myśl to to że z nazwy Hotel Royal Park powinno zostać samo Hotel.
      Parku tam nie widziałem, co najwyżej skwer a Królewski to i owszem był ale Hotel obok ? Royal Castle. W Royal Park zamieszkać chciałby co najwyżej Król Julian. A z 4 gwiazdek powinno się odczepić przynajmniej jedną.
      Hotel podobno był wybudowany w 2005 roku. Ale stan w jakim się znajduje sprawia wrażenie jakby te 10 lat temu to on przeszedł najwyżej pobieżny remont.
      Ale po kolei, zacznę od lokalizacji, jest to niewątpliwie jedna z niewielu zalet tego hotelu. Świetne położenie wzdłuż lekko wysuniętego cypla. Z jednej strony niewysoki klif na którym są położone bungalowy a dalej należący do kompleksu Royal Castle. Z drugiej niezbyt szeroka ale leżąca praktycznie przy samych hotelach plaża. Hotelach bo Royal Park należy do całego kompleksu bodajże 5 czy 6 hoteli należących do Victoria Group Hotels & Resorts.
      Plaża jest piaszczysta ale już zejście do wody usiane jest kamieniami co może utrudniać wejście do wody. Ale ten pas kamieni ma tylko jakieś 3 może 4 metry a dalej już sam piasek. Dla dzieci kamienie te akurat stanowiły nie lada atrakcje.
      Samo Elenite jest spokojne, przy hotelach jest niewielki bazarek i dobrze zaopatrzony supermarket. Do Słonecznego Brzegu oddalonego o 11 km. można dojechać w 20 minut taksówką za 20 lv. Lub busem za 4 lv.
      Jak wyglądają pokoje. My dostaliśmy akurat spory rodzinny pokój z olbrzymią łazienką. Na przestrzeń nie mogliśmy narzekać. Klimatyzacja działała poprawnie i chłodziła. Telewizor kineskopowy 21 cali, był i chyba działał, nie wiem, nie włączamy na wakacjach TV ale znajomi oglądali TV Polonię ? W łazience brak prysznica, była wanna za kotarą !?! W dzisiejszych czasach ?? WC miał zniszczoną/zgubioną spłuczkę którą ktoś pomysłowy zastąpił nakrętką od plastykowej butelki po wodzie. Jakoś działało.
      Nie mogę się też nadziwić że w tych czasach jest problem z dostępem do sieci Wi-Fi. Teoretycznie jest dostępne darmowe Wi-Fi dostępne w Lobby ale w praktyce nie da się z niego korzystać bo otwiera każdą stronę po kilka minut. Teoretycznie można wykupić Wi-Fi do pokoju za 35 lv. ale w praktyce nie ma to sensu bo będzie działało jeszcze gorzej niż to darmowe w lobby z o czym szczerze ostrzegają recepcjonistki ?
      Windy w Hotelu to jakiś relikt techniki. Na tak duży hotel są tylko 4 windy które wydają się działać bez jakiegokolwiek systemu. Przejeżdżają przez twoje piętro nie zatrzymując się. Lub zatrzymując nie otwierając drzwi. Można czekać nawet po 5 czy 10 minut. Nie dziwne że przed windami poustawiane są fotele dla oczekujących. Ale nie radzę na nich siadać są aż czarne od potu i raczej nie były prane od ich nowości. Już drugiego dnia odpuściliśmy i chodziliśmy prawie wyłącznie schodami na 4 piętro. Przyciski do przywoływania wind gdzieniegdzie powyrywane. Powyrywane też przyciski w windach.
      Obsługa Hotelu: Na recepcji jeśli się miało szczęście trafiło się na chyba jedyną tam kompetentną panią z którą można się było dogadać po angielsku i która chciała pomóc. Wszystkie pozostałe miały na wszystko tylko jedną odpowiedź ? I don?t know. !?!
      Główny bar w lobby hotelu: Trzeciego dnia zepsuła się kostkarka do lodu. Okazało się że jedyna w cały hotelu !?! Nie naprawili jej do końca naszego pobytu a lód kupowali w sklepie ! W konsekwencji czego lodu zazwyczaj nie było. A już na pewno nie było go późnym wieczorem. Zresztą w barze ciągle czegoś nie było. Notorycznie nie było szklanek więc podawano w plastykowych kubkach. Przypomnę że to główny, reprezentacyjny bar hotelu a nie barek na plaży. Prawie nigdy nie było cytryny do drinków. Brakowało poszczególnych alkoholi. Nie wiem czy w ogóle był taki moment że wszystko było na raz w tym samym momencie.
      W pozostałych barach były tylko pseudo napoje koncerny Pepsi, soczki z dystrybutora, kawa z automatu Nescafe i piwo. Nie wiem jak z resztą ale piwa czasem zabrakło albo np. zepsuł się nalewak w barze w Aquaparku ? Nie naprawili przez cały dzień.
      Restauracja: Jedzenie smaczne. Pyszna sałatka Szopska. Pyszne Tzatziki chociaż bez czosnku. Ogólnie zawsze można znaleźć było coś smacznego chociaż jedzenie było bardzo mało zróżnicowane i powtarzało się dużo częściej niż raz na tydzień. Główny problem z restauracją był taki iż była o wiele za mała na tak duży hotel i miała zdecydowanie za mało stanowisk z jedzeniem. Przez co tworzyły się długie kolejki i spięcia w tych kolejkach. Hotel próbował sobie z tym poradzić wprowadzając dwie tury posiłków co skutkowało tym że ludzie w drugiej turze mają już mocno przebrane jedzenie, brudne stoły, brak naczyń, brak owoców i ogólny chlew w restauracji. Przy dystrybutorach z piciem podłoga regularnie była zalana wszelkiego rodzaju napojami po której raz po raz ktoś się ślizgał. Niby ktoś tam coś wycierał niby sprzątał ale albo robili to nieudolnie albo było ich za mało. Jedyną radą było przychodzenie na posiłki na otwarcie restauracji.
      Jeśli już jesteśmy przy sprzątaniu. W toaletach przy głównej restauracji i w toalecie w lobby, przy recepcji czyli bądź co bądź najbardziej reprezentatywnym miejscu hotelu panował taki brud i smród jak nie przymierzając w szalecie dworcowym. Mocz i pety na podłodze. Spłuczki zniszczone i pourywane. Na ścianie kartka z wpisami że niby ktoś tam sprząta co pół godziny co było fikcją. Bo jeśli już ktoś tam się pojawił z obsługi to żeby zajarać papierosa w kabinie co zresztą czynili regularnie.
      Aquapark: super że był. Rewelacyjna sprawa dla dzieci. W oddzielnej części mini aquapark dla maluchów z malutkimi zjeżdżalniami. W głównej już ten duży dla starszych dzieciaków i dorosłych. Zjeżdżalnie całkiem fajne. I nawet nie było jakiś większych kolejek. To tyle jeśli chodzi o plusy aquaparku. Teraz mniej przyjemnie. Na całym terenie straszny bałagan. Połowa jeśli nie większość leżaków jest połamana i powinna być wymieniona. Duża część parasoli porwana. A części nie ma jak rozłożyć bo pogubione są bolce do blokowania. Panie sprzątające zamiast posprzątać przed otwarciem lub po zamknięciu aquaparku zaczynają sprzątanie w momencie jego otwarcia a sprzątanie polega na przelewaniu szlaufem wody wraz z śmieciami z jednego końca na drugi nie patrząc że leją ludziom po nogach i leżakach. Mnóstwo śmieci w basenach których chyba nikt nie czyści po zamknięciu. Pływające kubeczki, papierki, resztki jedzenia a nawet fekalia i wymiociny !!!
      Prawdopodobnie od tej wody na ośmioro dziecieczków jakie były w naszej ekipie szóstka się zatruła co zaowocowało rozwolnieniem i wymiotami. Plus dwoje dorosłych. Najmłodszy trafił do lekarza. Reszcie przeszło po jednym dniu.
      Toaleta w aquaparku zasyfiona koszmarnie. Smród taki że trzeba było zatykać nos wchodząc po schodach na zjeżdżalnie. Schody cały w śmieciach już w momencie otwarcia co świadczyło że nikt tam nie sprzątał po zamknięciu.
      Jeszcze w temacie sprzątania. Sprzątanie w pokojach praktycznie nie występuje. Panie sprzątające wymieniają tylko worki na śmieci i dokładają papier toaletowy. Przez dwa tygodnie nikt nie odkurzył. Nikt nie zmienił pościeli czy choćby pościelił łóżka. Ręczniki zostały wymienione dopiero wtedy kiedy położyliśmy je na podłodze koło kosza na śmieci. Nikt nie zabrał brudnego talerza czy szklanki.
      Reasumując nie polecamy tego hotelu. No chyba że udało wam się wykupić tam wczasy za mniej niż 5 tys. na dwa tygodnie dla 4-osobowej rodziny. W innym przypadku szukajcie czegoś innego.
    • pkowalski.84 Re: Royal Park 30.01.16, 13:45
      Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian i jakość tynków, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka