Dodaj do ulubionych

Sunset Resort - czerwiec 2016

23.01.16, 22:17
Czy ktoś był w tym hotelu? Prosze o praktyczne porady :)
Obserwuj wątek
    • marsro Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 24.01.16, 15:26
      Zapraszam na www.travel-navigator.pl
      Proszę wypełnić formularz kontaktowy.
      Doradzimy i zorganizujemy 40% taniej niż konkurencja
      Dla nas nie ma rzeczy niemożliwych, Ty mówisz my słuchamy i realizujemy.
    • jm.tosia Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 26.01.16, 09:11
      Podpinam się do pytania o ten hotel. My jedziemy w lipcu.
    • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 27.01.16, 11:15
      Byłam, polecam. Tu się wypowiedziałam:
      forum.gazeta.pl/forum/w,789,157858482,157858482,Sunset_Resort_Pomorie_Bulgaria.html#p158004351
    • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 27.01.16, 11:16
      A z jakim biurem jedziecie?
      • jm.tosia Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 27.01.16, 16:14
        Jedziemy z Tui - dojazd samochodem. W tym roku otwierają aquapark przy hotelu, więc będzie nowa atrakcja. A nie wiesz może jak tam z ilością miejsc parkingowych? Czy nie ma problemu z zaparkowaniem auta?
        • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 28.01.16, 14:52
          Ooo, to fajna sprawa z tym aquaparkiem. Co do miejsc parkingowych się nie wypowiem, na pewno jakieś są, bo dookoła hotelu stały jakieś auta, może pod hotelem jest parking, ale nie zgłębiałam tego tematu.
        • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 28.01.16, 20:12
          NIe wiem czy wiesz, ale ten aquapark nie jest na terenie hotelu i jest płatny ok. 90 zł od osoby, atrakcja jest ale troszke drogo :)
      • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 27.01.16, 17:43
        Lecimy z Tui 16-23.06, jedynym moim zmartwieniem jest pogoda, mam nadzieję, że jest tam ciepło w czerwcu, a możesz mi podpowiedziec jak wtglądaja tam posiłki, czy jest jakas restauracja główna do której chodzą wszyscy ze wszytskich hoteli, czy moze w każdym z budynków jest jakas "jadłodajnia", czy do wody trzeba mieć jakies buty czy jest fajny piaseczek jak w Polsce :) ? Czy warto pojechac do Pomorie , Burgas? (jeśli tak to ile mniej więcej kosztuje Taxi?) Czy walutę bułgarską zabierac ze sobą, czy wymienic na miejscu? I ostatnie pytanie w jednym z basenów przy hotelu jest tzw. fosa okalająca go, jaka jest głęboka? Bedę wdzięczna za odpowiedzi. W tym roku lecimy do Bułgarii ze wzgledu na sytuację panującą na Świecie, bylismy w zeszłym roku w Turcji i było super szkoda, że teraz jest jak jest , chętnie zwiedziałbym jeszcze kiedyś Turcję Egejską. Dzieki.
        • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 28.01.16, 15:12
          My byliśmy w pierwszej połowie września i było dla nas w sam raz, nie taki żar jak w Turcji w czerwcu, ale przyjemny gorąc. Posiłki ok, praktycznie co dzień to samo, ale duży wybór. Jest główna restauracja, ale my częściej chodziliśmy do restauracji takiej z boku, jak się stoi przodem do hotelu mając za plecami plażę to po prawej stronie, mniejszy tłum. Po obiedzie serwowali obok niej jeszcze hamburgery, ale tego jako przekąskę nie polecam. Po lewej było stoisko z kebabami czy gyrosami i frytkami. I tam było ok. Poza tym przy basenach bary z lodami i napojami. Do wody żadnych butów nie trzeba. Łagodne zejście, piaseczek i woda dłuuuugo do kolan. Ale pływały meduzy giganty, może w czerwcu ich nie będzie. Buty natomiast polecam dzieciom przy basenie, śliskie płytki, ale widzę, że te płytki są we wszystkich hotelach, w których byłam. Głowę można rozbić. Do Pomorie można podjechać normalnym autobusem za jakieś śmieszne pieniądze ( chyba o ile dobrze pamiętam to na nasze było 4 pln). Z pół kilometra na prawo od hotelu jest przystanek, wsiadacie i myk jesteście w Pomorie. Polecam pojechać do Nessebaru na starówkę, trochę dłuższa droga, ale piękne miejsce. Ale wokół hotelu to za bardzo nie ma co oglądać. Walutę wymieniać u nich, co krok jest kantor. Co do fosy, to powiem szczerze, że nie właziłam do niej, ale chyba tak do pasa wody było. Tam w ogóle to baseny miały część z taką płycizną do kostek dla maluchów, moja córka miała półtora roku, to bardziej mnie ta strefa interesowała. Ale najfajniejsze były przestronne i czyste pokoje z pełni wyposażonym aneksem kuchennym. No i cudowne, ciepłe Morze Czarne. Wodę kupowaliśmy w takich dużych butlach na dole w sklepiku i raz dwa miałam przegotowaną na mleko lub kaszkę dla córki. Mam ochotę tam kiedyś jeszcze raz pojechać. Ogólnie mnie się ten hotel bardzo podobał.
          • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 28.01.16, 20:10
            Bardzo dziękuję za informacje :)
          • jm.tosia Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 28.01.16, 20:25
            Ja również dziękuje i jeszcze jedno pytanko mi się nasunęło. Zarezerwowalismy pokój z jedną sypialnią. Czy w tym pokoju "głównym" - dziennym sofa nadaje się do spania dla dziecka? Tzn. Czy się rozkłada i jest dodatkowa pościel? I czy mieliscie w aneksie pralkę?
            • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 28.01.16, 21:45
              Ja gdzies na zdjęciach widziałam rozłożoną sofe z pościelą, więc chyba tak wyglada jak jadą 3 osoby, najwięcej zdjęć jest chyba na stronie samego hotelu.
            • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 29.01.16, 10:54
              Powiem tak, my chyba z racji tego, że było po sezonie, dostaliśmy pokój lepszy, niż ten co opłaciliśmy ( bez żadnych dodatkowych opłat), był to salon z kuchnią i dwie sypialnie, sofa z tego co pamiętam, chyba się dawała rozłożyć, ale w środku pościeli nie było, w kuchni była normalna lodówka, pralka ( przed powrotem do Pl wszystko popraliśmy:)), kuchenka, zlew garnek, naczynia i sztućce. Jechaliśmy we dwójkę z półtoraroczną córką, więc ona w zasadzie nie była brana łóżkowo pod uwagę, a dostaliśmy apartament 6 osobowy w głównym budynku. W łazience była normalna wanna i brodzik z prysznicem. A opłaciliśmy jakiś najtańszy pokój (nie ruletkę), więc byliśmy w ciężkim szoku, pozytywnym. Wszystko nowe i czyściutkie. Myślę, że będzie się Wam podobać. My żałowaliśmy, że nie pojechaliśmy na dwa tygodnie. Teraz by nas ta impreza kosztowała dwa razy więcej.
              • jm.tosia Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 29.01.16, 15:25
                Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Z tym wielkim pokojem faktycznie Wam się udało.
                My jedziemy z pięcioletnim synem i nie placimy za niego nic. Pani w Tui powiedziała, że dzieci do 14 lat mają pobyt i wszystkie świadczenia gratis w tym hotelu. Spodobał mi się ten hotel m.in. właśnie ze względu na duże pokoje z osobną sypialnią (można mieć trochę ehmmm prywatności wyjeżdżając z dzieckiem). Jedziemy na 10 dni wie mam nadzieję że rozrywek nam nie zabraknie.
                • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 29.01.16, 18:50
                  Wiem że dziecko gratis, ale my lecielismy samolotem, wtedy za córkę za samolot było darmo
    • Gość: lilka Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 IP: *.dynamic-ww-7.vectranet.pl 04.03.16, 19:19
      A czy klimatyzacja w tym hotelu jest sterowana centralnie czy indywidualnie w pokoju?
      • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 06.03.16, 19:54
        Nie znam angielskiego ale tutaj chyba jest napisane ze centralnie www.sunsetresort.bg/accommodation
      • papriccaa Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 08.03.16, 14:44
        indywidualnie, w sensie sami sobie ustawialiśmy temp w pokoju
    • habraj75 Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 23.03.16, 23:21
      Jedzie ktoś w czerwcu?
      • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 24.03.16, 21:07
        My jedziemy 16-23.06
    • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 29.06.16, 13:22
      Jesli ktos ma pytania co do tego hotelu to zapraszam, wrócilismy bardzo zadowoleni :)
      • Gość: jm.tosia Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 IP: *.icpnet.pl 29.06.16, 14:08
        Pisałyśmy w tym wątku zimą i bardzo się cieszę że się Pani odezwała. My jedziemy w sobotę. Mam kilka pytań: Czy odpowiadało Wam wyżywienie, czy faktycznie "da się radę" korzystać z tych wszystkich restauracji i barów?? Czy poleca Pani zabrać coś z domu bo np. brakowało tego w pokoju (czy jest czajnik)? W jakich kierunkach jeździ autobus z przystanku przed hotelem? Jak z klimatyzacją w pokoju (czy jest indywidualnie sterowana?). Na jakiej zasadzie działa Wifi (czy tylko w jakimś określonym miejscu, czy w pokoju też można złapać, czy jest płatne? Czy w hotelu jest bankomat i kantor? Jak podobała się Pani plaża i jak wygląda dostępność leżaków na plaży? I - najlepsze - pytanie od męża: czy w tv jest kanał z meczami EURO?
        My planujemy dużo odpoczywać na plaży i pojechać do: Burgas, Nessebaru, Słonecznego Brzegu - najlepiej autobusem publicznym, Warna i Złote Piaski - raczej autem. Mamy pięcioletniego syna i mam nadzieję że nie będzie się nudził i też wrócimy zadowoleni.
        • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 02.07.16, 21:28
          To chyba sie spoznilam, pewnie jestescie juz na miejscu, ale na pytania odpowiem tak czy tak :) wyzywienie mi odpowiadało , raczej standardowe polecam pojsc do restauracji nie tej głównej do ktorej większośc chodzi tylko do restauracji pietro wyzej chyba szmaragd sie nazywa polecam kuchnie włoska jest bardzo dobra pizza i meksykańską, jest cisza sopkoj i nie stoi sie w kolejce tylko kelner obsługuje. Reszta restauracji niestety jest dodatkowo płatna, tylko w tej codziennie jest inna kuchnia i jest bardziej ekskluzywna.Czajnik jest na wysposazeniu, w szafce. Raczej niczego nam nie brakowało wiec nie załowałam ze czegos nie zabrałamNie wiem w jakich kierunkach jexdzi autobus ale polecam taksi pod hotelem mozna sie indywidualnie umowic na cene do Pomorie jechalismy za 20 Lv a do nessebaru za 40 Lv, klimatyzacja fajni kierowcy porozumiewaja sie w jezyku angielskim i rosyjskim, z Nessebaru udało nam sie złapac TAXI na 8 osob i zabrał nas za 50 LV, polecam jechac do nessebaru TAXI na własna reke i nie wydawac pieniedzy na wycieczke 3 godzinki i sama Pani zwiedzie miasto, my pojechalismy na organizowana do Sozopola powiedzmy, ze zaliczylismy wycieczke ale żadnego wow nie było ładne miasto ot co.Klimatyzacja w pokoju jest sterowana recznie bardzo dobrze działa tylko trzeba pamietac o zamykaniu blkonu bo jest czujnik i sie wyłacza automatycznie, . No i Wi Fi :)tam gdzie siedzi dużo ludzi na kanapach z elektroniką tam jest wifi ;) cały poziom lobby przy recepcji. W pokojach niestety trzeba płacic dodatkowo ale mnie wystarczalo wieczorkiem zejscie na dół. Pieniązki można wymienić w recepcji my tak robilismy, bankomat jest ale nie w głównym budynku SIGMA tylko w jednym z budynków jak sie idzie w strone Pomorie na terenie hotelu kolezanka wyjmowała mąż tez i wszystko ok. Plaża ładna oczywiscie takiiego piasku jak nad naszym morzem nie ma ale jest ok taki wymieszany z muszlami :) leżaki bezpłatne to te pod niebiesko, żółtymi parasolami po prawej i lewej stronie od głównego wyjscia na plaże my chodzilismy w prawo bo blisko był bar, morze czyste na dnie piasek zupelnie nie potrzebne buty do wody. My bylismy w czerwcu wiec z lezakami nie bylo problemu, te "pod strzechą" sa dodatkowo płatne.Oczywiscie sa kanałay w pokoju dwa które emituja mecze jeden bułgarski drugi niemiecki , mój małżonek tez był zadowowlony z tego powodu :), poza tym mecze można oglądac w barze w lobby, a także w sali gdzie sa organizowane animacje, nie wiem w ktorym budynku bedzie Pani zakwaterowana ja cały czas pisze o Sigmie ale tam gdzie animacje tez jest restauracje do ktorej my moglismy chodzic i tam tez jest WIFI. Co do zwiedzania to my mielismy wspolnie 4 dzieci 11, 8,7,i 4 lata te ostanie to moje dwie córki, małe wariatki wiec na zwiedzanie tak duże sie nie nastawialismy. Życzę udanego wypoczynku i mam nadzieje, że jakas rada się Pani przydała.
        • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 02.07.16, 21:32
          Nie zwróciłam uwagi że Państwo jedziecie samochodem, więc nie musicie korzystac z komunikacji ani z taksówek, benzyna kosztuje tam tyle samo co w Polsce. I raczej kierowcy jezdżą przepisowo nie jak w Egipcie ;)
          • biggieedi Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 09.07.16, 18:42
            Dzien dobry,
            mam pytanie odnosnie dress code w restauracjach - czy mezczyzni musza nosic na obiady i kolacje dlugie spodnie i pelne buty, czy dopuszczalne sa spodnie do kolan i sandaly?
            • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 09.07.16, 22:07
              Tez się tego obawiałam ale nie ma żadnych wytycznych, generalnie każdy chodził ubrany na luzie, aczkolwiek są znaki w czym do restauracji nie wchodzić, raczej chodzi o to żeby nie wchodzić w stroju kąpielowym i mokrych ubraniach. Generalnie ludzie starali się jakoś wyglądać, ale na pewno mężczyźni nie muszą np. chodzić w długich spodniach na kolacje, mój mąż chodził w spodenkach do kolan i polo, a kobiety raczej strój dowolny. Zdarzały się Panie w pełnym makijażu i sukniach koktajlowych, ale to była raczej rzadkość. Nie wiem jak jest w płatnych restauracjach tematycznych, bo w tej jednej, do której można było codziennie chodzić na różne kuchnie w ramach all , też można było byc ubranym, że tak powiem "normalnie"
              • biggieedi Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 10.07.16, 12:07
                Dzieki wielkie za odpowiedz! bo histerii juz dostawalam z tego powodu - hotel dal znac, ze definitywnie glugie spodnie i pelne buty, na obiad i na kolacje! dzieki, ze od Ciebie - czyli goscia hotelu - uslyszalam, ze jednak nie jest sztywniacko :) nie bardzo usmiechaloby nam stroic sie i meczyc w dlugich spodniach i wciskac w suknie :)
                jeszcze jedno pytanie - mozesz mi powiedziec, kiedy byliscie? My jedziemy w drugiej polowie sierpnia i zastanawiam sie, czy na wieczor potrzebujemy jakies cieplejsze ubrania? wiem, ze trudno jest przewidziec pogode, ale... moze jest jakis generalny trend :)
                • ameliiii Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 11.07.16, 14:42
                  My byliśmy w drugiej połowie czerwca jak dla mnie było super w dzień do 30 stopni a wieczorkiem 23-25 nie zdarzyło mi się ubierać długich rękawów, ale sądzę, że w sierpniu to raczej o pogodę martwic się nie musicie, ja wzięłam dla każdego bo bluzie i i długich spodniach ale nie zostały wykorzystane. A co do tego ubioru to zdziwiłam się, że hotel ma takie wymogi no chyba ze czerwiec to poza sezonem, może jednak chodzi o te restauracje poza all inclusive tam było dość wytwornie ale w tej ogólnej sali to nie sądzę, żeby ktoś zwrócił uwagę, bardzo miła obsługa i bardzo czysto,szybko masz wszystko ze stołu sprzątane jak skończysz jeść.
                  • biggieedi Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 11.07.16, 21:26
                    bardzo dziekuje za informacje :)
                    • Gość: jm.tosia Re: Sunset Resort - czerwiec 2016 IP: *.icpnet.pl 17.07.16, 22:11
                      Dziękuję ameliiii za odpowiedź - przeczytałam na noclegu w Sibiu ??
                      Wróciliśmy wczoraj zachwyceni. W samym hotelu mieliśmy 10 noclegów. Było super, synek zachwycony, my z mężem wypoczęci. Jeśli chodzi o ubiór w restauracjach dostępnych w all to było na luzie. Panowie chodzili w krótkich spodenkach, niektórzy nawet w plażowych koszulkach na ramiączkach. Mój mąż wkładał koszulki polo i spodnie do kolan . Owszem, zdarzały się panie w sukienkach koktajlowych czy wręcz weselnych ale większość raczej wakacyjny Luz.
                      My większość czasu spędziliśmy w hotelu między plażą a basenami. Jeden dzień cały poświęciliśmy na objazd: Warna, Złote Piaski, Balczik (polecam - pięknie) i dwa popołudnia: Pomorie i Nessebar. Przed hotelem przystanek autobusowy - rozkład dostałam na recepcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka