Dodaj do ulubionych

najmniej komercyjne miasto wakacyjne w Bulgarii?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.06, 22:33
Hej macie jakis pomysl- to ma byc romantyczny wyjazd z chlopakiem wiec nie
chcialabym wyladowac w jakims hotelowisku z promenada przypominajaca bazar
stadion 10-lecia.

Stymze musi to byc miejsce gdzie mozna wykupic wyjazd z biura bo tak chyba
taniej... dzieki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: najmniej komercyjne miasto wakacyjne w Bulgar IP: *.cbk.waw.pl / *.cbk.waw.pl 23.06.06, 13:03
      sw wlaz to trochę dziura i mniej tej komercji niz w innych miejsowościach,
      unikaj słonecznego brzegu , złotych piasków nesseberu
      pzdr M
      • tomaszek193 tylko Sinemorec 23.06.06, 16:20
        jeśli jedziecie bez dzieci, chcecie oglądać przepiękne zachody słońca, opalać
        się nago w uroczych skalistych zatoczkach lub na bajkowej plaży bez ułożonych w
        rzędy parasoli i leżaków, gdzie do morza uchodzi krystalicznie czysta i ciepła
        rzeka, jeśli chcecie spędzać długie romantyczne wieczory w tawernach z
        prawdziwym bałkańskim jedzeniem, to tylko Sinemorec. Jest to zakurzona dziura
        na końcu Europy, gdzie nie ma tłumów, gdzie turyści to praktycznie tylko
        Bułgarzy, no i zakochani w Sinemorcu Polacy. To dziura, z której po pierwszym
        dniu chciałem uciekać, ale po dwóch tygodniach wyjeżdżałem ze szczerym żalem,
        co zdarzyło mi się po raz pierwszy w życiu. I napiszę Ci szczerze, z autopsji,
        wrócicie stamtąd jeszcze bardziej w sobie zakochani.
        Najwięcej o Sinemorcu poczytasz na forum Bulgaricus.com, polecam gorąco!
        Są tam wypowiedzi ludzi, którzy doświadczyli magii Sinemorca na przestrzeni już
        dwóch lat. Moje obserwacje i uwagi opatrzone są tym samym nickiem
        www.bulgaricus.com/forum/viewtopic.php?id=1200
        zobacz też fotki:
        pg.photos.yahoo.com/ph/sinemorecbg/my_photos
        • Gość: fskf Re: tylko Sinemorec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.06, 21:31
          super:) dzieki- tylko jest maly problem, warunkiem jest ,ze musi byc dojazd i
          noclegi przez jakies biuro bo jade za granice i nie dam rady juz nic
          zorganizowac...moze powieesz jak tam dotarles, na wlasna reke? teoretycznie
          mamy samochod ale taka daleka podroz w upal za kolkiem to musi byc katorga,
          lepiej wiec autokarem...a moze polecisz jakis hostel/hotel a dojazd jakos sobie
          zalatwimy... dzieki:)
          • tomaszek193 Re: tylko Sinemorec 23.06.06, 23:49
            widzisz, ewenement Sinemorca polega na tym, że trzeba tam jechać samemu, żadne
            biuro podrózy nie organizuje tam wyjazdów, bo poza jednym wielkim hotelem, o
            którym za chwilę, nie ma większych obiektów, które sprzedają miejsca operatorom
            turystycznym. Owszem, są kwatery i małe pensjonaty, ale one działają zupełnie
            indywidualnie i bez pośredników. Jeśli trafisz tam poza piątkiem i sobotą, nie
            będziesz mieć problemu ze znalezieniem odpowiedniego dla siebie pokoju.
            Najlepiej być na miejscu w niedzielę koło południa, wtedy masz największy
            wybór. Do BG tylko pierwszy raz leciałem samolotem, potem tylko własnym autem,
            taki sposób podróży mi najbardziej odpowiada, tym bardziej, że przepadam za
            Rumunią, w której zawsze po drodze spędzam kilka dni. Nie wyobrażam sobie jazdy
            autobusem, dla mnie byłaby to katorga.
            W Sinemorcu jest (niestety) wielki hotel, w którym na zasadzie all inclusive
            siedzą zamknięci Niemcy, głównie z NRD, którzy na szczęście sporadycznie
            wychodzą "na miasto" i ograniczają się do nieciekawej plaży Butamiata,
            położonej tuż przy hotelu. Nie spotyka się ich też w lokalnych tawernach, bo
            wystarczą im kiełbachy i hamburgery, którymi napychają się w swoim hotelu.
            Możesz "wypoczywać" w ich uroczym towarzystwie, kupując wczasy w TUI z wylotem
            z któregoś z niemieckich lotnisk. Jednak nie sądzę byś korzystała z tej
            wątpliwej oferty, choć wiem, że hotel jest luksusowy i ma tzw "pełny wypas".
            • Gość: hgh Re: tylko Sinemorec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.06, 17:52
              dzieki i cy myslisz,ze jest szansa ze pod koniec wrzesnia nie bedzie zadnej
              wolnej kwatery? jakie sa realne ceny w pensjonatach ( pokoj 2 osobowy z
              lazienka) wiem ,ze w Sofii jak widza ,ze jest sie cudzoziemcem to podwajaja
              ceny odrazu a w Sinemorcu? a tak swoja droga ile jest kilometrow tam ( ile na
              oko by wyniosla benzyna zastanawiam sie...)
              • Gość: tomaszek193 Re: tylko Sinemorec IP: *.autocom.pl 24.06.06, 18:01
                jak napisałem wyżej, wszystko o Sinemorcu, a także wszelkie informacje o
                cenach, dojeździe, itp znajdziesz na forum:
                www.bulgaricus.com

...a we wrześniu będą tam totalne puchy.
                • Gość: hd Re: tylko Sinemorec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.06, 00:26
                  jasne, dziekuje i fakt zlookam ta str zamiast Ci tomku glowe zawracac:)
                  pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka