Dodaj do ulubionych

TRAMP TRAVEL

02.08.06, 23:13
witajcie!
czy macie jakies doświadczenia z biurem podróży Tramp Travel. moze ktoś był z
tym biurem w Bułgari i cos może więcej powiedziec o wrażeniach, obsłudze
związanych z funkcjonowaniem tego biura.
czekam na opinie.
robert
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: TRAMP TRAVEL IP: *.berco.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 09:12
      witam, moja znajoma rok temu była z biura tramp travel i bardzo sobie
      chwaliła ponownie jedzie w tym roku!!zresztą ja też:)pozdrawiam
    • Gość: Slim Re: TRAMP TRAVEL IP: *.instalbud.pl 03.08.06, 13:05
      Ja slyszałem ze to biuro to straszna poracha.jest wiele watkow na wakacje.pl i
      bulgaricus.pl - Kiepskie autokary i sama kadra...ale jak to naprawde wyglada
      sam sie przekonam ale pod koniec sezonu bo poczatkiem wrzesnia jade z nimi do
      Sunny biatch;) czyli sł. Brzegu-mam nadzieje ze bedzie o.k.
      • Gość: Gosia Re: TRAMP TRAVEL IP: *.berco.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 13:37
        dzięki za słowa otuchy:)ja juz jade od nich 9 sierpnia mam nadzieję, ze
        wszytsko bedzie ok .....pozdrawiam
    • Gość: GOSIACZEK Re: TRAMP TRAVEL IP: *.softpro2.pl 03.08.06, 22:11
      byłam w lipcu w Bułgarii z B.P.TRAMP TRAVEL z Bielska Bialej-pojechalam do
      miejscowosci Rawda, kupujac wycieczke u agenta w Katowicach wybralam hotel
      Elwira,jednak tuz po 30 godzinnej podrozy dowiedzialam sie ze nie tam bede
      mieszkac, tylko w hotelu Eliri, co i tak nie bylo prawda bo okazalo sie iz owe
      biuro z Bielska nie ma podpisanej zadnej umowy z hotelem Eliri!!!mimo iz ma to
      w swojej ofercie!!!czy to jest ok??sami ocencie i lepiej uwazajcie...dodam
      jeszcze ze w hotelu Ankora, gdzie ostatecznie mieszkalam byly tez 2 inne
      rodziny (z roznych miast Polski), ktore zostaly "wystawione" przez Tramp Travel
      i musialy mieszkac nie dosc ze w innych miejscowosciach (od tych ktore wybraly
      i wykupily),to jeszcze przypuszczalnie w hotelach o duzo nizszym standardzie!!!
      jesli chodzi o podroz- autokary ktorymi jechalam (nie byly to te same w obie
      strony)byly naprawde bez zarzutu....chociaz tyle..inne rodziny mialy mniej
      szczescia..czyli jak widac...nie ma na to reguly czy biuro Tramp
      Travel "wystawi" bądź "nie wystawi" swoich klientow.....zycze powodzenia
      wszystkim zainteresowanym....
      • Gość: Slim Re: TRAMP TRAVEL IP: *.instalbud.pl 04.08.06, 09:21
        no własnie...w sprawie autokaru to podobno ma sie szczescie jak sie
        zepsuje...biora wtedy autokar z pobliskich Czechowic albo innego miejsca ale
        ile w tym prawdy to nie wiem.
        Swoja droga jezeli zmieniaja miejsce pobytui na gorszy standard to nie jst to
        podstawa do reklamacji...zwrotu kosztow itd ??
        • Gość: gosiaczek Re: TRAMP TRAVEL IP: *.softpro2.pl 04.08.06, 17:03
          ja mialam okazje jechac autokarami wypozyczonymi przez Tramp Travel z Bomatur'u
          w czechowicach-dziedzicach i byly na serio ok!!! co do standardu....owszem,jest
          to podstawa do reklamacji..pozdr
    • Gość: Wojtek Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 09:41
      W zeszłym tygodniu Wróciłem z pobytu w Bułgarii z tym biurem
      Hotel ten zgodnie z informacją opublikowaną w katalogu powinien charakteryzować się następującymi cechami:
      „HOTEL ZLATNA RIBKA ***
      Usytuowanie: w południowej części miejscowości Nessebar, w pierwszej linii brzegowej około 30 m od szerokiej, piaszczystej plaży. Komfortowy i elegancki hotel dla około 60 osób dysponuje recepcją, restauracją a'la carte serwującą wyborną kuchnię bułgarską oraz panoramiczną windą, Doskonałe położenie hotelu w pobliżu ładnej, szerokiej plaży, kawiarni, restauracji oraz w niedalekiej odległości od zabytkowej części Nesseberu zapewnia doskonały wypoczynek w komfortowych warunkach.
      Pokoje: 2 osobowe z łazienką, suszarką do włosów, klimatyzacją, TV, lodówką, telefonem, balkonem, możliwość dwóch dostawek w formie rozkładanego fotela. Pokoje urządzone komfortowo i bardzo elegancko.”

Po przyjeździe na miejsce zostaliśmy poinformowani iż miejsce naszego wypoczynku zostało zmienione na mały pensjonat ANKORA pomiędzy miejscowościami Nesseber i Rawda.
      Pensjonat posiadał 12 pokoi gościnnych i nie był to hotel trzygwiazdkowy
      Brak było bufetu, baru
      Od wejścia głównego do plaży była odległość dużo większa niż 30m.
      Plaża w miejscu usytuowania pensjonatu była wąska a nie szeroka (11 kroków)
      Pensjonat nie dysponował restauracją
      Komfort pensjonatu przez jego pracowników został określony na ** z przedstawionych zdjęć wynika iż jego komfort był jeszcze niższy.
      Pokoje nie były wyposażone i urządzone komfortowo nie mówiąc o elegancji. Po zainstalowaniu dostawek w pomieszczeniu było bardzo mało miejsca. Były kłopoty w poruszaniu się po pokoju.
      W pokojach brak było telefonu.
      Otoczenie hotelu było tragiczne – praktycznie wysypisko śmieci.
      Przejazd jako świadczenie określone w umowie i zgłoszeniu powinno być zrealizowane przy pomocy autokaru LUX niestety przejazd pomiędzy Warszawą a Częstochową i powrotem był realizowany mikrobusem nie posiadającym cech wygodnego pojazdu.
      Przejazd z złych warunkach trwał blisko 6 godzin.
      Zgłoszona uwago do pani rezydentki na temat zamiany hotelu została zbyta informacja iż po powrocie możemy napisać skargę lub reklamację.

Generalnie SYFF
    • Gość: Ryszard Re: TRAMP TRAVEL IP: *.83.167.murka.net 05.08.06, 13:47
      Poniżej mój wpis na stronie Bulgaricus dotyczący głównie dojazdu. O pobycie
      pisał już Wojtek: "Uwaga dla wszystkich, którzy bezpośrednio lub przez
      pośredników wykupują u nich wczasy. Na wstępie transport - ja jechałem
      autobusem, który wprawdzie miał to wszystko co było w ofercie (klima, lotnicze
      fotele, video, barek) ale nie wszystko działało tak jak powinno. Telewizory były
      aż 4, ale miały chyba po 20 lat i rozmiar kartki z zeszytu. Video tak działało,
      że przez 30 godzin podróży wyświetlili 1 (JEDEN!!!) film i to nie cały. Fotele
      albo się rozkładały, albo nie (zależy jak kto trafił), tak samo podłokietniki.
      Klima działała tylko w czasie jazdy (w czasie postojów temperatura rosła
      błyskawicznie) i to z szumem gigantycznego wodospadu. A na miejscu nowe
      niespodzianki - niektóre oferowane przez nich hotele (ELIRI w Rawdzie) wogóle
      NIE MAJA PODPISANYCH z nimi umów. Ich "przebój" w Rawdzie - hotel ELWIRA miał
      serwować śniadania w formie bufetu, ale tam nic o tym nie wiedzieli. Osobna
      sprawa to piloci i rezydenci. Np. nasz pilot oferował imprezy fakultatywne za
      większe pieniądze niż rezydenci (!!!!). Rezydneci albo przychodzili na spotkania
      albo nie. A jak już się pokazali to z reguły nic nie załatwiali (śniadania w
      Elwirze) albo nie chcieli rozmawiać (brak czasu - Darek w tym samym hotelu).
      Tanio nie zawsze znaczy beznadziejnie. Ale nie w TRAMP TRAVEL z Bielska Białej."
    • Gość: aga Re: TRAMP TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:09
      czesc
      tez sprawdzałam to biuro rozmawiałam z dziewczyną którabyła z nimi w grecji
      ponoć spoko warunki mieli ok i transport też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka