Dodaj do ulubionych

Atrakcje w okolicy Złotych Piasków

24.01.07, 13:34
Witam,

przymierzam się w tym roku do Bułgarii. Chcemy mieszkać w Złotych Piaskach.
Czy jest tam możliwość robienia sobie jakiś wycieczek i dłuższych spacerów
pieszych i rowerowych po okolicach? Będziemy z dwuletnim synkiem, więc
zorganizowane wycieczki całodniowe czy dwudniowe nas nie interesują.
Ewentualnie półdniowe. Aha - i dostępnymi środkami lokomocji bo nie mamy prawa
jazdy i samochód odpada.

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • minilux Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków 25.01.07, 15:36
      To lepiej siedz w domu. Jaki problem. Ja byłem z 2 letnim synem w Rumuni.
      Jeżdzilismy, pływaliśmy statkiami przez cały dzień. Jest mnóstwo busów, jachtów
      którymi mozna podróżować. A na nogach to po deptaku na Złotych Paskach.
      • gatka_b Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków 25.01.07, 16:29
        Dzięki minilux ... świetnie mi doradziłeś ...
    • Gość: PAT Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:34
      POLCAM REZERWAT ZLOTE PIASKI ZNAJDUJACY SIE NA OBZEZACH KURORTU(WSPANIALY LAS Z MOZLIWOSCIA SPACEROWANIA),WARNA(DELFINARIUM,CENTRUM MIASTA,KRAIMORSKI PARK ,LAZNIE RZYMSKIE,KATEDRA,MUZEUM ARCHEOLOGICZNE,SKAMIENIALY LAS ) WIELE AUTOBUSOW JEZDZI DO WARNY ZE ZLOTYCH P.BALCIK ZE WSPANIALYM OGRODEM BOTANICZNYM I STARYM MIASTEM.
      • mc_pele Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków 29.01.07, 17:49
        delfinarium nie polecałbym, bardzo dużo osób z hotelu w którym mieszkałem
        wybrało się i stwierdziło że szkoda kasy i czasu... Sam jednak nie widziałem,
        przekazuję tylko opinie. Centrum Varny jednak bardzo godne polecenia, jeśli
        lubicie ciekawe przygody i odmienny klimat możecie przejechać się jakąś miejską
        linią na przemysłowe przedmieścia, mi nawet bardziej zapadły one w pamięci niz
        samo centrum... Jeśli jednak jesteście z dzieciakiem to może lepiej zostańcie w
        centrum :) Dzieciak na pewno najbardziej ucieszy się z piasku na plaży i bardzo
        ciepłego morza, ciężko będzie Wam raczej opuścić okolice wody jak pogoda
        dopisze :)
        • mc_pele Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków 29.01.07, 17:52
          aaaaaaaaa no i jak już będziecie w Varnie to Alka może jeszcze nie, ale Twojego
          faceta może zaciekawić muzemum marynarki wojennej

pozdrawiam
          • gatka_b Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków 30.01.07, 12:50
            Dziękuję Wam bardzo za rady :) Myślę że muzeum marynarki wojennej prędzej
            zaciekawi Alka niż mojego męża ;) W każdym razie może się wybierzemy. Nie
            jesteśmy zwolennikami siedzenia na plaży, więc mam nadzieję, że synek nie będzie
            się buntował i pozwoli nam pozwiedzać okolice :)
            Co to jest Kraimorski park i skamienialy las?
    • Gość: dori Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:36
      Z maluchem zdecydowanie delfinarium, może nie zaciekawi starszych, bo my
      widzimy w większości rzeczy złe, że brudno, że budynek żywcem z PRL, ale
      delfiny piękne, napewno mu się spodoba. Jak wyjdziecie z delfinarium polecam
      park, kolejka zawiezie was do mini kinderparku, fajne zabawki, kanałek.
      W złotych Piaskach Aóuapark, nie zaduzy, ale wodne zjeżdżalnie, wodotryski,
      może być fajnie.
      w złotych piaskach na plażę podpływa statek, i można się wybrać w godzinny rejs.
      Jak planujecie wycieczkę na prawie cały dzień to polecam Nesseber, ale to
      bardziej dla was, niż dla maluszka, wąskie uliczki, stare budynki, riuny, plaża
      z muszli. Pięknie.
      Miłego pobytu.
      aaa. i koniecznie zjedzcie kebaba, z prażoną cebulką i frytkami. PYCHAAAA

• gatka_b Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków 31.01.07, 13:44
        Nesseber jest autokarem? Jak długo się jedzie?
        • Gość: pat Re: Atrakcje w okolicy Złotych Piasków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:20
          do Neseberu jedzie sie ok. 2,5godz.krajmorski park to bardzo ladny park
          rozciagajacy sie wzduz plazy w Warnie(ciekawa roslinnosc,alejki duzo atrakcji
          dla dzieci)Skamienialy las(pobiti kamani)to b. ciekawe zjawisko krasowe jedyne w
          swoim rodzaju znaj.ok6km od Warny(setki wysokich slupow kamiennych powst.przez
          wietrzenie skal ,niektore ok6-7m wys.kraiobraz troche ksiezycowy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka