Dodaj do ulubionych

UWAGA: Rawda z ATUREM katastrofa, nie polecamy!!!!

IP: *.erydan.net 07.07.07, 11:17
Właśnie wróciliśmy z wycieczki organizowanej przez ATUR do Rawdy. Byliśmy z
rocznym dzieckiem. Organizacja imprezy była od początku do końca wyjątkowo
nieprofesjonalna, a w przypadku małego dziecka stresogenna. Takich cudów nie
widzieliśmy w dotychczasowych podróżach [szczegóły - jak ochłoniemy]!!!! Sama
Rawda jest nieinteresująca, nic z Bułgarii nie zasmakujecie (to chyba tylko 50
km dalej w głąb kraju). Popelina, tandeta, bylejakość, nawet "cepelii" nie
można zobaczyć. Ta część wybrzeża jest na turystykę nieprzygotowana (jeśli
ktoś był w Tunezjii, Turcji,Grecji, na Majorce - to wie jak wygladają
sympatyczne kurorty....słowem nic dla wytrawnych kuracjuszy i nic dla
globtrotterów!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaite Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:02
      dzien dobry, własnie przeglądam forum i bach.... wbiło mnie w fotel, wyjezdzam z Aturem do Rawdy za 2 tygodnie, 27.07, w sumie to juz jestem mocno przestraszona bo dominują same negatywne opinie, ale co mi tam- zaryzykuje i zapytam- Co było nie tak?? juz mi przeszła ochote na tą wycieczke , ale wole wiedziec na czym stoje. jesli "ochłonie" Pani, poprosze o szczegóły.. Pozdrawiam
      • Gość: Irka Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie poleca IP: *.chello.pl 14.07.07, 22:26
        Jeśli moge się wtrącić, forum powinno się przeglądac przec wykupieniem wycieczki, łątwo można się zorientować że Rawda nie jest zbyt interesującym miejscem... ale obok jest Słoneczny Brzeg więc nie jest tak źle ;-)
        • Gość: piter Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie poleca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:02
          wlasnie, najpierw sie wybiera jakies oferty a potem weryfikuje na podstawie
          opinii z forum itp:) spox nie mrtw sie mozesdz traktowac rawde jako noclegownie
          a cale dnie spedzac w SB tam jest fajowo:)
          • Gość: bylam w bg Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie poleca IP: *.broker.com.pl 15.07.07, 22:18
            nie mam zamiaru straszyc tych co wyjezdzaja do Rawdy, ale mam tylko jedno do
            powiedzenia: ciezko sie tam czyms dostac ze slonecznego brzegu. Ja mieszkalam w
            SB wlasnie i trzy razy probowalam komunikacja miejska dostac sie do Rawdy, aby
            zobaczyc ta miejscowosc. Trzy nieudane proby, skonczyly sie siedzeniem 1,5h na
            przystanku - bezskutecznym, gdyz NIC nie jechalo do Rawdy.Autobusy kursuja co
            15min do Nesseberu, Burgas, a Rawda (choc to w tamta strone) - ani widu, ani
            slychu, pomimo, ze byl rozklad jazdy, ktory chyba nie obowiazywal.
            Trzeba wiedziec, ze tamtejsi taksiarze zaczepiaja na ulicy, chcac cie zawiezc
            (najchetniej do Burgas), ale gdy powiedzielismy rawda, nie byli zainteresowani
            ta destynacja...??
            mowiac krotko - Sloneczny Brzeg niby blisko, ale troche ciezko sie tam dostac,
            wydobyc

PS. wg nie obowiazujacego rozkladu jazdy do Rawdy z SB - autobusy kursuja tam
            bardzo rzadko, co 1,5h
            powodzenia
      • Gość: niusia Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie poleca IP: *.acn.waw.pl 17.07.07, 14:03
        dzień dobry! Ja tez chetnie dowiedziałabym się co było nie tak z organizacja
        Pani wycieczki.Ja równiez jade z małym dzieckiem do Rawdy.
        pozdrawiam
        • Gość: piter Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie poleca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:08
          co do dojazdu z SB do Rawdy to sie nie zgodze poniewaz ja dojechalem bez
          najmniejszego problemu i do rawdy i spowrotem. to chyyba po prostu zalezy od
          ludzi jak czlowiek nieogarniety to siedzie 1,5 godz na przystanku...z SB
          jechalem do nesseberu i stamtad do rawdy, bez problemu
        • aga1303 Re: UWAGA: Rawda z Aturem, katastrofa, nie poleca 19.07.07, 23:32
          witam ja rowniez wybieram sie z malym dzieckiem do rawdy bede mieszkac w hotelu
          tropicana czytajac te posty mozna sie zalamac mam do ciebie pytanie czy twoje
          dziecko uzywa pampersow jesli tak czy bierzesz zapas bo ja nie wiem czy tam
          bedzie mozna gdzies kupic:)
    • Gość: mal93 Rawda z Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:11
      No to już wiem, że Rawda jest okropną dziurą i wielkim placem budowy, jest
      brudna, praktycznie bez plaż, w morzu glony, brak połączeń z innymi
      miejscowościami. Trudno,stało się - wykupiłam już w lutym... A może
      przynajmniej coś przyjemniejszego o hotelu - Rozalia z oferty Alfa Star.
      Bardzo proszę Osoby które wróciły o następujące informacje: czy hotel czysty, a
      jedzenie w hotelowej restauracji "zjadliwe" i nieszkodliwe, czy na balkonie
      (wielkość) da się wypić kawę, czy są np. na holach czajniki, czy żelazka i
      deski są dostępne, jak często zmieniane są ręczniki (a pościel), czy jesteście
      Państwo zadowoleni (choć trochę...)z tych wczasów?
      • Gość: piter Re: Rawda z Alfa Star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 10:53
        nie bylem w tym hotelu ale jak juz wspomnialem jezeli potraktujesz rawde jako
        noclegownie a czas bedziesz spedzac w SB to urol bedziesz miec bardzo udany.
        transport naprawde jest dobry do SB, nie wiem kto Ci wciska kit ze autobusy
        chodza co 1,5 godz, to bzdura
      • Gość: krokodylia Re: Rawda z Alfa Star IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 15:29
        mieszkaliśmy w tomczo.naczytałam się okropności a było super.czysto i ładnie.rozalia też napewno ok bo to samo biuro.do neseberu i sb bez problemu dojedziesz.a rawda wcale nie jest taką wsią.do metropolii jej daleko ale jest fajnie.trochę jak u nas nad morzem. wwszystko na jednej długiej ulicy wzdłóż morza.sklepy knajpy i dużo ludzi.wszystko tanie i można sobie na wszystko pozwolic.
        • Gość: michal z rawdy do sb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:55
          czy moze ktos mi powiedziec jak jest dojazdem z tej nieszczesnej rawdy
          do slonecznego brzegu ?
          tj. jak czesto i skad
          kursuja autobusy...
          niestety szukalem wakacji na szybko i... wcisnieto mi
          rawde...
          • Gość: piter Re: z rawdy do sb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:46
            to sie najpiew sprawdza potem wiesz czego nie dac sobie wcisnac:) z dojazdem
            jest bez problemu, a skad sie odjezdza to zobaczysz na miejscu, teraz jak powiem
            to bedziesz wiedzial o co chodzi?powiem tylko ze z samego centrum
            • Gość: michal Re: z rawdy do sb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:50
              dzieki ok, jakos dam rade. no niestety jak to mowie madry michal po szkodzie ;))
              no ale zawsze mozna to traktowac jako baze wypadowa, powinno byc ok,
              a na jakies wielkie luksusy wcale nie nastawilismy sie.
              pozdrwaiam
      • Gość: kaśka Re: Rawda z Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:01
        Koniecznie to przeczytaj :) Ja przeczytałam tylko 2 opinie,ale były
        pozytywne:))

www.wakacje.pl/hotele/bulgaria/hotel-rozalia-6716.html
    • Gość: telecki Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.07, 14:27
      a co bylo tak nieprofesjonalne w tym wyjezdzie, moze jakies konkrety?

a plaży nie było?
      czy pogoda była brzydka?
      czy jedzenie nie dobre?

???

• Gość: pompejka 4 Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: 80.48.166.* 16.08.07, 14:22
        Na tej stronce zamieszczam informację o szczegółach podróżowania z
        Atur do Rawdy! Polecam inne biuro, Atur to typowa firma, która lubi
        zadowolonych klientów, problemy nie podlegają ich zainteresowaniu i
        trosce! www.aturr.blox.pl
        • Gość: daywalk3r Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:01
          Szkoda gadac pompejka ... twoje "durne" spsostrzezenia i problemy
          ktore mialas podczas pobytu tylko swiadcza jacy z was turysci ...
          szkoda gadac pozatym bylem w tym samym czasie co wy i jedno moge
          powiedzec takich upierdliwych turystow jeszcze nie spotkalem, jesli
          chcieliscie wygod i spokoju trzeba bylo kupic pobyt w royal park w
          elenite tam byscie nie mieli na co nazekac(bo wiadomo jak sie placi
          to sie wymaga) a nie kupujac za niewielkie pieniadze pobyt w dwu
          gwiazdkowym hoteliku Tropikana ( a propo jeszcze nikt na ten hotel
          nie narzekal bynajmniej za te pieniadze)jednyny zarzut z ktorym sie
          zgodze to transfer bo mieliscie pecha trafic akurat na otwarcie
          terminala w warnie i tak naprawde nikt nie wiedzial na ktorym
          wyladuje a brak rezydenta ... no coz widocznie problemem bylo dla
          Ciebie posiedzenie trasy warna SB bez rezydenta ktory tak a propo
          wsiadl w SB (niestety wtety byl tylko jeden rezydent i nakladaly sie
          dwa transefry w tym czasie ) a dlugosc trasnferu... no coz mila
          kolezanko nastepnym razem przygotuj sie lepiej do podrozy bo z warny
          do SB jest 100km i na caly twoj pech ze poznania rzade biuro nie
          oferuje lotow do burgas (wtedy transer by trwal do tropikany moze ok
          30 min )a kierowca autokaru nie przeleci nad gorami. Reasumujac
          wlasnie widze jacy z was turysci ... kupic i miec w d..pie wszytsko
          jak cos bedzie nie tak to sie zwali na rezydenta i buro a tutaj sie
          klania dokladne czytanie KATALOGOW bo w nim jest napisane jak jest
          polozony hotel i wyraznie jest zaznaczone wesole miasteczko w
          poblizu po drugie wybierajac sie gdzies zawsze szukam najlepszych
          informacjo chocby na takich forach jak to tutaj sie klania problem
          Rawdy i powtorze na koniec rzeby narzeac i miec ku temu slusznosc
          trzeba wiedziec gdzie sie jedzie !!!!!!! dodam na koniec nie jestem
          ani pracownikiem a rezydentem z tego biura !!!!!!
          • Gość: daywalk3r Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:18
            Kolezanko jeszcze jedno wszedlem na stone easygo o masz koladnie
            zaznaczone ze w poblizu znjaduje sie wesole miasteczko ... takze
            hmmmm czegos nie rozumiem pozatym napisalalas ze w pokojach w nocy
            po zamknieciu okna bylo duszno hmmmm po raz drugi w pokojach z tego
            co wiem znajduje sie klima wiec teraz juz naprawde niczego nie
            rozumiem albo z was tacy turysci albo szukacie dziury w calym i nie
            pisz wiecej ze zwiedzilas tyle miejsc bo nastepnym razem zadne biuro
            nie bedzie wam chcialo sprzedac wycieczek hehehehe
            • Gość: pompejka4 Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.erydan.net 16.08.07, 19:17
              Opowiem Ci w tonie, jaki powinieneś zrozumieć,niegrzeczny Internauto
              (przepraszam pozostałych Forumowiczów za dosadność): Kiedy kupujesz "gumki", to
              też wymagasz, aby były szczelne, bez względu na to, czy kosztują 3 - czy 8
              złotych, prawda? Nie mam syndromu "biednego Polaka", który wstydzi sie, że leci
              "charterem" i mieszka w "małogwiazdkowym" hotelu, nie śmiąc reklamować
              podstawowych rzeczy, zagwarantowanych mu przez organizatora! Poza tym dla mnie
              wakacje za granicą, to trochę wiecej, niż radość z taniego alkoholu i ciepłego
              kurczaka w barze!
              • Gość: daywalk3r Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 19:49
                Kolezanko ja tez nie jestem zwolennikiem duzych piecio gwiazdkowych
                molochow ale zanim wydam pieniezki wiem dokladnie co kupuje tym
                bardziej ze wycieczki nie kosztuja tyle co "gumki" zreszta o jakosc
                tych dbam... pozatym urlop to nie dla mnie drinkowanie tak jak to
                ujelas ale przede wszytskim zwiedzanie i ucieczka od szarosci dnia
                codziennego i powiem to poraz setny czytaj co kupujesz a uniekniesz
                tego ze ludzie sie z ciebie smieja ... jak czytaja twoje posty
                tak na marinesie to jakie masz pretensje do Atur ze stoliczek w
                samolocie spadl ... hmmm skoro zwiedzials troszke swiata to powinnas
                wiedziec ze biuro tylko czarteruje loty i reklamacje na to powinnas
                zlozyc do lini lotniczych zreszta co z swiadczen jakie kupilas bylo
                nie spelnione ?? nie mialalas gdzie spac klima byla popsuta a moze
                hotel byl niezgodny z opisem ?? ... takze przemysl moje slowa i
                zastanow sie co piszesz zanim nastepnym razem napiszesz cos
                niemadrego
                • Gość: pompejka4 Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.erydan.net 16.08.07, 20:11
                  Będę miała na uwadze Twoje cenne porady. Pozdrawiam serdecznie!
                  • Gość: daywalk3r Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 20:30
                    jestem ciekawy kolezanko czemu ucielas tak szybko dyskusje zdajsie
                    forum po to jest ... moze mam jeszcze cos wytlumaczyc naprawde
                    chetnie pomoge rowniez pozdrawiam
                  • happymarco Re: rawda katastrofa, nie polecam 16.08.07, 20:31
                    Witam,
                    Przyłączając się do dyskusji dodam,że byłem w pozniejszym terminie w tym samym
                    miejscu co Wy ,z Aturem.
                    Po tym wszystkim co przeczytalem wczesniej na forum bylem bardzo bardzo mile
                    zaskoczony.
                    Biuro Atur spisalo sie doskonale, nigdzie żadnych problemów,na lotnisku szybko i
                    sprawnie,w samolocie wszystko ok(o pasy dla dziecka wystarczyło
                    poprosić),transfer z lotniska do Rawdy-20min,lecielismy do Burgas bo wylot był z
                    W-wy.Co dalej..Hotel był porządny,duże pokoje klimatyzowane,miła
                    obsługa,codziennie sprzątanie,śniadania smaczne.Wesołego miasteczka w ogole nie
                    słyszałem,choc rzeczywiscie jedyna rzecza ,ktora mogła drażnić były nocne spiewy
                    z pobliskiej restauracji,ale to chyba nie wina biura.Ahh plaże,owszem za ładne i
                    duże to one nie były,ale wystarczyło przejśc 10min w lewo lub prawo i znaleźć
                    coś lepszego,bez smieci,glonów i z duża iloscia miejsca,a nawet boiskiem do
                    siatkowki.Sama mieścinka,jak najbardziej wypoczynkowa,przy Słonecznym Brzegu i
                    Nessebarze jest to spokojna wioska na moje oko porównywalna z naszą Krynicą
                    Morską czy Dębkami.
                    Sorry, założycielko tematu w ogóle nie rozumiem Twoich pretensji, narzekasz tam
                    na miejscowość ,a co ma z jej wyglądem wspólnego biuro Atur?
                    Niestety na moich wakacjach też się trafiła taka wkurzająca baba ktora juz na
                    pierwszym sniadaniu krzyczała,że to'Burdel' wszedzie 'Burdel' nas i innych
                    wczasowiczow tylko to rozbawiło.Szkoda mi takich ludzi ktorzy zamiast sie
                    wyluzowac na wakacjach czepiaja sie i sami sobie psuja nerwy.
                    Pozdrawiam

• Gość: pompejk4 Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.erydan.net 16.08.07, 21:52
                      O tym nie pisałam...:) Ale oczywiście, że zrobiliśmy z urlopu co sie
                      dało,najpiękniej! Jasne, znaleźliśmy cudną plażę, oddaloną o jakieś pół godziny
                      drogi (i tam pielgrzymowaliśmy, akurat glony mi nie przeszkadzały;),
                      wynaleźliśmy kilka pysznych (nie-fast food'owych) bułgarskich restauracyjek,
                      odwiedzaliśmy starożytny Nessebar, korzystaliśmy z sympatycznie pomyślanego
                      miejsca wokół basenu hotelowego...Czyli wszystko, co można było z małym
                      dzieciątkiem zrobić, zrobiliśmy! Wiem, że mogliśmy po prostu mieć pecha! I ja
                      nie rozumiem urlopowych marud, to mój debiut:))))!
                      p.s. Jeśli miałeś pokój z innej strony hotelu, mogłeś hałasu nie słyszeć,my
                      mieliśmy TO z frontu, nasi znajomi podobnie, jak Ty, "słuchali" tylko lokalnego
                      pop'u.
                      • pia.ed Re: rawda katastrofa, nie polecam 16.08.07, 22:06
                        O tym, ze na parterze hotelu jest dyskoteka czy restauracja
                        z glosna muzyka
                        powinno byc podane w katalogu, wtedy mozna wybrac inny hotel lub
                        zrezygnowac z wyjazdu ...
                        Nie wyobrazam sobie, aby nie moc spac przez 2 tygodnie!
                        • Gość: daywalk3r Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:20
                          Pia.ed tam nie bylo zadnej dyskoteji ani pubu tylko wesole
                          miasteczko oddalone zreszta o ok 200m od hotelu co bylo zreszta
                          zaznaczone jak i w katalogo jak i na stronie easygo gdzie zreszta
                          pompejka kupowala wycieczke
                      • Gość: daywalk3r Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:30
                        Widzisz pompejkia nie bylo tak zle jak na poczatku pisalas i nie
                        potrzebnie oczerniasz biuro na podstawie nieslusznych oskrzen tak
                        jak pisalem mialas racje choc nie do konca z transferem ale niestety
                        bulagrzy nie maja w naturze informowac wszytskich ze otwiera sie
                        nowy terminal i ze ludzie wyjda 500m od starego terminala ten bol
                        mieli wszyscy turysci nie tylko z atur bo niby skad rezydenci mieli
                        wiedziec takze uwierz ze akurat to ze bulgaria dopiero sie rozwija
                        turystycznie to nie jest wina biura kazdy decydujac sie na wyjazd do
                        bulgarii liczy sie z tym ze jednak kurorty takie jak na majorce czy
                        w grecji dopiero powstaja i oni tez sie ucza tego wszytstkiego takze
                        jeszcze raz nie miej pretensji do biura
                        pozatym
                        rezydent zawsze podczas transferu mowi ze w rawdzie najlepsze i
                        najtansze papu podaja u braci serbow wiec nie wierze ze i tego
                        szukaliscie zeby zjesc (zreszta prawie dokladnie na przeciwko
                        waszego hotelu)
                        • Gość: pompejka4 Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: 80.48.166.* 17.08.07, 09:14
                          Polecam małą tawernę w głębii miasta, nazywa się Marija, także w
                          Sunrice serwują przepyszne dania bułgarskie, klimacik... Tymczasem
                          oblegany przez Polaków "U Serbów" to po prostu sympatyczny bułgaro-
                          fast food;)
                    • Gość: agulka Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 20:50
                      witam!ja bylam w lipcu tego roku w rawdzie w hotelu tropicana, a
                      wyjazd organizowalo wlasnie biuro atur. bylo super!!!jest to nie
                      tylko moja opinia bo wiekszosc wczasowiczow z naszego hotelu byla
                      zadowaolona z pobytu. rawda nie jest moze wielka metropolia ale
                      mozna tam naprawde odpoczac i milo spedzic czas. jesli ktos lubi
                      korki, tlumy ludzi i huk i halas 24 godziny na dobe to moze pojechac
                      do slonecznego brzegu - fakt mozna tam sie niezle pobawic w licznych
                      dyskotekach, pubach itp. ale odpoczac tam na pewno sie nie da!a poza
                      tym tam takze wiele hoteli jest w trakcie budowy tak samo jak w
                      rawdzie i w wiekszosci nadmorskich miejscowosci, ktore dopiero
                      twosza swoja baze hotelowa.natomiast jesli chopdzi o dojazdy z / do
                      rawdy to nie ma wiekszego problemu - regularnie jezdza autobusy
                      miejskie i prywatne busy:)))pozdrawiam!
                  • krzychoo32 Re: rawda katastrofa, nie polecam 17.08.07, 10:26
                    A jeszcze jedno, dlaczego brak jakiś szczegółów co było nie tak?
                    Tylko same bezokreślniki: nieprofesjonalne, katastrofa a co to
                    znaczy?
                    • Gość: pompejka4 Re: rawda katastrofa, nie polecam IP: 80.48.166.* 20.08.07, 14:31
                      Więcej szczegółów podaję na www.aturr.blox.pl
                      Zaznaczam, że sam wyjazd do Bułgarii uważam za udany, a kraj jako
                      cel podróży / wycieczki polecam!
              • Gość: agulka Re: rawda katastrofa, nie polecam A JA TAK:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 20:52
                witam!ja bylam w lipcu tego roku w rawdzie w hotelu tropicana, a
                wyjazd organizowalo wlasnie biuro atur. bylo super!!!jest to nie
                tylko moja opinia bo wiekszosc wczasowiczow z naszego hotelu byla
                zadowaolona z pobytu. rawda nie jest moze wielka metropolia ale
                mozna tam naprawde odpoczac i milo spedzic czas. jesli ktos lubi
                korki, tlumy ludzi i huk i halas 24 godziny na dobe to moze pojechac
                do slonecznego brzegu - fakt mozna tam sie niezle pobawic w licznych
                dyskotekach, pubach itp. ale odpoczac tam na pewno sie nie da!a poza
                tym tam takze wiele hoteli jest w trakcie budowy tak samo jak w
                rawdzie i w wiekszosci nadmorskich miejscowosci, ktore dopiero
                twosza swoja baze hotelowa.natomiast jesli chopdzi o dojazdy z / do
                rawdy to nie ma wiekszego problemu - regularnie jezdza autobusy
                miejskie i prywatne busy:)))pozdrawiam!
    • krzychoo32 a ja polecam bylismy z rocznym dzieckiem 17.08.07, 10:23
      Polecam lekturę innych wątków niż te z hasłami typu nigdy więcej,
      katastrofa itp.
      Dopytać tych którzy byli zadowoleni lub nie mieli jakiś większych
      uwag.

Pozdrawiam
      • Gość: szatsy a ja byłam zadowolona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:39
        no coz ja ja byłam zadowolona:) byłam z Alfą w Rawdzie i było naprawdę ok mały
        kameralny hotelik takie jak lubię miła obsługa bardzo smaczne jedzenie, no bo
        nie muszą gotować na 500 osób tylko kilkunastu gości:) ja byłam bardzo zadowolona
    • Gość: pompejka4 Odpowiedź ATUR? IP: 80.48.166.* 07.09.07, 11:11
      Jedyną formą walki z tak kiepskimi Biurami Podróży
      jest ...przestrzeganie innych, co tez niniejszym czynię. Kto się z
      naszym odbiorem nie zgadza ... właściwie dobrze, bo to znaczy, że
      miał udany urlop:))))!
      Dodam, że po pisemnym złożeniu przez nas konkretnej reklamacji,
      odpowiedz otrzymaliśmy dopiero po miesiącu (ustawowo-ok, stosunek do
      klienta-b.k.). W imieniu firmy odpisuje Pan Radca Prawny, który
      najwidoczniej zupełnie nie zapoznał się ze sprawą , gdyż nie odnosi
      się do żadnego z punktów, operuje ogólnikami w stylu: "jesteśmy
      świetni, nam się nie zdarza" (ciekawe, bo i najlepszym się zdarza!)!
      Nie wiedzieliśmy, czy uśmiać się, czy wściec - kiedy przeczytaliśmy
      wyjaśnienie, iż transfer powrotny musi trwać dłużej, a autobus
      wyjechać odpowiednio wcześniej gdyż jest to związane z czasem
      potrzebnym na załatwienie formalności na lotnisku. Tymczasem nasz
      autobus "odstawił" nas z opóźnieniem (!), w dodatku na niewłaściwy
      terminal. Gdyby nie życzliwość kierowcy lotniskowego busika,
      musielibyśmy wszyscy na oddalony o 1 km terminal docierać w
      pospiechu na własną rękę!!! Tego faktu firma nie wyjaśnia, a
      poznaliśmy pasażerów, którzy podobnie, jak my uważali to za
      konkretny punkt do złożenia zażalenia. Firma ośmieszyła się więc
      wyjaśnianiem nam czegoś, co nas nie dotyczyło. Od tamtej pory nie
      odpisują na korespondencję. Dziwne, gdyby po pierwszym piśmie
      napisali frazes w duchu "Ech, przykro nam, nie miało tak być,
      sprawdzimy, uczulimy,zadbamy ..." od razu mielibyśmy inny stosunek
      do sprawy i machnęli ręką, wierząc, że mieliśmy po prostu pecha!
      • Gość: Turystka Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.almatour.net 07.09.07, 12:37
        ..."życzliwość kierowcy lotniskowego busika", ale teraz to
        dowalilas, poniewaz to jest ich obowiazek dowozic turystow z
        glownego terminala do terminala nr 5. I to, ze nagle zmienili
        terminale, to nie jest powod do skladania reklamacji do BP tylko do
        obslugi lotniska. Ja jechalam z innego biura podrozy takze z SB do
        Warny i Nas takze zostawiono na glownym terminalu. I jakos nikt nie
        zrzedzil tak jak Ty!!!
        • Gość: pompejka4 Re: Odpowiedź ATUR? IP: 80.48.166.* 07.09.07, 13:46
          Terminal nie został "nagle zmieniony", tylko kierowca przywiózł nas
          na niewłaściwy. Jakbyś zamiast z autobusu na odprawę musiała biegać
          z małym przerażonym dzieckiem w poszukiwaniu informacji, a potem
          rozwiązania - to też byś straciła dobry nastrój! I nie zrzędzę,
          tylko mówię o faktach!
          P.S. Gdyby to było takie normalne, to czekający na "drugim"
          terminalu rezydent nie przepraszał nas po stukroć, prawda?;)
          • Gość: Kasia Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.comnet.bg 08.09.07, 22:54
            Akurat kolezanko mylisz sie, poniewaz terminal zostal nagle zmieniony.Z przylotu na przylot i nikt o tym nie wiedzial, ani kierowcy, ani rezydenci!!!
            Wiec najpierw zorientuj sie i dowiedz sie, jak bylo naprawde, a potem wszystkich oskarzaj.
            Pozdrawiam
            • Gość: paulaner Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.erydan.net 18.09.07, 19:03
              nie wiem co sie dzieje na tym forum, ale wszyscy nagle bronią biur podróży jakby
              co najmniej upusty im dawali. klienta nie powinno obchodzić czy terminal został
              zmieniony nagle czy wcześniej, klient ma wysiąść z autokaru i biuro ma zadbać
              żeby wsiadł do odpowiedniego samolotu, za to w końcu biorą pieniądze. oczywiście
              w dobrej firmie rezydent jedzie ze swoimi podopiecznymi całą trasę a nie tak jak
              pan Lewiński z aturu, ma głęboko w d... losy klientów. najważniejsze ze klient
              zapłacił za wakacje a potem to juz jak w firmie "podróżex", mam kasę i mozecie
              mi nadmuchać. akurat jestem partnerem Pompejki i insynuacje ze wydarzenia przez
              nią opisywane to marudzenie i "wybrzydzanie" to po prostu zwykłe świństwo. mamy
              prawo oceniać te wakacje tak surowo bo faktycznie były organizacyjnie skopane.
              firma atur w odpowiedzi na 8 stronnicową reklamację przysłała krótkie pismo
              poprzez radcę prawnego nieustosunkowując się konkretnie do żadnego punktu
              reklamacji i wymijająco zapewniając ze wszystko było ok, czym potwierdziła swoją
              winę i brak profesjonalizmu o kulturze nie wspominając. firma schowała głowę w
              piasek wystawiając gołą d... i taką też pozostanie. howgh!
        • Gość: paulaner Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.erydan.net 18.09.07, 19:14
          jeszcze jedno mam do dodania, sami sobie ludzie obniżacie poziom usług
          wykonywanych za wasze pieniądze, mówicie ze marudzimy na usługi itp. nauczcie
          się wykonywać swoją pracę porządnie i oczekujcie tego od innych, płacisz
          wymagasz, tobie płacą - rób robotę dobrze, potem w całej Polsce macie zasrane
          trawniki, nieuprzejme panie w sklepach i syf... dlaczego do Rawdy nie zawita
          żaden Niemiec, Anglik lub inny turysta z Europy zachodniej (oprócz chlubnych
          wyjątków), tylko Polacy jedzą tam kurczaka i są ze wszystkiego zadowoleni...
          • Gość: daywalk3r Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:31
            Kolego powiedz mi jedno dlaczego z calej grupy tylko wy
            marudziliscie ?? Co do rezydenta to tak masz racje powinien byc cala
            droge ale znowu sie zapytam?? czy rezydent to wrozka skoro lotnisko
            nikogo nie poinformowalo ze jest zmieniony terminal to skad on mial
            wiedziec do ciezkiej cholery ??? na czole mial wrozka napisane ??
            czy tylko z Aturu rezydenci czekali na nie tym terminalu !!!!!
            odpowiem Ci bo moze cizko ci zrozumiec .... NIE !!!!!! rezydenci
            innych biur takze czekali na starym terminalu !!!!! i w jednym sie
            zgodze za "ciezkie" pieniadze jakie sie placi za wycieczki powinna
            byc usluga dobrze wykonana tylko pytanie sie nasowa co bylo w waszym
            przypadku zle wykonane jak juz sie pytalem twojej "partnerki" hotel
            byl nie zgodny z opisem ?? jedzienie bylo nie takie ?? klimatyzacja
            nie dzialala ?? nie mieliscie opieki rezydenta ?? sam sie
            decydowales na Rawde nikt Ciebie nie zmuszal zawsze mogles wybrac
            sloneczny brzeg a to ze twoja "partnerka" pracowala w innym biurze
            to rekalamowala sie juz z tym podczas pobytu tylko po co ?? my
            normalnie wypoczywajacy tam mielismy to naprawde w powazaniu bo nam
            sie podobalo i tyle... a moze inaczej... moze to zagrywka ze strony
            konkurencji ?? takze kolego i kolezanko dajcie spokoj bo
            niepotrzebnie ciagniesz ten watek jakos wiecej niezadowolonych tutaj
            na forum nie ma...
            • Gość: paulaner Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.erydan.net 19.09.07, 17:54
              cos mi tutaj nie pasuje, śledzisz "daywalku 3r" na bieżąco to forum,
              błyskawicznie odpisujesz, masz informacje które posiadała tylko zaprzyjaźniona
              para i rezydent. wynika z tego ze jesteś człowiekiem z branży który próbuje
              moderować to forum i "lajtować" krytyczne wypowiedzi. za bardzo bronisz
              touroperatora który okazał się totalnie niesolidny. rezydent to nie wróżka,
              faktycznie ale o zmianach terminalu to on powinien wiedzieć wcześniej od
              klientów, powinien ich tam bezpiecznie doprowadzić no chyba ze to taki
              przewodnik jak w tym roku w Grecji, w wąwozie Samaria... firma atur sama
              pokazała klasę i profesjonalizm nawet nie próbując załagodzic sytuacji, o słowie
              przepraszam nie wspominając. już więcej na tym forum pisać nie będę, to nie ma
              sensu. żegnam szanowne towarzystwo...
              • Gość: daywalk3r Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:35
                Kolego tak masz racje sledze dokladnie forum ale zeby miec takie
                informacje nie trzeba byc ani rezydentem ani twoim znajomym wystrczy
                troszke interesowac sie tematem natomiast jesli chodzi o
                touroperatora to go aboslutnie nie bronie nie jestem takze
                czlowiekiem z branzy bylem zwyklym turysta tak jak wy natomiast po
                kilku podrozach w rozne zaktki swiata nauczylem sie dokladnie czytac
                ofery biur podrozy i jesli cos bedzie nie po mojej mysli to moge
                miec pretensje tylko do siebie wlasnie po to istnieja tego typu fora
                zeby latwiej bylo uzyskac zadowalajace mnie informacje co do
                terminalu to po raz "enty" Ci odpowiadam nawet sami bulgarzy nie
                wiedzieli kiedy otworza nowy terminal (pierwotny termin mial byc
                pozniejszy o czy mogles przeczytac googlujac troszke) wiec tym
                bardziej nie mogli wiedziec o tym rezydenci co do odpowiedzi z biura
                to zgadzam sie z nim w 100% bo nie mial was za co przepraszac to co
                kupiliscie to wszytsko mieliscie zapewnione i operator w niczym nie
                zawinil ... uwierz mi widzialem wielu turystow ale takich za
                przeproszeniem upierdliwcow nie widzialem sami zdecydowaliscie sie
                na Rawde i tropicane wiec do kogo macie pretensje ?? o tym jak
                wyglada rawda takze mozna bylo przeczytac na forum i do tego nie
                trzeba byc alfa i omega zeby wiedziec gdzie sie jedzie ... mam
                nadzieje ze naprawde zakonczymy juz ta dyskusja bo staje sie
                monotonna natomiast jesli chodzi o twoja partnerke to powiem
                Ci tak sama powiadala wszytskim ze tez kiedys pracowala w biurze
                podrozy a tak naprawde nikogo to nie interesowalo z calej grupy
                tylko wam sie nic nie podobalo i wszytsko bylo zle ... reszte sam
                sobie dopowiedz
                • Gość: pompejka4 Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.erydan.net 19.09.07, 21:11
                  1. Widać, że Twoi znajomi z ATUR słabo Cię jednak doinformowali o szczegółach
                  naszej reklamacji (swoją drogą myślałam, że nie wypada rezydentom upubliczniać
                  informacji o swoich "podopiecznych" osobom postronnym?!).
                  2. Nie mogłam "chwalić się" aż tak powszechnie tym, że pracowałam w biurze
                  podróży, gdyż:
                  A. Na urlopie rozmawialiśmy tylko ze znajomą parą.
                  B.
                  B. Podejrzewam, że .O ile (i to mi po krótkim zbadaniu Twoich postów wygląda na
                  najbardziej prawdopodobne!) nie masz tych informacjo od pracowników ATUR
                • Gość: pompejka4 Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.erydan.net 19.09.07, 21:47
                  1. Widać, że Twoi znajomi z ATUR słabo Cię jednak doinformowali o szczegółach
                  naszej reklamacji (swoją drogą myślałam, że nie wypada rezydentom upubliczniać
                  informacji i opinii o swoich "podopiecznych" osobom postronnym?!), bo robisz z
                  nas nierozgarnięte istoty, które nie kumają czym jest zorganizowana impreza
                  turystyczna.
                  2. Nie mogłam "chwalić się" publicznie tym, że pracowałam w biurze podróży, gdyż:
                  A. Na urlopie szerzej rozmawialiśmy tylko ze znajomą parą.
                  B. Nie mogłam mówić, że pracowałam w "biurze podróży", gdyż nigdy się w takowym
                  nie udzielałam, hi hi! Aby zaspokoić Twoją ciekawość i niepełne, aczkolwiek
                  imponujące informacje: Byłam rezydentką TUI Deutschland w jednym z krajów Morza
                  Śródziemnego, potem zaś pracowałam jako asystentką Dyrektora d.s. Sprzedaży i
                  Marketingu w jednej z Central sieci RIU (uwaga: nie chwalę się, uzupełniam Twe
                  info;)
                  C. Inna opcja: Podejrzewam, że mogłeś usłyszeć, kiedy drugiego dnia wspomniałam
                  rezydentowi,że pracowałam kiedyś w branży (wtedy nie byliśmy jeszcze wkurzeni;).
                  3. W tym momencie i ja kończę dyskusję. Szkoda zanudzać innych internautów,
                  którzy chcieli poczytać o Bułgarii i ciekawych patentach, albo upewnić się czy
                  firma z którą jadą, zdobyła zaufanie innych. Mam jeden wniosek: Najwyraźniej
                  pomyliłam się, moje doświadczenia z europejskimi TO i B.P. zupełnie nie
                  przystają do smutnych polskich realiów... Pozostaje tylko cieszyć się, że ATUR
                  ma takiego dzielnego obrońcę, a Bułgaria wielbiciela!
                  • Gość: daywalk3r Re: Odpowiedź ATUR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 23:54
                    Zeby uzupelnic szczegoly:
                    1. Nie jestem i nie bylem pracownikiem Atur
                    2. Nie znam nikogo z w/w biura
                    3. Ta dyskusja wywiazala sie po przeczytaniu waszego bloga i
                    przeanalizowaniu tego co pisaliscie (dla mnie te zarzuty sa nadal
                    bezpodstawne)
                    4. Informacje o ktorych pisalem pochodza od was pozatym we
                    wczesnijszych postach pisalas ze pracowals w "renomowanych" biurach
                    podrozy

i tak na koniec skoro pracowalas w tak renomowanych biurach to
                    dlaczego pojechalas z takim biurem jak Atur ?? przeciez pewnie
                    znajmosci masz a i hotele z sieci RIU sa naprawde dobre wiec czemu
                    Rawda ?? przeciez od dawna internauci pisali ze to miasto sie
                    dopiero rozwija wiecz czego sie spodziewaliscie ?? i znowu sie
                    klania brak checi wyszukania podstawowych informacji
                    Takze sory nie jestem obronca tego biura tylko denerwuje mnie
                    szukanie dziury w calym zamiast cieszyc sie z wakacji i urlopu
                    zrozumialbym zarzuty gdyby byly podstawne np hotel nie zgodny z
                    opisem klimy nie bylo chociaz biuro pisalo ze jest nie bylo opieki
                    rezydenta nie dawali jedzienia itp ale wasze zarzuty to po prostu
                    szukanie dziury w calym ale coz niestety taqcy turysci rowniez musza
                    byc ... jaki kraj tacy ludzie
                    • Gość: agent hmm...:) IP: 80.48.166.* 20.09.07, 15:37
                      Trudno było się oprzeć, żeby nie zacytować;):

Wypowiedź na forum daywalk3r z dn. 05.08.07:
                      „nie jestem pracownikiem Atur ale znam bardzo dobrze ich ofertę oraz
                      hotele od podszewki ... troszke spedzilem tam czasu z rezydentami
                      wiec chetnie doradze i odpowiem na wszelkie pytania”.
                      a także równie ciekawe …:
                      „ja bede w SB od 14 lipca moja zonka tam pracuje wiec najwyzszy czas
                      do niej”, z dn. 03.07.07
                      • Gość: daywalk3r Re: hmm...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:37
                        kolego to ze napislem ze jade do zonki to ok bo tam pracuje ale nie
                        jst rezydentem i nie pracuje dla Atur chociaz poznalem rezydenta ale
                        te informacje ktore mam to nie od niego
                        • Gość: Pimo_Wro Re: hmm...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 19:28
                          Ludzie po co ten szum ?!
                          Ja byłem w Rawdzie i jestem zadowolony.
                          Szukałem miejscowości gdzie można wypocząć i znalazłem dzięki temu
                          forum. Poznałem tam rezydentkę -Bułgarkę która świetnie mówi po
                          naszemu:)- i naprawdę uwierzcie mi upierdliwych klientów miała masę.
                          Jechałem autokarem. Mieliśmy wyjechać o 02:45 ale wyjechaliśmy
                          dokładnie o 02:56 i znalazło się jedno małżeństwo które już zrugało
                          pilotkę i kierowców. Mało tego już chcieli druki reklamacyjne !!!
                          Postoje na "papieroska" były co 3 godziny. Kiedy byliśmy około 50km
                          od celu podróży byla 06:00 rano. Co robi człowiek po wstaniu z łóżka
                          rano ??? Wiadomo idzie do toalety. Ale znowu paru turystom nie
                          podobało się to że jesteśmy tak blisko i mamy postój.
                          Opierdzielali kierowców i pilotkę aż w końcu nie wytrzymałem i
                          poinformowałem ich że jeśli każdy pasażer poszedłby teraz do toalety
                          w autokarze to wylewałoby się z kibelka i smród byśmy mieli że hej.
                          Poskutkowało i reklamacji nie było :)
                          Na miejscu przy hotelu były dwie uliczki wysypane kamieniami. Znowu
                          parę osób stwierdziło że to jest wina biura i chcieli złożyć
                          reklamację.
                          Takie narzekanie że samolot zły że stoliczek się otwiera itd. są
                          dziwne.
                          Następnym razem trzeba wybrać Lufthansa lub jakieś inne linie. A o
                          stoliczek trzeba było zadbać żeby przestał się otwierać.
                          Tak na marginesie ciekawy jestem jak duży był ten stoliczek który
                          uderzył jednoroczne dziecko ??
                          Dopiero drugi raz byłem na urlopie za granicą Polski i drugi raz
                          korzystałem z biura i nie ma co narzekać tylko cieszyć się tym co
                          było dobre i fajne.
                          Nie ma co martwić się o pierdoły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Pozdrawiam
                          Pimo_Wro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka