Gość: nady Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 11:59 Czy to prawda że w kompleksie Crown Fort,Imperial Fort, Marina View, Fort Beach, Panorama Fort (to chyba jedno osiedle) jest tyle atrakcji? Znalazłam stronę gdzie piszą że są tam: * 4 Restauracje * 15 basenów dla dorosłych, z czego jeden z nich ze sztucznymi falami, jeden z Jacuzzi, jeden o długości 25metrów i jeden ze zjeżdżalnią wodną. * 3 baseny dla dzieci * 2 korty tenisowe/boisko piłkarskie * tennis stołowy * Bilard * 13 placów zabaw dla dzieci * 2 supermarkety * Fitness klub (siłownia) * Sauna * Studio masażu * Fryzjer * Salon urody * Centrum medyczne * Przebieralnia * Publiczne telefony * 2 agencje podroży * wypożyczalnia samochodów * Kafejka internetowa * Mini-golf * Klub dla dzieci * strzeżony parking Jakoś na zdjęciach nie widać ani jednego sklepu, chyba jedynie kort tenisowy i nawet nie wiem czy przypadkiem sprzętu nie trzeba ze sobą wziąć. To osiedle wygląda na zwykłe blokowisko nic więcej. Napiszcie jak to tak na prawdę wygląda. Napiszcie też czy tam jest dużo ludzi w lipcu, czy w restauracjach długo czeka się na jedzenie, czy są tłumy i czy menu będzie odpowiadać małym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
ggw1 Re: Millenium Travel - apartament24 23.06.09, 21:20 Jest na pewno: - basen ze sztuczną falą i kilka innych, bardzo ładnie położonych, - dwie restauracje - bar - sklep - kantor wymiany walut (nie opłacało się w zeszłym roku) - korty tenisowe - bilard i cymbergaj w barze - parking strzeżony - masaże, fryzjer i centrum odnowy biliogicznej - internet wifi Reszty nie widziałam i nie szukałam, także nie pomogę. Ceny w restauracjach i barach powiedzmy "umiarkowane", dość smaczne, dania typu pizza, hamburger czy frytki dostępne, także dzieci bedą szczęśliwe. Panorama Fort oraz Marina Viev są połączone w jeden kompleks (przy samym morzu, w pierwszej linii brzegowej), natomiast Crown i Imperial znajdują się po drugiej stronie ulicy i też tworzą oddzielny kompleks. W lipcu było sporo ludzi, ale nie było większych problemów z miejscem na plaży czy basenie (tu leżaki są płatne, w zeszłym roku 2 lev). Mieszkaliśmy w Panorama Fort, apartament od strony morza. Bylismy z dwójką dzieci. Cudowne wakacje, szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ggw1 Re: Millenium Travel - apartament24 23.06.09, 21:24 ggw1 napisała: > Jest na pewno: > - basen ze sztuczną falą i kilka innych, bardzo ładnie położonych, > - dwie restauracje > - bar > - sklep > - kantor wymiany walut (nie opłacało się w zeszłym roku) > - korty tenisowe > - bilard i cymbergaj w barze > - parking strzeżony > - masaże, fryzjer i centrum odnowy biliogicznej > - internet wifi > Reszty nie widziałam i nie szukałam, także nie pomogę. Ceny w > restauracjach i barach powiedzmy "umiarkowane", dość smaczne, dania > typu pizza, hamburger czy frytki dostępne, także dzieci bedą > szczęśliwe. > > Panorama Fort oraz Marina Viev są połączone w jeden kompleks (przy > samym morzu, w pierwszej linii brzegowej), natomiast Crown i > Imperial znajdują się po drugiej stronie ulicy i też tworzą > oddzielny kompleks. > W lipcu było sporo ludzi, ale nie było większych problemów z > miejscem na plaży czy basenie (tu leżaki są płatne, w zeszłym roku 2 > lev). Mieszkaliśmy w Panorama Fort, apartament od strony morza. > Bylismy z dwójką dzieci. Cudowne wakacje, szczerze polecam! I jeszcze jedno - to faktycznie blokowisko, ale ma swój urok. Akurat to jedno odrobinę nas zawiodło :( Nie mieszkamy jednak nad morzem, także dla nas miało to swój urok. Na plaży nie ma leżaków, trzeba zabrać swoje. Z pozostałych sprzętów proszę nie zapomnieć o masce do nurkowania, piłce oraz o grabkach i wiaderku dla dzieci :) Pozostałe rzeczy są na wyposażeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.quarto.pl 27.06.09, 10:49 Witam jadę do (Panorama Fort St. Vlas) Bułgaria w terminie 26.07 do 8.08 wyjazd planuje 25.07 wcześnie rano czy ktoś może ma zaplanowany urlop podobnie i chciałby dołączyć się do pokonania tej trasy wspólnie. Wiadomo lepiej pokonać taką trasę wspólnie tym bardziej, że jest to mój pierwszy wyjazd do Bułgarii proszę o kontakt artur0120@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek_bielsko Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 78.8.105.* 02.07.09, 20:57 Cześć!!! Mam pytanie: czy ktoś jedzie do Bułgarii (docelowo Nessebar) w dniu 24.07.09??? Wybraliśmy trasę z noclegiem w Rumunii. Czekam na ew.posty: arag20@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaraban Re: Millenium Travel - apartament24 04.07.09, 14:08 Gość portalu: mirek_bielsko napisał(a): > Cześć!!! > Mam pytanie: czy ktoś jedzie do Bułgarii (docelowo Nessebar) w dniu 24.07.09??? > Wybraliśmy trasę z noclegiem w Rumunii. Czekam na ew.posty: arag20@o2.pl My wyjeżdżamy 24 lipca rano(ok.3.00)z Ostrowca Świętokrzyskiego.Też wybraliśmy trasę z noclegiem w Rumunii(proponują nam Targu Mures).Docelowo jedziemy do Słonecznego Brzegu-SUNNY BEACH III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady beaver Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 21:00 Witam, 25 lipca jedziemy do Green Hills. Czy mogę prosić o informacje dotyczące najbliżej znajdujących się sklepów i miejsc gdzie można coś zjeść. Jakie są ceny w Sozopolu w tym roku? Na wszystkich forach czytam, że wszystko bardzo podrożało (nie do końca w to wierze, bo w zeszłym roku z Chorwacją było tak samo-miało być drogo a było tanio) i chce wiedzieć na co mamy się przygotować. Jedziemy większą ekipą-cztery małżeństwa+dwoje małych dzieci. Ile nasza grupa musi liczyć na wydatki na 2 tygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda.D. Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.09, 23:20 Wszystkim wyjeżdżającym szczerze zazdroszczę.Ja swój urlop (12-29 czerwca w Sv Vlasie) mam już niestety za sobą.Pogoda była rewelacyjna (tylko jedna burzowa noc-ale to było miłe urozmaicenie).Już ciepłe morze i woda w basenach.A całą podróż do Bułgarii lało.Z pod Torunia do Vlasu jechaliśmy 25 h(przez Serbię)a wracaliśmy 22 h.Na granicach Unii nie było kolejek. W kompleksie Panorama/Marina/Crown/Imperial faktycznie jest prawie wszystko o co pytacie.Restauracje są 3,bar 1,kantor,gry dla dzieci,bilardy,2 sklepy,fitness,kosmetyczka i fryzjer,wypożyczalnia rowerów,2 korty tenisowe(10 euro za 1h),biosko itd.Basenów całe mnóstwo.I mimo tego,że faktycznie kompleks wygląda jak blokowisko to na miejscu wogóle się tego nie odczuwa.Ściśnięte hotele w centrum Słonecznego Brzegu sprawiają podobne wrażenie a dodatkowo są przeważnie położone przy głównej drodze zatłoczonej w dzień i w nocy.Mają też z reguły 1 basen na caly hotel też często przy ulicy. Jeżeli macie jakieś pytania chętnie odpowiem.Millenium Travel spisało się rewelacyjnie i chciałabym Panu Arkowi jeszcze raz bardzo za wszystko podziękować.Najbardzie za dvd, które w zasadzie "życie nam uratowało" w czasie choroby naszej córki.I za możliwość przedłużenia pobytu.Jestem pewnwa,że jeszcze nie raz skorzystamy z usług MT.Pozdrawiam serdecznie-Magda z Rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adunias Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.chello.pl 20.07.09, 10:20 moze moglibysmy dolaczyc sie do wyjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duchnosia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.tktelekom.pl 20.07.09, 23:25 Witam, mam rezerwację na 1 sierpnia w hotelu Royal Sun, może ktoś jedzie w tym czasie? Będę wdzięczna za jakąś opinię na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 22:36 witam, ja jadę do SB w niedzielę tj. 09.08.2009 może ktoś jedzie w tym czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 19:43 No niestety my wyruszamy dwa dni później - wtorek 11-08-09. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xero Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:12 Byłem w Royal Sun również Polecam Słoneczny Brzeg i Royal Sun. A przede wszystkim obsługę szczególnie Panią Justynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xero Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:38 Jeżeli ktoś się wybiera to mimo dłuższej drogi przez Serbię Polecam tą drogę. Do Bułgarii jechaliśmy przez Rumunię jest tragedia kiepskie drogi dużo miast w których stoi się na światłach i kierowcy jeżdżą tragicznie. Powrót był przez Serbię stałem na granicy 5 godzin bo Turcy wracali z Ramadanu ale w Serbii droga jest super i tylko Budapeszt jest do przejechania. Ktoś pisał że przez Rumunię jest taniej ale za 10 euro życia nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Wróciłem cały i zdrowy... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:16 Witam W dniach 13.06 - 27.06.2009 przebywałem wraz z rodziną w apartamencie Marina View Fort Beach Nr apartamentu: F1-375 w miejscowości ST.Vlas ,zakupionym właśnie w MILENIUM. Nie ukrywam, że już w lutym gdy dokonywałem rezerwacji kontakt z Panią Justyną oraz Panem Arkiem był na jak najwyższym poziomie - doradztwo gdzie najlepiej wypocząć z dziećmi, jaki apartament wybrać i dlaczego, pomoc w rezerwacji lotu oraz odpowiedzi na setki pytań z mojej strony pozwoliły już na to aby obdarzyć to biuro zaufaniem - wiadomo to był luty do wyjazdu jeszcze trochę wiec jakieś obawy były. 13.06 lot z Poznania do Bourgas odbył się bezproblemowo i na lotnisku czekała już na nas nasza rezydentka Pani Monika wraz z Panem Arkiem. Sprawny i szybki transport busem do miejsca zakwaterowania i przekazanie apartamentu który był dokładnie taki jak na zdjęciach. Wszystko czyściutkie, prawie, że nowe widok z tarasu wspaniały - żadna ściema. Na powitanie otrzymaliśmy kosz ze słodkościami dla dzieci i czymś mocniejszym dla starszych - bardzo miły gest. Otrzymaliśmy niezbędne wskazówki odnośnie naszego pobytu, pomoc zarówno w wymianie waluty jak i w dokonaniu pierwszych, większych zakupów spożywczych. Przez cały pobyt zarówno Pani Monika, Pan Irek, Arek byli z nami w kontakcie pytając czy czegoś nam nie brakuje - naprawdę obsługa miła i na poziomie. Pani Monika bardzo przypadła do gustu naszemu 5letniemu synkowi - wspólne zdjęcia do dziś są przez niego przeglądane. Jeżeli chodzi natomiast o samo miejsce pobytu to dla rodzin z dziećmi jest to strzał w 10. Kompleks jest bardzo czysty, ogrodzony posiada place zabaw, baseny, 4 punkty gastronomiczne. Wieczorami jest cisza i spokój, żadnych śpiewów i dudniącej muzyki. Plaża spokojna, długa i piaszczysta, zjeżdżalnie i dmuchane atrakcje dla dzieci. W ciągu dnia można również pozwiedzać okolice - w pobliżu centrum St.Vlas, port jachtowy z malowniczymi knajpkami na plaży. Słoneczny brzeg ze swoim AquaParkiem i długą nadmorską promenada gdzie można spacerować, zjeść, wypić jak również spocząć na piaszczystej i szerokiej plaży. Na uwagę zasługuje również Neseber i jego malownicze położenie wraz z atrakcjami - jeden dzień aby wszystko zobaczyć, przepłynąć się łodzią to mało. Podczas pobytu można również skorzystać, ze zorganizowanej formy - wieczór bułgarski, rejs jachtem, wypad do Istambulu itp. O wszystkich formach zorganizowanych dowiedzieć się można od przemiłej obsługi MILENIUM. Mówiąc krótko - wypoczynek z MILENIUM dla nas to był strzał w 10 - profesjonalna obsługa od rezerwacji po pożegnanie w dzień wyjazdu, miejsce pobytu dokładnie takie samo jak na zdjęciach reklamowych, zero ściemy. Szczerze polecam to biuro - my jeżeli zdrówko dopisze z pewnością skorzystamy z usług MILENIUM za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wróciłem cały i zdrowy... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:31 Witam.Czy możesz Piotrze napisać jakie ceny są w restauracjach w tym kompleksie.Chodzi mi przykładowo o cenę obiadu.Z góry dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wróciłem cały i zdrowy... ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 20:17 Witam Za obiad dla rodziny 3 osobowej w restauracji przy kutrze w czerwcu płaciliśmy w granicach 32 leva +/- 4leva (w tym były 2 duże piwa lub piwo i deser). W sklepiku spożywczym na terenie kompleksu w czerwcu ceny kształtowały się mniej więcej na poziomie marketu w St.Vlas (nieznacznie drożej). Celowo zaznaczam, że w czerwcu ponieważ pod koniec drugiego tygodnia naszego pobytu w spożywczaku zauważyliśmy wzrost cen głownie alkoholi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wróciłem cały i zdrowy... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:19 Dziękuję za informacje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamiko2 Re: Millenium Travel - apartament24 09.07.09, 09:53 Witam czy ktoś może był w hotelu MAGNOLIA GARDEN w SB? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadexx Re: Millenium Travel - apartament24 11.07.09, 00:08 Witam, byłem w tym roku z tym biurem na urlopie w Sozopolu w Green Hills. Co do samej obsługi biura nie mam uwag, super kontakt, dodatkowe informacje ze strony biura itp. Jeśli chodzi o Green Hills to tak już całkiem super nie jest. Według mnie jest to doskonała propozycja dla ludzi którzy siedzą na miejscu, nie imprezują ( chyba, że jeżdźą na miasto taksówkami ). Dość daleko do miasta i publicznej plaży, kilkakrotnie na pieszo w ciagu dnia robiąc tą odległość to już na wieczór człowiekowi się nic nie chce. Kwatery 2+2 wygodne ale tylko dla rodzin z dziećmi nie polecam dla dwóch osobnych par ( brak przedpokoju, dodatkowej szafy itp. ). Na nas niestety złe wrażenie spotęgowało również postępowanie menedźera obiektu który najzwyczajniej na świecie próbował nas naciągnąć na połamany leżak basenowy ( kumpel zwyczajnie się rozłożył- nie było żadnej impry czy coś w tym rodzaju ), okazało się, że wokół basenu znajduje się kilka popękanych leżaków które w każdej chwili mogły się "rozwalić", po interwencji biura obyło się bez kosztów ale i tak mnie to mocno wkurzyło. Tak wię podsumowując: rodziny z dziećmi siedzące na miejscu w tym obiekcie będą zadowolone, bardziej aktywnemu imprezowo gronu poleciłbym zupełnie inne obiekty w Sozopolu a jest w czym wybierać. pozdrawiam Arkadexx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady beaver Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 78.155.127.* 13.07.09, 10:08 Witam, Martwi mnie wypowiedź arkadexxa. Za niecałe 2 tygodnie lecimy do Green Hills. Jedziemy 10 osobową ekipą. Napisz proszę jak daleko jest do najbliższych sklepów, knajp? Czy trzeba iść do centrum, żeby zjeść coś sensownego? Daleko do plaży- czyli? Ile trzeba iśc na piechotę? Może Pan Arek z Millenium tez by się w tej sprawie wypowiedział. Byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Kurowski Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.btc-net.bg 13.07.09, 16:52 Witam Państwa i "lady beaver", zgodnie z przedstawioną ofertą na naszych stronach odnośnie Green Hillsa w Sozopolu, jest to ośrodek rodzinny, w którym cisza i spokój są uznawane za najważniejsze czynniki przy wyborze oferty. W głównej mierze wybierają go rodziny z dziećmi przyjeżdżający własnym transportem. Sytuacja z leżakami została natychmiast wyjaśniona po zgłoszeniu sprawy przez Klientów. Na Ich korzyść - oczywiście. Jeśli chodzi o plaże, to do najbliższej jest około 10 minut spacerkiem, jest to malutka, lokalna piaszczysta plaża. Duża i zatłoczona plaża miejska znajduje się około 30-40 minut spacerem od ośrodka. W promieniu 300m znajduje się sklep spożywczy i 3 restauracje. W przypadku dalszych pytań służę pomocą. W chwili obecnej w Sozopolu praktycznie na stałe rezyduje mój kolega - Irek, który jest do Państwa dyspozycji i z chęcią odpowie na każde pytanie. Pozdrawiam Arek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOnizz Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 19:54 Witam, Powiem szczerze - polecam zdecydowanie. Profesjonalna obsługa od pierwszego telefonu do nich, potem kwestie przelewów i rezerwacji bez problemu. 3 dni przed wyjazdem dostajesz maila przypominającego i namiary na rezydentów. Przejazd rekomendowaną trasą bez problemów (piękna trasa przez Transylwanię). Dojazd i ulokowanie szybkie (koszyk z winem i słodyczami na powitanie). Rezydenci bardzo pomocni. Apartamenty w miarę czyste (małe ale...) i przestronne, z działjącą klimą. Teraz małe minusy - w TV tylko 3 angielskojęzyczne programy, o polskich zapomnijcie. Na miejscu w zasadzie brak gastronomii - ale samochodem do Słonecznego Brzegu 5 minut. Trochę mała plaża na bezpłatnym odcinku (n płatnym leżak 5 lv, parasol także), więc po 10 problem z miejscem. Ale po 13 rodziny z dziećmi idą, więc jest luz. Woda super - jednego dnia nawet 2 delfiny się pojawiły 50 m od plaży. Warto zwiedzić Nessebar - zwłaszcza wieczorem atmosfera fantastyczna. Podsumowując - polecam zdecydowanie zarówno samo miejsce, jak i firmę (ja byłem w Panorama Fort). W Słonecznym Brzegu polecam włoską trattorię przy głównym deptaku przy plaży..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbylo00 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.25.68.* 16.07.09, 13:38 Green Hills Sozopol, krotko i na temat 1. Rezydent oczekiwał na nas w ustalonym miejscu 2. Hotel super pod względem wyposażenia, zgodne z opisem Millenium 3. Basen czynny 24h, parking strzeżony, wszystko OK 4. apartamenty wyposażone w klimatyzację, działającą :) , w naszym przypadku 4 szt., każde pomieszczenie oddzielnie klimatyzowane, 2 łazienki z wc, apartamenty pietrowe z widokiem na morze jak i stary Sozopol. - zgodne z opisem :) minusy: 1. Dojście do plaży ulicą bez chodników, uważać trzeba na auta 2. odległość 15 min spacerkiem na skróty do głównej plaży, o tej mniejszej wcześniej szkoda pisać 3. przechodzimy obok plaży naturystów hard więc dzieci raczej głowa w drugą stronę :) 4. brak możliwości płacenia kartami w restauracjach wzdłóż deptaka, mimo wszystko polecam taką jedną którą prowadzi Polka, warto zaglądnąć. Jeżeli mi coś jeszcze się przypomni to dopiszę, Ogólnie w skali 1-10 oceniam na 6 okolicę, ośrodek na 8, a Milenium na 9. ps. Droga przez Serbię, chodzi o zieloną kartę, ja miałem w PZU ale... okazało się że na blankietach pisze Serbia i Czarnogóra a to nie jest honorowane przez Serbów i niestety trzeba było zaplacić extra 115 euro. Po powrocie idę z tym do centarli PZU i będę walczył o zwrot kasy. Piszę żebyście zwrócili na to uwagę. Pozdrawiam Pogoda Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbylo00 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.25.68.* 17.07.09, 06:57 Jeszcze coś o plaży: fale super, woda czysta i ciepla ale otoczenie koszmarne, pety, śmieci nie sprzątane przez cały dzień, brak natrysków jak również WC, a to główna plaża Sozopolu :( Jeszcz długo potrwa zanim tu zrobią w 50% jak na Chorwacji, a ceny : Pizza 5-9 lv, małże 9-12 lv. kurs euro: 1.91 lv stan z 17/07/09 piwo 1,8 lv lane , wino 10 lv, wódka 8-15 lv Mimo wszystko woda i fale wynagradzają inne niedogodności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xero Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:48 Jaką trasą najlepiej jechać Serbia czy Rumunia. Czy ta trasa przez Transylwanię to po drodze czy trzeba zboczyć z kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adunias Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.chello.pl 20.07.09, 10:15 witam, czy ktos wybiera sie do bułgarii w czwartek albo piatek 25 lipca 20009? kontakt adunias@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adamiko2 Re: Millenium Travel - apartament24 21.07.09, 17:42 Mam pytanko do Pana arka przy jakiej ulicy w SB znajduje się Magnolia Garden? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Millenium Travel - apartament24 21.07.09, 18:40 w SB nie ma ulic:) tzn nazw ulic Odpowiedz Link Zgłoś
adamiko2 Re: Millenium Travel - apartament24 21.07.09, 19:43 To może jakiś namiar koło jakiego większego hotelu się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:30 www.sunnybeachmap.com/sunny_map_eng/3d_map_eng.php Może to w czymś pomoże. pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Kurowski Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.btc-net.bg 22.07.09, 09:24 Witam bardzo serdecznie! Niestety nie potrafię odpowiedzieć na pytanie dotyczące nazwy ulicy, przy której znajduje się Magnolia, a wynika to z tego, że w SB tylko kilka ulic ma swoje nazwy. Millennium Travel zatrudnia kilkunastu rezydentów, którzy z każdym z Klientów spotykają się na rogatkach miasta, by potem popilotować ich na miejsce. Dzięki temu, po kilkunastu godzinach w podróży nie trzeba się stresować dojazdem do danego kompleksu. Proszę w nawigacji wpisać Nessebar lub Słoneczny Brzeg i być z nami w kontakcie zgodnie z instrukcjami z InfoPacka, a wtedy nie będzie żadnych kłopotów z trafieniem do miejsca wypoczynku. Pozdrawiam Arek. Odpowiedz Link Zgłoś
adamiko2 Re: Millenium Travel - apartament24 22.07.09, 10:13 Dziękuję za informację chciałam tylko wiedzieć w której części SB znajduje się Magnolia Garden ponieważ nie mogłam go znaleźć na żadnej mapie (pewnie dlatego że jest to nowy hotel) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 21:32 Witam! Czy może ktoś wybiera się do Bułgarii 11-08-2009. My ruszamy z okolic Lublina. Jeśli ktoś jedzie to proszę o kontakt barszczom@moczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annkos55 Re: Millenium Travel - apartament24 28.07.09, 12:16 Witam! Mam pytanko czy moze ktoś wie czy w apartamencoe do 8 osób może naprzykład mieszkac jeszcze dodatkowo małe dziecko nie potrzebujace oddzielnego łóżka? A czy dwa podwójne łóżka oznaczją że są to dwie oddzielne sypialnie czy możwe jedno w sypialni i jedno rozkładane (kanapa) w tym głównym pokoju z kuchnią? Inreresuje mnie szczególnie w ośrodku Panorama Fort! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 21:50 Witam My byliśmy w Marinie - w sumie to to samo co Panorama. W apartamencie w którym my byliśmy były 2 sypialnie - w każdej duże małżeńskie łoże i w salonie była wersalka. Całość była dla 6 osób. Zwykle na stronce MILENIUM są zdjęcia danego apartamentu, można również o nie poprosić a prześlą je na @. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annkos55 Re: Millenium Travel - apartament24 29.07.09, 09:53 Dzieki za odowiedź! Pewnie najlepiej bedzie jak zapytam o konkretny apartament rezydentów!Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:23 Mam pytanie do pana Arka Kurowskiego.W potwierdzeniu rezerwacji meldunek w Imperialu zaczyna się od godziny 16.Jak będzie wyglądała nasza sytuacja jeżeli przyjedziemy szybciej np. około południa.Mamy do przejechania ponad 1300 km,więc trudno będzie tak idealnie trafić w podaną godzinę.Nasz pobyt mamy zacząć 4 sierpnia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMASINO Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:03 Witam, Wybieramy się 2 samochodami do Słonecznego Brzegu 26 lub 26.08 - może ktoś jedzie w tym termninie ? Moje GG: 1978751 lub mail tpalasz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Kurowski Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.btc-net.bg 30.07.09, 11:52 Witam Pani Magdo, z powodów technicznych (sprzątanie i przygotowanie apartamentów na przyjęcie Gości) proces kwaterowania rozpoczynamy od godziny 16:00. Proszę o skalkulowanie czasu przejazdu w taki sposób, by być na miejscu w godzinach popołudniowych. Pozdrawiam Arek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:05 Dziękuję za informacje i do zobaczenia w Bułgarii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.kielce.vectranet.pl 03.08.09, 21:27 Wróciłem z bułgarii z Panorama Fort w Sw.Vlesie,jechałem przez Serbię a wracałem Rumunią.Zdecydowanie polecam przez Serbię,szybciej,bezpieczniej,bardziej komfortowo,jak biały człowiek,z noclegiem żadnego problemu.Przy trasie dużo moteli.Spaliśmy w Serbii przy granicy z Bułgarią.koszt 60 euro za trójkę ze śniadaniem.W Rumunii w hotelu SILVER 50 km od granicy z Węgrami.Koszt 55 euro też ze śniadaniem.Wybór noclegu zupełnie przypadkowy,po jeżdzie całodziennej.Jeśli chodzi o apartament to wynajęliśmy dla sześciu osób,ponieważ byliśmy w dwie rodziny trzy osobowe nr D2-225, położenie super,widok na morze i basen ,znajduje się on na 4 piętrze. Od morza oddziela go jedynie chodnik.Polecam ten właśnie apartament dla 6 osób max,choć Millenium podaje że 8 osobowy.Prawda jest taka że w Panotama Fort nie ma większych apartamentów od 4+2.Pozdrawiem i życzę miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedziak Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.kielce.vectranet.pl 03.08.09, 22:59 Witam, Z pełną świadomością mogę polecić usługi tej firmy innym zainteresowanym turystom. Zarówno doradztwo w doborze apartamentów jaki i sama pomoc w miejscu pobytu, stała na najwyższym poziomie. Panie rezydentki wykazały się dużym profesjonalizmem podczas obsługi na miejscu - zawsze służyły radą i nigdy nie narzekały na telefony o późnych porach :) a i nawet były skłonne wskazać atrakcyjne zabytki kultury bułgarskiej o charakterze rozrywkowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonka Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.acn.waw.pl 10.06.10, 10:50 Czy ktoś jedzie na poczatku sierpnia do Garden Beach lub Garden of Eden? A moze będzie ktoś kto wlasnie wróci z pobytu w tych kompleksach - poproszę o jakieś info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: 77.245.247.* 10.06.10, 12:34 Lecimy w sobotę do Garden of Eden. Napiszę po powrocie, na razie kontakt z biurem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna971@wp.pl Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.chelm.mm.pl 12.06.10, 16:53 Jak zauwazylam pewnie wynajmujecie studio D 604 a my przyjezdamy i je po was przyjmujemy jesli bedziecie mieli dostep do internetu prosze o refleksje Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz Re: Garden Beach lub Garden of Eden 13.06.10, 20:16 Witam Pani Krystyno, jesteśmy w GofE, apartament D604. Wszystko ok, pogoda piękna, proponuję minimum ciuchów, sklep na miejscu, można płacić kartą, ceny bardzo zbliżone do naszych. Jakieś 15 minut spacerkiem można dojść do "Centrum", ceny podobne do sklepu w kompleksie. Apartament ok, trochę mało szklanek i talerzy. W recepcji WiFi działa bez zarzutu. Kantor w hotelu, kurs 1,90. Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna971@wp.pl Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.chelm.mm.pl 15.06.10, 10:02 Serdecznie dziękuję za odpowiedz i życzę w dalszym ciągu pięknej pogody pozdrawiam , szczęśliwego powrotu , odezwę się po powrocie i wymienimy może spostrzeżenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna.. Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.chelm.mm.pl 17.06.10, 10:47 Pozostaje nam pozazdrościć słoneczka, bo na szykują się czarne chmury.Na szczęście jest kryty basen.Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.tvk.torun.pl 20.06.10, 13:04 Witam wszystkich wybierających się do GofE. Na moje nieszczęście ja już stamtąd wróciłam. To był wspaniały tydzień, super ośrodek, piękna pogoda, cieplutka woda w basenach i morze, trochę chłodne, ale to dopiero początek czerwca. Obsługa ze strony biura ok, wszystko na czas, transfer bez problemów. Był tez ten sławny koszyk - niespodzianka, bardzo miły akcent na początek pobytu. A potem to już tylko piękne słoneczko, morze i baseny od rana do wieczora. Dziękuję Panu Arkowi, Pani Magdzie i Panu Irkowi za to że z nami byli i spełniali nasze życzenia. Dziękuję. Gdyby ktoś miał pytania to proszę o kontakt na emaila powiedz@gazeta.pl, chętnie służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM. Re: Royal Sun, Słoneczny Brzeg IP: *.dabnet.pl 20.06.10, 16:46 Ja za to mam pytanie.. wybiera się ktoś może w lipcu do hotelu Royal Sun? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Royal Sun, Słoneczny Brzeg IP: 109.231.56.* 20.06.10, 17:16 Będziemy tam od 31.07 do 07.08.10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna971@wp.pl Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.chelm.mm.pl 12.06.10, 16:47 rewelacja bylismy w sierpniu 2009 jedziemy w tym roku juz za kilka dni troche podrozowalam po europie bez zarzutu pomijajac dojazd ale to tez do przezycia wystarczy nastawic sie pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonka Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.acn.waw.pl 08.07.10, 11:12 witam, czy ktoś moze opisać jak w tym sezonie wyglada trasa przez serbie , podobno były jakieś roboty na autostradzie w serbii co wiazalo sie z utrudnieniami i wydluzeniem czasu przejazdu (a oplaty takie same!), moze lepiej jechac przez rumunię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xero Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 08:25 Kolega wrócił z Bułgarii przez Serbię są roboty mówił że korek był ok 10 km ale do Bułgarii jechali przez Rumunię a tam były powodzie mówił że tragedia. Przez Serbię trzeba wziąć pod uwagę Ramadan i Turków w tamtym roku na granicy czekaliśmy 5 godzin. Wyjeżdżamy 1-08 ale tylko przez Serbię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonka Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.acn.waw.pl 22.07.10, 09:40 w tym roku Ramadan od 11 sierpnia do 10 wrzesnia, z reguły w tym czasie Turcy mniej wyjeżdzają (podobno, ale czy napewno?). My ruszamy 5 sierpnia,chyba zdecydujemy się przez Rumunię, a drogę powrotną zaliczymy przez Serbię. Dwa lata temu jechaliśmy do Turcji i tylko na granicy bułgarsko- tureckiej postaliśmy ok 1 godziny, bo tak wolno odprawiali i trzepali niektóre auta. Wyjeżdżasz 4 dni wcześniej, jak bedziesz na miejscu mozesz napisać jaka droga przez Serbię?, moze zmienimy trasę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xero Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 10:05 Przez Rumunię polecam przejazd przez Góry Fogaras. www.google.pl/search?q=fogaras&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUPICH Re: Garden Beach lub Garden of Eden IP: *.btc-net.bg 27.07.10, 05:26 Jechałem 23.07 przez serbie.około 1,5 godziny stania na granicy.Autostrady w serbi od granicy z wegrami do nowego sadu sa w remoncie.ale i tak jest t o droga lepsza od wariantu rumunskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
legeartis_1_1 Re: Millenium Travel - apartament24 14.06.11, 21:59 Uwaga rezydenci ,biuro podsuwa weksle do podpisania co oznacza że jest się od razu na początku "pracy" dłużnikiem wobec tej firmy .Sprawy w sądzie z wekslami są nie do wygrania nawt przez najlepszych adwokatów !. Millenium ma od razu w ręku narzędzie do swobodnego manipulowania sytuacją .Więcej przeczytacie w literaturze poświęconej wekslom .To jest mega nieuczciwa zagrywka ze strony Millenium na niekorzyść rezydenta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Kurowski Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.tvskat.net 27.06.11, 16:16 Widzę, że legeartis tak bardzo przestraszył się mojej odpowiedzi, że zgłosił ją do usunięcia. Szkoda, że ktoś, kto swoją wiedzę prawniczą czerpie z serialu TVN "Sędzia Anna Maria Wesołowska" i w przerwie na reklamę wypisuje takie oszczerstwa, tak bardzo stchórzył, gdy nazwałem go po imieniu. Weksle są zabezpieczeniem dla Millennium na wypadek kradzieży środków odebranych przez rezydenta i nie przekazanych do centrali w Bułgarii. Jeżeli legartis reprezentuje kogoś, kto ma lepkie ręce, to cieszę się, że nie jest naszym pracownikiem. Rezydentów, którzy chcą pracować, a nie okradać swoich pracodawców, zapraszam do współpracy - reszcie mówimy NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydentki Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.spectrumnet.bg 27.06.11, 21:23 Co za bzdury!? Niedawno zaczęłyśmy pracę w Millenium i jesteśmy zadowolone. Wystarczy tylko wykonywać swoje obowiązki. O tym, że biuro zrezygnowało z deklaracji wekslowych wiedziałyśmy już sporo przed wyjazdem, ale też nie widziałyśmy powodów dla których miałyśmy ich nie podpisać. A przyczyną dla której zawarłyśmy umowę z Millenium była dobra opinia poprzednich rezydentów o pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
legeartis_1_1 Re: Millenium Travel - apartament24 27.06.11, 12:54 nie nazywam się Adrianna !! proszę sprawdzić IP . Nowelizacja ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2010 r. nr 229, poz. 1497), z 7 marca 2011 r. stanowi ,iż Dane osobowe sa pod ścisłą ochroną. Za naruszenie ustawy grozi grzywna nawet 50 tys. zł. Z powyższego Wynika, że nastąpiło bezprawne ujawnienie. Wpis P. A. Kurowskiego narusza zasady korzystania z portalu, podane do wiadomości użytkownikom. W takim przypadku odpowiedzialność za wpis naruszające prawo ponosi w pierwszej kolejności ich autor - Zgodnie z Art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
anniaas Re: Millenium Travel - apartament24 28.06.11, 20:20 Jako ubiegłoroczna rezydentka, miałam przyjemność współpracować z Millennium Travel przez cały sezon 2010. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że firma M.T. w jakikolwiek sposób działa na szkodę rezydentów, zasady współpracy są jasno wyjaśniane na samym początku, z podkreśleniem tego, za co rezydenci odpowiadają i jakie są konsekwencje niedopilnowania swoich obowiązków. Osoby, które podejmują się pracy rezydenta, powinny liczyć się z tym, że nie jadą na wakacje, a do pracy, która jak każda inna wymaga zaangażowania,wiąże się z obowiązkami i odpowiedzialnością. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia1968 Re: Millenium Travel - apartament24 28.06.11, 20:42 W 2009 byłam z MILLENNIUM TRAVEL w Słonecznym Brzegu w Sunset BEACH III. Było super. Pokój(M1)zastaliśmy w takim stanie jak na zdjęciach. Rezydentka czekała na nas przy wjeździe do SB , pilotowała nas do samego kompleksu, zakwaterowała i była zawsze do dyspozycji w razie potrzeby. Powitano nas koszem słodyczy i bułgarskim winem, udzielono informacji gdzie najlepiej wymienić pieniądze i robić zakupy. Cała procedura rezerwacji w Polsce przebiegła bardzo sprawnie. Zorganizowano nam także nocleg w Rumunii w Targu Mures ( Villa Chesa). Było super. Polecam. Mam nadzieję, że od tego czasu nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik_73 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.mmj.pl 14.06.13, 19:11 Hmm watek umarl 2 lata temu... nikt juz nie korzysta z uslug MT? moze jakies nowe opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skakanka Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 21:34 W zeszłym roku korzystałam z usług MT i w tym roku znowu się na nich zdecydowaliśmy. Apartament super, rezydentka również. Z czystym sumieniem polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik_73 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.mmj.pl 14.06.13, 21:50 Mnie szczegolnie ciekawi ofera bulgaria lub grecja autokarem - ktoś byl na takiej wycieczce od nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkablack Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.31.34.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.13, 20:51 Wróciliśmy 25 czerwca, było super! Szczególnie polecam Hotel Honorata w Paralii -Grecja. Biuro w porządku, troche nie sprawdziła się pilotka, ale może już będzie inna. Autokary z Sindbada wysokiej klasy, ogólnie bardzo dobrze. Polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnka Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.itvmedia.pl 12.07.13, 23:07 też mam zarezerwowany wyjazd do Grecji do Paralii w hotelu Honorata od 27.07; czy moge prosic o jakies blizsze informacje o hotelu np. pokoje-wyposażenie, komfort? czy korzystalas z posiłków w tym hotelu? jakie jest dojście do plazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkablack Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.158.216.204.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.13, 16:42 Na pewno będziesz zadowolony, bo właściciele to wspaniali ludzie! Wiesz, że Honorata to Polka, która z mężem Grekiem prowadzi swój hotel? Są bardzo gościnni i mili, bardzo zależy im na zadowoleniu gości. Jedliśmy śniadania, są b.smaczne, obfite, z ciastem, owocami i kawą na tarasie! Znajomi jedli również kolacje, też byli zadowoleni, ale w miasteczku są świetne tawerny, gdzie można dobrze i tanio zjeść (porcja gyrosa z frytkami i surówkami to max, 6,5 euro).Do morza może 5 minut spacerkiem przez główną ulicę ale bez problemu, na plaży możesz w południe zostawić koc, parasol, ręczniki i wrócić po południu, nikt niczego ci nie ruszy...W pokojach jest wszystko, lodówka, suszarka, balkon, ręczniki, weż sobie tylko reczniki na plażę. Codziennie sprzątanie, 3 zmiany pościeli, ręczniki na życzenie - pełen komfort. My byliśmy bardzo zadowoleni i na pewno pojedziemy w przyszłym roku, może też z Millenium. Pozdrów Honoratę od gości z II turnusu Eli i Ryśka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 11:21 Nie byłam w Honoracie, ale znajomi byli wszystko na medal Honorata to Polka bardzo gościnni jakbyście przyjechali do znajomych greków jedzenie super podejście właścicielki i jej męża jak do prywatnych gości, a nie przywiezionych przez biuro. A byłam w miejscowości Olimpic Beach w apartamencie, nie narzekam ja chciałam sama o wszystkim decydować kiedy i co jem jak również nie spodziewałam się sprzątania apartamentu, a nawet ręczników, które okazało się, że były. Do morza 50 metrów, można iść z kawą w ręku, co też robiliśmy, w drugą stronę balkonu widok na górę olimp. Wiele do życzenia zostawia tylko pilotka i te tak zwane dobre miejsca w autobusie kpina, podręczny bagaż mieliśmy pod nogami, nie było opcji nigdzie go schować, pani Aneta z łaską podchodziła do barku przeważnie jak się przerwa kończyła.Pani Olga rezydentka na miejscu nie odbierała żadnego telefonu, ale sprawy załatwiła pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 16:24 Pani Aneta to super pilotka tylko ludzie nie są wyrozumiali jej też się należy chwila wyprostowania ona także jedzie tyle czasu tym autokarem. Hotel Honorata to najlepszy hotel w Paralii polecam gorąco bo byłam w lipcu z rodziną. Zawsze czysto sprzątanie codziennie mydełko szamponik codziennie dokladane ręczniki codziennie zmienione klima działa. Ogólnie Hotel na 100% super. POLECAM HOTEL HONORATA JAK JECHAĆ DO PARALII TO TYLO TAM. Rezydentka Olga super kobieta codziennie byla o ustalonych godzinach i jak trzeba bylo cos załatwić to nie było problemu nawet lekarz był wytypowany w nagłych sytuacjach w ramach ubezpieczenia.Samo biuro muszę pochwalić bo niespodziewałam się ze tak małe biuro mało zanane a tak fajne wakacje. My byliśmy bardzo zadowoleni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElecttricL Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 20:20 Polecam pobyt w Olimpic Beach w Gannis + yaray pryz plaz i centrum, a z Parali to jedynie Honorata, bo reszta to peryferia. Co do opinii poniżej to faktycznie z tymi napojami była żenada - pani Aneta w stronę Grecji, ale z powrotem - lekko zakręcona pani Ania co trochę dopytywała się kto chce skorzystać z napoi i ma za to plus. Co do Budapesztu - to są to jakieś zawody survivalowe - tu jest mapa - proszę dotrzeć z punktu A do B, jechać 8 przystanków żółtym metrem. Nie tak powinno się to odbywać - pilot powinien przeprowadzić całą grupę na miejsce, gdzie ma być podstawiony autobus. Reszta, za te pieniądze to rewelacja. Autobus super. Kierowcy tez ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElecttricL Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 20:24 Dopełniając - jeśli nie pojedziecie na wycieczki - Skiathos i Meteory to wspomnienia z pobytu w Grecji mogą Ci przypominać Władysławowo lub Chłapowo. Morze nie jest tak przejrzyste jak w Chorwacji, ale oprócz kiepskich dni były tez lepsze - uważać trzeba na parzące meduzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 10:13 Byłem na wakcjach z tym biurem w Bułgarii na poczatku czerwca.Organizacja przed wyjazdem dobra - informacje,umowy itp. Wykupiłem opcję VIP z dopłatą czyli,I klasa w autokarze ,wczesniejsze zakwaterowanie,póżniejsze wykwaterowanie,darmowe zimne i gorące napoje w czasie podróży. I tu trzeba rozwinąć temat opcji VIP.I klasa w autokarze - kompletne nieporozumienie ,po prostu takie same miejsca jak inne.Wczesniejsze zakwaterowanie i póżniejsze wykwaterowanie ,może tak było ,nie wiem o której byli zakwaterowani inni. Teraz muszę napisać o sprawie gorących i zimnych napojów w czasie podróży!!!!!!??????? Zacytuję mail jaki dostałem z tego biura przed wyjazdem: Dla przypomnienia dodam, że przejazd autokarem w I klasie oznacza: możliwość rezerwacji miejsc w obie strony, zabrania ze sobą większego bagażu tj. do 30 kg. Oraz przejazd w komfortowych warunkach w specjalnie wydzielonym miejscu w autokarze z nieograniczonym dostępem do barku z ciepłymi i zimnymi napojami. '' Tutaj MILLENIUM TRAVEL zachowało się jak firma ,która chodowała pieczarki i z dnia na dzień wzięła sie za turystykę.Jezei chodzi o nieograniczony dostęp do barku to tak było ,ale w przypadku gdyby ktoś chciał w każdej chwili go dotknąć,bo jężeli chodzi o napoje to naprawdę było tak jak na filmach Barei. Napoje były ale tylko na postojach i to tylko w ilości jednego napoju na osobę.Ale to nie było śmieszne .Śmiesznie było dopiero w drodze powrotnej.To już nie był film Barei to prostu była kompromitacja tej firmy i poniżenie jej klientów.Właściciele firmy w drodze powrotnej doszli do wniosku ,że muszą zarobić jeszcze parę groszy i postanowili jeszcze ograniczyć napoje i np. zamiast butelki napoju na osobę ,wlewali po jednym kubeczku 0,2 l na osobę a obsługujący musiał to jeszcze za kazdym razem je kwitować.Jedynym pozytywnym aspektem tej sprawy było to ,że kubeczki plastikowe były bezzwrotne ( to jedyny pozytywny aspekt tej sprawy). W czasie drogi do Bułgarii zorganizowano nam wycieczkę do Budapesztu.Wycieczka jak wycieczka , odbyła się zgodnie z planem ,tylko Pani ,która oprowadzała nas po mieście nie wzięła pod uwagę tego ,że to nie jest musztra ani poranny jogging ,tylko wycieczka dla ludzi w różnym wieku.Gdy organizuje się takie imprezy i nie ogranicza sie wieku ani sprawności fizycznej uczestników ,to trzeba sie dostosować do osó najwolniejszych. Temu służy organizacja i logistyka takich imprez przed wyjazdem a nie w trakcie. Jeżeli chodzi o kwatery ,to w moim przypadku były one bardzo dobre,ale to chyba nie zasługa tego biura a standardu hotelu. Muszę jeszce w wspomnieć o kierowcach - było ich trzech ,tak w jedno jak w drugą stronę. I tutaj uwaga dla tego biura : jeżeli dorównacie poziomem do tych Panów to może staniecie się profesjonalnym biurem podróży bo ci Panowie to pełny profesjonalizm!!!! Z takimi kierowcami mozna jechać wszędzie.Brawo!!!! ( ale tylko kierowcy ) Jaszcze jedno słowo o rezydentkach ,mało miałem do czynienia z tymi Paniami poza jedną prośbą na sam koniec ,ale czekałem tylko na jeden telefon ale się nie doczekałem. Myślę ,że było to związane z oszczędnosciami takimi samymi jak napoje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.13, 00:37 Witam. Niestety muszę się zgodzić z Panem Tomaszem opisującym tzw. I klasę w biurze Millennium Travel. Pomijając sam fakt napojów w czasie podróży to dla mnie było to trochę upokarzające oczekiwanie na mikro kubeczek obiecanych napojów. Lepiej chyba napisać napoju, bo wyboru nie było żadnego. Najpierw ciepła niegazowana woda (bo tylko taka butelka była aktualnie otwarta) a gdy ta się skończyła została cola. Biorąc pod uwagę fakt i ż podróż odbywała się w temperaturze dobiegającej 30 stopni te ilości były po prostu śmieszne. Całe szczęście, że zaopatrzyliśmy się w napoje własne bo tak to by człowiek o suchym pysku siedział. Dla osób chętnych i nie mających I klasy opcja płatnych napojów również ciekawa. Za tenże mikro kubek kawy lub herbaty kazali sobie płacić 3 lub 4 złote (nie pamiętam dokładnie)! TO już lepiej był kupić sobie podczas postojów na stacjach kawę w "normalnym" kubku. Również kwaterowanie w naszym przypadku mijało się z opisem I klasy. miało być ok 14 a wprowadziliśmy się o 15:45 czyli 15 minut wcześniej niż standardowa opcja... w sumie po co rezydentka ma się dwa razy fatygować prawda? Wykwaterowanie sytuacja analogiczna... Co do autokaru to my dowiedzieliśmy się jakiś tydzień przed wyjazdem że nasz piętrowy z pokładem I klasy nie pojedzie bo jest za mało chętnych. W zamian jako rekompensatę (podobnie jak reszta I klasistów) otrzymaliśmy darmowy bilet do aquaparku w Budapeszcie w drodze powrotnej. My mając już duuużo wcześniej zaplanowane indywidualne zwiedzanie miasta dostaliśmy jednodniowy all inclusive w hotelu obok którego mieszkaliśmy. Jedynie to co w sumie warte było tej I klasy. Jednakże samo jedzenie jak i wyposażenie, wygląd sali w której jedliśmy dawało wiele do życzenia... Barman niestety drinków też za bardzo robic nie umiał... Pan Tomasz jeszcze wspomniał o zwiedzaniu Budapesztu z pilotką... Porównując ubiegłoroczny maraton do autobusu, w tym roku mogę całkowicie stwierdzić, że ten punkt programu jest na bardzo duzy plus! Poza tym bezpłatnie a rok temu musieliśmy jeszcze po 5 euro płacić. Teraz autokar zawozi do samego centrum, czas na zwiedzanie, trochę czasu wolnego (warto wykorzystać na obiad w jakimś miłym lokalu) i metrem do autobusu. W zeszłym roku autokar zajechał na pl. Bohaterów i w metro do centrum, szybkie zwiedzanie, 25 min czasu wolnego na jednej uliczce i z buta ponad 40 minut żeby zdążyć do autokaru.. i to za 5 euro gdzie koszt biletu to 350 forintów (ok 1Euro). Niestety w takich przypadkach trzeba się liczyć że tempo zwiedzania będzie spore. Czasu jest niewiele a obiektów kilka więc jeśli ktoś wie, że nie da rady może nie iść (Zwiedzanie jest dobrowolne). Ogólnie jednak sam pobyt w Bułgarii zaliczam po raz kolejny do bardzo udanych. Samo biuro ok (poza tymi sytuacjami opisanymi powyżej). Apartamenty dokładnie takie jak na zdjęciach, żadnych przykrych niespodzianek. Można "brać" w ciemno. Dodając jeszcze fakt ceny całej wycieczki to powiem, że wybierając się nad Bałtyk wydamy dwa razy tyle... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 11:05 Jestem świeżo po powrocie z Grecji z Millenim Travel podpisuję się obiema rękami pod pochwałami pod adresem tego biura niestety po drodze wielu ludzi robi im nie dokońca dobrą opinię. Pierwszą z tych osób jest pilotka pani Aneta. w czasuie przerwy najpierw robi swoją toaletę i sobie śniadanie zamiast podać te nieograniczone napoje zimne i ciepłe z barku. wykóp tej dodatkowej opcji w autokarze po 100 zł od osoby to kpina siedzieliśmy w gprszych warunkach niż inni pasażerowie, przy toalecie, która nie była wypróżniona w drodze powrotnej z Grecji, każde wejście pasażerów do toalety był dla nas koszmarem. Pani Anetka pozostawia najwiącej do życzenia bo oprócz słodkiego uśmiech nic sobą nie reprezentuje łaską robi, żeby zrobić kawę, nie mówi ciekawie oprowadzając po Budapeszcie wręcz niezrozumiale jest chaotyczna co mogą potwierdzić zgubieni turyści w Budapeszcie. Millenium Trawel działa na "6" apartamenty organizacja ludzi z tego biura na miejscu i tam za granicą jest wzorowa, ale zwróćcie uwagę na pilotkę i jednego z kierowców pana Jacka... on jest wręcz niebezpieczny na trasie, kiedy on siadał za kierownicą przeżywaliśmy koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 16.08.13, 17:43 Hej, czy jest ktoś kto kupił wycieczkę z przelotem do Bułgarii przez groupona? wiem że pierwszy termin był na 23.08 - dajcie znać jak wrażenia :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 16:15 a ja się z tym nie zgodzę bylam z millenium w grecji I pani Aneta jest super. Przeciez w takiej podróży ona ma prawo wyglądać jak człowiek w końcu jest kobietą i reprezentuje biuro podróży a kawę to można było kupić na postoju , tylko ludzie by chcieli i oczekiwali nie wiadomo co. Juz to tak jest w naszym kraju że słoma z butów wystaje a na wycieczkach wielkie państwo które wiezie ze soba zupki chińskie aby w Grecji nie wydać ani jednego euro. Co do kierowcy to racja ten pan przesadzał. Po za tym Pan Krzysio kierowca no super facet zawsze wyluzowany uśmiechnięty pełen humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ip.skylogicnet.com 19.08.13, 10:06 ja za tę kawę 100 zł dodatkowo zapłaciłam i nie rozumiem dlaczego miałabym ją na postoju kupować pani miastowa...ze słomą w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 21:53 To trzeba było nie kupować ale cóz ludziom jak zwykle sie nie dogodzi chocby czlowiek staral sie nie wiadomo jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oks Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.grupanoma.pl 06.09.13, 12:59 to sie sfrajerowałas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rawa Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ip.skylogicnet.com 19.08.13, 10:27 A jaki w łóżku pan Krzysiu już też poznałaś słomkowa światowa damo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.13, 10:45 Skorzystałam z oferty wczasów biura Millennium Travel organizowanych w Grecji. Apartamenty jak i okolica Paralii spełniły moje oczekiwania(troszeczkę duża odległość od plaży). Podróż chociaż długa minęła dość przyjemnie,autokar piętrowy Sindbada był bardzo wygodny,nowoczesny,komfortowy,panowie kierowcy zawsze uśmiechnięci,życzliwi i chętni do pomocy,styl jazdy pozwalał na spokojny i przyjemny sen.Pełny profesjonalizm i wyrazy uznania dla tych kierowców. Nieco inaczej miała się sprawa z panią Anią-pilotką. Sprawiała wrażenie niezadowolonej z życia,opowiadała podczas zwiedzania Budapesztu jak i w czasie przejazdów bez ładu i składu co czyniło te wypowiedzi mało ciekawymi i interesującymi. Podczas przejazdów praktycznie ciągle spała,było słychać jak kierowca kilkakrotnie próbuje ją dobudzić przed przerwami i granicami. Wysokość dopłaty do pierwszej klasy pozostawia wiele do życzenia. Skromna ilość napojów tylko na postojach i możliwość zabrania większego bagażu nie jest warta dopłaty w tej wysokości. Podsumowując wypowiedź, organizacja wypoczynku ze strony biura Millennium Travel godna polecenia,kierowcy wykazali się wysoką kulturą i dużymi umiejętnościami natomiast pozostałe rzeczy powinny być bardziej dopracowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 18:00 Ja też właśnie wróciłem z Grecji, mieszkałem w Olimpic Beach , potwierdzam to co napisał przedmówca. Każdy znajdzie jakieś wady, każdemy mogło coś nie pasować , ale ogólnie nam wyjazd bardzo się podobał , organizacja była dobra. Dodam może tylko tyle , że ładniejsza jest plaża w Paralii niż w Olimpic, za to jeśli chodzi o odległość do morza i odległość do najbliższego sklepu polecam Yanisa (na wyciągniecie ręki) Napiszę coś jeszcze o wyżywieniu w Olipic. Śniadania to : jajko na twardo , wędlina (2 gatunki ) ser i na zmianę grzanki i ciastka francuskie . Za to obiady urozmaicone , obsługa super :) ( trzeba się też przyzwyczaić w Grecji do wymiany obrósów jak w "Krzyżakach" ;))I to był było tyle ale z czystym sumieniem mogę polecić . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 195.228.238.* 29.08.13, 19:47 Organizacja jak i pobyt w Grecji z Millennium Travel oceniam bardzo pozytywnie. Ciekawa okolica Olimpic Beach(rzecz gustu), ładne pokoje zapewniły udany odpoczynek. Przejazd na miejsce i jak i powrót odbywał się nowym,piętrowym autokarem z pełnymi wygodami,kierowcy z "powołania" i tu wyrazy uznania dla Pana Tomka i Pana Jacka za manewry przy wyjeżdżaniu z parkingu. Profesjonalizm przez duże P. Opieka pilotki oraz rezydentki na miejscu raczej bez zastrzeżeń,zdarzały się czasem jakieś niedociągnięcia ale to się może każdemu przytrafić. Zwiedzanie Budapesztu w stronę Grecji,na powrocie możliwość wizyty w aqua parku lub czas wolny na mieście,choć prawie osiem godzin to trochę za długo. Generalnie polecam,wypoczynek zaliczam do udanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 19:30 W tym roku ponownie Skorzystaliśmy z oferty Milenium Travel - wakacje w Grecji, jesteśmy bardzo zadowoleni. Panowie kierowcy pełen profesjonalizm wysoka kultura, wiecznie uśmiechnięci chętni do pomocy - bardzo życzliwi. Jest jeden mankament o którym należy napisać, mianowicie dzień powrotu. O godz 9.oo należ opuścić pokoje i niestety do 19,oo trzeba się bujać bez możliwości skorzystania z łazienek odświeżenia się. Uważam iż trzeba to zapewnić wszystkim uczestnikom. Oczywiście należy ująć to w cenie i umowie, a nie jako dodatkowa opłata w wynajętym hotelu. W przeciwieństwie do zeszłego roku p.rezydentka Olga nie wykazała się inicjatywą. Milenium Travel bardzo dziękujemy i mamy nadzieję spotkać się po raz kolejny za rok a może teraz do Włoch. pozdrawiamy cały zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ip.netia.com.pl 10.09.13, 13:55 Właśnie czekam na nową ofertę, podobno biuro planuje wypad na narty już w przyszłym roku - nie mogę się doczekać. Na lato też przydałaby się nowa oferta autokarowa, może Włochy lub Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.13, 20:36 Skorzystałem w tym roku z usług biura Millenium Travel wyjeżdżając z nimi do Grecji (Paralia). Cały pobyt uważam za bardzo udany. Szczegolnie zadowolony jestem z hotelu (Principal), nowoczesny budynek z basenem i klimatyzacją, co znacznie ułatwiało znoszenie wysokich temperatur. W prawdzie do plaży było trochę daleko (dobre 10 min spacerkiem), ponieważ Principal znajduje się na obrzeżach Paralii, jednak miało to swoje plusy: wieczorami można było spokojnie wypocząć i się zrelaksować z dala od głośnego nocnego życia. Jeśli chodzi o opiekę rezydentki, nie mam żadnych zastrzeżeń, Pani Olga jest bardzo miłą osobą, która chętnie udzielała wszelkich informacji. Podróż zarówno do Grecji,jak i powrotną oceniam pozytywnie. Na pewno duża w tym zasluga kierowców, którzy wykazali się pełnym profesjonalizmem. Jechaliśmy nowym, wygodnym autokarem Sindbad. Uważam, że również pilotka w znacznym stopniu wywiązała się ze swoich obowiązków. Podsumowując polecam biuro M.T., dzięki któremu miło spędziłem urlop. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.09.13, 11:31 Również gorąco polecam. Byłem w tym roku w Słonecznym Brzegu w Bułgarii. Przejazd nowoczesnym i bardzo wygodnym autokarem ze zwiedzaniem Budapesztu minęła bardzo przyjemnie. Kierowcy bardzo profesjonalni i uprzejmi, tak samo pilotka, p. Ania, bardzo sympatyczna i oprowadzając nas po stolicy Węgier wykazała się dobrym przygotowaniem. Na miejscu opieka rezydenta bardzo dobra. Pan Grzegorz zawsze był do naszej dyspozycji i służył pomocą. Co więcej, oferta była w 100 % zgodna z rzeczywistością. Oferowane pokoje/ apartamenty były świetne (choć jak to bywa z drobnymi usterkami) i miały wi- fi. Oczywiście trzeba samemu sprzątać, czy kupować papier toaletowy, dlatego, że to nie jest biuro podróży. Jako klient wynajmuje się od nich apartament, tak jakby mieszkanie. Jeszcze raz polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grecja Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.mlyniec.gda.pl 24.09.13, 00:25 Pobyt w Grecji z Millenium Travel był super, choć w hotelu LiLaLo brakowało WiFi (dla niektórych to plus, bo można było dzięki temu totalnie odpocząć od rzeczywistości)... Na pewno warto odwiedzić Katerini i poznać grecką gościnność, pogodę ducha i wspaniałości klimatyczno-przyrodnicze... Jedynym mankamentem było zachowanie pilotki Ani, która w drodze mówiła bardzo potocznym językiem (bez wulgaryzmów, ale też bez takiej ogłady jakiej można byłoby się spodziewać po osobie, wśród obowiązków której jest oprowadzanie turystów i informowanie ich o zasadach podróżowania autokarem)... Osoby wsiadające jako pierwsze, w Krakowie, trzykrotnie musiały słuchać o tym, że mężczyźni muszą się załatwiać na siedząco, a toaleta ma ograniczoną pojemność, więc uprasza się o korzystanie z toalet na postojach - ta w autobusie jest awaryjna (jak zwykle przecież, ale p. Ania mówiła o tym tonem pani z przedszkola, po czym była najczęstszym gościem w tejże toalecie)... Ponadto zwiedzanie Budapesztu sprowadzało się do tego, że dowiedzieliśmy się, iż wszystkie budynki są piękne, a najważniejszym punktem miasta jest McDonald, który dysponuje bezpłatną toaletą... Dwudniowa podróż z tą panią, która wprowadzała takie pojęcia jak "demokracja autokratyczna" popsuła pozytywne nastawienie towarzyszące wycieczce mającej spełnić marzenia o odpoczynku. Na szczęście kierowcy byli naprawdę sympatyczni i pomocni. Gdyby nie oni, podróż byłaby chyba zupełnie nie do zniesienia. Innym "zarzutem" jaki można przedstawić jest fakt, że w dwumiesięcznym autokarze brak kontaktów elektrycznych nawet w pierwszej klasie, co po jeździe z innymi przewoźnikami wydawało mi się standardem oraz umieszczenie odbiorników tv za głowami pasażerów po jednej stronie pojazdu i puszczanie filmów zgodnych z upodobaniami p. Ani, bez choćby zwrócenia uwagi na to, czy podróżujący mają ochotę cokolwiek oglądać. Na miejscu było cudownie i rezydentka - p. Olga - pokazała jak powinna wyglądać praca kogoś, kto opiekuje się grupą turystów. Opowiedziała krótko i treściwie o możliwych wycieczkach fakultatywnych, zachęcając nienatarczywie do wzięcia w nich udziału (naprawdę warto było skorzystać przynajmniej z wyprawy do Meteorów lub na wyspę Skiathos), potrafiła też doradzić w jaki sposób aktywnie spędzić czas w okolicy (chociażby jak wypożyczyć i gdzie pojechać rowerami lub samochodami). Przez 10 dni pobytu przyćmiła negatywne wrażenie z podróży, które niestety wróciło w drodze powrotnej, ale przynajmniej nie towarzyszyło podczas wypoczynku. P. Olga potrafi słuchać i odpowiadać konkretnie na pytania... wie, w którym miejscu żyją żółwie i jak je wywabić z ukrycia, gdzie jest nieskomercjalizowane dotąd SPA na świeżym powietrzu i w jaki sposób dostać się w interesujące okolice... Podobnie kompetentna jest rezydentka biura podróży Armira Travel - p. Krystyna. Chcąc uniknąć niekompetencji podczas dwudniowej podróży autokarem, a jednocześnie jeszcze raz wybrać się do Paralii Katerini, warto chyba rozważyć usługi tego biura... choć nie wiem dokładnie jak z nimi wygląda podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arczi Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 15:00 Jesteśmy świerzo po powrocie z Bułgarii, długo rozwarzaliśmy czy przejazd autokarem będzie do zniesienia ze względu na długi czas przejazdu i muszę przyznać że była to bardzo dobra decyzja, głównie za sprawą bardzo sympatycznych i pomocnych kierowców jak również nowoczesnego i komfortowego autokaru Sindbada. Mogę z czystym sumieniem polecić firmę Millenium, wszystko bardzo ładnie z organizowane i pewnie w przyszłym roku również wybierzemy się z tym Biurem, Wakację zaliczam do udanych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dbsinternet.pl 30.08.13, 13:47 Co do napoi zgadzam się całkowicie . Nie zabraliśmy z mężem wody na drogę, bo mialy byc do niej dostęp w nieograniczonych ilościach. Nikt nie powiedział,ze dostaniemy co 3-4 godz. po 100 ml w plastikowy kubeczek. szok A co do drogi powrotnej przeżyliśmy koszmar, jakieś dwie panienki przez całą drogę powrotną przesiedziały kierowcom na kolanach, a panowie wiadomo uwagę koncentrowali na nich nie na jeździe, w przerwie w Budapeszcie w autokarze była niezła imprezka z Paniami w roli głównej. jedna z pasażerek znalazła na swoim siedzeniu butelkę po alkoholu - kto ja opróżnił pisać nie będę, bo nie chcę nikogo wymieniać z imienia i nazwiska, ale pasażerowie podnieśli larum gdy od jednego z obsługi wyczuli alkohol. Koszmar ja na prawde się bałam. Nie wiem jak ta sprawa się zakończy, ale mnie zniechęciło to do podróży z MT choć zarekomendowałam to biuro conajmniej kilku osobom i bardzo mi przykro, ze na tak profesjonalną obsługę przed i w trakcie pobytu zepsuła obsuga autokaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.acenet.hu 30.08.13, 20:54 Droga Krystyno,po przeczytaniu Twojego wpisu,muszę ponownie się wypowiedzieć. Wypisujesz wyssane z palca rzeczy,owszem pasażerki rozmawiały z kierowcami ale to co wypisujesz o siedzeniu im na kolanach to brednie. Nie chcę tu na forum nikogo bronić ani wywyższać ale oczernianie w ten sposób nie powinno mieć miejsca. A skoro pilotka ponoć non stop śpi, to z kim ma rozmawiać kierowca. Sam często podróżuje i wiem jak pomocna potrafi być rozmowa podczas jazdy. Co do pijanych kierowców,jeżeli miałaś takie podejrzenia,dlaczego nie wezwałaś policji do kontroli? Kierowcy,którzy wieźli nas od Grecji,swoją pracę skończyli w Budapeszcie,skąd zabieraliśmy innego kierowcę i to on prowadził potem autokar aż do Polski. Ja osobiście nie mam im nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dbsinternet.pl 31.08.13, 08:36 Pewnie więc od Budapesztu mogli już pić ile chcieli, bo pracę zakończyli - dobre,a jeszcze lepszy jest fakt, ze spotyka się to ze społeczną aprobata takich osób jak Pan. Może i Panowie zakończyli wykonywanie czynności zawodowych, ale byli w trasie tz, nadal w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.13, 12:34 No niestety, muszę się podpisać pod tym, że od jednego z Panow czuć było alkohol, nieważnie jak ostrożnie wyjeżdżali z parkingu, ale takie zachowanie było niedopuszczalne nawet jeśli na dalszej trasie nie kierował autokarem. Mnie natomiast nie podobało się, że podczas trasy na pokładzie puszczano bardzo brutalne filmy. Wśród nas było mnóstwo dzieciakow, 7-13 l. a akcja proszę mi wierzyć bardzo brutalna - "Parker z Jason Stathman - na ja nie wiem czy to naprawdę było OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.rejtravel.pl 05.09.13, 18:22 My wróciliśmy dzisiaj i jesteśmy bardzo zadowoleni :) Apartament Giannis w Olimpic beach- blisko plaży i centrum, biorąc pod uwagę pozostałe obiekty ten zdecydowanie jest najlepiej usytuowany. Rezydentka- pani Olga w dzień przyjazdu wyjaśniła nam najpotrzebniejsze informacje, także nie było potrzeby aby kontaktować się z nią w czasie pobytu. Wycieczki fakultatywne na Meteory oraz Skiathos- zdecydowanie polecam kupno u Pani Olgi! Różnice w cenach niewielkie a jest pewnośc, że będzie ciekawie i dostosowane do potrzeb grupy, nie przewodnika. Sam przejazd do i z Grecji wspominamy bardzo miło- kierowcy bardzo sympatyczni a jednocześnie profesjonalni, bez problemu mogliśmy zasnąć ;) Zwiedzanie Budapesztu dopasowane do tempa najwolniejszych uczestników wycieczki, Pani Ania opowiadała ciekawie i dostosowywała się do naszych potrzeb- nie było problemu z odwiedzeniem toalety czy czasu wolnego na zakup pamiątek. Sam pobyt wspominamy bardzo miło, nie mamy się do czego przyczepić, w przyszłym roku pomyślimy nad wyjazdem do Bułgarii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta1102 Re: Millenium Travel - apartament24 06.09.13, 10:32 My również jesteśmy świeżo po powrocie z Grecji..Olimpic Beach, Hotel Giannis..... Zgadzam się z przedmówcą...wszystko było w jak najlepszym porzadku..począwszy od miłej i profesjonalnej opieki ze strony Pani Olgi, profesjonalnych i służacych pomocą Panów kierujacych autokarem...Hotel usytuowany przy samej plaży, woda ciepła i czysta, wycieczki z których skorzystaliśmy (Góra Olimp, Meteory, Ateny, Skiatos) na długo pozostaną w naszej pamięci : piekne widoki, przezabawny kapitan na statku który wraz z ekipa organizował czas dla tych którzy nie boją sie tańca i lubią Metaxę ;). Podczas tych wycieczek organizowane były krótkie, 10-minutowe postoje tylko po to, by turyści mogli na spokojnie uwiecznić piękne widoki - duży plus:). W przyszłym roku pewnie skorzystamy z tego biura ale wybierzemy się do Bułgarii którą polecili nam znajomi z turnusu. Dziekuję panu Arkadiuszowi z biura Millenium Travel za polecenie tegoż hotelu, pozdrawiemy też przesymatycznych ludzi których dzięki tej przygodzie poznaliśmy: Dorotkę i Grzegorza, Agnieszkę i Łukasza, Anię i Marka oraz Iwonkę, Roberta i naszą maskotke turnusu Zuzię która zawsze i wszędzie umilała czas swoim usmiechem:) Oczywiście pewnie nie wszyscy wrócili zadowoleni, bo były też z nami osoby które na siłę doszukiwały się błędów i pewnie takie osoby też zamieszczą tutaj swoje posty, ale cóz, my chcielismy miło spędzić czas i tak się stało, a oni żyją w imię zasady: "uważajcie, by plusy nie przesłoniły wam minusów"...:) Najlepiej wybrać się osobiście i oddać się urokowi tych wszystkich miejsc... Edyta, Oliwia i Marcin :) Odpowiedz Link Zgłoś
moni260 Re: Millenium Travel - apartament24 09.09.13, 11:25 Dzień dobry! Wybieram się do Grecji z MT przez Węgry i mam pytanie jak z pieniążkami czy lepiej mieć z sobą gotówkę czy korzystać z kart. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta1102 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.13, 16:29 zdecydowanie lepiej mieć gotówke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 10:17 Panni Krystyno Pisze tu pani na forum o incydencie jakie miał miejsce autokarze i jak to sie Pani bała, może ja dla rozjaśnienia sytuacji napiszę kilka szczegółów, które w skutek stresu Pani pomineła w swojej wypowiedzi. 1. kierowca który wsiadł w Budapeszczie i prowadził autokar był trzeźwy a jego sposób jazdy zapewniał konfortowy przejazd i nie ani przez chwile nie stanowił zagorżenia dla ruchu drogowego ani dla pasażerów. 2. po zwróceniu uwagi kierowcy przeniesli sie do pomieszczeń przeznaczonych do odpoczynku kierowcy wiec nie stanowili jakiegokolwiek zagrożenia. A pasażerowie zostali przeproszenie za sytuację jak powstała (wiekszość nawet nie miała o tym pojęcia ze miała miejsce- wcześniej )Jak ktoś wcześniej dodał , zakończyli swoją pracę i nie mogłi podjąć czynności zawodowych przez następne 24h nawet jak by chcieli po uniemożliwiają im to przepisy. Wiec pisanie o strachu jest chyba na wyrost? I chyba każdy z podróżnych przyzna mi rację , ze w chwili wykonywania swojej pracy każdy z kierówców wykonywał swoją pracę profwsjonalnie i bez zarzutów . Czy to co kierowcy robili w czasie wolnym od racy i jak wpłynie to na wizerunek firmy... no cóż z tego już każdy wyciągnie sam wnioski a firma konsekwencje. Ale jeszcze raz podkręśle kierowcy w czasie wykonywania swojej pracy zachowywali się profesjonalnie i bez zarzutów I ja osobiście chętnie wybiorę się jeszcze raz z MIllenium . Pamietajać o tym, że wersja VIP ;) to niepotrzebie wydane pieniążki chociaż nikt z tych osób nie wspomniał, że po za barkiem daje ona wiecej miejsca na nogi , stolik czy siedzenie tyłem do kierunku jazdy :) Pozdrawiam wszystkich uczestników . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Katowice Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.free.aero2.net.pl 23.10.13, 21:45 znowu jakiś biedny leczący kompleksy malkontent !!! Wszystko było wspaniale. Kierowcy wspaniali, czułem się bezpiecznie choc cykora przed podróża miałem dużego. Pani Anetka - pełen profesjonalizm !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.08.13, 10:19 Rezydent zasugerował podróżowanie miejskimi autobusami, ale nie wspomniał, że nagminnie dokonywane są tam kradzieże. Na pytanie, czy w miejscowości są targowiska, na których można kupować taniej, odpowiedział, że nie. Oczywiście targowisko było, dowiedzieliśmy się o tym ostatniego dnia pobytu. Znajomość miejscowości przez rezydenta była znikoma, ale nie dziwi nas to, skoro był na miejscu dopiero 3 dni. Trzykrotne próby umówienia się z rezydentem na zapłacenie kaucji i wręczenie oferty wycieczek fakultatywnych były nie udane (rezydent nie miał czasu), czwartego dnia zostaliśmy okradzeni w autobusie ze wszystkich pieniędzy. Szkoda, że rezydent nie miał czasu wziąć od nas kaucji. W związku z problemami wynikającymi z okradzenia nas, prosiliśmy o gratisowe przedłużenie pobytu o pół doby. Rezydent powiedział, że zrobi co się da i raczej powinno się udać. Dzień przed wyjazdem oznajmił nam, że nie może nam pomóc w tej kwestii. Podsumowując, opieka rezydenta była niemal nieodczuwalna (pomógł nam przewieźć bagaże). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oks Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.grupanoma.pl 06.09.13, 13:08 do wczasowicz: zenujący jest ten post, rezydentka nie powiedziala ze w autobusach kradną, hahaha A czy w MPK kierowca infoprmuje kazdego pasazera o ryzyku kradziezy? Czlowieku jest tak nie zyciowy ze szok, naucz sie jezyka, sam sobie poradzisz! dla mnie rezydent to archaiczna, niepotrzebna instytucja podnoszaca koszt wycieczki. Do Indii ludzie sami jezdza a Ciebie w Bułgarii trzeba prowadzic za raczke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martita Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.13, 13:18 Witam, jeżeli chodzi o firmę polecam w ciemno! Jadąc na ten urlop obawiałam się warunków i obsługi firmy,ale bardzo miło się zaskoczyłam :) Firma solidna, super organizacja i przystępne ceny. Mili pracownicy są do dyspozycji gości, udzielają odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytania. Firma przewozowa Sindbad i Millenium to idealne połączenie ;) kierowcy weseli i z poczuciem humoru przez co jazda w taką długą trasę była przyjemniejsza :) na miejscu rezydent który pomaga odnaleźć się we wszystkim także nie ma się czego obawiać. Mogę polecić wszystkim niezdecydowanym kameralny hotel Chateau Valon. Hotelik bardzo przytulny, usytuowany blisko centrum i jednocześnie na tyle daleko,że nie ma problemu z turystami zaglądającymi do basenu jak w niektórych hotelach przy deptaku ;) do centrum i plaży 10 minut spacerkiem, w hotelu sklep, siłownia, nieopodal kantor i market. Pokoje z balkonami, klimatyzacją oraz podstawowymi sprzętami np. mikrofalą czy garnkami. Czyste, przejrzyste i bardzo zadbane. Winda w hotelu oraz leżaki przy basenie. Mało tego hotel w nocy był doglądany przez dozorcę. Pogoda dopisała więc nic więcej do szczęścia nie było potrzebne ;) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vixen40 Re: Millenium Travel - apartament24 01.09.13, 23:36 Bardzo profesjonalne biuro podróży, super wakacje w Bułgarii w Słonecznym Brzegu. Bardzo profesjonalni mili pomocni kierowcy, bardzo miła i konkretna pilotka pani Ania. Kupiłam te wakacje na Grouponie. Kontakt z biurem bardzo dobry, wszelkie informacje wyczerpujące i żadnej ściemy oprócz tej tzw. klasy VIP w autokarze, której na szczęście nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.09.13, 11:33 A ja polecam Millenium Travel. Byłem w tym roku w Słonecznym Brzegu w Bułgarii. Przejazd nowoczesnym i bardzo wygodnym autokarem ze zwiedzaniem Budapesztu minęła bardzo przyjemnie. Kierowcy bardzo profesjonalni i uprzejmi, tak samo pilotka, p. Ania, bardzo sympatyczna i oprowadzając nas po stolicy Węgier wykazała się dobrym przygotowaniem. Na miejscu opieka rezydenta bardzo dobra. Pan Grzegorz zawsze był do naszej dyspozycji i służył pomocą. Co więcej, oferta była w 100 % zgodna z rzeczywistością. Oferowane pokoje/ apartamenty były świetne (choć jak to bywa z drobnymi usterkami) i miały wi- fi. Oczywiście trzeba samemu sprzątać, czy kupować papier toaletowy, dlatego, że to nie jest biuro podróży. Jako klient wynajmuje się od nich apartament, tak jakby mieszkanie. Jeszcze raz polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur K Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.net.azartsat.pl 23.10.13, 13:33 Witam, ja również polecam usługi Biura Millenium Travel, wszystko zgodnie z opisem i propozycją Biura przed wyjazdem. Doskonały kontakt z Paniami i panami z Legnicy. W lipcu br. Grecja Olimpiaki Akti, podróż wspaniała, nowiutki autokar, wbrew obawom nie była męcząca, opieka pilotki P. Anety - extra, na miejscu pokoje w Gianis zgodne z opisem, bardzo blisko plaży, czyściutkie, itd. Opieka Rezydentki na miejscu również na wysokim poziomie. Wybieram się w 2014 również z Millenium do Grecji. Czekam już na ofertę lato 2014 Zdecydowanie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolas30 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.14, 10:49 zgadzam się wszystko OK Polecem W tym roku jadę do Grecji z tym Biurem Podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.14, 12:35 Witam, jadę do Grecji w tym roku. Czy może był ktoś w apartamentach Poseidon? bardzo proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanula Bułgaria z Biurem Millenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.13, 10:26 T H E :) B E S T NAPRAWDĘ warto >>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elpatryko Albania z Biurem Millenium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 17:39 Może wybiera ktoś się w tym roku do Albanii z MT ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazkocie Re: Albania z Biurem Millenium IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 25.04.14, 20:19 Byłem z żoną w Paralii w Principalu. Wakacje uważamy za bardzo udane,chodź to był ostatni turnus.Pogodę mieliśmy wspaniałą. Pozdrowienia dla pani Olgi. Wszystkie wycieczki bardzo udane,no wieczór grecki piękne tańce i muzyka jeden minus to że było tylko 4 naszych no z 500 ruskich z ich chamskim zachowaniem/prawie wszyscy pijani i to jak?/.Przejazd jakość przeżyliśmy/do kierowców żadnych zastrzeżeń/,Po głębokim namyśle jedziemy z MT do Albanii.Myślę że będziemy wspominać tak dobrze jak GRECJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Albania z Biurem Millenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.14, 13:55 Tak ja wybieram się do Albani do hotelu Palma od 29.04.2014, jeżeli ktoś tam był niech napiszę ipinię bardzo proszę Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek07 Re: Albania z Biurem Millenium IP: *.pasjo.net 30.04.14, 07:52 Po powrocie bardzo proszę o opinię bo też wybieram się z nimi do tego hotelu / a ten wyjazd to jest na pewno w 29.04 / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.14, 12:37 Witam, jadę do Grecji w tym roku. Czy może był ktoś w apartamentach Poseidon? Bardzo proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 14.06.14, 21:18 Bardzo malo info jest w necie o Posejdonie my jedziemy tam 15 lipca.Okaze sie na miejscu co za cudo... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.14, 16:21 Ja również jadę 15 lipca. Zobaczymy jak będzie w tym Poseidonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 21.06.14, 09:32 Witam Podobno nie bedzie zle-forum.travelway.pl/topic-5864-5.html Tu jest troche info o naszym Posejdonie. Skąd ruszacie ? My we dwoje z Krakowa.... :) ( a wczesniej z Warszawy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.231.51.187.koba.pl 21.06.14, 15:23 My wyruszamy z Białegostoku (6 osób) z przesiadką w Warszawie a następnie dołączymy w Katowicach :) dzięki za link do forum trochę poczytałam pozytywnych opinii o Poseidonie. Dwa lata temu byłam z tym biurem w Bułgarii i było super dlatego nie wahałam się zarezerwować wyjazdu do Grecji, podobno warunki są nieco gorsze niż w Bułgarii, ale przecież nie chodzi o standard tylko o to by zobaczyć kawałek świata i dobrze się bawić w końcu to mają być wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 21.06.14, 15:57 Też jesteśmy tego zdania że nie najważniejszy jest standard tylko dobra atmosfera i zabawa... :) Miejsca mamy na górnym pokładzie po lewej stronie autokaru ( gdzies tak pod koniec ) W razie czego pytaj o Krzyska , mozemy zaczniemy juz w Katowicach imprezę integracyjną.... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.231.51.187.koba.pl 21.06.14, 16:33 My również jedziemy w górnym pokładzie po lewej stronie ale na poczatku autokaru mamy zarezerwowane miejsca. Napewno będzie nas słychać jak będziemy wsiadać w Katowicach, ponieważ panowie planują zacząć imprezę już podczas wyjazdu z Białegostoku hehe. Tym bardziej, że jedna z par, która z nami jedzie właśnie będzie obchodzić swoja podróż poślubną :) Myślę że będzie fajnie a do imprezy integracyjnej chętnie się przyłączymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 22.06.14, 08:00 No to ładnie. ..., szykuje się niezła jazda , juz widze jak kierowca czesto bedzie zaglądał na gorny poklad... :-). Jeszcze jak mlodej parze zostalo cos weselnej gorzalki to będzie sie działo. .. Ale z drugiej strony to nie pielgrzymka do Lourdes he he. Co do samego pobytu to my na pewno chcemy zaliczyc Skiathos i Meteory, moze jakis wieczór grecki a poza tym plazing i lomzing... Pozdro i do zobaczenia na gornym pokładzie hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 193.34.222.* 28.06.14, 06:44 Witam Właśnie wczoraj wróciłem z Poseidona z MT. Warunki mieszkalne dość dobre (jakość do ceny), na plażę i do sklepików bardzo blisko. Jedynie dwie rzeczy były dość irytujące, brak czajnika bezprzewodowego w apartamencie oraz Wi-fi które działało tylko na dole w lobby i też nie zawsze. Nie znalazłem niestety w sieci żadnych zdjęć hotelu, podaję współrzędne geograficzne, można zobaczyć na street wiew (ten ciemny 2 piętrowy bydynek) 40 14 24 14 N 22 35 13 04 E W razie jakiś pytań chętnie udzielę pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 193.34.222.* 28.06.14, 06:48 Mam coś takiego jedynie www.funtravelnis.rs/olympic-beach-2014-vila-poseidon/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.14, 08:32 Witam, serdeczne dzięki za odpowiedź. mam jeszcze pytanie co do apartamentów. Czy faktycznie przypominają te, które są na wizualizacji? jakie ceny(zbliżone do polskich?) w OB, czy są jakieś większe sklepy spożywcze ewentualnie bazarek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 193.34.222.* 28.06.14, 09:44 Witam Poniżej zdjęcie naszego apartamentu - z czwartku. www.dropbox.com/sc/h9a2ld19e5ni2gg/AAAh3mBUhm56Cn54laBVge1Ia Co do cen to wszystko jest raczej droższe niż u nas, poniższy link bardzo trafnie oddaje rzeczywiste ceny w OB www.cenynaswiecie.pl/ceny-w-grecji,63/ W OB nie ma większych sklepów ani barazu, pozostają małe sklepy "rodzinne" w których można kupić wszystkie najpotrzebniejsze artykuły. Na większe zakupy polecam Lidla w Paralii lub inne sieciówki w Katerini, ceny średnio o 20 % niższe niż w Olimpicu . Autobus do Paralii kosztuje 1.1 E w jedną stronę przy zakupie biletu w automacie (u kierowcy 1.5 E). Kursuje mniej więcej co 30-40 min. Można równie dobrze dość spacerkiem promenadą lub plażą - około 2 km, ewentualnie dla wygodnych taxi 5 E w 1 stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.14, 11:10 Dzięki :) Juz teraz będę spokojniejsza, apartamenty całkiem w porządku :) Z tego zdjęcia wynika, że są podobne jak w Bułgarii (Royal Sun), co bardzo mnie cieszy. Rozumiem, że jakaś kuchenka albo płytka do gotowania jest? a stolik i krzesełka na balkonie? Jadę za dwa tygodnie i z tego co piszesz to chyba naprawdę jest tam fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 28.06.14, 12:50 Będzie , będzie fajnie, już to czuję ,przynajmniej pogoda gwarantowana, nie to co u nas nad Bałtykiem.Woda 14 st a powietrze ok. 20 st, bez bluzy czy kurtki na plaży nie wytrzymasz a ceny? Za pobyt od os. ceny zaczynają sie od 60 pln.... Do pełni szczęścia w Grecji brakuje tylko Biedronki.... :) :) :) Pozdro..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.14, 13:12 Tak to prawda, wakacje w Polsce to duża różnica zarówno pogodowa jak i cenowa. Pierwszy raz pojechałam z biurem MT dwa lata temu w 2012r. i było ekstra. Za nieduże pieniądze zagraniczne wakacje i niezapomniane wspomnienia do końca życia. Przede wszystkim nie trzeba martwić się o pogodę, a to podstawa udanego wypoczynku :) A biedronka by się przydała hehe, chociaż w Bułgarii widziałam bardzo podobny sklep ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 28.06.14, 14:21 Tez widziałem taki sklep , zdaje sie że w centrum SB niedaleko ronda, nazwy nie pamietam-TONNY lub TOMMI jakoś tak, wypisz ,wymaluj nasza Biedra. Jak mało potrzeba Polakowi na wczasach- Biedronki.... he he. Widok rodaka na plaży z dużą żółta reklamówką Biedronki- bezcenny... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek07 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.am.osi.pl 29.06.14, 10:42 PENNY przy rondzie Odpowiedz Link Zgłoś
malibu09 Re: Millenium Travel - apartament24 29.06.14, 12:13 W Olimpic Beach polecam pizzerie La Dolce Vita- prowadzi Ją Polka wraz z mężem- bardzo sympatyczni ludzi(do dzisiaj utrzymujemy kontakt przez fb)...Polecam również wycieczki na Meteory, wyspę Skiathos- wrażenie, wspomnienia nie do opisania... Co do cen itd- to według mnie trzeba naszą Polskość zostawić w domu i przestawić się na inny tryb- bo tak przeliczając wszystko o nigdy nic nie kupimy...Pozdrawiam, życzę udanego wypoczynku w Grecji-a na pewno będzie udany...My w tym roku udajemy się do Albanii z MT. Odpowiedz Link Zgłoś
malibu09 Bagaż 02.07.14, 22:36 Mam pytanie, jechał ktoś w tym roku już z biurem, mam pytanie jak wyglądała sytuacja z bagażem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Bagaż 03.07.14, 11:14 Podbijam temat, tez jestem ciekaw czy sprawdzane są wymiary i waga bagażu. Chyba nie maja takich klatek jak Wizzair na lotnisku.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek07 Re: Bagaż IP: *.pasjo.net 03.07.14, 11:54 Ja jechałem w czerwcu z Katowic do S.B i nie było żadnych problemów z ważeniem i pomiarem bagażu ,może dlatego że nikt / na oko nie przesadził z gabarytami / Odpowiedz Link Zgłoś
malibu09 Re: Bagaż 03.07.14, 22:37 Pytam ponieważ, w tym roku zrobili do Albanii łączny wymiar 120 cm( to jest ta raczej mała walizka)w tamtym roku jechałem do Grecji i było 150cm, byłem przekonany, że teraz też tak będzie, ale niestety...zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona42 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.14, 22:17 30 lipca br. wróciliśmy (2+2) z Ksamil w Albanii.Po raz trzeci korzystaliśmy z usług Millenium Travel i po raz trzeci nie mieliśmy do tych usług żadnych zastrzeżeń.Pilotka p.Justyna Muzyk dołożyła wszelkich starań,by 30-godzinna podróż autokarem klasy Lux,prowadzonym przez wspaniałych kierowców firmy Sindbad,była jak najmniej uciążliwa.Nawet kolejki na niektórych granicach nie odebrały nam humorów.Wypoczynek w Ksamil był wyjątkowy - cudowny klimat,piękne plaże,przemili ludzie i ich jeszcze nie odkryty kraj.Właściciele Hotelu Murati to jednym słowem wisienka na torcie!Cudowni ludzie,dla których żaden z gości nie był uciążliwością.Każdy z nas o każdej porze dnia i nocy otrzymywał uśmiech.Czuliśmy się jak członkowie rodziny.Wspaniała kuchnia była dopełnieniem i spełnieniem marzeń o świeżutkich owocach morza. Rezydentka p.Julita świetnie wywiązywała się ze swoich obowiązków.Jak nigdy przedtem, powrót do domu był przykrym obowiązkiem.Najchętniej nie polecałabym nikomu tego miejsca,po to tylko by nie "zadeptać" tej dziewiczej ziemi,ale ... Fantastyczny wybór miejsca i hotelu na pewno mocno zaprocentuje właścicielowi Millenium.Gorąco polecam! I na pewno tam wrócę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.14, 15:25 Hotel Grand Plato w Paralii ostrzegam turystow przed hotelem Grand Platon - prawdziwe pokoje w ktorych sa kwaterowani polscy turysci z millenium travel nie sa w ogole zgodne z tymi przedstawionymi w ofercie biura! standad pokoi jest znacznie nizszy, wybierajac ta oferte musicie sie przygotowac na : grzyb na scianie przy szafie, niedzialajaca klimatyzacje, kiepsko sprzatane pokoje i obrzydliwie brudne prysznice przy basenie. mysle ze goscie w innych hotelach i apartamentach byli bardziej zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium_Travel Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.215.194.* 20.09.14, 10:31 Szanowna Pani, jest Pani pierwszą osobą, która w tym sezonie zgłosiła nam problem z pokojem w Hotelu Grand Platon. Jeśli wystąpiły tam jakieś niedogodności, bardzo przepraszamy - będziemy sprawę wyjaśniać z hotelem. Proszę o informację, czy zgłosiła Pani obsłudze (w Polsce -sprzedawcy, który Panią obsługiwał - lub na miejscu w Grecji - rezydentce), że pokój nie spełnia Pani oczekiwań? Jestem przekonany, że udałoby się rozwiązać problem natychmiast - dla nas Klient zawsze jest najważniejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.14, 21:30 bardzo dziękuję Panu za szybkie zajęcie się sprawą pokoi w hotelu Grand Platon. Chciałabym także dodać, iż mimo problemów z pokojem nasz wyjazd był bardzo udany i do innych aspektów imprezy nie mamy najmniejszych zastrzeżeń. Przejazd do Grecji był zorganizowany wzorowo dzięki sprawności kierowców i miłej opiece ze strony pani pilot. Okolice Paralii i Olimpic Beach są idealnym miejscem dla osób szukających szerokich piaszczystych plaż i spokojnego wypoczynku. Bardzo podobały nam się również wycieczki fakultatywne, w szczególności rejs na Skiathos i Meteory. Nasza rezydentka zorganizowała nam miłą niespodziankę podczas rejsu (z okazji podróży poślubnej) oraz sprawnie rozwiązała problem z brakującym posiłkiem (po powrocie ze Skiathos miała czekać na nas kolacja, a obsługa się na nas wypięła i powiedziała że kuchnia jest zamknięta) - w ramach rekompensaty dostaliśmy dodatkowy posiłek w dniu wyjazdu. Tak więc ogólnie rzecz biorąc, wypoczynek z Millenium Travel oceniamy na plus oraz rozważamy opcję Albanii w przyszłym roku. Pozdrawiam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigdy wiecej Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.14, 21:00 Nie ma co się rozwodzić nad podejściem Biura do klienta, po prostu wkleje część skargi jaką złożyłem : Szanowni Państwo, Pragnę zwrócić uwagę na wydarzenie , które miało miejsce w trakcie mojej podróży na trasie tranzytowej do Grecji . A mianowicie ; Wyjechałem z Polski wraz z moją partnerką 03.09.14 Na wczasy do Grecji-Olimpic Beach. Podróż do Grecji była pilotowana przez niedoświadczoną pilotkę Panią Justynę Muzyk ,która uważam nie dopełniła wszystkich swoich obowiązków . Jako pilot już na początku przy odrobinie zawodowej umiejętności powinien sprawdzić lub zwrócić uwagę by to podróżni sprawdzili dokumenty, datę ważności, zakazy wjazdu, ograniczenia celne etc.. Jego obowiązkiem jest też informowanie swoich podopiecznych o ewentualnych restrykcjach i zagrożeniach, jakie mogą ich czekać podczas podroży lub zwiedzania danego miejsca. Pani Justyna niestety nie dopełniła tego ,a skutkiem było to, iż z braku informacji (po części winę ponoszę tez ja) zostałem o godzinie 1szej w nocy wysadzony na granicy Węgiersko -Serbskiej. Powodem było to, iż służba graniczna Węgier znalazła w systemie dokumentów informacje o zaginięciu mojego dowodu osobistego, który wcześniej zgłosiłem na Policji w Polsce , a który później odnalazłem. Pilotka poinformowała mnie, że już uprzednio miała problemy z innym z turysta ,a któremu ona zagubiła jego dokument. Poinformowała nas przy wysiadaniu ,iż musimy jechać do Belgradu (zamiast do Budapesztu jako najbliższej placówki konsularnej-znajdowaliśmy się po stronie Węgierskiej) i otrzymaliśmy tylko numer do Pani rezydentki w Grecji - Aleksandry Osieckiej. Na tym opieka pilotki Pani Justyny na trasie się zakończyła. Proszę sobie wyobrazić; Obcy kraj ,głucha noc, dezorientacja i brak jakichkolwiek więcej informacji co dalej.? Nie wymagaliśmy, aby nas niańczono, ale aby choć powiedziano nam, w która stronę się udać na najbliższy pociąg lub autobus.. Nie posiadaliśmy, ani informacji o tym gdzie znajduje się (adres lub telefon) najbliższa Polska Placówka Dyplomatyczna, ani w która stronę się udać i jak dojechać lub ewentualnie wrócić do kraju..Tej sytuacji można było uniknąć gdyby pilot na początku podroży podał odpowiednie informacje..A tak pozostaliśmy sami sobie. Uważam, iż w tym przypadku Pilot powinien ponieść konsekwencje względem biura, które reprezentował złe, bo nie wskazał nam możliwości, jakie mamy. Powinien powiadomić biuro ( które mogłoby pokierować klienta w wyszukiwaniu drogi powrotu i go "eskortowało" telefonicznie-tego pilot nie wykonał!). Od tego momentu byliśmy monitorowani tylko przez Panią rezydent Aleksandrę Osiecką, która udzieliła nam profesjonalnej pomocy i opieki, aż do końca trwania turnusu. Pani Aleksandra pilotowała nas ze swojego prywatnego telefonu, kierowała naszymi krokami i była konsekwentna również w trakcie naszego mimo wczesno- porannego (godz.6 rano) przyjazdu z Budapesztu do Olimpic Beach. To ona otoczyła nas opieka, sprawnie kwaterując nas w apartamencie Posejdon i pomagając w odzyskaniu bagażu. Udzielała nam dodatkowych informacji z zakresu pobytu, opiekowała się nami podczas pobytu na tyle profesjonalnie, iż czuliśmy się nieopuszczeni i bezpieczni, za co jej i pracownikom "Wave Travel" z Paralii jesteśmy bardzo wdzięczni. Mamy ogromny żal, do pilotki Pani Justyny, iż wprowadziła nas w błąd narażając nasze życie na niebezpieczeństwo na terytorium obcego kraju, w nocy bez dostatecznej jakże potrzebnej informacji. Pilot zaniedbał tu ewidentnie swoje obywatelskie i informacyjne obowiązki. Obowiązki pilota wycieczek oprócz tego, co nakłada ustawa, a od pilota właśnie wymaga się realizacji założonych celów. Zadaniem pilota jest też dbanie, o jakość i realizację usług wykupionych przez turystów, a także przyjmowanie od nich ewentualnych reklamacji. Więc tak to brzmiało, a biuro ( właściwie, to w jego imieniu radca prawny ;) ) przyczepilo się drobnego błędu składniowego, oraz przedstawiło zakłamane fakty, czyli wciska nam wciąż ciemnote, żę wcale nie było tak jak mówimy czyli, ze pilotka nam podała adres ambasady ( zwłaszcza, że kazała mi się kierować do belgradu... a jak w skardze, nie mogłem przejść granicy), oraz podała nam informację jak się tam dostać ( mówiąć, tu dużo jezdzi polskich busow, mozecie zlapac stopa) ;) pozdrawiam i odradzam, szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium_Travel Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.215.194.* 10.11.14, 18:19 Szanowny Panie Dawidzie, ubolewamy, że ma Pan problem ze zrozumieniem treści odpowiedzi z naszego działu prawnego. Szkoda również, że nie wspomniał Pan o tym, że pilotka dwukrotnie, zarówno w Krakowie, jak i Katowicach informowała, że jeśli ktoś kiedykolwiek zgłosił zagubienie dowodu na Policję, a potem go odnalazł i dalej się nim posługiwał, to nie przekroczy granicy z Serbią lub Macedonią, ze względu na procedury InterPolu. Ze względów bezpieczeństwa, wszystkie wypowiedzi naszych pilotów są nagrywane w autokarze, aby uniknąć takich pomówień, jakie Pan tutaj przedstawia. Zapomniał Pan również wspomnieć o tym, jak przy świadkach (mamy to na piśmie) obraził Pan kierowcę, bez powodu nazywając go głupimcw...em. Podsumowując, gdyby wykazał Pan odrobinę dobrej woli i posłuchał ze zrozumieniem w autokarze tego, co mówi pilot, nie zostałby Pan pozostawiony na granicy. Skontaktowaliśmy się z osobami, które siedziały obok Pana i osoby towarzyszącej, które potwierdziły, że pilotka dwukrotnie przestrzegała przed problemami na granicy z zagubionymi, a potem odnalezionymi dowodami. Pisząc oszczerstwa pod naszym adresem narusza Pan dobre imię Millennium Travel i nie zawahamy się użyć posiadanych dowodów rzeczowych (m.in. płyty z nagraniami z autokaru), które potwierdzą nasze słowa przed sądem i jesteśmy gotowi spotkać się tam z Panem, który oceni, kto i gdzie popełnił błąd - mamy nadzieję, że jest Pan na to gotowy? Poniżej prezentujemy pełną odpowiedź na Pana reklamację, aby wszyscy mieli pełny obraz sytuacji: Wrocław, dnia 29 października 2014 roku Sz. P. Dawid P. Duża Góra .../... 30-334 Kraków Dotyczy: - pisma z dnia 15.09.2014r. w sprawie imprezy turystycznej 13-dniowa wycieczka do Grecji w terminie 3.09-15.09.2014r. Organizator: Millennium Travel International Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Legnicy, ul. Jaworzyńska 14/5, 59 – 220 Legnica, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000376467, REGON: 021425447, NIP: 691 – 247 – 81- 83, o kapitale zakładowym wpłaconym w całości, w wysokości 100.000 zł, wpisana do Rejestru Organizatorów i Pośredników Turystycznych Województwa Dolnośląskiego pod numerem 452/6/2011, reprezentowana przez radcę prawnego Krzysztofa Senczyno z Kancelarii Radcy Prawnego, ul. Sokolnicza 5 lok. 4, 53-676 Wrocław. ODPOWIEDŹ NA REKLAMACJĘ Działając w imieniu Organizatora spółki pod firmą Millennium Travel International spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Legnicy w odpowiedzi na Pana pismo z dnia 15 września 2014r., otrzymane w dniu 2 października 2014r., które potraktowane zostało jako reklamacja, odmawiam uwzględnienia przedmiotowej reklamacji z przyczyn podanych poniżej. Uzasadniają powyższe w pierwszej kolejności zwracam uwagę, że zgodnie z pkt X.1. Warunków Uczestnictwa w imprezie turystycznej organizowanej przez Millennium Travel International Sp. z o.o. z dnia 10.03.2013r. Klient może złożyć Organizatorowi reklamację zawierającą wskazane uchybienia w sposobie wykonywania Umowy oraz precyzującą żądanie Klienta. Tymczasem w złożonym przez Pana piśmie nie sprecyzował Pan wyraźnie swojego żądania, gdyż użycie sformułowania „wnoszę o ustosunkowanie się do na piśmie do reklamacji w terminie 30 dni od dnia jej złożenia i oczekujemy od Państwa na zajęcie odpowiedniego stanowiska” nie zawiera żądania zapłaty określonej co do wysokości kwoty pieniężnej. Dlatego też wobec braku sprecyzowanego przez Pana żądania zapłaty określonej sumy pieniężnej reklamacja formalnie nie zasługuje na uwzględnienie. Dążąc jednak do jak najszybszego wyjaśnienia podniesionych przez Pana kwestii oraz stałego podnoszenia jakości obsługi Klienta, odnosząc się do każdego z Pana zarzutów pragnę wyjaśnić jak poniżej. W toku czynności wyjaśniających Organizatora, w tym relacji pilota i innych uczestników imprezy okazało się, iż pilot Justyna Muzyk przed wyjazdem dwukrotnie informowała uczestników o problemach wynikających z kradzieży, bądź zagubienia dowodu osobistego. Nie zgłosił Pan wówczas Pani pilot, iż posiada Pan problem z dowodem osobistym. Nadto zwracam uwagę, ze Pani pilot dodatkowo osobiście sprawdzała każdemu uczestnikowi imprezy turystycznej dowód osobisty, bądź paszport pod kątem daty ważności. Pana dowód był ważny. Tym samym nie znajdują uzasadnienia Pana twierdzenia dotyczące rzekomego niedopełnienia obowiązków informacyjnych przez Panią pilot Justynę Muzyk. W dalszej kolejności zwracam uwagę, że po przekroczeniu granicy węgierskiej w wyniku skanowania dokumentów na granicy serbskiej tamtejsi policjanci wykryli problem z Pana dowodem. Pani pilot w Pana obecności rozmawiała z policjantem, próbując wyjaśnić sytuację. Z uwagi na miejscowe przepisy prawa, pomimo interwencji Pani pilot nie mógł Pan przekroczyć granicy. Pani pilot po Pańskim zapewnieniu, iż posiada Pan wszelkie niezbędne środki finansowe na powrót powróciła do pozostałych uczestników imprezy turystycznej i do dalszego wypełniania swoich obowiązków. Jednocześnie Pani pilot udzieliła Panu wszelkich niezbędnych informacji, co do dalszych kroków jakie powinien Pan przedsięwziąć, w tym ubiegania się o dowód tymczasowy w najbliższej placówce dyplomatycznej, której adres został Panu wskazany. Nadto Pani Pilot upewniła się, że zostaje Pan wysadzony na oświetlonym przejściu granicznym, gdzie znajdują się węzły i pomieszczenia sanitarne oraz stałe połączenia międzynarodowe. Tym samym nie znajdują uzasadnienia Pana zarzuty co do niewypełnienia przez Panią pilot wszystkich ciążących na niej obowiązków. Nadto nie znajdują uzasadnienia Pana zarzuty dotyczące odzyskiwania bagażu, bowiem cały bagaż został Panu wydany na przejściu granicznym. Jednocześnie zwracam uwagę, iż opiekująca się Panem Pani Aleksandra Osiecka, z której pracy był Pan zadowolony jest również przedstawicielką Organizatora, a zatem z powyższego wynika, iż był Pan cały czas otoczony należytą opieką ze strony Millennium Travel International Sp. z o.o. Konkludując wskazuję, iż został Pan otoczony opieką pilota na trasie przejazdu oraz na przejściu granicznym. Pani pilot Justyna Muzyk komunikowała się z policjantem w celu wyjaśnienia problemów z Pana dowodem osobistym. Nadto poinformowała o możliwości powrotu na wakacje, jeśli otrzyma Pan dowód tymczasowy w najbliższej placówce dyplomatycznej, której adres został panu wskazany. Pozostawał Pan również w stałym kontakcie z Panią Aleksandrą Osiecką, która jest również przedstawicielem Organizatora. W świetle powyższych okoliczności zdaniem Organizatora Pana zarzuty nie znajdują podstaw. Niezależnie od powyższego wskazuję, że zgodnie z pkt VII ust. 3 Warunków Uczestnictwa w imprezie turystycznej organizowanej przez Millennium Travel International Sp. z o.o. z dnia 10.03.2013r.Klient zobowiązany jest do posiadania aktualnie obowiązujących dokumentów upoważniających go do przekroczenia granicy Rzeczypospolitej, krajów tranzytowych oraz kraju docelowego. Pomimo zaś niedopełnienia przez Pana powyższego obowiązku Organizator udzielił Panu wszelkich niezbędnych informacji i otoczył Pan należytą opieką ze strony swoich przedstawicieli. Ponadto zgodnie z punktem XII ust. 1 Warunków Uczestnictwa w imprezie turystycznej organizowanej przez Millennium Travel International Sp. z o.o. z dnia 10.03.2013r., które stanowią integralną cześć zawartej z Panem Umowy o świadczenie usług turystycznych wszyscy Klienci Organizatora objęci są podstawowym ubezpieczeniem kosztów leczenia (KL) oraz od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW), których cena prezentowana jest w Systemie. Mając na uwadze, iż posiadał Pan wiedzę o objęciu obowiązkowym ubezpieczeniem Organizator nie widzi podstaw do uwzględnienia Pana reklamacji w tym zakresie. Mając nadzieję, że niniejsze wyjaśnienia Pana usatysfakcjonują, w imieniu Organizatora łączę wyrazy szacunku i dzięk Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 12.11.14, 16:31 Chce tylko wyjasnic, iz z Panem Dawid P. nie mialam i niem nic do czynienia,a podpisuje sie tylko pod swoimi uwagami.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 12.11.14, 20:42 Szanowna Pani Mario Nie jestem żadną biurową podkładka Biura Millenium Travel, korzystam z ich usług od 2009 roku , nie mialem do tej pory wiekszych zastrzezen.Prosze podac mi nazwe biura turystycznego ktore jest cudowne i najlepsze.... Po lekturze Pani wypowiedzi stwierdzam ze skonczyla Pani edukacje na poziomie 5-tej klasy szkoły specjalnej, błędy az kluja w oczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan P ;) Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.14, 20:06 Jeśli chodzi o biura turystyczne, które są najlepsze, to ustalmy, że nie ma ideałów, ale Millenium Travel, daleko nawet do tego, niżowego. Napewno bardzo polecam FunClub, w zeszłym roku wspaniałe wakacje w hiszpanii, bez żadnego, choćby nawet najmniejszego problemu, a z ich biura pare telefonów przed wyjazdem czy napewno wszystko jest załatwion, ponieważ tam się dba o klienat, a nie chroni nieudolny personel, robiąc z klientów idiotów, zasłaniając się Radcą Prawnym, nawet nie probując wyjaśnic sprawy, przez biuro, tylko odrazu odwołując się do przekłamań faktów, oraz mitomanii, jeszcze nie spotkałem się z takim traktowaniem skarg ze strony jakiejkolwiek firmy, jeśli musicie się uciekać odrazu do środków prawnych, to znaczy, że jednak nie wyssałem faktów z palca, bo jeśli mam czyste sumienie, to nie musze się bronić, poprostu wykazuje swoją rację bez pośredników. Czepianie się błędów ort. oraz składniowych to już kompletna dziecinada, nie sądze, że najistotniejszym podczas pisania skargi, kiedy jest się zbulwersowanym, jest myślenie, czy tu ma być "u" czy "ó" ... naprawde, żałosne i dziecinne. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 13.11.14, 20:42 Skoro FunClub jest taki super to proponuje jezdzic z nim do tej cytuje-hiszpanii.... :-) Znam taki rodzaj ludzi, zapłacą grosze a wymagają cudow bo do tej pory spędzali wakacje u ojca za stodola ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psutek Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.awakom.net 18.11.14, 22:32 Pogarda dla klientów to najgorsza rzecz jaką można robić. Duży minus dla Państwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium_Travel Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.215.194.* 13.11.14, 21:45 Szanowny Panie P. Obwinia Pan biuro za to, że nie słuchał pilotki w Polsce, która ostrzegała przed konsekwencjami??? Dlaczego nie wysiadł Pan w kraju? To jest dziecinada proszę Pana! Do Hiszpanii FunClub jeździ nie opuszczając strefy Schengen, co oznacza, że Pana dowód nie był ani razu sprawdzany po drodze. Ciekawe, co zrobiłoby biuro, gdyby Pana brak odpowiedzialności zatrzymał cały autokar na godzinę na granicy? Nie zastanawiał się Pan, co myślą inni Klienci, którzy jak najszybciej chcieli dojechać na miejsce, a przez Pana brak odpowiedzialności, utknęli na przejściu. Jeśli ma Pan trochę więcej odwagi niż w autokarze, kiedy po znieważeniu kierowcy bał się Pan z nim wyjaśnić sprawę po męsku, to proszę złożyć pozew w sądzie - myślę, że nagrania, jakimi dysponujemy, przekonają sąd, kto ma rację. W chwili obecnej, jedyne co Panu wychodzi to wyrażanie swojej negatywnej opinii o Millennium, bo odmówiono Panu wypłaty odszkodowania, o które de facto Pan nawet nie prosił w swojej reklamacji i co wytknął Panu prawnik. Załączam wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psutek Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.awakom.net 18.11.14, 22:30 Funclub to klasa biuro. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 12:10 Szanowny Panie, Rzuca Pan sie tu jak plotka..skoro klient nie zadal odszkodowania proszac Millenium Travel o zajecie stanowiska wobec nie sprawnego i zalosnego pilota to ewidentne jest iz nie mial do was az takich zamiarow..Przeciez ludzkie i kulturalne jest powiedziec klientowi ,ze jest Wam przykro slyszec iz natrafil na przykrosci i problemy i doceniacie jego uwagi..to takie proste i nic nie kosztuje..A wy zaraz z armata na klienta!!!! ZALOSNE,POPROSTU ZALOSNE..I SWIADCZY O WAS.. pamietajcie;iz klient ma zawsze racje..a propo nagran; tu to juz przesadziliscie..wyssane z palca!! sprawdzilam to ,zaden przewoznik w Polsce bez zgody klienta nie zrobi tego,bo lamal by prawo o z 1997 roku mowiace o ochronie prywatnosci i danych osobowych ,ktore jak widac lamiecie na forum nagminnie..do tego wasz prawnik tez nie doszedl?? to co to za prawnik ,ktory wraz z wami lamie to prawo na forum intenetu??a skoro macie dowody to dlaczego ich nie przedstawicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psutek Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.awakom.net 18.11.14, 22:34 Popieram. Najgorsze co można zrobić to brak szacunku dla klienta. Nie znam tego Millennium ale nie wypracowałem sobie najlepszego zdania na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.legnica.vectranet.pl 18.11.14, 22:45 Sorry, ale o jakiej pogardzie mówisz? Wychodzi na to, że jak opluwasz biuro, w dodatku anonimowo, to jest ok, a gdy te odpowiada, to już jest pogarda? Byłem z nimi w Grecji w czerwcu i Albanii we wrześniu i było ok. Rezydentka w Grecji, to całkowite nieporozumienie, Jowita w Albanii całkiem ok. Z Fun C byłem w Bułgarii rok temu i wszystko byłoby ok, gdyby mi w ostatniej chwili hotelu nie zmieniono na gorszy. Jeśli to jest biuro z klasą, to pozostawię to bez dalszego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zoja652 Re: Millenium Travel - apartament24 04.01.15, 10:38 Wczoraj wróciłam z sylwestra we Włoszech.Przewodniczki i pilotka Pani Asia super.Nigdy więcej z tego biura nie skorzystam.Wybrałam droższą opcje z hotelami,ale to była jedna wielka ściema.STÓŁ szwedzki pusty ,trzeba było walczyć o posiłki,brak przystawek ,warzyw talerzy filiżanek,plastikowe sztućce ,brak ciepłej wody i to wszystko w czterogwiazdkowym hotelu-koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium_Travel Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.legnica.vectranet.pl 07.01.15, 23:08 Szanowna Pani, bardzo dziękujemy za uwagi. Z informacji, które uzyskaliśmy z hotelu, problem ze śniadaniami wynikał z faktu, iż goście robili sobie drugie śniadanie na drogę, wynosząc je z restauracji, co było zabronione. Pragniemy również zwrócić uwagę, że hotele na południu serwują lekkie śniadania, nie uświadczy się tam jajecznicy, parówek itp. Nie jest jednak prawdą, że hotel podawał do śniadań czy kolacji plastikowe sztućce - po co miałby zaniżać swój standard? Usterka bojlera uniemożliwiła wzięcie kąpieli po zameldowaniu (w dniu przyjazdu do Rzymu) - bardzo za to przepraszamy, ale na drugi dzień wszystko zostało naprawione i korzystanie z prysznica było możliwe i bezproblemowe. Jest to zdarzenie, na które nie mieliśmy wpływu. Millennium Travel, jako jedno z nielicznych biur oferujące wyjazdy na Sylwestra, podawało nazwy hoteli, w których będą wypoczywać goście, aby każdy Klient mógł poszukać niezależnych opinii na ich temat i wtedy podjąć decyzję o wyjeździe. Przykro nam, że impreza przez nas oferowana nie spełniła Pani oczekiwań. Mimo wszystko mamy nadzieję, że Sylwester i impreza w Rzymie były udane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.faith.pl 17.01.15, 16:47 Wraz z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z całej wycieczki, wszystko odbyło się zgodnie z planem, nie było żadnych niemiłych niespodzianek wręcz przeciwnie mieliśmy szczęście, że trafiliśmy na autokar, w którym pilotką była pani Justyna, której serdecznie dziękujemy za całą podróż i opiekę. Dbała o całą naszą grupę dopinając wszystko na ostatni guzik, troszczyła się o nasze bezpieczeństwo i wraz z panem Maćkiem umilała nam czas w autokarze. Dziękujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna (gr.2) Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 37.8.212.* 28.01.15, 18:15 Prawie miesiąc temu skorzystaliśmy z wycieczki objazdowej do Włoch. Jesteśmy mega zadowoleni. Pani Justyna razem z Panem Maćkiem baaardzo się starali aby wszystko było OK. Owszem, śniadania były ubogie, ale byliśmy na to w pełni przygotowani z racji na panujące zwyczaje w tymże kraju. Wiadome było że na obiad nie dostaniemy "schabowego" i fury ziemniaków;) Była to nasza pierwsza objazdowa wycieczka i nie mamy porównania, ale każdy chwalił sobie także kierowców-podobno najlepsi. Nie ma co ukrywać-były także osoby niezadowolone, ale raczej wynikało to z charakteru wycieczki tj. objazdowej, zmęczenia, posiłków itd. Wybierając się na taką wycieczkę trzeba mieć pełną świadomość w jaki sposób może to wyglądać. Naprawdę nie mam nic do zarzucenia pilotce, byliśmy pod świetną opieką. Pozostały wspaniałe zdjęcia i pozytywne wspomnienia. Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek1963 Re: Millenium Travel - apartament24 16.02.15, 20:11 3 WRZESNIA 2014 roku wybrałem się z żoną na wczasy do Grecji z biurem podrózy Millennium Travel. BYłem z nimi pierwszy raz. Pomimo róznych opini postanowiłem im zaufac, czego nie załuję. Kapitalna obsługa Pani Justyny i rezydentki na miejscu. Nowoczesne autobusy, szacun dla kierowców za jazdę z biura Sindbad. Cena za wycieczkę skandalicznie niska.Wspaniałe wycieczki fakultatywne pod opiekiem Pani rezydent. Bradzo dobry pokoj w hotelu Grand Platon, nie widziałem żadnych grzybów na ścianie, jak niektórzy pisza, jedzenie urozmaicone i dużo, pokoje codziennie sprzatane, przez cały pobyt nic nie zginęło. Polecam wszystkim Skiathos i Meteory, cos wspaniałego. Mimo, ze musze dojechać az ze Szczecina do Katowic znów wybieramy się z tym biurem w podróz, tym razem do Albanii. Namówiłem tez syna , ktory wybiera się z tym biurem na wycieczkę do Hiszpanii. Naprawde biuro godne polecenia. Pozdrawiam calą ekipę Millennium Travel Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek1963 Re: Millenium Travel - apartament24 16.02.15, 20:11 3 WRZESNIA 2014 roku wybrałem się z żoną na wczasy do Grecji z biurem podrózy Millennium Travel. BYłem z nimi pierwszy raz. Pomimo róznych opini postanowiłem im zaufac, czego nie załuję. Kapitalna obsługa Pani Justyny i rezydentki na miejscu. Nowoczesne autobusy, szacun dla kierowców za jazdę z biura Sindbad. Cena za wycieczkę skandalicznie niska.Wspaniałe wycieczki fakultatywne pod opiekiem Pani rezydent. Bradzo dobry pokoj w hotelu Grand Platon, nie widziałem żadnych grzybów na ścianie, jak niektórzy pisza, jedzenie urozmaicone i dużo, pokoje codziennie sprzatane, przez cały pobyt nic nie zginęło. Polecam wszystkim Skiathos i Meteory, cos wspaniałego. Mimo, ze musze dojechać az ze Szczecina do Katowic znów wybieramy się z tym biurem w podróz, tym razem do Albanii. Namówiłem tez syna , ktory wybiera się z tym biurem na wycieczkę do Hiszpanii. Naprawde biuro godne polecenia. Pozdrawiam calą ekipę Millennium Trave Odpowiedz Link Zgłoś
krzycholu Re: Millenium Travel - apartament24 16.02.15, 21:09 Tez bylismy w Grecji w zeszlym roku i tez teraz ruszamy z MT do Albanii. W jakim terminie jedziesz? Pozdro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
badzy69 Re: Millenium Travel - apartament24 01.03.15, 00:45 Byłem z tym biurem w Grecji 2013r oraz Albanii 2014r obydwa wyjazdy były suuuper.W tym roku jadę z nimi do Bułgarii.Prośba do <rysiek1963> jak syn wróci z Hiszpanii napisz kilka zdań o wrażeniach. Ja mam zamiar jechać do Hiszpanii z MT w przyszłym roku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 12:18 poczekam tylko jak Millenium Travel wezmie kase od klienta i zwinie interes jak Tramp Travel i jego nastepcy z Bielska Bialej Witours..skoro nawet nie mozna uzyskac odpowiedniej odpowiedzi od nich tylko oskarza sie klienta za jego Ego.. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 13:18 Nowelizacja ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2010 r. nr 229, poz. 1497), z 7 marca 2011 r. stanowi ,iż Dane osobowe sa pod ścisłą ochroną. Za naruszenie ustawy grozi grzywna od 50 tys. zł. Z powyższego Wynika, że nastąpiło bezprawne ujawnienie. Wpis P. A. Kurowskiego narusza zasady korzystania z portalu, podane nazwisk do wiadomości użytkownikow. W takim przypadku odpowiedzialność za wpis naruszające prawo ponosi w pierwszej kolejności ich autor - Zgodnie z Art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Kurowski Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.play-internet.pl 23.11.14, 17:53 Szanowna Pani, W tym momencie, to Pani naruszyła moje dobre imię i ujawniła dane osobowe. Ustalenie Pani IP nie będzie stanowiło większego problemu dla prokuratury. Robi Pani wykłady, nie mając zielonego pojęcia o rzeczach, o których Pani pisze. W żadnym momencie nie zostały podane dane osobowe kogokolwiek przez firmę Millennium, ale to Pani wraz Panem P wpisując oszczerstwa pod naszym adresem posługiwaliście się nazwiskami. Sindbad nagrywa wyłącznie wypowiedzi pilota, nie Klientów po to właśnie by uniknąć takich pomówień, jakie Pani szerzy. Sugerowanie, że bierzemy pieniądze pod stołem jest nadzwyczaj nieodpowiedzialne! Nikt normalny nie wpisywałby w Umowie kwoty w pln i euro i potem tego nie ewidencjonował. Za takie pomówienia bez dowodów płaci się odszkodowania. Oby było Panią na nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 18:49 Szanowny Panie, sam Pan nie wie co mowi..straszy Pan tylko i stroszy piorka,struga wazniaka,a tak prawde mowiac nigdy nie powiedzial Pan nic konkretnego..piszac odpowiedzi prosze nastepnym razem czytac to co juz Pan napisal.. Panska wypowiedz mowi sama za siebie,.traszy Pan klientow czy to mnie czy Pana Dawida czy innych jak wynika z Forum..Widac od razu iz jest Pan malo obytym czlowiekiem z brakiem kultury..czy szacunku..prosze sie nad tym zastanowic..a propo Sindbada;dzwonilam i pytalam nie tylko tu ale innych,aby nie byc goloslownym tak jak Pan....bzdura Panie ...bzdura..Jest Pan zalosny..poprostu zalosny..nie stac Pana na proste slowo -Przepraszam..nie mowiac o innym.. ps.oto Panskie oficjalne dane ,ktore mozna prosto wyszukac; krs.wyborcza.biz/firma/szczegoly/millennium-travel-international-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia-376467 kompendiumprawne.pl/2013/05/21/konsekwencje-naruszenia-ustawy-o-ochronie-danych-osobowych/ ja nie sugeruje ,ja stwierdzam fakty..pod ktorymi Pan sie podpisal..i prosze mnie nie straszyc..to dziecinada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium_Travel Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.215.194.* 10.11.14, 18:29 Poniżej załączamy stanowisko Pani Pilot, która prowadziła tą grupę. W związku z reklamacją pana Dawida P. dotyczącego pracy pilota Justyny M. oświadczam, że jest ona pełna niezgodności i pomówień. Po pierwsze, głównym zarzutem pana jest brak informacji pilota na początku wyjazdu o problemach jakie mogą spotkać podróżujących na granicach. Pani Justyna M. dwukrotnie w Polsce informowała uczestników o problemach wynikających z kradzieży bądź zagubienia dowodu osobistego. Pan Dawid P. zataił przed nią tą informację. Dodatkowo pilot sprawdzał każdej osobie dowód osobisty bądź paszport pod katem terminu ważności. Dowód pana P. był ważny. Klient bez problemu przeszedł przez granicę węgierską, więc wprowadza w błąd, pisząc że na niej wysiadł. Służby węgierskie nie skanują dokumentów, tylko sprawdzają daty ważności i zdjęcia. Pan P. w wyniku skanowania dokumentów na granicy serbskiej, został wezwany przez policjanta, ponieważ jego dowód jest poszukiwany przez Interpol. Na pytanie pilota czemu jej nie zgłosił, że zgubił bądź został skradziony mu dowód w przeszłości, pan P. był zmieszany i nie potrafił się wytłumaczyć. Pilot w obecności klienta rozmawiała z policjantem. Podczas rozmowy z nim pan P. powiedział, że nie ma żadnych problemów z pieniędzmi, więc miał fundusze na powrót. Pan P. zakończył swoją podróż na granicy serbskiej, w wyniku decyzji policjanta. To on kazał wyciągnąć bagaż pana P. w innym wypadku nie oddał by dokumentów reszty pasażerów. Cały bagaż, który klient zdeponował w autokarze został mu wydany. Pilot wykonywał wolę policjanta. Nie mógł sprzeciwić się obowiązującemu prawu. Klient potwierdził, że otrzymał wszystkie bagaże, więc na czym polegało odzyskiwanie bagażu, o którym wspominał w reklamacji? Pan P. uzyskał informacje, że powinien kierować się na granicę węgierską, przejść odprawę a następnie podchodzić do autobusów i prosić o podwiezienie. Powiadomiła również, iż jeśli pan chciałby wrócić na wakacje powinien wyrobić paszport tymczasowy w najbliższej placówce dyplomatycznej Polski. Pilotka nie miała dostępu do Internetu, aby sprawdzić połączenie komunikacyjne w kierunku Polski. Biuro w Legnicy o godzinie pierwszej w nocy nie jest czynne. Wszelkie numery do biura i pilota klient ma zawarte w umowie, dlatego pilot podał numer do rezydentki, ponieważ Pan P. poinformował, że być może będzie chciał dojechać samodzielnie na wczasy. Klient napisał w uzasadnieniu, że został profesjonalnie obsłużony przez panią Aleksandrę Osiecką, która jest również przedstawicielką biura Millennium Travel nie tylko Wave Travel. Wynika z tego, że pan Dawid P. nie został pozbawionym sobie i cały czas był otoczony opieką firmy Millennium Travel. Klient poniósł dodatkowy koszt decydując się na wyjście z autokaru z partnerką, która miała uprawnienia do dalszej podróży na wczasy. To Pan P. naraził ją na dyskomfort podróży. Zastrzegam, że klient wysiadł z polecenia policjanta w cywilizowanym miejscu: na oświetlonym przejściu granicznym, gdzie znajdowały się sanitariaty oraz połączenia komunikacyjne lokalne i międzynarodowe. Partnerka podjęła dobrowolną decyzje rezygnując z dalszej podróży do Grecji z resztą grupy. Cała ta sytuacja spowodowała duże opóźnienie autokaru oraz frustrację i dyskomfort pasażerów, które wydłużyło czas podróży. Reasumując pan Dawid P. został otoczony opieka pilota na trasie przejazdu oraz na przejściu granicznym. Pilot komunikował się z policjantem w celu wyjaśnienia sytuacji. Poinformował możliwości powrotu na wakacje jeśli otrzyma dowód tymczasowy w najbliższej placówce dyplomatycznej, dodatkowo miał kontakt z przedstawicielem biura Millennium Travel panią Aleksandrą Osiecką. Pilot był zobowiązany kontynuować dalszą część wahadła, a na zaistniałą sytuację ma wiarygodnych świadków. Uważam, że swoje obowiązki wypełniłam należycie i będę bronić swojego dobrego imienia jak i biura Millennium Travel w dalszym postepowaniu. Z poważaniem, Justyna M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan P. ;) Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.14, 20:45 Skracając, nie wiem od kiedy Belgrad leży na węgrzech, bo widać, pilotka odbyła kurs NOWEJ GEOGRAFII wysyłając, mnie na belgrad, kiedy to nie mogłem przekroczyć granicy i mam na to świadka, bo powiedziała mi to raz przy serbskim celniku, oraz raz pod autokarem, kd to wysiedlismy, wraz z moja Partnerką, na przejściu, po drugie, Pilot, ma obowiązek, posiadania numerów Placówek dyplomatycznych, ajuż napewno, krajów, przez które jest prowadzona wycieczka tranzytowa. Po trzecie, informacja "tu jezdzi dużo polskich autokarów, napewno coś Pan złapie" jest nie rzeczowa i kompletnie uwłaczająca, zawodowi Pilota. A na temat połączeń do jakiegoś miasta, nie dowiedziałem się od pilotki, bo czegóż mogłem wymagać ... tylko bardzo miłej Pani, w budce z winietami na autostrady. Tak więc ja równierz zamierzam, bronić swojego dobrego imienia i nie dam robić z siebie osoby, która publikuje rzeczy wyssane z palca, a jeśli chodzi o Panią Aleksandrę Osiecką, to oczywiście, objęła na s opieką, jednak po przyjeździe do grecji, nie rozumiem, czemu miałbym od niej, żądać pomocy na węgrzech, skoro na czas przejazdu Polska - Grecja, byłem pod opieką pilota... Najzabawniejsze w tej sytuacji jest to, że po przyjezdzie pilotka, nawet nie raczyła poinformować, ani Rezydentki, ani Biura o zaistaniałej sytuacji i że dotarło 2 mniej pasażerów, dopiero z korespondencji biura z rezydentką wyszedł ten "drobiazg", a już nie wspominająć o tym, że mieliśmy ubezpiecznie, do którego nie miałem dostępu, ponieważ o tym pilotka RÓWNIERZ zapomniała, że istnieje coś takiego jak numer polisy i w razie wypadku, mógłby mi się przydac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 13:21 Nowelizacja ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2010 r. nr 229, poz. 1497), z 7 marca 2011 r. stanowi ,iż Dane osobowe sa pod ścisłą ochroną. Za naruszenie ustawy grozi grzywna od 50 tys. zł. Z powyższego Wynika, że nastąpiło bezprawne ujawnienie. Wpis Pilotki Pani Justyny M. i P. A. Kurowskiego narusza zasady korzystania z portalu, podanie nazwisk do wiadomości użytkownikow. W takim przypadku odpowiedzialność za wpis naruszające prawo ponosi w pierwszej kolejności ich autor - Zgodnie z Art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 12.11.14, 16:07 Nie ma co..daza do tego aby wziasc kase i miec reszte gdzies...a najlepiej zepchnac wine na idiotycznego turyste..fakt..Biuro Millenium pobieralo w tym roku oplaty "adminstracyjne" w EU czyli 50EU od glowy ,aby ominac placenia podatkow w Polsce..w zyciu nie widzilam aby pobierac oplaty administracyjne za opieke pilota czy rezydenta na miejscu czy oplaty klimatyczne w Grecji..nie dajcie sie zrobic w konia!!!W Grecji nie placi sie oplat klimatycznych czy za uzywanie plaz!! po co szef biura ma placic oplaty za pokoje w EU-to kosztuje-czy wymiana walut czy podatek od dochodu!!! Szef biura ma skargi w tylnej czesci..nie dostosowuje sie do nich..wysyla jakiegos podlamanego prawniaka na szczucie klienta,ktoremu placi aby formulowal to tak jak on chce..nie bierze odpowiedzialnosci za fakty..najlepiej aby zgonic wine nie na siebie jako szefa biura,ale na pilota czy rezydentke..a propo pilotki p.Justyny..tragedia,poprostu tragedia..pilot niedoswiadczony od razu WIDAC JAK BIURO SIE STARA ABY ZATRUDNIC PROFESJONALISTOW..za to rezydentka w Grecji w tym roku Pani Aleksandra-poprostu widac czlowiek oddany z pasja turystyce i turystom..nie zawodna i uczynna..tej zapewne biuro tez nie za bardzo placi ,bo uzywala wlasnego samochodu czy telefonu,a nie biurowego..nie jednokrotnie dowozac czy zalatwiajac sprawy pokrywajac koszty z wlasnej kieszeni..Panie Arkadiuszu Piotrze Kurowski - nigdy nie podpisal sie Pan pod rzadna skarga,zawsze wysylal Pan swoje pieski w postaci pracownikow biura,a wbazie podmiotow gospodarczych wystepuje Pan jako Prezes Zarzadu..zatem kto wydaje tu decyzje?? dobrze jest brac kase od Turystow,gorzej z Panska odpowiedzialnoscia za fakty i zycie ludzkie..Brak doswiadczenia czy tzw. choroba strusia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millennium_Travel Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.215.194.* 13.11.14, 18:26 Pani Mario, każde Euro wpłacone przez Klientów jest przez nas ewidencjonowane na kasie fiskalnej. Nigdzie nie jest powiedziane, że opłaty administracyjne idą na podatki lokalne. 50E to część ceny imprezy i wszystko w tym temacie. Opłata jest jasno zaznaczona w cenniku i niczego nie ukrywamy. Przyjechała Pani na miejscu i ktoś Panią zmuszał do wpłaty czegoś, czego nie było na umowie, którą Pani podpisała? Widząc styl wypowiedzi i ilość błędów ortograficznych boję się, że podpisała Pani umowę, nie wiedząc, co jest w niej napisane. Proszę podać, jakie reklamacje nie zostały rozpatrzone? Nie ma Pani odwagi się podpisać, podać numer reklamacji, jest Pani zwykłym tchórzem, którego stać wyłącznie na obrażanie innych, zaczynając od pilotki, którą 95% Klientów chwaliło, po właściciela biura. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 12:39 mialm z pilotka do czynienia..pilot ,ktory nie radzi sobie na granicach,gubi dokumenty ,ktory nie radzi sobie z grupa czy swoimi emocjami wyplakujac sie w rekaw..tego Panu zapewne p.Justyna nie powie..widac ewidentnie ,iz nie szanuje Pan klienta czy to tego Pisanego poprawnie czy tez nie,ale to on kladzie do Pana kieszeni kase..! czyz nie? na reklamacje moje czy uwagi ani Pana pracownicy ani Pan( bo nie bylo Pana w biurze latem) nikt nawet nie zwrocil uwagi..dlatego niesmaczne jest z Pana strony takie zachowanie czy to do osob starszych czy mlodziezy..profesjonalizm z Pana strony nie jest najmocniejszym atutem,ani ludzki..skoro tak zalezy Panu na kliencie i dobrej opinii to dlaczego Pan nas opluwa? jesli placimy za impreze to chcemy aby byla ona obsluzona profesjonalnie a nie z doskoku..tacy dluga nie beda plywac w turystyce..prosze mi wierzyc..a propo ; w zyciu sa 3 magiczne slowa; dziekuje ,przepraszam i prosze,ktorych zapewne Pana nie nauczono w przedszkolu...moze czasem zamiast stawiania sie okoniem wobec klienta nalezalo by ugiac troche kark i powiedziec..przepraszam..duzo jeszcze widac Pan sie musi nauczyc..Panie Prezesie.. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 16:00 NIE ZAUWAZYLAM ,ABY PANI REZYDENT CZY PILOTKA MIALA KASE FISKALNA W RECE..BYLO TO NA ZASADZIE Z RACZKI DO RACZKI... Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 23.11.14, 17:36 Z OFERTY MILLENIUM TRAVEL WYNIKA ,IZ PŁATNOŚCI; 1. Zaliczka w wysokości 30% całkowitej wartości wycieczki (w przypadku posiadania kuponu - nie mniej niż jego wartość), płatna w momencie rezerwacji. 2. Pozostałe 70% płatne do 30 dni przed rozpoczęciem turnusu. 3. Opłaty w EUR płatne na miejscu u naszego rezydenta lub pilota w autokarze. DODATKOWO PŁATNE: OBOWIĄZKOWO: - ubezpieczenie KL i NNW oraz rezerwacja miejsca w autokarze (nie dotyczy opcji premium) - 75zł/ os. - opłata administracyjna – koszt: 50 EUR/ os. (opłata zbierana przez rezydenta), TO GDZIE TU KASA FISKALNA PANIE PREZESIE?? MA PAN NAS ZA IDIOTOW?? CZY REZYDENT NA MIEJSCU MIAL KASE FISKALNA? N I E!!!!! PILOTKA ?? NIE!!! ROBI PAN Z SIEBIE POSMIEWISKO.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Kurowski Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.play-internet.pl 23.11.14, 19:50 Pani Mario, paragony są drukowane w księgowości, a na ich podstawie wystawiamy faktury. Jeśli sobie Pani życzy, prześlę odpowiedni dokument razem z wystawionym do niego paragonem. Prosiłem o przedstawienie się, ale nie miała Pani odwagi. Proszę zatem o numer rezerwacji, wtedy też będę mógł przesłać Pani wystawioną fakturę. Sindbad nagrywa wypowiedzi naszych pilotów, nie Klientów. Patrząc, z jaką zawiścią pisze Pani kolejne posty, dalsza dyskusja nie ma sensu. Jeśli w jakikolwiek sposób Panią uraziłem, to bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 24.11.14, 09:22 fakture czy paragon powinnam otrzymac jak i kazdy klient po wreczeniu gotowki anie po 4-6 miesiacach jak zrobilo sie glosniej na ten temat..czyz nie? nawet taksowkarz po zrobieniu kursu z Panem wreczy Panu fiskalny paragon..Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Księgowość Re: Millenium Travel - apartament24 IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.14, 11:11 Witam, niestety nie ma Pani racji. W momencie kiedy przekazywała Pani gotówkę, otrzymała od naszej firmy KP jako potwierdzenie przyjęcia EUR, które potem zostały zafiskalizowane na kasie fiskalnej. Nie mogła otrzymać Pani paragonu z tej kasy, ponieważ do KAŻDEJ rezerwacji firma wystawia faktury, które uwzględniają wpłaconą kwotę EUR, a do tych faktur podpina paragony, na których znajduje się data i godzina fiskalizacji, co uniemożliwia jakiekolwiek oszustwo, o które nas Pani oskarża. Faktury są wystawiane po zakończeniu usługi zgodnie z przepisami, które zmieniły się 1.01.2014 r. W związku z tym paragony są przypinane do faktury. Gdziekolwiek Pani dokonuje zakupów otrzymuje Pani paragon, ale w przypadku gdy poprosi Pani sprzedawcę o fakturę za nabyty towar, to będzie musiała Pani zwrócić paragon na rzecz faktury. Sprzedawca musi rozliczyć się z wystawionego paragonu i faktury. W przeciwnym wypadku jest to podwójne ewidencjonowanie przychodu poprzez paragon i fakturę, a przecież wpływ gotówki jest tylko jeden. Taksówkarz wręczy Pani paragon po zrobieniu kursu, ale jak poprosi Pani o fakturę czy rachunek to wręczy dokument bez paragonu. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek1963 Re: Millenium Travel - apartament24 16.02.15, 19:57 Ludzie, niesłuchajcie co ten Dawid "burak" wypisuje, poniewaz osobicie tez jechałem tym autobusem. Najpierw powinien przeprosic innych ludzi którzy stracili 2 godziny zycia stojąc na granicy, bo pajac nie słychał co mówiła Pani Justyna w Krakowie i Katowicach. Sam sobie jest winny, może w trakcie wygłaszania informacji przez Panią Justynę był pod wpływem alkoholu. Ja razem z małżonką doskonale słyszałem wszystkie informacje. Widocznie ta "ofiara" chciała aby autokar wypelniony wczasowiczami zmienil calkowicie trase i odwiozl go pod same bramy Ambasady. Niestety frajerów nie sieją... sami się rodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcobat1 Re: Millenium Travel - apartament24 IP: 89.174.73.* 17.09.14, 19:50 Byłem w Bułgarii. m. Nessebar hotel Melsa Coop, 29.08-5.09.2014. Hotel 3*, ale koniecznie trzeba dodatkowo wykupić "z widokiem na morze". Druga podpowiedż - warto wykupić lunch. Nieraz lepszy jak obiadokolacja.Pracownicy Millenium są naprawdę super, szczególne podziękowania dla naszej rezydentki p. Małgorzaty Marszałek. Odpowiedz Link Zgłoś
41maria Re: Millenium Travel - apartament24 12.11.14, 16:13 doswiadczenie nie nalezy zdobywac na ludzkim zyciu..To cos albo sie posiada mowa o pasji do tego zawodu albo najlepiej siedziec w domu..wg prawa wynika jawnie i jest to opisane w skardze,ze Pani Justyna nie popelnila pierwszy raz bledu gubiac czyjes dokumenty wczesniej na granicy..a udzielenie profesjonalnych informacji to druga rzecz..zreszta jezyk polski jest tak szefoki ze interpretowac kazdy sobie moze jak chce abuy wyslizgnac sie z odpowiedzialnosci..a Pan zapewne to tez Panie Krzycholu to biurowa podkladka na bole..aby sie wylizac..niejednokrotnie biuro podkladalo osoby ktore nie mialy nic z faktem do czynienia.. Odpowiedz Link Zgłoś