Gość: FIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 23:52 tuborg - 0,3l - 0,95lv amsteel - 0,5l - 1,2 lv warsteiner-0,3l 2,2 lv holstein -0,5l - 1,1lv kamenitza -0,5l -0,8lv zagorka-0,5l-0,89lv burgasko-0,5l-0,9lv to są ceny maj 2008 METRO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kindzior99 Re: Piwo w BG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:33 A może wrzucił byś ceny innych artykułów spożywczych z tego roku. Napeweno się przydadzą dla wyjeżdzajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krol Re: Piwo w BG IP: *.aster.pl 23.05.08, 09:23 FIN podał ceny piwa z Metro - odpowiednik polskiego Makro. mieści się ono jednak w Burgas i raczej nikt po piwo tam nie pojedzie. Fakt, że podany cennik pokazuje , jak jest tanio w BG. Nie ma sensu podawac cen innych artykułów - wystarczy napisac , że jest taniej niz w RP. Co do piwa i nie tylko - dla bardzo oszczędnych na urlopie Polaków to moge jeszcze dodac uzupełniając powyzszą informaję, że w SB jest komplex hurtowni, w którym mozna kupić w zasadzie wszystkie napoje, spożywkę po jeszcze lepszych cenach niż jadąc 30-40 km do Metro w Burgas. dla przykładu słynny "koniak SB" jest tam za jedyne 10zł/0/5l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelo72 Re: Piwo w BG IP: 212.106.28.* 24.05.08, 13:01 ja własciwie do FINA bo widze ,ze jest obtrzaskany w temacie bułgari ,wybieram sie z rodzinka z dziećmi do bułgari mam oferte z sb apartamenty tylko czy SB jest dobrym miejscem na wypoczynek z dziecmi?????? moje gg 6998077 moze cos mi podpowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak Re: Piwo w BG IP: *.centertel.pl 26.05.08, 23:27 Tffuu,piwo w butelce kupione w hurtowni w Bułgarii?!?!? Zresztą piwo w Bułgarii delikatnie pisząc można czasem podciągnąć pod piwo. No cóż,nie te klimaty. Choć i w cieplejszych krajach można znaleźć dobre piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIN Re: Piwo w BG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 23:37 A kolega maliniak to w Bułgarii był?? i tamtejsze piwo pił??? po wypowiedzi kolegi stawiam dwie tezy 1.albo nie był 2.albo coś ze znawstwem piwa nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak Re: Piwo w BG IP: *.centertel.pl 27.05.08, 16:52 Kolega maliniak był w Bułgarii,inaczej nie mógłby pisać o piwie. A czemu tak napisałem?Bo takie mam zdanie na temat tamtejszego piwa. Jest taka samo "dobre" i tyle ma wspólnego z piwem co nasze produkty piwopodobne typu Lech czy Żywiec. Nie jest mi obcy proces produkcji piwa,zwiedziłem kilkadziesiąt browarów próbując ich wyroby. Dlatego tak marnie oceniam tamtejsze piwa. Z jednym mogę się tylko zgodzić,że w wielkim upale nawet marne,ale zimne piwo dla niektórych będzie jak ambrozja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIN Re: Piwo w BG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:21 Uprzejmie proszę więc o kilka marek prawdziwego piwa-chciałbym spróbować FIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak Re: Piwo w BG IP: *.centertel.pl 28.05.08, 11:23 Dyskusję o jakości bułgarskiego piwa mamy już za sobą,więc rozumiem że interesuje Cię dobre piwo dostępne w naszym kraju i tu też produkowane. Na początek proponuję spróbować wyrobów z browaru Gab,ich Stout jest wyjątkowy,z browaru Gościszewo na uwagę zasługuje Naturalne,zarówno we wersji filtrowanej jak i niefiltrowanej,ciekawym piwem jest Koźlak z browaru Amber.Bardzo dobre piwa produkują małe browary jak Bartek,Janów Lubelski czy Edi.Jest też kilkanaście browarów restauracyjnych w których zawsze można napić się piwa,a nie napoju piwopodobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_42 Re: Piwo w BG 27.05.08, 09:11 Obraziłeś bułgarską Zagorkę, wytropię cię i wyzwę na pojedynek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conor Re: Piwo w BG IP: *.ip.gronet.pl 27.05.08, 09:50 zagorka jest wielka Odpowiedz Link Zgłoś