Gość: Sylwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 17:18 Wczoraj wróciłam z Rawdy i teraz chętnie odpowiem na pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: evita Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: 91.195.159.* 14.06.08, 18:38 w jakm byłaś hotelu? i opisz Rawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.leon.com.pl 15.06.08, 05:26 ile trzeba zabrać kasy ijak tam się kształtują ceny i tak ogólnie jak tam jest wyjeżdżam 18.07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agussia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.cust.tele2.pl 15.06.08, 09:14 jaka temperatura wody (czy mozna sie juz kompać w morzu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.08, 12:30 czy to prawda ze plaże waskie i brudne??wybieram sie z dziecmi i jestem zaniepokojona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.star.net.pl 15.06.08, 13:43 Ceny w restauracjach są porównywalne jak w SB, jedynie Restauracja "Bratia Serbovi"(samoobsługowa "szybkodajnia")jest cenowo atrakcyjna i dania są smaczne. Jeśli chodzi o plaże to moim zdaniem małe nieporozumienie, nie dość, że brudne(często zaglonione i niesprzątane tygodniami)to bardzo wąskie, a zdarzało się (podczas przypływów) że praktycznie plaza w Ravdzie zanikała kompletnie. Pod względem zaplecza i atrakcji turystycznych Ravda za wiele nie może zaoferować. Ravda należąca do "województwa" Nessebyr jest "niechcianym kopciuszkiem", wszelkie środki z budżetu idą na rozwój Słonecznego Brzegu i Nesseberu, dla m. Ravda praktycznie nic nie zostaje. Brak gotówki jest widoczny gdy nie ma pieniędzy na zapłacenie za specjalistyczny sprzęt do sprzątania plaży, nie mówiąc już o braku kasy na chodniki czy tez na uporządkowanie terenów w samej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.atupartner.pl 15.06.08, 20:37 ale ogólnie może być,czy tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:15 Plaże wąskie i troszkę zanieczyszczone, ale w Słonecznym brzegu mimo, że są szersze to i tak brudne, przez liczne parasolki nie ma jakich dokładnie posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:12 Temperatura wody miała 21 stopni, ale w dzień wyjazdu już 22, więc myślę, że będzie wzrastała:) Kąpać się można, najgorsze było samo wejście do wody, ale później można było siedzieć i siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:10 Jeśli chodzi o kasę to wydaje mi się, że jest to sprawa indywidualna. My mieliśmy np. 500euro na 2 osoby i było to aż za dużo:) niczego sobie nie odmawialiśmy:) A ceny wydaje mi się że są takie same jak w Polsce. Rawda to mała, bardzo spokojna miejscowość, wieczorami nic się nie dzieje, trzeba atrakcji szukać w pobliskich miasteczkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia245 Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:16 A co lepiej zabrac euro czy dolary? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:39 Zdecydowanie euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:07 Byłam w Napoli. Jeśli chodzi o Rawdę to jest to miejscowość naprawdę bardzo spokojna, nie ma żadnych klubów, ani innych szaleństw. W budowie jest wiele hoteli, więc myślę, że za kilka lat bardziej się rozkręci :) Mimo to dla naszej grupki 20,21-latków było ok, w dzień odpoczywaliśmy na plaży, a wieczorami gdy chcieliśmy oszaleć wybieraliśmy się do pobliskich miasteczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIN Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.btc-net.bg 16.06.08, 19:50 Ludzie przeczytajcie co pisze Joe kilka postow wyzej...i spojrzcie w koncu PRAVDZIE w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 05.08.08, 22:35 mam pytanie jak to wlasnie jest z tymi imprezami w pobliskich miasteczkach ? Nie ma problemow z dojsciem na piechote i powrotem ? a wycieczki fakultatywne to mozna kupic w pobliskich biurach czy tylko u rezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravda ne Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.cable.smsnet.pl 05.08.08, 22:47 sb jest 7 kilometrów od ravdy , po disko na pieszke to troche marnie, a co do ravdy.....to nieporozumienie, plaze waskie o 9 rano juz wszyscy na sepa zajmuja miejsca, Odpowiedz Link Zgłoś
aisog Re: Wróciłam z Rawdy :) 05.08.08, 23:26 dajcie spokoj, co wy tak narzekacie na ta Rawde? po pierwsze jest taniej niz w SB, ja mieszkalam w SB, ale odwiedzalam znajomych w Rawdzie i mam porownanie po drugie jak nic sie nie inwestuje w Rawde, skoro tak sie rozbudowuje? owszem, to prowincja, ale sie rozwija. czas mozna tam spedzic bardzo sympatycznie, nie jest moze rozrywkowa, ale blisko do SB, gdzie sie mozna wyszalec odwiedzalam hotel Tropicana, byl sympatyczny i czysty, na pewno jego atutem byl basen i tanie drinki przy tym wlasnie basenie. I brodzik dla dzieci, w ktorym sie chlodzilismy lezac jak w jacuzzi. Co do plazy to nie ma co porownywac jej do tej w SB, owszem, miejscami byla bardzo waska, ale kawalek dalej (przed wrakiem) byla szersza. I tak wiekszosc turystow opala sie przy basenie hotelowym, a nad morze chodza sie wykapac, wiec nie wiem o co tak chodzi z ta plaza. Odpowiedz Link Zgłoś
hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 05.08.08, 23:58 ja tam jestem optymista odnosnie mojego wyjazdu ;) 8 wylatujemy z kolezanka i przekonamy sie same . Troche przeraza nas brak imprez ale jest nadzieja odnosnie dojscia do SB 7-8 km to nie jest jakas tragedia ,zwlaszcza ,z eczytalam ,ze sa jakies kolejki/autobusy ;) no zobaczymy wszytsko sie okaze na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
izabellinda Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 14:53 W zeszłym roku byłam w Ravdzie ze znajomymi. Wieczorami jeździliśmy do SB na dyskoteki. Tyle, że musieliśmy zostawać do rana bo pierwsze autobusy kursowały od 6 rano :) Ale i tak było super :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 16:39 to fajnie ,ze jednak mozna jakos dostac sie do SB :) i nie zmarnowac tych wakacji kladac sie spac o 23 ;) jak jest na ulicach w Bulgarii mozna bez problemu zwiedzac na wlasna reke ? czy jednak lepiej w zorganizowanych grypkach ? Byl ktosa moze w Istabule z biurem? a ile kosztuje wejscie na dyskoteke :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.cable.smsnet.pl 06.08.08, 18:25 wstep na jedyne disko w ravdzie: xpama- 4leva, fajne drinki robią w barze hawaii ale po 23 jakos dziwnie muzyke sciszają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ericsson.net 06.08.08, 18:35 hmm ja sie wybieram 13 wrzesnia do rawdy hotelu Delphin lub Riviera z FUNCLUBU, jade z dziewczyna wiek kolo 21 lat, chcemy odpoczac polezec nie ukrywam ze chcialbym tez poszalec no i widze ze tutaj sa lekkie problemy z tym dojazdem jesli o 6 jest pierwszy przejazd to nieciekawie ale zobaczymy jak to bedzie, jeszcze boli mnie wiadomosc ze nie ma tam czajnikow wiec bede musial wziasc ze soba zeby zrobic jakies gorace kubki czy cos:P, pozdrawiam wszystkich wczasowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
izabellinda Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 18:39 Będąc w Ravdzie można się naprawdę dobrze bawić. Oszczędzasz na jedzeniu, które jest 40% tańsze niż w samym SB czy Nesseberze. Autobusy do Nesseberu jeżdżą w miarę często. W SB są naprawdę fajne kluby i dyskoteki do których wejście dla kobiet jest za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ericsson.net 06.08.08, 19:12 ah znow kobiety maja lepiej:P, no to fajnie ze jest tak jak mowisz zawsze mozna komunikacja miejska podjechac do jakiegos baru czy dyskoteki i wroci wieczorem nie trzeba siedziec calej nocy, mam tylko nadzieje ze w hotelu bedzie w mialo czysto i ladnie no i fajnie bylo by gdyby trafili sie jacys wczasowicze dosyc mlodzi jak my:P zawsze razniej w paczce Odpowiedz Link Zgłoś
hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 20:06 dokladnie . Tez mam andzieje ,ze bedzie jakies mlode towarzystwo wtedy jakos razniej wracac wieksza grypka niz 2 dziewyny . No zobaczymy jak bedzie ;) w piatek juz wylot :D hihihi ;) nie wiem ile kasy wziac eh .. no ,ale zobaczymy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ericsson.net 06.08.08, 20:27 to jak wrocisz to napisz jak to wygladalo i gdzie mozna sie pobawic, ja biore 1000zl na osobe na 10 dni wiec wychodzi ze 100zl na dzien mozna przechulac chyba wystarczy:P Odpowiedz Link Zgłoś