Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Rawdy :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 17:18
Wczoraj wróciłam z Rawdy i teraz chętnie odpowiem na pytania:)
Obserwuj wątek
    • Gość: evita Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: 91.195.159.* 14.06.08, 18:38
      w jakm byłaś hotelu? i opisz Rawdę.
      • Gość: tomek Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.leon.com.pl 15.06.08, 05:26
        ile trzeba zabrać kasy ijak tam się kształtują ceny i tak ogólnie
        jak tam jest wyjeżdżam 18.07
        • Gość: agussia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.cust.tele2.pl 15.06.08, 09:14
          jaka temperatura wody (czy mozna sie juz kompać w morzu)
          • Gość: anna Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.08, 12:30
            czy to prawda ze plaże waskie i brudne??wybieram sie z dziecmi i
            jestem zaniepokojona
            • Gość: joe Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.star.net.pl 15.06.08, 13:43
              Ceny w restauracjach są porównywalne jak w SB, jedynie Restauracja "Bratia Serbovi"(samoobsługowa "szybkodajnia")jest cenowo atrakcyjna i dania są smaczne. Jeśli chodzi o plaże to moim zdaniem małe nieporozumienie, nie dość, że brudne(często zaglonione i niesprzątane tygodniami)to bardzo wąskie, a zdarzało się (podczas przypływów) że praktycznie plaza w Ravdzie zanikała kompletnie. Pod względem zaplecza i atrakcji turystycznych Ravda za wiele nie może zaoferować. Ravda należąca do "województwa" Nessebyr jest "niechcianym kopciuszkiem", wszelkie środki z budżetu idą na rozwój Słonecznego Brzegu i Nesseberu, dla m. Ravda praktycznie nic nie zostaje. Brak gotówki jest widoczny gdy nie ma pieniędzy na zapłacenie za specjalistyczny sprzęt do sprzątania plaży, nie mówiąc już o braku kasy na chodniki czy tez na uporządkowanie terenów w samej miejscowości.
              • Gość: tomek Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.atupartner.pl 15.06.08, 20:37
                ale ogólnie może być,czy tragedia
            • Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:15
              Plaże wąskie i troszkę zanieczyszczone, ale w Słonecznym brzegu mimo, że są
              szersze to i tak brudne, przez liczne parasolki nie ma jakich dokładnie posprzątać.
          • Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:12
            Temperatura wody miała 21 stopni, ale w dzień wyjazdu już 22, więc myślę, że
            będzie wzrastała:) Kąpać się można, najgorsze było samo wejście do wody, ale
            później można było siedzieć i siedzieć.
        • Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:10
          Jeśli chodzi o kasę to wydaje mi się, że jest to sprawa indywidualna. My
          mieliśmy np. 500euro na 2 osoby i było to aż za dużo:) niczego sobie nie
          odmawialiśmy:)
          A ceny wydaje mi się że są takie same jak w Polsce.
          Rawda to mała, bardzo spokojna miejscowość, wieczorami nic się nie dzieje,
          trzeba atrakcji szukać w pobliskich miasteczkach:)
          • Gość: julia245 Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:16
            A co lepiej zabrac euro czy dolary? dziekuje
            • Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 22:39
              Zdecydowanie euro
      • Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 08:07
        Byłam w Napoli. Jeśli chodzi o Rawdę to jest to miejscowość naprawdę bardzo
        spokojna, nie ma żadnych klubów, ani innych szaleństw. W budowie jest wiele
        hoteli, więc myślę, że za kilka lat bardziej się rozkręci :)
        Mimo to dla naszej grupki 20,21-latków było ok, w dzień odpoczywaliśmy na plaży,
        a wieczorami gdy chcieliśmy oszaleć wybieraliśmy się do pobliskich miasteczek
        • Gość: FIN Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.btc-net.bg 16.06.08, 19:50
          Ludzie przeczytajcie co pisze Joe kilka postow wyzej...i spojrzcie w
          koncu PRAVDZIE w oczy...
          • hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 05.08.08, 22:35
            mam pytanie jak to wlasnie jest z tymi imprezami w pobliskich miasteczkach ?
            Nie ma problemow z dojsciem na piechote i powrotem ?
            a wycieczki fakultatywne to mozna kupic w pobliskich biurach czy tylko u rezydenta ?
            • Gość: ravda ne Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.cable.smsnet.pl 05.08.08, 22:47
              sb jest 7 kilometrów od ravdy , po disko na pieszke to troche marnie, a co do
              ravdy.....to nieporozumienie, plaze waskie o 9 rano juz wszyscy na sepa zajmuja
              miejsca,
    • aisog Re: Wróciłam z Rawdy :) 05.08.08, 23:26
      dajcie spokoj, co wy tak narzekacie na ta Rawde?
      po pierwsze jest taniej niz w SB, ja mieszkalam w SB, ale
      odwiedzalam znajomych w Rawdzie i mam porownanie
      po drugie jak nic sie nie inwestuje w Rawde, skoro tak sie
      rozbudowuje? owszem, to prowincja, ale sie rozwija.
      czas mozna tam spedzic bardzo sympatycznie, nie jest moze
      rozrywkowa, ale blisko do SB, gdzie sie mozna wyszalec
      odwiedzalam hotel Tropicana, byl sympatyczny i czysty, na pewno jego
      atutem byl basen i tanie drinki przy tym wlasnie basenie. I brodzik
      dla dzieci, w ktorym sie chlodzilismy lezac jak w jacuzzi.

Co do plazy to nie ma co porownywac jej do tej w SB, owszem,
      miejscami byla bardzo waska, ale kawalek dalej (przed wrakiem) byla
      szersza. I tak wiekszosc turystow opala sie przy basenie hotelowym,
      a nad morze chodza sie wykapac, wiec nie wiem o co tak chodzi z ta
      plaza.
      • hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 05.08.08, 23:58
        ja tam jestem optymista odnosnie mojego wyjazdu ;)
        8 wylatujemy z kolezanka i przekonamy sie same . Troche przeraza nas brak imprez
        ale jest nadzieja odnosnie dojscia do SB 7-8 km to nie jest jakas tragedia
        ,zwlaszcza ,z eczytalam ,ze sa jakies kolejki/autobusy ;) no zobaczymy wszytsko
        sie okaze na miejscu
        • izabellinda Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 14:53
          W zeszłym roku byłam w Ravdzie ze znajomymi. Wieczorami jeździliśmy
          do SB na dyskoteki. Tyle, że musieliśmy zostawać do rana bo pierwsze
          autobusy kursowały od 6 rano :) Ale i tak było super :))
          • hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 16:39
            to fajnie ,ze jednak mozna jakos dostac sie do SB :) i nie zmarnowac tych
            wakacji kladac sie spac o 23 ;)

jak jest na ulicach w Bulgarii mozna bez problemu zwiedzac na wlasna reke ? czy
            jednak lepiej w zorganizowanych grypkach ?

Byl ktosa moze w Istabule z biurem?

a ile kosztuje wejscie na dyskoteke :>
            • Gość: aja Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.cable.smsnet.pl 06.08.08, 18:25
              wstep na jedyne disko w ravdzie: xpama- 4leva, fajne drinki robią w barze hawaii
              ale po 23 jakos dziwnie muzyke sciszają
              • Gość: grzegorz Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ericsson.net 06.08.08, 18:35
                hmm ja sie wybieram 13 wrzesnia do rawdy hotelu Delphin lub Riviera z FUNCLUBU,
                jade z dziewczyna wiek kolo 21 lat, chcemy odpoczac polezec nie ukrywam ze
                chcialbym tez poszalec no i widze ze tutaj sa lekkie problemy z tym dojazdem
                jesli o 6 jest pierwszy przejazd to nieciekawie ale zobaczymy jak to bedzie,
                jeszcze boli mnie wiadomosc ze nie ma tam czajnikow wiec bede musial wziasc ze
                soba zeby zrobic jakies gorace kubki czy cos:P, pozdrawiam wszystkich wczasowiczow
              • izabellinda Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 18:39
                Będąc w Ravdzie można się naprawdę dobrze bawić. Oszczędzasz na
                jedzeniu, które jest 40% tańsze niż w samym SB czy Nesseberze.
                Autobusy do Nesseberu jeżdżą w miarę często.
                W SB są naprawdę fajne kluby i dyskoteki do których wejście dla
                kobiet jest za darmo :)
                • Gość: grzegorz Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ericsson.net 06.08.08, 19:12
                  ah znow kobiety maja lepiej:P, no to fajnie ze jest tak jak mowisz zawsze mozna
                  komunikacja miejska podjechac do jakiegos baru czy dyskoteki i wroci wieczorem
                  nie trzeba siedziec calej nocy, mam tylko nadzieje ze w hotelu bedzie w mialo
                  czysto i ladnie no i fajnie bylo by gdyby trafili sie jacys wczasowicze dosyc
                  mlodzi jak my:P zawsze razniej w paczce
                  • hhera Re: Wróciłam z Rawdy :) 06.08.08, 20:06
                    dokladnie . Tez mam andzieje ,ze bedzie jakies mlode towarzystwo wtedy jakos
                    razniej wracac wieksza grypka niz 2 dziewyny . No zobaczymy jak bedzie ;) w
                    piatek juz wylot :D hihihi ;)

nie wiem ile kasy wziac eh .. no ,ale zobaczymy :P
                    • Gość: grzegorz Re: Wróciłam z Rawdy :) IP: *.ericsson.net 06.08.08, 20:27
                      to jak wrocisz to napisz jak to wygladalo i gdzie mozna sie pobawic, ja biore
                      1000zl na osobe na 10 dni wiec wychodzi ze 100zl na dzien mozna przechulac chyba
                      wystarczy:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka