Dodaj do ulubionych

SB, hotel Imperial, wróciłam :)

16.08.08, 11:19
Wczoraj wróciłam ze Słonecznego Brzegu, mieszkliśmy w hotelu Imperial w południowej części SB. Hotel ****, bardzo nam się dobrze w nim mieszkało. Ładne pokoje, z widokiem na morze, obsługa miła i dyskretna, ze wszystkimi mażna dogadać się po angielsku. Jedzenie różnorodne, dużo, dla mojego męża za mało przyprawione, ale mi smakowało, bo było bardzo dużo warzyw. Pkokje z klimatyzacją, bardzo ładne łazienki, czyściutko, codziennie posprzątane. Jako nowożeńcy dostaliśmy od hotelu na początku kosz owoców i szmpana. Ceny w SB nieststy nie są niskie, typowo kurortowe, już taniej jest w Nesebarze. Nesebar to urokliwe małe miasteczko składające się głównie z knajpek i straganów. Jeśli chodzi o SB to na zakupy polecam supermarkety Zora i Perła, z naszych obserwacji najtańsze. Pogodę mieliśmy super, jednego dnia było zachmurzone niebo i wieczorem trochę padało, ale pozostałe 7 dni był upał, woad w morzu cieplutka nie chce się wychodzić. Czuliśmy się tam bardzo bezpiecznie w poruwnaniu z Egiptem, gdzie byliśmy 2 lata temu. Tu nikt nie jest tak nachalny jak tam, owszem zachęcają do wejścia do knajpek czy kupienia owoców, ale w zupełnie inny sposób. Jeśli chodzi o to co można przywieźć to my przywieźliśmy rakiję, kosmetyki różane, wina z róż,dżem z róż i ja kilka branzoletek. Piwo to chyba najbardziej nam smakowało (z bułgarskich oczywiście) Zagorka. Ogólnie polecam Bułgarię, Słoneczny Brzeg to typowy kurort gdzie coś się dzieje przez 24h, jeśli ktoś lubi taki rodzaj wypoczynku to jak najbardziej. Nasz hotel był 5 przystanków od centrum SB, więc ludzi może było ciut mniej. Aha i z Imperiala jest dosłownie kilka kroków do morza, trzeba tylko przejść przez wydmę przy Oasis VIP Club i już jest plaża hotelowa, leżaki dla gości Hotelu tańsze czyli 12 l za 2 leązaki i parasolkę, jeśli idziesz z ręcznikiem to leżysz bezpłatnie. Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kama- Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.08.08, 16:00
      Słuchaj to ten Imperial to niedaleko hotelu Karolina do którego my
      sie wyberamy w tym tyg. Napisz mi jak mozesz czy w okolicy sa jakies
      sklepy, jak dojechac do centrum SB tzn gdzie jest jakis autobus i
      gdzie kupic bilet i czy 12 Lewa za parasol i 2 lezaki to dla
      wszystkich cena?Na cały dzien?
      • Gość: zaq Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 19:23
        Ja również wróciłam z SB i mieszkalam w hotelu *** ale w pobliżu
        Imperiala, faktycznie jest o dużo spokojniej niż w centrum SB, a
        dojechać można albo autobusem za 1 leva, albo kolejką, która
        odjeżdża z pod hotelu Zefir za 3 leva i jedzie się 5 przystankow, a
        najbardziej polecam spacer wzdłoż plaży a powrót
        autobusem. /natomiast co do cen to duuuużo taniej jest w Nesseberze
        np. zwykłe paluszki 0,25 leva a w SB 0,5, ponadto napoje również
        jest duża różnica cenowa. Opocz tego przy kupowaniu prezentów
        oczywiście z nutą różaną to polecam konfiturę ale nie kupujcie na
        tym pasażu handlowym w Neseberze tylko jest tam sklep spożywczy na
        przeciw pizzerii gdzie kupiłam za 1,75 natomiast straganiarze
        proponują za 3 leva. Okolice bardzo ładne, plaże również a jeśli
        pragniecie jakąś rozrwywkę np dla dzieci to polecam baseny w hotelu
        Kotva Super
    • Gość: cdx_666 Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 09:34
      Z jakim biurem jechałaś? Jak się spisało to biuro?
    • turx01 Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) 18.08.08, 12:17
      sweetkiss napisała:

No to fajnie ze było fajnie.
      A jak wyszło z tym żelazkiem?
    • Gość: sweetkiss Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) IP: 217.96.62.* 24.08.08, 15:22
      Witam
      Przepraszam, że dopiero odpisuję, ale miałam dalszą część urlopu bez komputea :) Tak hotel Imperial to ten obok Karoliny. Jeśli chodzi o autobus to wystarczy wyjsc do głównej ulicy, na przeciwko szpitala i jest przystanek. Z tej strony co szpital do Nesebaru, z drugiej do centrum SB, 5 przystanków. Bilet kosztuje 1 l, kupujesz go w autobusie, osoba, która sprzedaj bilety podejdzie do Ciebie. Jeśli chodzi o sklepy to nie warto kupować w supermarketach, które są na dole w budynkach hoteli. Kilkadziesiąt metrów w stronę centrum jest supermarket Zora, taki duży pomarańczowy napis, przed sklepen zielone chodniki i tam jest dużo taniej. Tani też jest w Perle, 3 przystanki autobusem w stronę centrum, wysiadasz przechodzisz na światłach na drugą stronę i tam właśnie jest Perła. Jeśli chodzi o żelazko, to owszem jest dostępne, ale gdybym chciała wyprasować rzeczy swoje i męża, które mieliśmy (chodzi o zwykłe t-shirty, spodenki, sukienki etc.) to taniej wyszłoby mi kupienie żelazka w Polsce, bo za każdą rzecz się płaci, tzn, oni Ci prasują, a nie Ty wypożyczasz żelazko. Także miałam swoje i kłopot z głowy. Ps. Bikini nie prasowałam :)))
      • Gość: sweetkiss Imperial IP: 217.96.62.* 24.08.08, 15:26
        zapomniałam: 12 lewa za parasol i 2 leżaki to opłata za cały dzień. płacisz w recepcji hotelu, dostajesz wydruk i z tym idziesz na plażę, wydruk dajesz gościowi, który do Ciebie podchodzi.Plaża Imperiala jest zaraz za hotelem Oasis, wychodzisz z tyłu Imperiala w lewo nad morze i zobaczysz parasole z logo hotelu. Miłego pobytu
        • Gość: sweetkiss Re: Imperial IP: 217.96.62.* 24.08.08, 15:30
          Ps. Byłam z biurem aTur, bardzo fajne Panie Rezydentki, aha i jako nowożeńcy dostaliśmy kosz owoców,szampana i kartkę z życzeniami jak tylko przyjechaliśmy.
      • turx01 Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) 24.08.08, 23:29
        Gość portalu: sweetkiss napisał(a):

Rozumiem z tego ze to ja przegrałem i stawiam piwo?
        Kiedy i gdzie?
        Może w przyszłym roku w Bułgarii :-)
        (choć nieprasowanie bikini właściwie przechyla szalę na moje!)
        • Gość: sweetkiss Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) IP: 217.96.62.* 25.08.08, 16:06
          Ok, proponuję remis, ja piwko Tobie, a Ty mi? Może być w Bułgarii, chociaż w przyszłym roku wolałabym gdzie indziej :))) Pozdrawiam
      • tesla.e Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) 23.04.09, 10:33
        Zastanawiam się nad wyborem tego hotelu na wakacje z 1,5 rocznym
        dzieckiem.
        Bardzo proszę o udzielenie mi odpowiedzi na pytania:
        - czy istnieje jakieś dogodne przejście przez te wydmy do plaży, czy
        jest jakiś chodnik, czy tak na dziko po piachu się idzie? biorąc pod
        uwagę konieczność pchania wózka i zabrania ze sobą akcesoriów dla
        dzeciaczka
        - czy w hotelu możliwe jest zamówienie łóżeczka dla dziecka i czy
        jest to odpłatne czy nie?
        - czy ten plac zabaw to faktycznie 2 huśtawki?
        - czy z wózkiem da się jechać do Nesseberu komunikacją miejską? czy
        lepiej darować sobie taki wypad z maluchem?
        - czy w bułgarskich marketach nie ma problemu z zakupem Pampersów i
        chusteczek nawilżanych, czy lepiej wziąć zapas z domu?
        I proszę jeszcze o jakieś rady jeśli ktoś na coś wpadnie w
        odniesieniu do pobytu w SB z małym dzieckiem
        • malgorzatafi Re: SB, hotel Imperial, wróciłam :) 23.04.09, 11:14
          tez wybieram sie z maluchem tylko do innego hotelu. do tych pytan
          jeszcze dorzucam: jak wyglada sprawa gotowych obiadków dla dzieci w
          sloiczkach? mozna tam kupic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka