sweetkiss
16.08.08, 11:19
Wczoraj wróciłam ze Słonecznego Brzegu, mieszkliśmy w hotelu Imperial w południowej części SB. Hotel ****, bardzo nam się dobrze w nim mieszkało. Ładne pokoje, z widokiem na morze, obsługa miła i dyskretna, ze wszystkimi mażna dogadać się po angielsku. Jedzenie różnorodne, dużo, dla mojego męża za mało przyprawione, ale mi smakowało, bo było bardzo dużo warzyw. Pkokje z klimatyzacją, bardzo ładne łazienki, czyściutko, codziennie posprzątane. Jako nowożeńcy dostaliśmy od hotelu na początku kosz owoców i szmpana. Ceny w SB nieststy nie są niskie, typowo kurortowe, już taniej jest w Nesebarze. Nesebar to urokliwe małe miasteczko składające się głównie z knajpek i straganów. Jeśli chodzi o SB to na zakupy polecam supermarkety Zora i Perła, z naszych obserwacji najtańsze. Pogodę mieliśmy super, jednego dnia było zachmurzone niebo i wieczorem trochę padało, ale pozostałe 7 dni był upał, woad w morzu cieplutka nie chce się wychodzić. Czuliśmy się tam bardzo bezpiecznie w poruwnaniu z Egiptem, gdzie byliśmy 2 lata temu. Tu nikt nie jest tak nachalny jak tam, owszem zachęcają do wejścia do knajpek czy kupienia owoców, ale w zupełnie inny sposób. Jeśli chodzi o to co można przywieźć to my przywieźliśmy rakiję, kosmetyki różane, wina z róż,dżem z róż i ja kilka branzoletek. Piwo to chyba najbardziej nam smakowało (z bułgarskich oczywiście) Zagorka. Ogólnie polecam Bułgarię, Słoneczny Brzeg to typowy kurort gdzie coś się dzieje przez 24h, jeśli ktoś lubi taki rodzaj wypoczynku to jak najbardziej. Nasz hotel był 5 przystanków od centrum SB, więc ludzi może było ciut mniej. Aha i z Imperiala jest dosłownie kilka kroków do morza, trzeba tylko przejść przez wydmę przy Oasis VIP Club i już jest plaża hotelowa, leżaki dla gości Hotelu tańsze czyli 12 l za 2 leązaki i parasolkę, jeśli idziesz z ręcznikiem to leżysz bezpłatnie. Polecam.