Gość: gęba IP: 91.192.78.* 17.05.09, 12:28 Kto z tym biurem mieszczącym sie w Bielsku Białej był na wycieczce w Istanbule??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojak999 Re: OK Service-Istanbuł kto był? 17.05.09, 15:10 W 2008r. byłem na wczasach organizowanych indywidualnie w Bułgarii w miejscowości Rawda. OK Servis ma w Rawdzie swoje biuro przy głównej ulicy. Tam wykupiłem wyjazd do Stanbułu. Koszt w 2008r. wynosił 37 Euro od osoby, plus 11 Euro wiza na granicy, plus wstęp do każdego muzeum po 6 Euro. Posiłki we własnym zakresie. W cenie jest przejazd autokarem w obie strony (Bułgarski ale nowy z klimatyzacją), przewodnik po Stanbule i muzeach. Autokar zabiera turystów z Rawdy, Nesebaru, Słonecznego Brzegu i Burgas. Wyjazd z Rawdy około 1.30 w nocy, powrót do Rawdy około 1.00 w nocy. Jeśli jeszcze coś Cię interesuje to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gęba Re: OK Service-Istanbuł kto był? IP: 91.192.78.* 17.05.09, 20:14 Czy ten oddział w Rawdzie jest pod tą samą nazwą. Czy mają również przedstawicielstwo w SB.Pytam gdyż dzwoniłem do ich biura w Bielsku Białej,lecz pracownica z którą rozmawioałem nie wiedziała o czym mówię gdy pytałem ją o wycieczkę z Bułgarii. Brak jakiejkolwiek wiedzy," super poinformowana." Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: OK Service-Istanbuł kto był? 18.05.09, 23:35 W Rawdzie jest letnie biuro gdzie urzęduje rezydent(ka). W SB ich biuro mieści się w hotelu "Nancy 3".Zajrzyj na stronę www.OKServices.pl tam znajdziesz więcej informacji na temat wyjazdu z BG do Stanbułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gęba Re: OK Service-Istanbuł kto był? IP: 91.192.78.* 19.05.09, 12:54 Tak,właśnie czytałem ich ofertę internetową. Ale jak pisałem pani z biura nie wiedziała o co pytam , by w innym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: OK Service-Istanbuł kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 09:31 witam ja wybieram sie w tym roku do Rawdy, czy mozesz mi coś więcej powiedzieć o tej miejscowości i czego moge sie spodziewać na miejscu. o i jeszcze jedno ile ksy mam zabrać ze sobą na dwie osoby. Co lepiej euro czy lewa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: Do agula 20.05.09, 20:57 Rawda przypomina trochę Władysławowo. Senne miasteczko, idealne jako baza wypadowa do dużych kurortów typu Burgas czy SB.Jest to spokojna miejscowość z wieloma placami budowy, gdzie powstają nowe hotele. Nie ma tu prawie żadnego życia nocnego. Night kluby są w Nesebarze oddalonym od Rawdy o 6 km. Funkcjonuje bardzo dobrze komunikacja autobusowa i można dojechac zarówno do Nesebaru jak i do SB. Trudno mi ocenić ile masz wziąć kasy na dwie osoby bo nie wiem na jak długo jedziesz. Gdzie będziesz mieszkać, jakie posiłki itd. Jeśli chodzi o walutę jaką wziąć ze sobą to proponuję Euro. W BG jest sztywny kurs Lewa do Euro i wynosi: 1 Euro = 1,93 Lewa(BGN). Jeśli Twój bank nie pobiera prowizji od wypłat gotówki z bankomatu to można też korzystć z tej formy pozyskiwania gotówki. Bankomatów przybywa. W ubiegłym roku w Rawdzie były już trzy, a w 2007 tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: Do agula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 14:19 jesli możesz to powiec ile mniej wiecej potrzebuje kasy w bugari jade na 10 dni, mam opłacone noclegi i przejazd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojak999 Re: Do agula 23.05.09, 15:18 Na 10 dni na jedną osobę powinno wystarczyć Ci 250 Euro.Podobno ceny w BG wzrosły w tym roku o 15% w stosunku do ubiegłorocznych. Uważam, że 250 Euro to kwota, która pozwoli Ci czuć się swobodnie, wystarczy na małe szaleństwo, wypicie kilku drinków w nocnym barze i przywiezieniu do kraju butelki Rakiji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: Do agula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 11:38 wielkie dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OK Service-Istanbuł kto był? IP: 188.33.52.* 20.05.09, 10:11 na ucz się czytać całe forum jest nawalone wypowiedziami o rawdzie i ile trzeba zabrać kasy trochę werwy jak nie to zostań na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: OK Service-Istanbuł kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:30 Twoja wypowiedz świadczy tylko o tym że nie dorosłeś to wypowiadania sie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: OK Service-Istanbuł kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:15 Wycieczka warta realizacji tyle że bardzo męcząca. Najpierw około 8 godzin jazdy autokarem potem szybkie zwiedzanie Haga Sofia, hippodrom Błekitny meczet Topkapi i Wielki Bazar. To jest taki lixnięcie Stambułu ale powoduje że człowiek ma smaczek na więcej. Jeśli zamierzasz tam się wybrać to warto zakupic wycieczkę wraz z zakupem wyjazdu. Ja byłe w zeszłym roku i po przyjeździe do Rawdy okazało sie na pierwszym spotkaniu że nie było juz miejsc na ten wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś