Gość: WW IP: 89.72.6.* 22.07.09, 22:21 Czy ktoś z Was był w tym roku w Kiten koło Primorska - jak kształtują się ceny leżaków na plaży, jedzonka i napojów w knajpkach w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hipciooo Re: KITEN - ktoś był ? 22.07.09, 22:31 byłem w zeszlym roku i ogólnie nie polecam. Na plaży tłum jak w metrze krupnik.pl/zdjecie/950.Tlumy.na.plazy parasol i leżak to 6+6 lv krupnik.pl/zdjecie/954.Cena.za.parasol.na.plazywiecej krupnik.pl/galeria/bulgaria.kiten jedyna zaleta to przyzwoita woda - chyba bardziej przejrzysta niż w innych miejscach. Mozesz tez popłynąć daleko i bedzie dosyć głęboko i mało ludzi, można ponurkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maranka Re: KITEN - ktoś był ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 07:54 kiten to nie kurort to mieścina gdzie wypoczywaja głównie Bułgarzy [ oni nie jeżdżą do SB albo ZP bo jest za drogo ] w związku z tym nie zgodzę się że jest drożej, na ulicach tłumy , bo uliczki wąskie , bez jakiegoś uroku, są hotele ładne , ale wiekszośc to nieotynkowane domy w ciagłej rozbudowie , plaże w porównaniu z innymi plazami bułgarskimi wąskie , więc bardzo mało miejsca dla tych , którzy nie chcą płacić, z restauracjami rzeczywiście nie najlepiej- sadzą się na jakąś pseudo-europejską kuchnie- ja wybrałabym inne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maranka Re: KITEN - ktoś był ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:28 przecież już odpowiedzieliśmy , chcesz cos jeszcze wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nusia Re: KITEN - ktoś był ? IP: *.net155.okay.pl 28.07.09, 22:23 Zależy co kto lubi... Jak lubisz kurorty i szpan to się zawiedziesz... Ja byłam w ub. roku w hotelu KITEN PALAC i wróciłam zachwycona. Fakt że świadomie wybraliśmy termin po 15 sierpnia bo nienawidzę tłumów na plaży /a jest to normalne w pełni sezonu/więc WSZYSTKO mi tam odpowiadało!! Kiten leży na cyplu a więc są dwie plaże- jedna "zatokowa" i tam kłębią się tłumy a druga na otwartym morzu- szeroka, czysta i bardziej spokojna. W Kiten są setki małych knajpek które zaczynają życie wieczorem az do świtu!! Trudno mi polecić jakąs konkretną bo każdy ma swoje gusta.Koło naszego hotelu była naprwdę super knajpka/ z muzyką i śpiewem "na żywo'/ ale nie do codziennego bywania bo ceny zabójcze!! My chodziliśmy codziennie do knajpki / a właściwie ichiejszej gospody/ w której witano nas już przy wejściu zawołaniem :Polaki sky Zakopane!!!Ha,ha,ha!!Jest to gospoda "rodzinna"tzn cała rodzina obsługuje gości, muzyka, śpiew "na żywo" nawet przez kelnerów, zabawa na stołach ! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.bg Re: KITEN - ktoś był ? 19.08.09, 08:30 10 sierpnia wróciłam z Bułgarii z miejscowości Kiten, było super 2 plaże(ładne w miarę szerokie i przede wszystkim czyste, morze rewelacja) leżak, parasol po 5lv Zaplecze gastronomiczne ok. stara dobra kuchnia bułgarska, tawerny z muzyką na żywo, bardzo miła obsługa i oczywiście niskie ceny. Polecam Harmiani Hotel - praktycznie w centrum Kiten, ok. 100 m od głównej promenady i po 5 min do każdej plaży. W Bułgarii byłam 5 raz w miejscowościach Primorsko x 2, Pomorie,Święty Włas i Kiten - wszystkie godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1_1 Re: KITEN - ktoś był ? 02.08.13, 13:31 Witam,szukam namiarów na pole namiotowe w Bułgarii miejscowość Kiten?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitka Re: KITEN - ktoś był ? IP: *.net155.okay.pl 05.08.13, 19:42 Byłam w Kiten i muszę cię chyba zmartwić - nie widziałam tam żadnego pola namiotowego a spacerowaliśmy bardzo, bardzo dużo. To nie Złote Piaski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berger Re: KITEN - ktoś był ? IP: *.btc-net.bg 27.08.13, 06:49 Przy samej (poludniowej) plaży jest bardzo duży kemping. Ciągnie się prawie do samej rzeki. Byłem tam wczoraj to i widziałem :) Odpowiedz Link Zgłoś