Dodaj do ulubionych

Opóźnia się otwarcie największego hotelu w regi...

IP: *.146.136.30.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.12.10, 06:14
duży może więcej!!!!
mam nadzieję, że każą rozebrać to badziewie. chociaż w sumie - i tak już nie jeżdżę do karpacza, bo nie ma po co. teraz jeszcze bardziej nie ma po co.
Obserwuj wątek
    • zap1957 Opóźnia się otwarcie największego hotelu w regi... 02.12.10, 06:32
      Jak chce budować z pominięciem prawa to może powinien robić to, np w Indiach.
      • 1zorro-bis O ! Jakie to typowo polskie..... 02.12.10, 06:53
        przywalic bogatemu. A niech sukinsyn ma....Co mi tam.
        • Gość: Mam Re: O ! Jakie to typowo polskie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 07:40
          Nie martw się, Zbycho załatwi to z Rychem na cmentarzu i hotel będzie mógł robić przekręty i śmiać się w twarz uczciwym ludziom. Tak sugeruję, że ten "byzmesmmen" jest nieuczciwy:))
          • Gość: z Re: O ! Jakie to typowo polskie..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 09:50
            Pomyliłeś adresy pisiaczku:
            elblag.naszemiasto.pl/artykul/99043,bogdan-malinowski-buirmistrz-karpacza,id,t.html
            To twoi pobratymcy z SLD, piss-komuchu.
            • Gość: przewodnik sudecki Do Piotra "Mrozena" Mrugalskiego z SKPS IP: *.wroclaw.mm.pl 05.12.10, 15:00
              Mrozen z SKPS-u napisał:

Niejeden szary polski obywatel też by tak chciał… (Źródło)

Panie Piotrze Mrugalski (pseud. "Mrozen"), szary polski obywatel nie daje zatrudnienia 600 osobom! Może na tej samej zasadzie zlikwiduje pan PKP, kopalnie, wiele dużych zakładów przemysłowych różnych gałęzi, urzędy, szkolnictwo i wiele innych instytucji? One też funkcjonują niejako ponad prawem, wbrew rachunkowi ekonomicznemu, stale dotowane przez państwo (czyli podatników), na co "niejeden szary polski obywatel" prowadzący działalność gospodarczą nie ma żadnych szans.

A tak w ogóle to od dłuższego czasu dziwi mnie indoktrynowanie na stronie SKPS-u przyszłych przewodników jednostronnymi i tendencyjnie dobranymi faktami i artykułami. Co wytykali już inni czytelnicy. Zamiast dyskutować, woleliście w ogóle zlikwidować możliwość dodawania komentarzy na stronie, często niezgodnych z pseudoekologicznym duchem SKPS-u. Widać, że bardzo wam (a panu w szczególności!) zależy na przedstawianiu zniekształconego, megalomańskiego obrazu rzeczywistości. Może najwyższy czas odebrać SKPS-owi uprawnienia do kształcenia przewodników? Ma pan choć tyle przyzwoitości i odwagi cywilnej, żeby przynajmniej w tym miejscu podyskutować za pomocą rzeczowych argumentów, bez możliwości nadużywania administratorskich uprawnień poprzez usuwanie niewygodnych wypowiedzi? Wątpię.
    • kropka9991 Po co komu takie prawo które można bezkarnie łamać 02.12.10, 07:57

"Niezależnie jednak od tego, kiedy to nastąpi, i tak w styczniu zamierzam uruchomić cały obiekt. Nie przewiduję możliwości zmiany tego terminu."
      W ten sposób Pan Gołębiewski podsumował jakość naszego prawa - co tam zezwolenia, niezgodności z planem (także tym zmienionym specjalnie pod jego obiekt), Pan Gołębiewski ma to gdzieś. I tak zrobi to co będzie chciał.

• Gość: qwer Dorobkiewicze w natarciu IP: 193.59.73.* 02.12.10, 08:11
        Potwierdza się, że kapitał ekonomiczny nie idzie w parze z kulturowym. Innymi słowy: chamom z pieniędzmi nie przybywa gustu ani przyzwoitości... Żeby "dorobić" się kultury trzeba ze trzech pokoleń. A tak - rosną koszmarki z basztami, wieżyczkami albo takie paskudne "coś" jakie stawia "Dorobiony Tadzio".
    • Gość: halo2 Opóźnia się otwarcie największego hotelu w regi... IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.12.10, 08:49
      czy to rodzaj reklamy?
    • wlodek21 Opóźnia się otwarcie największego hotelu w regi... 02.12.10, 08:53
      Ciekawe, czy kiedykolwiek dowiemy się. jakie były PEŁNE koszty budowy hotelu i kto skorzystał na kosztach dodatkowych. Jest to ewidentny przekręt. Jeżeli uda mu się w końcu doprowadzić (jak dość bezczelnie zapowiada) do otwarcia hotelu, będzie to oznaczało, że-jak zwykle bywa-przepisy prawa obowiązują tylko tych, którzy nie mają wystarczających środków perswazji. Przy okazji byłby to kolejny oblany test naszego systemu wymiaru sprawiedliwości. A jak się komuś nie podoba, to przecież może wyjechać.
      • Gość: rxt Re: Opóźnia się otwarcie największego hotelu w re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:36
        Koszty to akurat nie Twoja sprawa:-) Prywatny inwestor niech sobiue wydaje tyle pieniędzy, ile ma ochote i na co chce. Inna sprawa to nieprzestrzeganie przepisów. Inspektor powinien ZMUSIĆ do przebudowy i dostosowania do planu, a nie szukać furtki do legalizacji!!!
    • javall Opóźnia się otwarcie największego hotelu w regi... 02.12.10, 08:54
      Ten hotel-to skandal!
      Decyzja minimum : rozebrac jedno pietro !
      Miro i Zbycho chwilowo odsunieci, ale sa przeciez inni,
      tez zdolni i gotowi do pomocy.
      Jezeli bedziemy zmuszeni do realizacji naszych hasel
      /partie bez dotacji/ - to ktos przeciez musi nas finansowac.
      • Gość: z Re: Opóźnia się otwarcie największego hotelu w re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 09:40
        Głupi pajacu, nie masz nawet bladego pojęcia o pisiackich przekrętach, gdzie płynęły realne ciężkie pieniądze do kieszeni partyjnych bonzów, a poszczekujesz o jakichś mirach i zbychach co to obiecywali komuś gruszki na wierzbie. Jak to leciało w wersji twojego guru? "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to byśmy niczego nic nie mieli" - czy jakoś tak <rotfl>
    • Gość: byrcyn W tej sprawie zostalo już IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 09:14
      wszystko powiedziane. Teraz należy tylko czekać i zobaczyć, czy wygra prawo, czy pieniądze. Stawiam na pieniądze. Szkoda, że nasze prawo nie opiera się na precedensach, bo wtedy wszyscy byśmy mogli budować, co tylko komu fantazja podsunie.
    • mariner4 Skoro nie jeździsz 02.12.10, 15:32
      i nie mieszkasz tu, to odp..... się od Karpacza.
      M.
      • Gość: Michał Super hotel IP: 178.73.63.* 03.12.10, 00:00
        Byłem teraz na urlopie w Karpaczu (śliczne, pięknie położone miasteczko) i miałem okazję wejść do środka tego hotelu - mimo, że jeszcze w budowie , było otwarte, nikt nie pilnował ani nie zabraniał pooglądać. Rozmach , z jakim zbudowany jest ten hotel , położenie oraz jakość wykończenia (granity, marmury, ogromne kryształowe żyrandole i fontanny) robi wielkie wrażenie. Główny hall hotelu przypomina współczesną wariację na temat największej sali balowej w podparyskim Wersalu - podobna skala i wysmakowany przepych. I wcale nie ma kiczu czy krzykliwości - jest elegancko i dostojnie. A obok ogromny park wodny z kilkunastoma basenami (już prawie gotowy). Ani Warszawa, ani Kraków czy Wrocław nie mają takiego hotelu. I teraz niby to miałoby być rozbierane? I stracona szansa na pracę dla kilkuset osób i na tysiące turystów zostawiających pieniądze w Karpaczu (knajpy, wyciągi, muzea)? Dawać pozwolenie na otwarcie natychmiast i w ogóle całować tego Gołębiewskiego po rękach , że to właśnie tam zainwestował olbrzymie pieniądze!
        PS. Nie jestem osobą podstawioną tu przez p. Gołębiewskiego (bo wiem że zaraz to mi zarzucą wszelcy ograniczeni malkontenci). Ale i ogóle to chyba lepiej, że taki hotel wybudował Polak a nie Niemcy czy nawet Czesi?
        • mariner.4 Obserwuję sprawę od początku 03.12.10, 14:43
          Najwięcej sprzeciwów było ze strony tych, co im ta inwestycja koło nosa przeszła.
          Jestem żywotnie zainteresowany rozwojem Karpacza. Mam nadziej, że Gołębiewski, chcąc aby ten hotel był rentowny wymusi ustępstwa pozwalające na budowę nowych tras narciarskich i innej infrastruktury. Jestem pewien, że planując tą inwestycję brał pod uwagę budowę trasy ekspresowej S3. To skróci podróż z obecnych 5.5 - 6 godzin do około 3. Karpacz będzie miał szansę stać się miejscowością weekendową dla całej Polski Zachodniej.
          Hotel ten nie stanowi konkurencji dla małych hotelarzy, bo to nie ta półka cenowa.
          Imprezy, które hotel Gołębiewskiego pozwoli organizować napędzą małym właścicielom gości, których nie stać na luksusowy hotel. Karpacz może stać się modny z wszystkimi tego konsekwencjami. Goście tego hotelu to inna półka cenowa. Będą mieć inne potrzeby, takie jak luksusowe restauracje, drogie rozrywki i tym podobne. A to z kolei spowoduje inwestycje dla nich. I tak dalej.
          Nie ma nic za darmo. Ranga miasta może spowodować wzrost cen. Tak było w zagranicznych kurortach, w których powstawały takie inwestycje.
          W tej chwili dla właścicieli małych obiektów jest zły czas. Znam to z autopsji. Koszty rosną, a ceny osiągnęły pułap nie zmieniający od lat. Ogrzewanie, prąd i inne koszty. Coraz trudniej się utrzymać w tym biznesie. Gołębiewski to nadzieja dla drobnych hotelarzy, handlu, gastronomii. To wreszcie miejsca pracy.
          Ze spotkania wyborczego wiem, że nowy hotel jest na pewien okres zwolniony z podatków lokalnych, ale nie dotyczy to części hotelowej, a sam hotel to dla miasta 3 miliony PLN rocznie.
          Później będzie więcej.
          Jeżeli chodzi o przekroczenie przepisów przez inwestora, to mam uczucia mieszane. Po pierwsze nie bardzo dowierzam wrogom Gołebiewskiego. Widzę jak zmienia się otoczenie hotelu. Będzie zieleń,mała architektura itp. Ludzie się przyzwyczają.
          Nie bagatelne są miejsca pracy w regionie, gdzie poza turystyką niewiele jest innej pracy.
          Komuś, kto tu sporadycznie przyjeżdża łatwo jest krytykować. Ale ważniejszy jest los stałych mieszkańców.
          M.
          • koga-6 Re: Obserwuję sprawę od początku 08.12.10, 16:14
            Prosze pamietac KARPACZ TO ZIEMIE ZACHODNIE A W NIM TZ. REPATRYJANCI DYWAGACJE CZY HOTEL BYL NIEMIECKI ACZ POLSKI WOLE NIEMIECKI JAK CENA,I KULTURA A TZ. POLSKIE HOTELE TO POLSKIE BAGNO.Stalych tz. mieszkancow to zero to naplywowa ludnosc czas by to zmienic polskie myslenie ekonomiczne a rozrywke mam w dobrym pensjonacie ten hotel nie zapewni mi tego a tak na marginesie w ciagu roku jestem jako turysta w austri czy niemczech to taniosc i dobra obsluga a TURYSTYKA POLSKA JAK ZWYKLE TYPOWA DLA SLOWIAN.
        • koga-6 Re: Super hotel 08.12.10, 15:45
          MICHAL Twoja wypowiedz to marginez TZ. PAN G.trzeba znac sprawe mieszkalem w hotelach AUSTRI CZY NIEMIEC CENY I OBSLUGA TO SREDNIO 7 EURO ZA DOBE A JAKI KONFORT POLACY TO DNO I CHAMSTWO ORAZ BROD A TAGZE BRAK ZNAJOMOSCI JEZYKOW.Prosze pamietac to sa ziemie zachodnie w duzych miastach nie potrzeba takich hoteli tak jest w miastach europy hotel na 50-osob czy 100- osob wygoda komford i to za racjonalna cene a polskie hotele itd.Czy ty wiesz co to jest MALKONTENT NIC LEPIEJ JEZELI HOTEL WYBUDOWAL NIEMIEC,CZY CZLOWIEK Z AUSTRI TO STANDART EUROPY A TZ. G TO CHLAM A PRACA DLA TYCH POLAKOW A TURYSCI TO ZAWSZE BEDA Z ZACHODU I NIE W TZ. HOTELU G MY MAMY EURO A WY NIC.
    • mister1 Re: Konkurencja 04.12.10, 13:59
      nie jestem zwolennikiem kolosow, ale mam nadzieje, ze zrobia konkurencje z basenami - w Skalnym im zupelnie odbilo, za godzine byle jakigo basenu 20 zlotych i nawet nie dali recznika
      (w Skalnym, gdy podlegal pod Orbis, bylo 20 zl za caly dzien plus darmo recznik) a w jakuzi tak cuchnelo chlorem, ze po 5 minutach bylo po zabawie.
      • mariner.4 I 2 sale kinowe........ 04.12.10, 14:42
        A w Karpaczu kin nie ma.
        M.
        • Gość: Raffi Re: I 2 sale kinowe........ IP: *.tktelekom.pl 06.12.10, 13:10
          W Skalnym malutki basenik jest kompromitacją. Bardzo porządny park wodny ma Sandra (ale w sezonie taki tłok, że na ogół nie mogłem się dostać). Dobrze, że powstanie Gołębiewski, bo sama Sandra w najładniejszym i najatrakcyjniejszym jak dla mnie górskim kurorcie w Polsce (obok Zakopanego) to zdecydowanie za mało. A kino, lodowisko, wielka sala na koncerty i imprezy też się przydadzą;-)))
    • koga-6 Opóźnia się otwarcie największego hotelu w regi... 08.12.10, 18:19
      TO JEST PRZESTEPCZE DZIALANIA PANA DUTKIEWICZA MAM DOKUMENTY CO PAN NA TO.
      • koga-6 Re: Opóźnia się otwarcie największego hotelu w re 08.12.10, 18:22
        koga-6 napisał:

> TO JEST PRZESTEPCZE DZIALANIA PANA DUTKIEWICZA MAM DOKUMENTY CO PAN NA TO.
        KIM PAN JEST I SKAD PAN POCHODZI SZYBKA ODPOWIEDZ A RESZTA TO PRAWO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka