IP: *.bialystok.vectranet.pl 29.01.11, 20:50
Proszę, doradźcie: gdzie najlepiej pojeździć na nartach w okolicy Jeleniej?
Jakie ceny wyciągów? Jakie godziny i czy można pojeździć po pracy (oświetlenie)? Jak długi dojazd samochodem? Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: cYg Re: narty IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.11, 13:12
      Na nocne jazdy to najlepiej do Janskich Łaźni. Jest długi i oświetlony stok. Działa od 18 do 21 a karnet na kanapę kosztuje 280CZK.
      • Gość: maks Re: narty IP: *.bialystok.vectranet.pl 30.01.11, 15:55
        Dzięki za info. Jak długo się tam jedzie autkiem z Jeleniej?
        • Gość: paniaa Re: narty IP: 79.133.193.* 30.01.11, 21:55
          A ja polecam Harrachow, ok 0,5 h od Szklarskiej . Fajne długie traski, dobrze przygotowane , kawka , herbatka w cenie karnetu . Karnet całodzniowy ok 80 zł na można płacić zł. )
          • Gość: pulpet Re: narty IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.11, 13:37
            www.skimu.pl - blizej nart w Czechach nie znajdziecie.
            Bo to, że Czechy, to chyba już zostalo ustalone ;)
        • cyg Re: narty 31.01.11, 17:40
          To zależy od warunków na drodze bo trzeba jechać przez przełęcz Okraj. Podejrzewam, że teraz jest oblodzona więc te 45km może zająć i 1,5h. Przy dobrych warunkach to do 1godziny. Czas spędzony w samochodzie zwróci się na stoku gdzie podczas wieczornych jazd nigdy nie widziałem kolejki :-)
          • cyg Re: narty 31.01.11, 17:42
            Dodam jeszcze, że trzeba pojechać tam na główny parking pod gondolą i stamtąd są co 10min darmowe skibusy pod kanapę. Choć mi zdarzało się ten kawałek (ok.600m) przejść na piechotę.
            • Gość: maks Re: narty IP: *.bialystok.vectranet.pl 06.02.11, 13:34
              Serdecznie wszystkim dziękuję za info. Dziś w nocy jadę już do Was. Pozdro.
              Ja tam aktualne waruny?
              • cyg Re: narty 06.02.11, 14:53
                Najlepsza strona do podglądania warunków w Czechach to:

www.holidayinfo.cz/zima/isnih.php?ro=1&cntry=1&rg=0&loc=0&sub=0&cat=45&lang=7
                pozdr i miłej jazdy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka