Gość: ość-go IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.11, 18:27 Jak to bywa dzisiaj z wizytami księdza "po kolędzie". Dziś widziałem jak się dobijał do jednego z domków. Ile kosztuje taka wizytacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Clitoris Re: Po kolędzie! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 30.12.11, 18:50 W przypadku zbytniej natarczywości tych panów(?) w czerni proponuję wzywać policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mraz Re: Po kolędzie! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 30.12.11, 20:51 Ja raz ich pogoniłem i mam już spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.11, 11:00 No no, poczekajmy aż zdechniesz. Cała rodzina będzie płakać, jak mowę przy grobie wygłosi pijany wujek a twoje ścierwo zostanie wrzucone do dziury w ziemi bez żadnej ceremonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.11, 11:30 Są już inne ceremonie ;www.ceremoniehumanistyczne.pl/ no i taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szachal Re: Po kolędzie! IP: *.tvk3.pl 31.12.11, 12:59 piękny post, taki... katolicki. w tych kilku słowach wychodzi cała prawda o tej sekcie i jej wyznawcach. opluć, znieważyć i ośmieszyć innowierców/niewiernych. tego was uczy wasz bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.12, 11:51 Mój Bóg nauczył mnie czytać ze zrozumieniem, czego tobie jak widać brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szachal Re: Po kolędzie! IP: *.tvk3.pl 01.01.12, 14:26 u mnie czytanie ze zrozumieniem działa poprawnie, gorzej z twoim czytaniem waszej świętej księgi i wdrażaniem w życie doktryn miłosierdzia i miłości do bliźniego. "...poczekajmy aż zdechniesz.", "...twoje ścierwo zostanie wrzucone do dziury w ziemi..." tego cię uczył księżulo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Po kolędzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 19:15 Mijagi, ty jesteś pieprznięty. Kto ciebie nauczył używać wobec twojego bliźniego takich wyrażeń? "Zdechniesz", "ścierwo" - czy tego ciebie uczyli na katechezie? Bóg jest miłosierny, a ty jesteś nadętym grzesznikiem pełnym pychy Nie tobie oceniać, komu pisany pogrzeb z ceremoniałem. Księża też nie wszyscy biorą za posługę kolędy. Jeden bierze jak leci i nie patrzy czy wystarczy rodzinie do pierwszego, a drugi jeszcze da od siebie dla biedniejszej rodziny. Byłam tego świadkiem. Ale do tego trzeba być chrześcijaninem. Nie masz prawa oceniania drugiego człowieka, bo do tego ma prawo tylko Bóg, a nie ty, głupi baranku boży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.12, 21:22 Idź, zupa się sama nie ugotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsa Re: Po kolędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 06:56 ministrancie wracaj po sutannę za gałę potrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mraz Re: Po kolędzie! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 03.01.12, 11:17 Ludzie, spokojnie, Mijagi jest po prostu księdzem. Oni tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.12, 19:18 Wiesz to, bo jak tatuś wrócił z pracy to ci doniósł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big ant Re: Po kolędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 06:03 przynajmniej ma ojca, nie jak ty, dziecko spod sutanny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.12, 07:52 No to ty już odpadasz z gry :D z czytania ze zrozumieniem ndst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big ant Re: Po kolędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 10:06 ty będziesz mnie uczyć czytania ze zrozumieniem katecheto? może jeszcze po chrześcijańsku zwyzywasz mnie jak to masz w zwyczaju? wracaj do swojego zaścianka i siedź tam puki nie zmądrzejesz TROLLU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.12, 12:13 Dlaczego używasz tylu epitetów wobec mnie? I od kiedy w psychiatryku macie dostęp do Internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big ant Re: Po kolędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 12:31 epitety to twoja specjalność, ja staram się dorównać mistrzowi. co do internetu w psychiatryku to nie wiem jak jest, nigdy tam nie byłem nawet w odwiedziny ale skoro twierdzisz, że tam może być dostęp do sieci to pewnie znasz to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.12, 18:04 No, autopsja - to cię czeka, jak cię armia dorwie. Zresztą, co ty wiesz, jak ty w nogach spisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaron Re: Po kolędzie! IP: *.tvk3.pl 11.01.12, 21:02 Big Ant, zostaw tego Nijakiego. To jakiś upośledzony kościelnie. Z takimi nie warto zaczynać dyskusji bo jak ich ruszysz to się pobrudzisz a ten Nijaki jest nieskażony inteligencją i do niego nic nie trafia a im dłużej z nim dyskutujesz to gościu bardziej się nakręca. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.12, 21:44 Haha, wezwał sobie frajerzynę adwokata :D Pańciu wpadł w kłopoty, toś przybiegł z ozorem wywalonym pomóc? Przez takich pajaców Internet wygląda jak wygląda. Dzieci neostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clitoris Re: Po kolędzie! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 11.01.12, 22:01 Masz rację, aaron. Jakakolwiek polemika z członkami organizacji ludu bożego jest bezzasadna. W dobrze wypranym mózgu wszelka aktywność intelektualna ulega znacznemu spowolnieniu, jeśli w ogóle ma miejsce. Szkoda zachodu - lepiej zająć się czymś pożytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big ant Re: Po kolędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.12, 07:12 aaron masz rację, szkoda czasu na jakiegoś troglodytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mijagi Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 09:41 Jak widać kolegów z sali też dopuścili do komputerów? Domy dla obłąkanych stają się coraz bardziej nowoczesne. Brawo panowie, jestem z wami! Jesteście tacy dzielni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalista Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.12, 11:51 Mijjagi ,,chyba Ci się PO ,może nawet poPISioczyło w makowce,temat bjest "KASA dla wielebnego" i w tym temacie gadać . Popatrzcie na kler Portugalii jak sie przyłączyła do ratowania kraju z kryzysu .A nasza burżuazja czarna ma się świetnie.mam nadzieję że to ostatnie lata.W dziejach naszego kraju zadecydowaly 3 zdarzenia ;pierwszy to Konstantyn, drugi to że Szwedzi nie opanowali calej Polski /byłby luteranizm,nie wyjachali by mlodzi z Ojczyzny ,no i wybór Wojtyły,i jesteśmy w tyle ,Europy świata.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oll Re: Po kolędzie! IP: *.eimg.pl 18.01.12, 10:48 Wracając do tematu: Co myślicie o parafii w Cieplicach i pewnym księdzy S****? Od lat, od wielu lat, nawet jego owieczki do domu nie wpuszczają, gdy wiedzą, ze to on chodzi po kolędzie. Zaczęło się od takich sytuacji, jak otwieranie jego wielkiej księgi w czasie kolędy i sprawdzaniu kto chodzi do kościoła, kto nie, kto daje na kościół, kto nie, i kto ile daje, no i oczywiście kto przy budowie, charytatywnie pracował, a kto nie. Wszystko miał spisane i wszystko wytykał! Bezczelność tego człowieka nie zna granic i niestety, my kolędy też nie przyjmowaliśmy gdy tylko on chodził. Ksiądz Jan to był człowiek! Cudowny, ciepły, posiedział, porozmawiał, wspierał, radził, pieniędzy nigdy nie wziął, jeżeli wiedział/widział, że jest komuś ciężko. Gumą jeszcze poczęstował do żucia ;) Znam przypadek, z przed wielu lat, gdzie S*** ojcu dziecka wziął na kolędzie ostatnie 15 zł jakie mu zostało na życie, do kolejnej wypłaty, czy renty. Żona zmarła, on sam z dzieckiem i żalił mu sie podobno na tej kolędzie, że bieda, że ciężko i że przeprasza, bo nie ma więcej jak te 15 zł. , a ksiądz na to, że nic nie szkodzi, trudno, tyle też wystarczy!! zamiast jemu jakoś pomóc! Wskazać gdzie może zgłosić się po pomoc! Wiele takich przypadków się zna. Wiele kontrowersji budzi ta postać, a nie wspomnę o kobietach..... o tym jak to Panie z Zusu go odwiedzały, gdy w szpitalu był i jak w szlafroczku, jak hrabia pod rączkę je wyprowadzał do auta, sielanka! Dziwi mnie, że taki człowiek służy Bogu! Niestety, ale to właśnie on wpłynął na to, że przestałam chodzić do kościoła, to on pokazał mi, że i tu nie ma człowiek mozliwości otrzymania zrozumienia i spokoju. Na spowiedziach dzieci od szatanów wyzywał, obrażał nie raz ludzi, jest chamowaty i tylko kasa się dla niego liczy! Nie mówię o pogrzebach i wielu wielu innych przypadkach jego zachowań, które powinny wykluczyć go z grona służebników Boga.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość-go Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.12, 12:20 Święta RACJA ,ale ostatnio chodzi i zbiera na pomnik JPII,tak ćwierkają owieczki ,mnie to nie dotyczy od 50 lat.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość-go Re: Po kolędzie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.12, 07:49 Dlaczego jelonka milczy?wiadomosci.onet.pl/kraj/pobicie-podczas-koledy-ksiadz-wybil-mi-2-zeby,1,5019409,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś